Donacgreece Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Έχω τον εξής δίσκο στον υπολογιστή μου (Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB HDD), έχει γεμίσει και σκέφτομαι να αγοράσω ένα NAS πριν πάρω κι άλλο και να τους βάζω εκεί. Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω... Synology DiskStation DS620slim NAS Tower με 6 θέσεις για HDD/SSD και 2 θύρες Ethernet Western Digital My Cloud EX4100 NAS Tower με 4 θέσεις για HDD και 2 θύρες Ethernet. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν ο δίσκος μου συνεργάζεται με κάποιο από αυτά και αν για να γίνει η μεταφορά θα πρέπει να φορμσροστει οπότε θα χάσω όλα τα αρχεία μου, κάτι που προφανώς δε το θέλω... Να επισημάνω ότι η χρήση θα είναι να τρέχει PLEX server, οπότε ας μπει στην εξίσωση για το πιο από τα δύο με συμφέρει καλύτερα. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από Donacgreece
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Και διαφορετικό filesystem και raid, ναι θα χαθούν τα δεδομένα αν δεν βρεις προσωρινό χώρο αποθήκευσης.
Donacgreece Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, Thresh είπε Και διαφορετικό filesystem και raid, ναι θα χαθούν τα δεδομένα αν δεν βρεις προσωρινό χώρο αποθήκευσης. Raid? Δηλαδή δε θα μπορώ να έχω σε κάθε δίσκο διαφορετικά αρχεία;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 1 minute ago, Donacgreece said: Raid? Δηλαδή δε θα μπορώ να έχω σε κάθε δίσκο διαφορετικά αρχεία; Αν επιλέξεις JBOD θα μπορείς να έχεις κάθε δίσκο ξεχωριστά μόνο του, αλλά και πάλι διαφορετικό filesystem. Τι νόημα όμως θα έχει το NAS αν είναι να παίζεις έτσι? 1
atheatos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Κατάρχας για να έχουμε μια ιδέα με τον αν αξίζει να απαντήσει κανείς το ερώτημα σου ή όχι , Ο 18tb δίσκος που έχει γεμίσει έχει backup? Ή δεν σε ενδιαφέρει και να χαθούν 18tb αρχεία?
Donacgreece Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 16/9/2022 στις 6:35 ΜΜ, atheatos είπε Κατάρχας για να έχουμε μια ιδέα με τον αν αξίζει να απαντήσει κανείς το ερώτημα σου ή όχι , Ο 18tb δίσκος που έχει γεμίσει έχει backup? Ή δεν σε ενδιαφέρει και να χαθούν 18tb αρχεία? Είναι κυρίως ταινίες. Για PLEX server το θέλω. Ακόμη μια ερώτηση. Μπορώ να βάλω έναν 18ρι και έναν 3αρι μέσα; Η θα πρέπει οι δύο δίσκοι να είναι το ίδιο;
atheatos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Όπως ειπώθηκε το να πάρεις ένα NAS με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μόνο για να βάλεις τις ταινίες μέσα και με δίσκους που δεν ενδείκνυται για χρήση nas είναι λίγο overkill. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα κοντά στα 500 ευρώ ,που κάνουν τα nas που ανέφερες , για να έχω διαφορετικούς σκληρούς με ταινίες. Θα προτιμούσα να έβρισκα ένα παλιό υπολογιστή ή laptop και να έβαζα τους σκληρούς εκεί και τέλος. Αλλα περί ορέξεως ….
Donacgreece Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τελικά πήρα είναι οικονομικό WD My Cloud EX2 Ultra. Για την ώρα κάνει τη δουλειά μου, αλλά αν αργότερα θέλω να μεταφέροθω σε κάτι μεγαλύτερο, με περισσότερες θέσεις δηλαδή. Είτε από την ίδια εταιρεία ζ είτε από άλλη. Η ακόμη ακόμη να πάρω και να στήσω εγώ ένα σε true Nas ας πούμε. Οι δίσκοι θα πρέπει να φορμαριστουν εκ νέου;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Εξαρτάται τι θες να κάνεις. Αν θες απλά να δουλεύει ως cold storage δεν χρειάζεται να φορμάρεις δίσκους. Αλλά αν θες να έχεις προστασία στα δεδομένα σου θα πρέπει να το αφήσεις να κάνει εκ νέου διαμόρφωση στους δίσκους ώστε να χτίσει και το απαραίτητο parity.
Donacgreece Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Στις 30/9/2022 στις 8:25 ΜΜ, random_dude είπε Εξαρτάται τι θες να κάνεις. Αν θες απλά να δουλεύει ως cold storage δεν χρειάζεται να φορμάρεις δίσκους. Αλλά αν θες να έχεις προστασία στα δεδομένα σου θα πρέπει να το αφήσεις να κάνει εκ νέου διαμόρφωση στους δίσκους ώστε να χτίσει και το απαραίτητο parity. Θα είναι γεμάτα ταινίες και θα θέλω να έχω πρόσβαση σε αυτές μέσω Plex Server. Δε θα θέλω να προσθέσω αφςρεσα κάτι...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 ΟΚ, τότε δεν χρειάζεται format. Απλά προσθέτεις δίσκους στο όποιο NAS έχεις/θα πάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα