Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω γραφτεί στο πρόγραμμα του Workearly αλλά για data science bootcamp. Το κόστος είναι εξαιρετικά προσιτό. Το ξεκινώ σύντομα. Έχω όμως και πρώτο πτυχίο και γνωρίζω βασική στατιστική βλ γραμμική παλινδρομηση, συσχέτιση κλπ. Δεν χάνεις κάτι να τους πάρεις τηλέφωνο. Έχουν πρόγραμμα για back end development.

• Like 1
Δημοσ.
33 minutes ago, Vanton said:

Βαση με αυτα που λες πρεπει να επιλεξω πρωτα τι δουλεια θα μου αρεσει να κανω και μετα να επιλεξω την γλωσσα που πρεπει να μαθω, ενω ειμαι αρχαριος ακουσα απο πολλους να μαθω python γιατι ειναι σχετικα ευκολη. Βεβαια λογο οτι δεν εχω ιδεα απο δουλειες απλος ξεκινησα τυφλα την python, πρεπει δηλαδη πρωτα να διαλεξω τομεα που θελω να ασχοληθω και μετα την γλωσσα.

Ας πουμε ενδιαφερομαι για Ios Mobile Dev να κανω περισσοτερο Εφαρμογες αλλα εαν τυχει θα ηθελα και Παιχνιδια.
Μετα απο αυτο κυριολεκτικα εκτος απο το Web Developer δεν εχω καμια ιδεα απο δουλειες..

Για mobile dev υπαρχουν διαφορα frameworks, τα πιο δημοφιλη ειναι: React Native (JavaScript), Swift (iOS apps), Java/Kotlin (Android apps), MAUI (C#, Cross platform apps), Flutter (Dart, cross platform apps) και πολλα αλλα. Για Gaming κυριως Unity (C#). Πρεπει να σκεφτεις επισης αν αυτο που θα ακολουθησεις εχει απορροφητικοτητα στην Ελληνικη αγορα. Π.χ.: Καταλαβαινεις οτι στο Gaming Dev δεν θα βρεις τοσες αγγελιες οσο θα βρεις στο Web/Mobile development για προφανεις λογους...

Οποτε ξεκινα να googlaρεις τα παραπανω για να μαζεψεις πληροφοριες. Τι ειναι framework, τι ειναι React Native κλπ. Μπες σε ενα site με αγγελιες π.χ. LinkedIn και αναζητησε θεσεις εργασιας για game development, ποσες αγγελιες εχει; τι απαιτουμενες τεχνικες γνωσεις ζητανε; ποιες γλωσσες προγραμματισμου και ποια frameworks? Θελουν οι αγγελιες απαρατητα πτυχιο πανεπιστημιου; με λιγα λογια κανε ερευνα. Ολα αυτα θα σε βοηθησουν να αποφασισεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Διάβασα παράπονα στο quora για το BSc computer science στη coursera. Βάλε ότι είναι πανάκριβο. Έχω ψάξει κι εγώ  για συνέχιση της ενίσχυσης του cv μετά το bootcamp με online Msc Computer science with Data science.  Παίζουν προγράμματα κοντά στις 7000 για 2 χρόνια. Θέλει πολύ ψάξιμο για αξιολογήσεις αποφοίτων. Εναλλακτικά υπάρχει και το udacity. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aggeluska είπε

Για mobile dev υπαρχουν διαφορα frameworks, τα πιο δημοφιλη ειναι: React Native (JavaScript), Swift (iOS apps), Java/Kotlin (Android apps), MAUI (C#, Cross platform apps), Flutter (Dart, cross platform apps) και πολλα αλλα. Για Gaming κυριως Unity (C#). Πρεπει να σκεφτεις επισης αν αυτο που θα ακολουθησεις εχει απορροφητικοτητα στην Ελληνικη αγορα. Π.χ.: Καταλαβαινεις οτι στο Gaming Dev δεν θα βρεις τοσες αγγελιες οσο θα βρεις στο Web/Mobile development για προφανεις λογους...

Οποτε ξεκινα να googlaρεις τα παραπανω για να μαζεψεις πληροφοριες. Τι ειναι framework, τι ειναι React Native κλπ. Μπες σε ενα site με αγγελιες π.χ. LinkedIn και αναζητησε θεσεις εργασιας για game development, ποσες αγγελιες εχει; τι απαιτουμενες τεχνικες γνωσεις ζητανε; ποιες γλωσσες προγραμματισμου και ποια frameworks? Θελουν οι αγγελιες απαρατητα πτυχιο πανεπιστημιου; με λιγα λογια κανε ερευνα. Ολα αυτα θα σε βοηθησουν να αποφασισεις.

Διαβασα γενικα τωρα που εψαχνα για Ios App development οτι οι περισσοτεροι δεν ψαχνουν για πτυχιο αλλα για καλη γνωση Swift, οχι μονο αυτο βεβαια αλλα ειναι το κυριο. Καποιοι ζητανε και προυπηρεσια (Φυσικα) αλλα περισσοτερο γνωση swift, ειναι κατι που με τραβαει πολυ το ενδιαφερον βεβαια οχι για παιχνιδια αλλα για εφαρμογες.

Software Engineer βλεπω οτι με τραβαει το ενδιαφερον, τεσταρεις κωδικα και προγραμματα, παρουσιαζεις καινουργια χαρακτηριστικα σε προγραμμα και διατηρεις το προγραμμα που θελει η δουλεια.

Δημοσ.
On 16/09/2022 at 21:42, Aggeluska said:

αν δουλεψεις σκληρα θα εξελιχθεις στον κλαδο

Νομίζω αυτό και μόνο φτάνει σαν συμβουλή, όλα τα άλλα υπάρχουν online. 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν έχεις άτομα στον κύκλο σου η συγγενείς που δουλεύουν σε εταιρείες και μπορούν να σε προτείνουν ράψε το βιογραφικό σου πάνω σε αυτά που ζητάνε πιστοποιήσεις GitHub σεμινάρια και πες να σε προτείνουν . Και QA tester να είναι το κοιτας όπως και database administrator η network engineer . Σε database administrator η network engineer οι πιστοποιήσεις έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα . Το κλειδί είναι σε όλα όμως είναι να έχεις στον κύκλο σου κάποιον να σε βοηθήσει στο πρώτο βήμα . Έχουν γίνει τα πτυχία μεταπτυχιακά τόσο κοινα που έμπαινα σε interview και τους ρωτούσα γιατί θέλουν μεταπτυχιακό για αυτή την δουλειά και δεν ηξεραν τι να απαντήσουν . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...