Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κλεβει? Εσυ δεν αποδεχεσαι τα cookies? Εσυ δεν χρησιμοποιεις gphotos/drive/mail/maps και αρα αντλει δεδομενα απο εκει? 

Το κλέβει ήταν ως απάντηση στον συμφορουμίτη που μας είπε πως κλέβουμε μια υπηρεσία.

Επίσης αυτό το ή αποδέχεσαι τα πάντα ή δεν χρησιμοποιείς είναι ψιλοεκβιασμούλης αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτό.

EDIT: όταν χρησιμοποιώ τα maps παίρνει τα δεδομένα μου και είμαι οκ με αυτό μου δίνει κάτι και της δίνω κάτι σε αντάλλαγμα, αν όμως αρχίσει να μου δείχνει διαφημίσεις στην μέση της διαδρομής τότε έχω θέμα.

Επεξ/σία από John_Fistikis
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jtsarnas είπε

Δεν γίνεται με Pihole να κόψεις YouTube adds. Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό στις smart tv. Ξεχωρίζω το android tv όπου υπάρχουν YouTube forks που μπορούν να γίνουν sideload

Kαι εγω αυτο ξερω για αυτο και δεν το εχω στησει. Το ειχα φτιαξει καποια στιγμη δεν εκοβε τιποτα απο youtueb οποτε και το εβγαλα. Για αυτο τον ρωτησα γιατι το λενε πολλοι με σιγουρια εδω μεσα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε

Και πόσο χρεώνει την διαφήμιση στον εκάστοτε διαφημιζόμενο;

Θα σου πω εγώ γιατί κόβω τιμολόγια σε διαφημιζόμενους.

Σε γνωστή εταιρεία κινητής (μικρή καμπάνια), σε πακέτο ομηλίας/data, είχαμε βάλει βίντεο (αν θυμάμαι καλά λιγότερο του 1 λεπτού). Προυπολογισμός 1000€ και προβολές κάπου στις 11.000 το σταματήσαμε επειδή έληξε η προσφορά. Άρα για κάθε προβολή πληρώναμε στο περίπου 10 σέντς!

Στον creator που βλέπεις, για κάθε 1000 προβολές (μέσα στο βιντεό του) είναι στο περίπου 0,38 σέντς αμοιβή. Καθώς οι περισσότερες προβολές (στην Ελλάδα) έχουν adblock, άρα δεν μετράει για αληθινή προβολή, σε μετράει ως μπότ, και τρώει shadowban το κανάλι του creator.

Στην διαφήμιση που βλέπεις, για να "χρεωθεί" πρέπει να περάσουν Χ δευτερόλεπτα (εξαρτάται και το πόσο μεγάλη διαφήμιση είναι).

Θα σου φανούν αρκετά τεχνικά αυτά που είπα αλλά έτσι είναι.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε

Επίσης αυτό το ή αποδέχεσαι τα πάντα ή δεν χρησιμοποιείς είναι ψιλοεκβιασμούλης αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτό

Αν θες ακομα και το δωρεαν backup φωτογραφιων, θα αποδεχτεις, αλλιως υπαρχει και το φυσικο backup σε σκληρο.

Δεν θες gmail? Ταχυδρομειο

Δεν θες gmaps? Αλλη εφαρμογη. Οχι εφαρμογη? Φυσικους χαρτες.

Δεν θες drive και αρα εγγραφα google? Microsoft office. Οχι? Γραφομηχανη

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε

Και μιας και ανήκω στην δεύτερη κατηγορία, είμαι δηλαδή τσιγγανογυφτος που προτιμώ να "κλέβω" μια υπηρεσία που χρησιμοποιώ συνέχεια και η οποία ΚΛΕΒΕΙ τα δεδομένα μου και τα πουλάει στον μεγαλύτερο πλειοδότη χωρίς να μου δίνει € πίσω, να πω ότι όποιος εν έτη 2022 βλέπει διαφημίσεις (οπουδήποτε στο internet) είναι απλά κορόιδο

Δε σου κλέβει τίποτα, είναι στους όρους χρήσης που συμφώνησες πριν την χρήση και επίσης οι όροι μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή όπως Πχ να γίνει πλήρως συνδρομητική ως υπηρεσία στο μέλλον. 

Αν δεν συμφωνούσες με τους όρους τότε η υπηρεσία δεν θα ήταν ανοιχτή για εσένα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TutaKachun είπε

Είτε είσαι τόσο χάλια οικονομικά που το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι τα ads στο YouTube 

Είτε είσαι τόσο τσιγγανογυφτος που προτιμάς να κλέβεις μια υπηρεσια που χρησιμοποιείς συνέχεια από το να δώσεις 2 καφέδες του μήνα σε αυτή 

Δεν νομίζω ότι είναι το κόστος τον €8.50 το πρόβλημα άλλα το ότι αν πλήρωσης θα πρέπει να έχεις account οπότε η googel θα ξέρει ακριβός τι βλέπεις ακόμα και να έχεις vpn. Εγώ για παράδειγμα ποτέ δεν βλέπω youtube με account οπότε το adblock για μένα είναι μονόδρομος.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Θα σου πω εγώ γιατί κόβω τιμολόγια σε διαφημιζόμενους.

Σε γνωστή εταιρεία κινητής (μικρή καμπάνια), σε πακέτο ομηλίας/data, είχαμε βάλει βίντεο (αν θυμάμαι καλά λιγότερο του 1 λεπτού). Προυπολογισμός 1000€ και προβολές κάπου στις 11.000 το σταματήσαμε επειδή έληξε η προσφορά. Άρα για κάθε προβολή πληρώναμε στο περίπου 10 σέντς!

Στον creator, για κάθε 1000 προβολές είναι στο περίπου 0,38 σέντς αμοιβή. Καθώς οι περισσότερες προβολές (στην Ελλάδα) έχουν adblock, άρα δεν μετράει για αληθινή προβολή, σε μετράει ως μπότ, και τρώει shadowban το κανάλι του creator.

Θα σου φανούν αρκετά τεχνικά αυτά που είπα αλλά έτσι είναι.

Άρα αν τα καταλαβαίνω σωστά για κάθε προβολή πληρώνατε 0,10€ και ο creator έπαιρνε 0,00038€ (χοντρικά ανά προβολή).

Διαφορά 0,09962 υπέρ της google δηλαδή;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε

Επίσης αυτό το ή αποδέχεσαι τα πάντα ή δεν χρησιμοποιείς είναι ψιλοεκβιασμούλης αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτό

Όλα είναι subject to fair use. Αυτοί δεν μπορούν να απαιτήσουν να σου πάρουν την ψυχή ή την περιουσία σου παράδειγμα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε

Άρα αν τα καταλαβαίνω σωστά για κάθε προβολή πληρώνατε 0,10€ και ο creator έπαιρνε 0,00038€ (χοντρικά ανά προβολή).

Διαφορά 0,09962 υπέρ της google δηλαδή;

θεωρητικά μιλώντας ναι, επίσης υπολόγισε και το κόστος της Google για να αποθηκεύσει το βίντεο και να μπορείς να το βλέπεις εσύ και ο οποιοσδήποτε όποτε θέλει (κατανάλωση ενέργειας, servers, backup, δίσκοι, έξοδα ISP), άρα από αυτά που μέτρησες και με τις αυξήσεις των υπηρεσιών, μείον τους φόρους, το "κέρδος" της Google είναι πολύ μικρότερο αλλά είναι αυτό που είναι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν θες ακομα και το δωρεαν backup φωτογραφιων, θα αποδεχτεις, αλλιως υπαρχει και το φυσικο backup σε σκληρο.

Δεν θες gmail? Ταχυδρομειο

Δεν θες gmaps? Αλλη εφαρμογη. Οχι εφαρμογη? Φυσικους χαρτες.

Δεν θες drive και αρα εγγραφα google? Microsoft office. Οχι? Γραφομηχανη

Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει αντίτιμο για αυτά που μου προσφέρουν αλλά που μπαίνει το φρένο;

Γιατί από την άλλη μπορώ να πω ότι βλέπω βίντεο με adblock και αν δεν θέλεις google μου και δεν βγαίνεις κλείστο το μαγαζί.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Chris Black είπε

Ο chrome είναι για μένα ότι χειρότερο. Ο kiwi ήταν αρκετά καλός browser και τον χρησιμοποιούσα για χρόνια αλλά στα τελευταία update τον είχαν χαλάσει. Εδώ και 3 χρόνια είμαι με brave και ως εναλλακτικό εχ τον vivaldi. Όχι ο brave δεν είναι μόνο καλύτερος στο youtube αλλά και σε ιστοσελίδες γενικά. Και ως ασφάλεια και ως απόρρητο μιας και δεν καταγραφεί ίχνη. 

_20220916_142340.JPG

Θα τον κατεβάσω να κάνω χρήση για αν δω. Σε αυτό που λες για kiwi συμφωνώ σχετικά, έχω παρατηρήσει και εγώ μικροπροβλήματα. Έχω kiwi μόνιμα από το 18-19.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, buster11 είπε

Ωραίο το AdBlock αλλά στην περίπτωση μιας Android TV τι κάνουμε;

- Διαγράφεις την εφαρμογή και δεν ανοίγεις YouTube, υποφέρεις τις διαφημίσεις, ή πληρώνεις ένα Subscription.

"Μα όλο το content είναι εκεί, είναι από πολύ επιθυμητό έως αναγκαίο ή απαραίτητο!"

- Απαντά μόνη της η παραπάνω ερώτηση στο ζήτημα. 

"Δε θα δώσω άλλα χρήματα σε ένα ακόμη Subscription επειδή ο κόσμος είναι άπληστος."

- Αλλά εάν παράξεις δικό σου προϊόν, θα σου κακοφανεί η στιγμή που δε θέλουν να σε πληρώσουν οι καταναλωτές σου.

Το πρόβλημα δεν είναι οι διαφημίσεις, η εμπορευματοποίηση του κάθε τί γύρω μας, η απληστία, ή σε γενικές γραμμές η σύγχρονη κοινωνία μας που κυβερνάται από επενδυτές και τη δύναμη του χρήματος.

Το πρόβλημα είναι η (προμελετημένη) ανεπάρκεια χρηματο-οικονομικής οργάνωσης στα εμπορευματοποιημένα μοντέλα της κοινωνίας μας. Όταν το (ιδιωτικό) κράτος κρατά:

44% ως φόρο στο μισθό μου
53% ως φόρο στα καύσιμά μου, έξτρα στο φόρο του μισθού μου
24% ως φόρο στα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά, έξτρα στο φόρο του μισθού μου
Χ% ως φόρο στις διακοπές μου, έξτρα στο φόρο του μισθού μου
Ψ% ως φόρο στέγασης, έξτρα στο φόρο του μισθού μου
Ζ% ως φόρο διέλευσης στις εντός χώρας διαδρομές μου, όταν φορολογούμαι ήδη για να υπάρχουν και να συντηρούνται οι υποδομές που πληρώνω, έξτρα στο φόρο του μισθού μου

Όταν δε μπορώ να βρω προσιτή τιμή κατοικίας.
Όταν η παιδεία διαφημίζεται δωρεάν και δεν είναι.
Όταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διαφημίζεται δωρεάν και δεν είναι.
Όταν γνωρίζω πως δε θα συνταξιοδοτηθώ καθώς πρέπει.
Όταν τα σχολεία των παιδιών μου δε διαθέτουν αξιόλογους καθηγητές ή/και εξοπλισμό.
Όταν οι αξιόλογοι καθηγητές δεν απολαμβάνουν αντιπροσωπευτικές αμοιβές και αναγνώριση.
Όταν τα κοινωνικά στηρίγματα είναι εκμεταλλεύσιμα από τους έχοντες και τα κριτήριά τους δε βγάζουν κανένα νόημα.
(Ποιός νομίζετε θα πάρει επιδόματα στέγασης νέων αύριο? Αυτοί που τα έχουν ανάγκη, ή εκμεταλλευτές ακινήτων - εισοδηματίες?)

Τότε δε μου μένει τίποτα, οικονομικά ή ψυχικά, εργάζομαι κυριολεκτικά για το (ανεπιθύμητο) κράτος, και είναι λογικό να μου κακοφαίνεται ένα ακόμη φθηνό Subscription το οποίο ειδάλλως θα άξιζε τη δαπάνη

Οπότε... τρέχα γύρευε?

Χαιρετίσματα από Σουηδία.

- A YouTube Subscriber 

Επεξ/σία από snapshot-
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TutaKachun είπε

Και το youtube σου δίνει μια τιτανια υποδομή από σερβερ σε κάθε γωνιά του πλανήτη που σου επιτρέπει να βλέπεις ότι βλακεια θέλεις και να ανεβάζεις ότι βλακεια θέλεις. 

Μόλις παραδέχτηκες ότι πρέπει να πληρώνουμε τους βλάκες που ανεβάζουν βλακείες και να τους έχουμε και έτοιμες υποδομές σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Θεωρητικά οι βλάκες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις βλακείες που ανεβάζουν. Και αν έχουν τα κατάλληλα views τότε να τους επιστρέφονται χρήματα.

Όχι να πληρώνουμε όλοι το σπορ τύπου... ανεβάζω ότι θέλω και πλήρωνε συνδρομή είτε το δεις, είτε όχι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε

Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει αντίτιμο για αυτά που μου προσφέρουν αλλά που μπαίνει το φρένο;

Συζητιέται στα σκαριά να μπει εντός stream και η διαφήμιση (να μην μετρά ως διαφορετικό asset όπως τώρα). Αυτό θα ακύρωνε κάθε adblock που υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

θεωρητικά μιλώντας ναι, επίσης υπολόγισε και το κόστος της Google για να αποθηκεύσει το βίντεο και να μπορείς να το βλέπεις εσύ και ο οποιοσδήποτε όποτε θέλει (κατανάλωση ενέργειας, servers, backup, δίσκοι, έξοδα ISP), άρα από αυτά που μέτρησες και με τις αυξήσεις των υπηρεσιών, μείον τους φόρους, το "κέρδος" της Google είναι πολύ μικρότερο αλλά είναι αυτό που είναι.

Ναι σίγουρα τα 0,09962 δεν είναι καθαρό κέρδος σε καμία περίπτωση αλλά είμαι σίγουρος ότι μια εταιρία που έχει net 1,36 τρισεκατομμύρια τους έχει κάνει τους υπολογισμούς της και δεν χάνει.

4 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Συζητιέται στα σκαριά να μπει εντός stream και η διαφήμιση (να μην μετρά ως διαφορετικό asset όπως τώρα). Αυτό θα ακύρωνε κάθε adblock που υπάρχει.

Θα ορκιζόμουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα μου πέταξε διαφήμιση εν μέσω stream αλλά θεώρησα ότι έγινε κάποιο λάθος κάτι glitchαρε τέλος πάντων.

Επεξ/σία από John_Fistikis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...