filip123go Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler TS εγώ στη θέση σου εκείνη τη μέρα θα πήγαινα γραφείο και δεν θα έκανα απολύτως τίποτα. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από filip123go 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν καταλαβαινω καλα απο αυτα που διαβαζω εδω, αν ζητησω να παρω την αδεια μου και δεν μου τη δωσει μεχρι τη ληξη της συμβασης, τοτε πρεπει να μου την πληρωσει με προσαυξηση 100%. https://www.taxlaw.gr/eidika-themata/zitimata-chorigisis-taktikis-adeias-stoys-misthotoys/ https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=218998 Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από SagoniasSlutRos
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BROKOLOS είπε Τι διαβάζω ρε μάγκες σήμερα, προσπαθώ πραγματικά προσπαθώ.... να κατάπιω ότι εσείς είσται άτομα της πιάτσας..... ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ.. ΠΟΥ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΌΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΆΔΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΡΈΠΕΙ ΕΣΎ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΔΉΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΌΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΆΝΕΙ ΔΕΧΤΉ ΈΧΕΙΣ υπογράψει μια σύμβαση ΦΑΝΤΆΖΟΜΑΙ... εκτός από τις υποχρεώσεις σου εχει και το αφεντικό υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται ΠΩΣ ΑΜΑ ΔΕ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΊ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΛΌΓΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΔΗΛΏΣΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΏΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΏΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΗΜΟ Αμα θέλεις να του κάνεις καψώνι στείλε στο επίσημο μεηλ της εταιρίας πως δεν μπορείς να έρθεις για μια το πολύ δύο μέρες λόγω ασθενείας ενήμερωσε και μέσω τηλεφώνου και άστους να ψαχνονται Αμα κάνουν τα δικά τους στην απόδειξη μισθοδοσίας πάρε το μεηλ, πήγαινε για καφέ με την επιθεώρηση και πήγαινε τους με βήμα κολλημένο στην εμπλοκή στο αριστερό Σε ευχαριστούμε ειλικρινά φίλε μου για το σχόλιο, αλλά το θέμα που προσεγγίζεις είναι άλλο από αυτό που συζητάμε...Έχεις σε αρκετά δίκιο αλλά δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες σε αυτό το topic... 37 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Αν καταλαβαινω καλα απο αυτα που διαβαζω εδω, αν ζητησω να παρω την αδεια μου και δεν μου τη δωσει μεχρι τη ληξη της συμβασης, τοτε πρεπει να μου την πληρωσει με προσαυξηση 100%. https://www.taxlaw.gr/eidika-themata/zitimata-chorigisis-taktikis-adeias-stoys-misthotoys/ https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=218998 Για αυτό και ανέφερα νωρίτερα, οτι δεν εξηγείται το οτί σου επιμενουν για μερα ή μέρες άνευ, και δεν σου σπαταλούν τις κανονικές άδειες... Η οποιαδήποτε μή ληφθείσα μέρα αδείας είναι σχεδον 2πλο μεροκάματο,στις περισσότερες των περιπτώσεων... Ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαστε, μιλάω πάντα για εργοδότες by the book...Αλλού,δεν ξέρω τί παίζει και πως θα συνέφερε κάποιον... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από ChrisOnceMore
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε Για αυτό και ανέφερα νωρίτερα, οτι δεν εξηγείται το οτί σου επιμενουν για μερα ή μέρες άνευ, και δεν σου σπαταλούν τις κανονικές άδειες... Η οποιαδήποτε μή ληφθείσα μέρα αδείας είναι σχεδον 2πλο μεροκάματο,στις περισσότερες των περιπτώσεων... Ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαστε, μιλάω πάντα για εργοδότες by the book...Αλλού,δεν ξέρω τί παίζει και πως θα συνέφερε κάποιον... Αρα αν εγω δωσω χαρτι να παρω τις υπόλοιπες μερες αδειας και μου τις αρνηθουν, θα πρεπε να μου τις πληρωσουν διπλες; Κατι τετοιο διαβαζω...
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Ότι με ρωτάς,για επίσημη απάντηση εργοδότη,απευθύνσου στο HR...Οι γνώσεις μου μέχρι εδώ είναι, αλλιώς θα ήμουν εργατολόγος,χαχαχα...
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Συνήθως όταν κάποιος δηλώνει παραίτηση, συμφωνούνε να λάβει τις μέρες άδειας που του απομένουν ώστε ακριβώς να μη χρειαστεί να τις πληρώσουν. Τώρα γιατί σε εσένα προτιμούν να τις πληρώσουν είναι άγνωστο. Ή τους βγάζεις τόσα πολλά λεφτά που το να λείψεις 13 μέρες είναι χειρότερο για αυτούς από το να σε πληρώσουν διπλά ή μήπως δεν έχουν σκοπό καν να σε πληρώσουν τα νόμιμα και σου βάλουν απλά ένα κανονικό μισθό;
BROKOLOS Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Αμα τις ζητήσεις γραπτώς και δεν στις δώσουν και φτάσουμε 1 Απρίλιου του 2023 ΤΙΣ δικαιούσαι δίπλα Αμα δικαιούσαι και δεν στις έχουν κολλήσει κάπου μουλοχτα σε κάποιο μήνα που δούλευες Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του εδώ μέσα ΝΈΟΙ..... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, BROKOLOS είπε Αμα τις ζητήσεις γραπτώς και δεν στις δώσουν και φτάσουμε 1 Απρίλιου του 2023 ΤΙΣ δικαιούσαι δίπλα Αμα δικαιούσαι και δεν στις έχουν κολλήσει κάπου μουλοχτα σε κάποιο μήνα που δούλευες Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του εδώ μέσα ΝΈΟΙ..... Ότι πεις,παλιέ...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, MikeJ είπε Συνήθως όταν κάποιος δηλώνει παραίτηση, συμφωνούνε να λάβει τις μέρες άδειας που του απομένουν ώστε ακριβώς να μη χρειαστεί να τις πληρώσουν. Τώρα γιατί σε εσένα προτιμούν να τις πληρώσουν είναι άγνωστο. Ή τους βγάζεις τόσα πολλά λεφτά που το να λείψεις 13 μέρες είναι χειρότερο για αυτούς από το να σε πληρώσουν διπλά ή μήπως δεν έχουν σκοπό καν να σε πληρώσουν τα νόμιμα και σου βάλουν απλά ένα κανονικό μισθό; Moυ λενε απλα οτι λογω φορτου εργασιας δεν μπορω να τις παρω και θα τις πληρωθω. Συν το οτι δεν εχουν βρει ακομα ατομα για να καλυψουν ολες τις θεσεις που καλυπτω εγω. Φανταζομαι απλα θα μου βαλουν τις μερες που μου χρωστανε κανονικα, συν δωρο Χριστουγεννων και γεια σας. Θα πρεπει δλδ εγω να το κυνηγήσω το θεμα αν θελω να τις πληρωθω διπλα και θα αρνηθουν και τρεχα γυρευε. Αναφορά σε κείμενο «ΚΛΕΙΔΙ» Η ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ Στο έγγραφο επισημαίνεται, ωστόσο, ότι «για τη θεμελίωση της αξιώσεως του εργαζόμενου για λήψη της ανωτέρω 100% προσαυξήσεως, που έχει το χαρακτήρα ποινής, απαιτείται υπαιτιότητα του εργοδότη, έστω και σε βαθμό ελαφράς αμέλειας. Η οποία υπάρχει όταν ο μισθωτός ζήτησε την άδεια και ο εργοδότης δεν την χορήγησε (Α.Π. 434/2011, Α.Π. 455/2010) και η οποία, εν τέλει, κρίνεται στα δικαστήρια». https://dikigorosergatologos.gr/newsfeed/item/2078-prosafksisi-100-gia-mi-liftheisa-adeia-eos-to-telos-tou-etous/2078-prosafksisi-100-gia-mi-liftheisa-adeia-eos-to-telos-tou-etous.html Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από SagoniasSlutRos
jimakos00 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Στην άνευ αποδοχών δεν παίρνεις το ένσημο. 1
BROKOLOS Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, ChrisOnceMore είπε Ότι πεις,παλιέ... Γκοογκλαρε νεος μήπως μάθεις κάτι στη ζωή του.... στην τελική πήγαινε σε κάμια επιθεωρηση εργασιας και ρωτα Φιλάκια
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 40 λεπτά πριν, BROKOLOS είπε Γκοογκλαρε νεος μήπως μάθεις κάτι στη ζωή του.... στην τελική πήγαινε σε κάμια επιθεωρηση εργασιας και ρωτα Φιλάκια Ναι ρε ζαρζαβατικο συνδικάλα μου,εσένα περιμέναμε...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Πηρα τηλ και ρωτησα στο ΚΕΠΕΑ. Παρα πολυ εξυπηρετικοι οσοι μιλησα, μπραβο που υπαρχει τετοια υπηρεσια! Οσον αφορα τις αδειες που δεν θα παρω, απλα θα τις πληρωθω κανονικα. Τωρα ποσο θα κοστισει στον εργοδοτη δεν με πολυενδιαφερει κιολας (ενας γνωστος μου μου ειπε οτι θα του κοστισουν περιπου x1.6 απ οσο θυμαται σε αντιστοιχη περιπτωση στη δικη του εταιρεια). Για το τι γινεται αν λειψω χωρις την εγκριση του εργοδοτη, μου ειπε οτι μπορω να λειψω και θα χρεωθει ειτε αδεια ειτε θα κοψει ενα ημερομησθιο. Απο τη στιγμη που εχω δηλωσει ηδη οικιοθελη αποχώρηση, δεν μπορει να μου κανει κατι αλλο προφανως.
jimakos00 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Την άδεια που δεν θα πάρεις θα την πληρωθείς με τις μεικτές αποδοχές.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Την άδεια που δεν θα πάρεις θα την πληρωθείς με τις μεικτές αποδοχές. Αρα, θα παρω παραπανω λεφτα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα