marios02 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως απορώ, γιατί μερικούς τους πιάνει η δυσκοιλιότητα επειδή ορισμένοι την βγάζουμε τζάμπα με adblocks και δεν δίνουμε ουτε 1 σεντς σε αυτες τις εταιρείες; Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά να υπερασπίζονται κάποιοι εταιρείες τρισεκατομμυρίων; Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από marios02 5 4
AtiX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ^ Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από AtiX 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, thiva7 είπε Δε πάνε να έχουν και 1 δισ προβολές.... Αν έχεις Adblock δεν κερδίζει κυριολεκτικά τπτ. Και για κάποιο λόγο νιώθεις υπερβολικά ξεχωριστός για την 1 προβολή που δίνεις. Και ναι αυξάνεις την κίνηση στην πλατφόρμα και χαλάς πόρους τζάμπα γιατί στο χρωστάνε μάλλον. Είσαι Ο κλασσικός ελληναρας. Για κάτι τύπους σαν και εσένα εύχομαι να βάλουν ad blocker detector και να μην σε αφήνουν να δεις τπτ άμα δεν απενεργοποιήσεις. Συγγνώμη για το εμβόλιμο, αλλά έχετε δει πως είναι το web χωρίς adblock; Δεκαπέντε διαφημίσεις δεξιά-αριστερά, μεγάλα pop-under που καταλαμβάνουν όλη την οθόνη και δείχνουν κάποιο video, χώρια τα malware που σερβίρονται μέσω διαφημίσεων. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις διεθνείς μετρήσεις οι έλληνες έχουν την μεγαλύτερη χρήση adblock plugins. Δεν υποφέρεται το web αλλιώς. 18 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Λαθος. Υπαρχουν και adblock που μπλοκαρουν γενικα την διαφημιση. Καπου προσφατα διαβασα περι αυτου Μπλοκάρουν το domain από όπου έρχεται η διαφήμιση οπότε δεν φορτώνει τίποτα στον browser. Το uMatrix για παράδειγμα δουλεύει έτσι.
aggelos_ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Brave Βrowser και ούτε συνδρομή ούτε τίποτα. 2
JonnyBoy Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, Chris Black είπε Brave και δεν χρειάζεται ούτε block ούτε τίποτα. Γνώριζα την ύπαρξή του αλλά δεν το είχα εγκαταστήσει ποτέ. Το έκανα εδώ και λίγες ώρες με αφορμή το σχόλιό σου. Και πράγματι δεν έχω δει διαφήμιση ως τώρα. Βέβαια ένα πλεονέκτημα που σου προσφέρει η συνδρομή είναι και ότι παίζει με σβηστή την οθόνη. Χρήσιμο στο αυτοκίνητο. Όμως το βασικό θέμα των διαφημίσεων δείχνει να το λύνει, απολύτως νόμιμα ο Brave.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, JonnyBoy είπε Γνώριζα την ύπαρξή του αλλά δεν το είχα εγκαταστήσει ποτέ. Το έκανα εδώ και λίγες ώρες με αφορμή το σχόλιό σου. Και πράγματι δεν έχω δει διαφήμιση ως τώρα. Βέβαια ένα πλεονέκτημα που σου προσφέρει η συνδρομή είναι και ότι παίζει με σβηστή την οθόνη. Χρήσιμο στο αυτοκίνητο. Όμως το βασικό θέμα των διαφημίσεων δείχνει να το λύνει, απολύτως νόμιμα ο Brave. μπορείς να βάλεις αυτό και θα ειναι οκ https://chrome.google.com/webstore/detail/floating-player-picture-i/oobhedhmcdceknhbgjaeikeoaphaajlf αν το έβαλες σε κινητό πας ρυθμίσεις και κατω εχει μια επιλογή που λεει αναπαραγωγή βίντεο στο παρασκήνιο. το ενεργοποιείς και εισαι οκ. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από Chris Black
thiva7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, random_dude είπε Συγγνώμη για το εμβόλιμο, αλλά έχετε δει πως είναι το web χωρίς adblock; Δεκαπέντε διαφημίσεις δεξιά-αριστερά, μεγάλα pop-under που καταλαμβάνουν όλη την οθόνη και δείχνουν κάποιο video, χώρια τα malware που σερβίρονται μέσω διαφημίσεων. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις διεθνείς μετρήσεις οι έλληνες έχουν την μεγαλύτερη χρήση adblock plugins. Δεν υποφέρεται το web αλλιώς. Ρε συ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά να δούμε λίγο και την άλλη πλευρά στα γρήγορα... Είμαι ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας, που έχει περίπου 100κ επισκέπτες την μέρα, πως θα βγάλω τα έξοδα του? Πίστεψε με είναι ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ να έχεις γρήγορο για τον επισκέπτη σιτε,αλλιώς φεύγει. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από thiva7
taxtax Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, buster11 είπε Ωραίο το AdBlock αλλά στην περίπτωση μιας Android TV τι κάνουμε; Εγκαθιστάς το "SmartTube Next"
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, thiva7 είπε Ρε συ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά να δούμε λίγο και την άλλη πλευρά στα γρήγορα... Είμαι ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας, που έχει περίπου 100κ επισκέπτες την μέρα, πως θα βγάλω τα έξοδα του? Πίστεψε με είναι ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ να έχεις γρήγορο για τον επισκέπτη σιτε,αλλιώς φεύγει. 100k επισκέπτες την ημέρα τους διαχειρίζεσαι άνετα με έναν server των €50/μήνα. Πλέον οι υπολογιστές είναι πολύ γρήγοροι. Ένας απλός τετραπύρηνος i3 με 16GB RAM μπορεί να σηκώσει παπάδες από traffic. Αλλά ας πούμε ότι θες να βγάζεις έσοδα. Θα σου πω πως. Να δείχνεις διαφημίσεις σχετικές με το αντικείμενο του site σου. Ως επισκέπτης του site σου δεν θα με ενοχλούσε να έβλεπα τέτοιες διαφημίσεις, ίσα-ίσα που θα μου άρεσε κιόλας. Contextual ads λέγεται αυτό. Μπαίνω σε ένα site για video games, βλέπω διαφημίσεις για παιχνίδια ή σχετικά αξεσουάρ. Μπαίνω σε ένα site για κιθάρες, βλέπω διαφημίσεις σχετικές με κιθάρες. Εντωμεταξύ, αν σερβίρεις διαφημίσεις από το ίδιο domain με το site δεν μπορεί να στις κόψει κανένα από τα διαδεδομένα ad blocking, εκτός κι αν φτάσεις να έχεις 50 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα και γράψουν rules ειδικά για το site σου. Το δικό μου πρόβλημα με τις διαφημίσεις είναι διπλό. Από την μία έχουμε το tracking το οποίο και παράνομο είναι και ανήθικο. Δεν έχω πρόβλημα με την διαφήμιση αυτή καθαυτή, αρκεί βέβαια να ακολουθεί βασικούς κανόνες που έχουν ορίσει οι ίδιοι οι διαφημιστές. Για παράδειγμα τις συστάσεις του IAB δεν τις ακολουθεί κανένα ελληνικό site γιατί προτιμούν να σου εμφανίζουν 15 διαφημίσεις στην πρώτη σελίδα. Και από την άλλη οι διαφημίσεις είναι άσχετες με το αντικείμενο του site. Επειδή είμαι online σχεδόν δυόμιση δεκαετίες, θυμάμαι πως ήταν οι διαφημίσεις στα sites πριν το adsense. Ήταν σχεδόν παντού contextual. Έμπαινες σε ένα forum για επιστημονική φαντασία και έβλεπες διαφημίσεις για νέα βιβλία ε.φ. Σου ήταν χρήσιμη η διαφήμιση. Σήμερα μπαίνεις σε ένα site για τεχνολογία και βλέπεις διαφήμιση για παπούτσια επειδή έκανες ένα search πριν 15 μέρες. Λες και δηλαδή όλη μέρα κάθομαι και σκέφτομαι τα παπούτσια. Είναι γελοίο αυτό το πράγμα και πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Αλλά είναι πολύ εύκολο γιατί αυτοματοποιείται πλήρως όλη η διαδικασία της διαφήμισης οπότε δεν ξεβολεύεται κανείς. Το Google φτιάχνει ένα marketplace που οι τιμές καθορίζονται από την ζήτηση, ο ιδιοκτήτης του site βάζει δύο αράδες κώδικα στο site και λύνει το πρόβλημα του οριστικά, ο χρήστης κάνει ότι ασχολείται γιατί στο mobile είναι πιο δύσκολο να κόψεις διαφημίσεις από ότι στο desktop και ο μόνος χαμένος είναι ο πελάτης που βλέπει το ROI να πέφτει διαρκώς γιατί πλέον τις διαφημίσεις ακόμα και όταν τις βλέπεις ο εγκέφαλος σου δεν τις επεξεργάζεται. Αφού λοιπόν ούτε με σέβονται ως χρήστη, ούτε μου προσφέρουν κάτι χρήσιμο γιατί να τους δώσω την προσοχή μου; Αν δεν μπορούν να επιβιώσουν, ας μην επιβιώσουν. Πρόβλημα τους. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε σοβαρή συζήτηση για το θέμα χωρίς τα sites να έχουν την διάθεση να σοβαρευτούν. Και κάτι τελευταίο. Όσο στοιχίζει για το site το hosting, άλλο τόσο στοιχίζει και το bandwidth αν είμαι σε κινητό. Γιατί να φάω το bandwidth μου να βλέπω συνέχεια video διαφημίσεων με το ζόρι; Εννοείται ότι θα τα κόψω αν μπορώ για να γλυτώσω τα ωραία μου λεφτάκια να δω κάτι πιο χρήσιμο ή ενδιαφέρον.
N3M3SiS Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, SabotazNic είπε η Λαθος. Υπαρχουν και adblock που μπλοκαρουν γενικα την διαφημιση. Καπου προσφατα διαβασα περι αυτου Εκει που ειχα μεινει πριν 1-2 χρονια που ειχα adblock στο κινητο και στο PC, απλα γκριζαρε το βιντεο κατα τη διαρκεια της διαφημισης, εβγαζε ενα μηνυμα σφαλματος φορτωσης (της διαφημισης) και μολις περνουσε ο χρονος της, επαιζε ξανα το βιντεο. Λειτουργουν καπως αλλιως πλεον;
dtk-386 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, kostasfalcon είπε Επειδή βαριέμαι να διαβάσω όλα τα σχόλια…. Εάν δείτε το βίντεο του Σωτήρη στο YouTube, 119ARS Αργεντινής 0,89 λεπτά περίπου Για αυτά τα βίντεο στο τσακ τη γλύτωσε να του διαγράψουν το κανάλι στο yt. Tα κατέβασε όλα εννοείται. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από dtk-386
Haris1977 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, Arkin είπε Για smart tv κουμπωνετε αυτα τα dns στο router και τελος οι διαφημισεις. Οι πιο νεες τηλεορασεις εχουν dns config και στο μενου τους για οσους δεν εχετε router με αλλαγη dns. Από περιέργεια το δοκίμασα. Σίγουρα λιγότερες διαφημίσεις αλλά όχι μηδενικές (at least σε μένα). Θα το δοκιμάσω πιο εκτεταμένα
dtk-386 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, Arkin είπε Για smart tv κουμπωνετε αυτα τα dns στο router και τελος οι διαφημισεις. Οι πιο νεες τηλεορασεις εχουν dns config και στο μενου τους για οσους δεν εχετε router με αλλαγη dns. σε cosmote και ΖΤΕ Η1600 οι ρυθμίσεις για το adguard επάνω δεν κάνουν τίποτα. Κανονικά οι διαφημίσεις σε smart-tv. Βέβαια η cosmote σε αφήνει να πειράξεις μόνο το v4 αλλά τζίφος η δουλειά.
Tetrabitos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, marios02 είπε Πάντως απορώ, γιατί μερικούς τους πιάνει η δυσκοιλιότητα επειδή ορισμένοι την βγάζουμε τζάμπα με adblocks και δεν δίνουμε ουτε 1 σεντς σε αυτες τις εταιρείες; Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά να υπερασπίζονται κάποιοι εταιρείες τρισεκατομμυρίων; Γιατί τους έμαθε το Μάτριξ ότι με σκληρή δουλειά και πολύ φαντασία θα γίνουν οι επόμενοι που φτιάξουν το επόμενο YouTube, Instagram, ηλεκτρικό αμάξι ή Uber και δεν θέλουν να τους τρως τα λεφτά από τώρα... 😜 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα