Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας γραψω και γω τον πονο μου να μου πειτε αν καταλαβαινω κατι λαθος.

Παραθετω γρηγορα τα γεγονοτα. Εχω δηλωσει παραιτηση αρχες Αυγουστου με 2 μηνες notice οπως ελεγε το συμφωνητικο, αρα με αποχωρηση τελος Σεπτεμβριου. Εχω υπολλοιπο 13 μερες αδειας που θα τις πληρωθω οπως δικαιουμαι.

Ζηταω λοιπον μια μερα αδεια για κατι προσωπικες δουλειες που εχω να κανω και μου λενε απο το HR οτι δεν μπορω να την παρω και οτι αν λειψω με το ετσι θελω θα την παρω ως ανευ αποδοχων. Και ρωταω λοιπον, εφοσον εχω υπολλοιπο αδειων, γιατι δεν την χρεωνετε ως μια μερα αδειας αντι ανευ αποδοχων. Απ οσο ξερω ανευ αποδοχων παιρνεις αν δεν εχεις υπολλοιπο αδειας. Και μου λενε οχι δεν γινεται, θα παρεις ανευ αποδοχων και θα πληρωθεις τις αδειες μετα.

Και λεω, τι διαφορα εχει end of the day?
Στη μια περιπτωση θα πληρωθω 24 αντι για 25 ημερομησθια και θα παρω 13 ημερομησθια μετα απο το υπολλοιπο αδειας και στην αλλη 25 ημερομησθια και 12 μετα.

Δημοσ.

θα την παρεις ανευ αποδοχων και τελος

Εκτος αν θες να πας στα δικαστηρια για καμια δεκαετια να διεκδικησεις μια πληρωμενη ημερα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vagos789 είπε

θα την παρεις ανευ αποδοχων και τελος

Εκτος αν θες να πας στα δικαστηρια για καμια δεκαετια να διεκδικησεις μια πληρωμενη ημερα

Δεν την πηρα καν. Το ερωτημα ειναι ποια η διαφορα στο τελος. Ειτε ανευ αποδοχων, ειτε αδεια, τα ιδια λεφτα θα παρω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν την πηρα καν. Το ερωτημα ειναι ποια η διαφορα στο τελος. Ειτε ανευ αποδοχων, ειτε αδεια, τα ιδια λεφτα θα παρω.

Έλα που δεν είναι έτσι...Ημέρα μη ληφθείσης αδείας κοστίζει παραπάνω από το να μην πάρεις ημερομίσθιο...4 HR τμήματα στην 20ετία που απασχολούμαι εάν μπορούσαν να φάνε κανονική, τούμπες έκαναν...

Εάν μου επιτρέπεται μαντεψιά, ή κλασσικά HR personnel που καιει καρβουνο,ή (και πάλι ακατανόητο...) "ψιλοκαψονάκι" τύπου "να έρθει να δουλέψει,τον χρειαζόμαστε,κτλ" 

Τί να πω...Άστο να περάσει και φεύγεις κύριος...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε

Έλα που δεν είναι έτσι...Ημέρα μη ληφθείσης αδείας κοστίζει παραπάνω από το να μην πάρεις ημερομίσθιο...4 HR τμήματα στην 20ετία που απασχολούμαι εάν μπορούσαν να φάνε κανονική, τούμπες έκαναν...

Εάν μου επιτρέπεται μαντεψιά, ή κλασσικά HR personnel που καιει καρβουνο,ή (και πάλι ακατανόητο...) "ψιλοκαψονάκι" τύπου "να έρθει να δουλέψει,τον χρειαζόμαστε,κτλ" 

Ίσως απαιτει εξτρα δουλειά από μέρους τους η αλλαγή και βαριούνται τη χαρτούρα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε

Eγω νομιζα οτι για να επιμενει τοσο, μαλλον κατι θα γλυτωνει η εταιρεια. Πχ ισως δεν πληρωνει ασφαλιση για εκεινη τη μερα. 

8 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε

HR που εχει γινει HR με την εμπειρια που εχει αποκτησει 2-3 χρονια στην εταιρεια. Κανονικο κανονικο HR δεν υπαρχει.

9 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε

Καλα ναι εννοειται, απλα προσπαθω να δω τι εχω καταλαβει λαθος ή αν ειναι παραλογο αυτο που ζηταω.

1 λεπτό πριν, tcktcktck είπε

Ίσως απαιτει εξτρα δουλειά από μέρους τους η αλλαγή και βαριούνται τη χαρτούρα

Μα πιο πολυ δουλεια ειναι να ζητησουν στον λογιστη να βγαλει ανευ αποδοχων, αντι να του πουν βαλε μια μερα αδεια. Εγω αυτο τους ειπα. Γιατι μπλεκετε τον λογιστη να κανει αυτη τη διαδικασια, αφου μπορει να γινει πιο απλα.

Ξαναλεω, δεν ελειψα τελικα εκεινη την ημερα. Θελω να λειψω ομως, αλλα οπως το βλεπω θα γινουμε κ*λος αν το ζητησω...

Δημοσ.

Και καλά καψωνακι μου μυρίζει το οποίο βέβαια για εσενα έχει μηδαμινή επιπτώση και περισσότερο αυτούς δυσκολεύει.

Μικροψυχια με άλλα λόγια.

Επίσης δε γνωρίζω κατά πόσο είναι και νόμιμο. Δηλαδή να έχεις τόσο μεγάλο υπόλοιπο άδειας και να σου δίνουν άνευ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Και καλά καψωνακι μου μυρίζει το οποίο βέβαια για εσενα έχει μηδαμινή επιπτώση και περισσότερο αυτούς δυσκολεύει.

Μικροψυχια με άλλα λόγια.

Επίσης δε γνωρίζω κατά πόσο είναι και νόμιμο. Δηλαδή να έχεις τόσο μεγάλο υπόλοιπο άδειας και να σου δίνουν άνευ.

Νομιμότατο,αλλά οικονομικά παντελώς ηλίθια επιλογή (συγγνώμη για το χαρακτηρισμό...). Έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη...

Βασικό , επί όλων των σχολίων : Φαντάζομαι μιλάμε για εργοδότη που τηρεί τα νόμιμα πάντα έτσι, τώρα αν έχουμε να κάνουμε με καλαμπόρτζηδες, δεν δύναμαι να γνωρίζω εαν η επιλογη έχει κάποιο "bonus";-)))

Επεξ/σία από ChrisOnceMore
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MikeJ είπε

Eντομεταξυ η συγκεκριμενη στο HR ειναι κολλητη με τη γυναικα μου και θα κουμπαριασουμε κιολας χαχα. Απλα λεει οτι ετσι λεει ο νομος και πρεπει να παει με το νομο κλπ. Και λεω δωσε μου το νομο να τον δω. Και μου δινει ενα handbook της εταιρειας. Λεω ασε το handbook που μπορει να γραφει οτι θελει, θελω το νομο. Δεν τον πηρα ποτε. Μπορει και να υπαρχει νομος και να το λεει, δεν γνωριζω, αλλα το θεωρω χαζο να χρεωνουν ανευ, ενω μπορουν να βαλουν μια μερα αδεια. 

4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Παλιοτερα μου ειχαν πει οτι ανευ παιρνεις μονο οταν εχεις εξαντλησει την κανονικη αδεια. Τωρα μου λενε αλλα...

6 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε

Νομιμότατο,αλλά οικονομικά παντελώς ηλίθια επιλογή (συγγνώμη για το χαρακτηρισμό...). 

Αυτο ακριβως. Εντελως ηλιθιο, εκτος αν παιζει να γλυτωνει αλλου λεφτα η εταιρεια, πχ εισφορες κλπ. Δεν ξερω αν υπαρχει νομος, αλλα και να υπαρχει, θα ηταν πολυ πιο απλο, αν λειψω μια μερα για τον Α-Β λογο να μου το χρεωσουν μια μερα αδεια να ξεμπερδευουμε. Δεν αμφισβητω δλδ το νομο, αλλα τη λογικη του να μπουμε στη διαδικασια να χρεωθει ανευ.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eντομεταξυ η συγκεκριμενη στο HR ειναι κολλητη με τη γυναικα μου και θα κουμπαριασουμε κιολας χαχα. Απλα λεει οτι ετσι λεει ο νομος και πρεπει να παει με το νομο κλπ. Και λεω δωσε μου το νομο να τον δω. Και μου δινει ενα handbook της εταιρειας. Λεω ασε το handbook που μπορει να γραφει οτι θελει, θελω το νομο. Δεν τον πηρα ποτε. Μπορει και να υπαρχει νομος και να το λεει, δεν γνωριζω, αλλα το θεωρω χαζο να χρεωνουν ανευ, ενω μπορουν να βαλουν μια μερα αδεια. 

Παλιοτερα μου ειχαν πει οτι ανευ παιρνεις μονο οταν εχεις εξαντλησει την κανονικη αδεια. Τωρα μου λενε αλλα...

Αυτο ακριβως. Εντελως ηλιθιο, εκτος αν παιζει να γλυτωνει αλλου λεφτα η εταιρεια, πχ εισφορες κλπ. Δεν ξερω αν υπαρχει νομος, αλλα και να υπαρχει, θα ηταν πολυ πιο απλο, αν λειψω μια μερα για τον Α-Β λογο να μου το χρεωσουν μια μερα αδεια να ξεμπερδευουμε. Δεν αμφισβητω δλδ το νομο, αλλα τη λογικη του να μπουμε στη διαδικασια να χρεωθει ανευ.

Με μία απλούστατη αναζήτηση :

"Ετήσια κανονική άδεια και άδεια άνευ αποδοχών

Σε ότι αφορά τη χορήγηση κανονικής αδείας στους εργαζομένους που έχουν λάβει άδεια άνευ αποδοχών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 62 Ν.4808/2021 , επισημαίνεται ότι για τη λήψη και τον υπολογισμό των ημερών κανονικής αδείας των εργαζομένων, θα ληφθεί υπόψη και το χρονικό διάστημα κατά οποίο ο εργαζόμενος τελούσε σε άδεια άνευ αποδοχών ( παρ. 6, άρθρο 2 του Α.Ν. 539/45 ) (Εγκύκλιος Υπουργείου Εργασίας 64597 /3-9-2021).

Η άδεια άνευ αποδοχών θα πρέπει να χορηγείται μετά την εξάντληση της κανονικής άδειας ή να συμφωνείται η τύχη της κανονικής άδειας κατά τη χορήγηση της άδειας άνευ αποδοχών.

Αν παρ΄ όλα ταύτα ένας μισθωτός απέχει από την εργασία του, έχοντας λάβει άδεια άνευ αποδοχών λόγω προσωπικών ή οικογενειακών αναγκών με τη συγκατάθεση προφανώς του εργοδότη του, η αποχή αυτή δεν του στερεί τη δυνατότητα, να ζητήσει και να λάβει την ετήσια κανονική του άδεια με αποδοχές, προκειμένου, να παρασχεθεί σ΄ αυτόν η δυνατότητα να αναπαυθεί προς αναπλήρωση των αναλωθεισών στην εργασία του σωματικών ή πνευματικών του δυνάμεων.

`Αλλωστε το θέμα, του κατά πόσον ο μισθωτός ο οποίος έκανε χρήση άδειας άνευ αποδοχών, δικαιούται να λάβει και την κανονική του άδεια μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος, έγκειται κατά κύριο λόγο στην καλή πίστη μεταξύ αυτού και του εργοδότη του.

Βεβαίως δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι σε κάθε περίπτωση χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών οφείλεται στον εργαζόμενο και η κανονική ετήσια άδεια με αποδοχές. Μόνο αν πρόκειται περί απολύτως δικαιολογημένης απουσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εργαζόμενος που έτυχε της άδειας αυτής άνευ αποδοχών είναι δυνατό να έχει αναλώσει περισσότερες πνευματικές ή σωματικές δυνάμεις (όπως στην άδεια άνευ αποδοχών για μετεκπαίδευση), δικαιούται τόσο την κανονική άδεια με αποδοχές, όσο και το επίδομα άδειας. Κατά την κρατούσα άποψη, εφόσον πρόκειται για ολιγοήμερη και απολύτως δικαιολογημένη απουσία δεν μπορεί, κατά τις αρχές της καλής πίστης, να χαρακτηρισθεί ότι η άδεια άνευ αποδοχών έχει επιφέρει διακοπή του χρόνου συνεχούς απασχολήσεως και ως εκ τούτου γίνεται δεκτό ότι οφείλεται και η κανονική ετήσια άδεια στον εργαζόμενο.

Εν κατακλείδι πάντως διευκρινίζεται ότι στην εργατική νομοθεσία και εν προκειμένω στη διάταξη του άρθρου 62 του Ν.4808/2021 , δεν ορίζεται ότι η ετήσια κανονική μετ΄ αποδοχών άδεια θα πρέπει να έχει προηγηθεί της άδειας άνευ αποδοχών ή να έχει εξαντληθεί ο χρόνος χορήγησης της πριν από την άδεια άνευ αποδοχών. Κατά συνέπεια η ετήσια κανονική άδεια μπορεί είτε να προηγείται είτε υπό προϋποθέσεις να ακολουθεί την άδεια άνευ αποδοχών."

To link είναι : https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=225205

Συμπερασμα, πιάσε το αυγό και κούρευτο, όλα δια της συνεννοήσεως...

Το υπεραναλύσαμε νομίζω, άστο να πάει αλλά τρίψε και στη μούρη της μέλλουσας κουμπάρας το άνωθεν, που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα,χαχαχαχα...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε

Συμπερασμα, πιάσε το αυγό και κούρευτο, όλα δια της συνεννοήσεως...

Το υπεραναλύσαμε νομίζω, άστο να πάει αλλά τρίψε και στη μούρη της μέλλουσας κουμπάρας το άνωθεν, που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα,χαχαχαχα...

Γελαω με το να της το τριψω στην μουρη χαχα.

Αν διαβασεις παντως ολοκληρο το αρθρο που μου εστειλες, αναφερει για αδεια ανευ αποδοχων μεγαλης διαρκειας. Να πω πχ οτι θελω να λειψω 3 μηνες για προσωπικους λογους. Τοτε αναλυει τι γινεται με κανονικη αδεια και την ανευ.

Η δικη μου περιπτωση ειναι εντελως χαζη, αφου προκειται για μια μερα μονο και ενω εχω υπολλοιπο 13 μερες!

Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι βρισκουν και τα κανουν δυστυχως σε οσους ειναι καλοι μαζι τους και μπορουν και τους καβαλανε. Γιατι αρχες Αυγουστου που ειχε το μωρο μου πυρετο (πρωτες μερες κοβιντ), δεν δηλωσα απουσια λογω ασθενειας, αλλα κανονικη αδεια, γιατι δεν ηθελα να μου πουνε γιατι παιρνεις αδεια ασθενειας. Και μετα που μπορουσα να καθομαι 5 μερες σπιτι με κοβιντ να ξινω τα @@ μου δηλωσα να δουλεψω τηλεργασια να μην παει πισω η δουλεια. Τεσπα...δεκα και σημερα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Γελαω με το να της το τριψω στην μουρη χαχα.

Αν διαβασεις παντως ολοκληρο το αρθρο που μου εστειλες, αναφερει για αδεια ανευ αποδοχων μεγαλης διαρκειας. Να πω πχ οτι θελω να λειψω 3 μηνες για προσωπικους λογους. Τοτε αναλυει τι γινεται με κανονικη αδεια και την ανευ.

Η δικη μου περιπτωση ειναι εντελως χαζη, αφου προκειται για μια μερα μονο και ενω εχω υπολλοιπο 13 μερες!

Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι βρισκουν και τα κανουν δυστυχως σε οσους ειναι καλοι μαζι τους και μπορουν και τους καβαλανε. Γιατι αρχες Αυγουστου που ειχε το μωρο μου πυρετο (πρωτες μερες κοβιντ), δεν δηλωσα απουσια λογω ασθενειας, αλλα κανονικη αδεια, γιατι δεν ηθελα να μου πουνε γιατι παιρνεις αδεια ασθενειας. Και μετα που μπορουσα να καθομαι 5 μερες σπιτι με κοβιντ να ξινω τα @@ μου δηλωσα να δουλεψω τηλεργασια να μην παει πισω η δουλεια. Τεσπα...δεκα και σημερα.

Tο έχω διαβασει όλο , το κομμάτι που σου έστειλα ειναι για ολιγοήμερες...Απλά το άρθρο ξεκινά με την μακράς διάρκειας, και μετά αναλύει βάσει νόμων που ισχύουν εν γένει...Το πρώτο κομμάτι όντως δεν είναι για εσένα...Αλλα το υπόλοιπο είναι αυτό που επιβεβαιώνει οτι όλα είναι "δια της συνεννοήσεως..." 

Δημοσ.

δλδ η τυπισσα επηρρεαζει τη ζωη σου ως προισταμενη του hr, ως κολλητη της γυναικας σου και μελλοντικα και ως κουμπαρα? δε σε βλεπω καλα.. 😄

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, duende είπε

δλδ η τυπισσα επηρρεαζει τη ζωη σου ως προισταμενη του hr, ως κολλητη της γυναικας σου και μελλοντικα και ως κουμπαρα? δε σε βλεπω καλα.. 😄

Eνταξει το πρωτο θα φυγει σε 2 βδομαδες και θα γλυτωσω απο αυτο. Αλλα το να εισαι στη δουλεια με την κολλητη της γυναικας σου δεν ειναι οτι καλυτερο. Γιατι οι γυναικες φανταζονται πολλα πραγματα και τα μεταφερουν και δημιουργουν αλλα προβληματα. Τεσπα, offtopik συζητηση αυτο.

Δημοσ.

Τι διαβάζω ρε μάγκες σήμερα, προσπαθώ πραγματικά προσπαθώ.... να κατάπιω ότι εσείς είσται άτομα της πιάτσας..... 

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ.. ΠΟΥ ΣΗΜΑΊΝΕΙ 

ΌΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΆΔΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΡΈΠΕΙ ΕΣΎ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΔΉΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΌΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΆΝΕΙ ΔΕΧΤΉ 

ΈΧΕΙΣ υπογράψει μια σύμβαση ΦΑΝΤΆΖΟΜΑΙ... εκτός από τις υποχρεώσεις σου εχει και το αφεντικό υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται ΠΩΣ ΑΜΑ ΔΕ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΊ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΛΌΓΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΔΗΛΏΣΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΏΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΏΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΗΜΟ

Αμα θέλεις να του κάνεις καψώνι στείλε στο επίσημο μεηλ της εταιρίας πως δεν μπορείς να έρθεις για μια το πολύ δύο μέρες λόγω ασθενείας ενήμερωσε και μέσω τηλεφώνου και άστους να ψαχνονται

Αμα κάνουν τα δικά τους στην απόδειξη μισθοδοσίας πάρε το μεηλ, πήγαινε για καφέ με την επιθεώρηση και πήγαινε τους με βήμα κολλημένο στην εμπλοκή στο αριστερό 

• Confused 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...