Τέρης Α. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Σε χαλασμένες μητρικές που έχουν περάσει από τα χέρια μου, πατώντας το κουμπί έσβηναν. 2
vagelis2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, AcidRain1 είπε Το έκανα και αυτό . Τις είχα 1-3 τις έβαλα 2-4 και μια μια και καμιά που κάνει μπιπ και ξανά . Τίποτα απολύτως. Όταν δεν κάνει force shutdown είναι θέμα τροφοδοτικού η μητρικής ? Δεν νομίζω να υπάρχει καποιο στάνταρ μπορεί να φταίει το ένα μπορεί το άλλο μπορεί και τα 2.. Πολλα μπορεί.. 🤕🤣.. Δοκίμασε με αλλo psu αρχικά μηπως bootari και βλέπουμε.. Αν δεν bootari πρέπει να έχεις pc parts αλλα να δεις με ποια κανει boot.. Αλλιώς το πας σε μαγαζί να την κανουν αυτοι την δουλειά . Και λογικα θα σου πουν Ακριβώς τι φταίει για να το αλλάξεις. Δεν νομιζω να χρεώσουν πανω απο 30 ευρω.
AcidRain1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Έβγαλα το τροφοδοτικό έβαλα άλλο τίποτα. Έβαλα το δικό μου στοβ δεύτερο υπολογιστή και ανοίγει μπαμ. Θα αλλάξω την υδροψυξη με την στοκ να δω τι γίνεται.
Dark_Nightfall Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, AcidRain1 είπε Έβγαλα κάθε τι από πάνω εκτός ram - cpu - mobo έβαλα onboard graphics . Ούτε force shutdown κάνει ούτε εικόνα δίνει Λογικό να μην δίνει εικόνα αφού ο επεξεργαστής δεν έχει γραφικά. Κάνε δοκιμές με την κάρτα γραφικών. 1
AcidRain1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Λογικό να μην δίνει εικόνα αφού ο επεξεργαστής δεν έχει γραφικά. Κάνε δοκιμές με την κάρτα γραφικών. Ότι κ αν έχω κάνει εικόνα δεν παίρνω . Έβαλα άλλη κάρτα γραφικών τίποτα. Έβαλα άλλο επεξεργαστή καινούριο τίποτα . Άλλο τροφοδοτικό τίποτα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μητρική .
omokas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AcidRain1 είπε Ότι κ αν έχω κάνει εικόνα δεν παίρνω . Έβαλα άλλη κάρτα γραφικών τίποτα. Έβαλα άλλο επεξεργαστή καινούριο τίποτα . Άλλο τροφοδοτικό τίποτα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μητρική . Δες και στο manual της μητρικης σου αν υποστηριζει bios flashback μεσω usb. Αν ναι τοτε κατεβαζεις το αρχειο του bios σε αλλο pc το περνας στο usb και εχει συνηθως συγκεκριμενη θυρα usb η και κουμπι για ξεκινησει να το φλασαρει. Αναλογως τη μητρικη και την εταιρια. Το οτι δεν ακουει ουτε στο force shutdown η BIOS ειναι η ακομη χειροτερα το SuperIO που ειναι υπευθυνο και για τη γραμμη του κουμπιου εκκινησης EDIT: Τωρα ειδα οτι αναφερεις συγκεκριμενα την aorus b550 ax v2. Υποστηρίζει Q Flash Plus δες και την εικονα που σου παραθέτω και στο manual εδω (σελ. 10 και 11) Τελευταίο BIOS εδω (F16d) Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από omokas 1
kokoviosR Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Νομιζω η εμπειρια μου μπορει να φανει χρησιμη... Σε συστημα με RYZEN 2600 και b450 tomahawk αναβαθμισα το bios και εβαλα για δοκιμη εναν 5700G. Ξαναεβαλα πισω τον 2600 και μετα απο 20 μερες κανονικοτατης λειτουργιας με τον 2600, οταν πηγα να ανοιξω τον H/Y ξαφνικα δεν εδινε εικονα ενω αναβαν και γυριζαν ολα (ανεμιστηρες ,led κλπ.). Αφου δοκιμασα καρτες ,ram κλπ. (ολα τελοσπαντων) και λειτουργουσαν, εκανα και clear CMOS (και με κατσαβιδακι και με μπαταρια) και παροτι το bios ηρθε στις αρχικες του ρυθμισεις (το καταλαβα απο το γυρισμα των ανεμιστηρων) δεν εδινε εικονα στον 2600. Ξαναεβαλα πισω τον 5700G και δουλεψε κανονικα. Εκανα επειτα κατευθειαν αναβαθμιση στο τελευταιο bios και μολις ολοκληρωθηκε επεστρεψα στον 2600. Μεχρι σημερα 20 μερες μετα λειτουργει απροβληματιστα. Αν δεν αναβε με τον 5700G ή αν δεν ειχα επεξεργαστη για δοκιμη θα δοκιμαζα bios flashback. Και εγω πιστευω οτι μαλλον το bios ειναι.
AcidRain1 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 17/9/2022 στις 1:37 ΠΜ, omokas είπε Δες και στο manual της μητρικης σου αν υποστηριζει bios flashback μεσω usb. Αν ναι τοτε κατεβαζεις το αρχειο του bios σε αλλο pc το περνας στο usb και εχει συνηθως συγκεκριμενη θυρα usb η και κουμπι για ξεκινησει να το φλασαρει. Αναλογως τη μητρικη και την εταιρια. Το οτι δεν ακουει ουτε στο force shutdown η BIOS ειναι η ακομη χειροτερα το SuperIO που ειναι υπευθυνο και για τη γραμμη του κουμπιου εκκινησης EDIT: Τωρα ειδα οτι αναφερεις συγκεκριμενα την aorus b550 ax v2. Υποστηρίζει Q Flash Plus δες και την εικονα που σου παραθέτω και στο manual εδω (σελ. 10 και 11) Τελευταίο BIOS εδω (F16d) Αν υποθέσουμε ότι είναι αυτό το superIO της μητρικής πάνω , φτιάχνεται? Η θέλω καινούρια μητρική οπωσδήποτε ?
Asmo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 εχεις καψει καποιο chip/capacitor/transistor στην μητρικη. Καλη τυχη
omokas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 19/9/2022 στις 4:01 ΜΜ, AcidRain1 είπε Αν υποθέσουμε ότι είναι αυτό το superIO της μητρικής πάνω , φτιάχνεται? Η θέλω καινούρια μητρική οπωσδήποτε ? Αναλόγος αν υπάρχει διαθέσημο στο εμπόριο γιατι πολλά superIO πλεον ειναι custom ic των εταιριών και δεν τα βρίσκεις εύκολα (πχ η Lenovo φτιαχνει τα δικά της ή εχει συνάψει συμφωνία με κάποιον απο τους κατασκευαστές ITE, ENE, Nuvoton κλπ) μετα εξαρτάται εαν ειναι προγραμματιζόμενο η όχι (κάποια έχουν εξωτερική μνήμη ενω άλλα εσωτερική και αν ειναι εσωτερική θέλουν και ειδικό προγραμματιστή) και κατά πόσο θα βρείς μαγαζί που να αναλαμβάνει επισκευή superIO, θα πρέπει ο τεχνικος να έχει πολύ καλές γνώσεις microsoldering γιατι αφορα SMD με παρα πολλα pin. Δοκίμασες μήπως με flashback? Υπαρχει μεγαλο ενδεχομενο να εχει παθει κατι το BIOS
AcidRain1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, omokas είπε Αναλόγος αν υπάρχει διαθέσημο στο εμπόριο γιατι πολλά superIO πλεον ειναι custom ic των εταιριών και δεν τα βρίσκεις εύκολα (πχ η Lenovo φτιαχνει τα δικά της ή εχει συνάψει συμφωνία με κάποιον απο τους κατασκευαστές ITE, ENE, Nuvoton κλπ) μετα εξαρτάται εαν ειναι προγραμματιζόμενο η όχι (κάποια έχουν εξωτερική μνήμη ενω άλλα εσωτερική και αν ειναι εσωτερική θέλουν και ειδικό προγραμματιστή) και κατά πόσο θα βρείς μαγαζί που να αναλαμβάνει επισκευή superIO, θα πρέπει ο τεχνικος να έχει πολύ καλές γνώσεις microsoldering γιατι αφορα SMD με παρα πολλα pin. Δοκίμασες μήπως με flashback? Υπαρχει μεγαλο ενδεχομενο να εχει παθει κατι το BIOS Ότι και να κάνω το qflash plus δεν δουλεύει με 3 διαφορετικά usb . Είτε μόνη της η μητρική είτε με όλα πάνω είτε με 24πινο μόνο είτε και τα δύο . Fat32 το έχω όπως λέει 16kb allocation παίρνω μόνο το αρχείο το κάνω gigabyte.bin ανοίγω το switch του psu πατάω το κουμπί απολύτως τίποτα. Μέχρι σε μάστορα το πήγα και μου λέει δεν βγάζω άκρη . Το κουμπί δεν δουλεύει για κανένα λόγο . Ούτε κλείνει αν δεν κόψω το ρεύμα από το τροφοδοτικό. Στις 19/9/2022 στις 6:46 ΜΜ, Asmo είπε εχεις καψει καποιο chip/capacitor/transistor στην μητρικη. Καλη τυχη Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ? Πως το κατάλαβες ?
itanium Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, AcidRain1 είπε Ότι και να κάνω το qflash plus δεν δουλεύει με 3 διαφορετικά usb . Είτε μόνη της η μητρική είτε με όλα πάνω είτε με 24πινο μόνο είτε και τα δύο . Fat32 το έχω όπως λέει 16kb allocation παίρνω μόνο το αρχείο το κάνω gigabyte.bin ανοίγω το switch του psu πατάω το κουμπί απολύτως τίποτα. Μέχρι σε μάστορα το πήγα και μου λέει δεν βγάζω άκρη . Το κουμπί δεν δουλεύει για κανένα λόγο . Ούτε κλείνει αν δεν κόψω το ρεύμα από το τροφοδοτικό. Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ? Πως το κατάλαβες ? Xάνεις τον χρόνο σου όπου χωρίς γνώσεις και εξοπλισμό προσπαθείς να βγάλεις άκρη από απόσταση με βάση συμπτωματολογία από άλλους με ερωταπαντήσεις "Γιατρέ πονάει η μέση μου τι μπορεί να είναι" Και διαβάζω και απίθανα "χωρίς κάποιος να έχει κάνει εντοπισμό της βλάβης να καταλήγει στο super i/o" H συμπεριφορά που γράφεις ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια συμβαίνει με shorted 3.3v rail so? τι σημαίνει οτι συμβαίνει αυτό, και άντε και κάνεις διάγνωση 40€ χρέωση και αρχίζουμε και καταλήγουμε ότι φταίει το super i/o, και το βρίσκουμε, θα πλήρωνες 100€ για την επισκευή αν ναι οκ, αν αγοράζεις άλλη μητρική αν φυσικά είναι το πρόβλημα σου εκεί....κοινώς απλά χάνεις χρόνο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα