AcidRain1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να καταλάβω τι γίνεται αλλά άκρη δεν βγάζω . Έστησα δύο μήνες πριν έναν υπολογιστή με 5600x , aorus b550 ax v2 , και πήρα μια aio υδροψυξη alseye . Ο υπολογιστής πήγαινε μια χαρά . Χθες βράδυ το μόνο που έκανα ήταν να παίξω back 4 blood να τον κλείσω κανονικά και να κοιμηθώ. Σήμερα πατάω να ανοίξει ανάβουν όλα τα φανς δουλεύουν όλα αλλά ο υπολογιστής δεν ανάβει . Όλα τα φανσ έχουν φώτα και γυρίζουν εκτός της aio που γυρίζει ναι μεν αλλά φως δεν βγάζει . Ούτε τον άνοιξα ούτε τον ενόχλησα ούτε κατέβασα κάτι να πεις . Τι μπορεί να φταίει και δεν ανοίγει καινούριο μηχάνημα ? Η aio μια φορά έδωσε χρώμα στα φανακια μετά από πολλά shutdown από το κουμπί και τέρμα δεν ανοίγει ούτε υπολογιστής για αστείο . Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά έχω windows 11 και πριν κλείσω τον υπολογιστή έπρεπε να κάνω update και shutdown. Υπάρχει περίπτωση το update να brickαρε τον υπολογιστή? Και αν ναι πως τον ανοίγω ξανά ? Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από AcidRain1
kostascreta28 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα μπορει να φταει η καρτα γραφικων.Αν εχεις δοκιμασε καποια αλλη η δανεισου απο καποιο φιλο εγω παντως το πρωτο που θα εκανα ειναι να τσεκαρω ολα τα καλωδια απο πισω .Μπορει να κουνισε καποιο η να μην παταει καποιο καλα.Αν ο επεξεργαστης σου ειχε ενσωματομενα γραφικα θα ηταν ευκολο το τσεκαρισμα.Μετα αν δεν ανοιγουν ουτε φωτακια εχει θεμα η τροφοδοσια.Κοιτα και τα καλωδια τροφοδοσιας της καρτας καλου κακου.Τσεκαρε και την τροφοδοσια και τα καλωδια της οθονης η το on off πολλοι την εχουν πατησει ετσι.Επισης μπορει να εχεις καποιο ελατωματικο καλωδιο που συνδεεται στην οθονη δεν αναφερεις οτι ειναι καινουργια.Ελπιζω να βοηθησα. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από kostascreta28 1
AcidRain1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Όλα είναι εντελώς εντελώς καινούρια καλώδια εξαρτήματα όλα . Απλά το μόνο που έκανα ήταν να κλείσω τον υπολογιστη με update & shutdown και τίποτα άλλο . Μετά από κει δεν ξανά άνοιξε και ενώ δουλεύουν τα φανς δεν έχουν φωτάκια
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, AcidRain1 είπε Υπάρχει περίπτωση το update να brickαρε τον υπολογιστή? -Μην λάβετε και πολύ υπόψιν τα παρακάτω- Είχε συμβεί σε ένα μέλος πριν 2-3 χρόνια, μετά το restart από Windows update δεν ξαναπήρε εικόνα. Απ' ότι μαθαίνω πρόσφατα από άλλα θέματα, μπορεί να κατέβει αυτόματα bios update και από λάθος χειρισμό (τερματισμό λειτουργίας, διακοπή ρεύματος) να χαλάσει το bios. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, AcidRain1 είπε Έστησα δύο μήνες πριν Τη συναρμολόγιση την έκανες εσύ;
AcidRain1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Τη συναρμολόγιση την έκανες εσύ; Ναι βέβαια . 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε -Μην λάβετε και πολύ υπόψιν τα παρακάτω- Είχε συμβεί σε ένα μέλος πριν 2-3 χρόνια, μετά το restart από Windows update δεν ξαναπήρε εικόνα. Απ' ότι μαθαίνω πρόσφατα από άλλα θέματα, μπορεί να κατέβει αυτόματα bios update και από λάθος χειρισμό (τερματισμό λειτουργίας, διακοπή ρεύματος) να χαλάσει το bios. Έστω ότι έχει γίνει κάπως έτσι . Πως δίνουμε εικόνα όταν δεν γίνεται να το ανοίξουμε ? Πως το φτιάχνουμε ? Βγάζουμε τον δίσκο τον βάζουμε αλλού και τον σβήνουμε ?
GoMaR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Τα windows δεν εχουν καμμια σχεση. Οτι update και να εκανε, οσο και να σου "γ@μησε" το λειτουργικο, δε παιζει ρολο. Εννοω οτι και χωρις δισκο με windows θα πρεπει να εχεις εικονα! Θα προχωρουσα σε reset bios. Δες αν εχει καποιο clear cmos η μητρικη σου η βγαλε μπαταρια για λιγο και ξανα δοκιμασε. Επισης, θα ξεκινουσα απο μνημες δοκιμαζοντας τι φταιει. Μπορει να την ακουσε η μητρικη. Αρχισε να απο clear cmos και μετα ενα ενα τα πραγματα. 1
dsi44 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ειτε θα αρχισεις βαλε βγαλε hardware ειτε βαλε μια διανομη λινουξ να δεις αν δινει εικονα Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από dsi44 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, AcidRain1 είπε Ναι βέβαια . Ωραία, αυτό είναι καλό. Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις, είναι μήπως έχει χαλάσει η αντλία της ΑΙΟ σου. Εάν η αντλία δεν γυρίζει, αρκετές μητρικές δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί το POST. Για να μην αλλάζεις ψύκτρα μόνο και μόνο για αυτό το τεστ, το αν ωφείλεται το πρόβλημά σου σε βλάβη της αντλίας, μπορείς να το ελέγξεις συνδέοντας έναν άλλο ανεμιστήρα στο fan header της μητρικής στο οποίο τώρα έχεις συνδεδεμένη την αντλία. Μπορείς να βάλεις είτε τρίπινο είτε τετράπινο ανεμιστήρα, ότι σου είναι πιο εύκολο. Αν πάρεις εικόνα, σβήσε σύντομα τον υπολογιστή από το κουμπί του τροφοδοτικού. Η βλάβη έχει εντοπιστεί και δεν χρειάζεται να υπερθερμαίνεις τον επεξεργαστή χωρίς λόγο. 2
AcidRain1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, BadBoy είπε Βάλε ένα buzzer να δεις τι χτυπάει. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό ! 21 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ωραία, αυτό είναι καλό. Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις, είναι μήπως έχει χαλάσει η αντλία της ΑΙΟ σου. Εάν η αντλία δεν γυρίζει, αρκετές μητρικές δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθεί το POST. Για να μην αλλάζεις ψύκτρα μόνο και μόνο για αυτό το τεστ, το αν ωφείλεται το πρόβλημά σου σε βλάβη της αντλίας, μπορείς να το ελέγξεις συνδέοντας έναν άλλο ανεμιστήρα στο fan header της μητρικής στο οποίο τώρα έχεις συνδεδεμένη την αντλία. Μπορείς να βάλεις είτε τρίπινο είτε τετράπινο ανεμιστήρα, ότι σου είναι πιο εύκολο. Αν πάρεις εικόνα, σβήσε σύντομα τον υπολογιστή από το κουμπί του τροφοδοτικού. Η βλάβη έχει εντοπιστεί και δεν χρειάζεται να υπερθερμαίνεις τον επεξεργαστή χωρίς λόγο. Αυτό θα το κοιτάξω μόλις πάω σπίτι . Έχω την στοκ του 5600χ θα την βάλω να δω αν δίνει εικόνα. Αν δεν δίνει πρέπει να βγάζω ένα ένα κομμάτι να δω τι φταίει? Η κάρτα γραφικών 3080τι παίρνει ρεύμα κανονικά και τα φανακια παραδόξως δουλεύουν σαν τρελά ενώ τις άλλες φορές ήταν σταματημένα. Όπως και να έχει θα προσπαθήσω να δω το θέμα της αντλίας πρώτα 1 ώρα πριν, GoMaR είπε Τα windows δεν εχουν καμμια σχεση. Οτι update και να εκανε, οσο και να σου "γ@μησε" το λειτουργικο, δε παιζει ρολο. Εννοω οτι και χωρις δισκο με windows θα πρεπει να εχεις εικονα! Θα προχωρουσα σε reset bios. Δες αν εχει καποιο clear cmos η μητρικη σου η βγαλε μπαταρια για λιγο και ξανα δοκιμασε. Επισης, θα ξεκινουσα απο μνημες δοκιμαζοντας τι φταιει. Μπορει να την ακουσε η μητρικη. Αρχισε να απο clear cmos και μετα ενα ενα τα πραγματα. Γίνεται να την ακούσει μητρική στα καλά καθούμενα ολοκαίνουργια ? Μακάρι να μην είναι αυτό . Θα βγάλω την μπαταρία να δω για λίγα λεπτά . Απλά κάπως πρέπει να πάρω εικόνα να δω τι φταίει στα τυφλά δεν γίνεται . 33 λεπτά πριν, dsi44 είπε ειτε θα αρχισεις βαλε βγαλε hardware ειτε βαλε μια διανομη λινουξ να δεις αν δινει εικονα Πως το κάνω αυτό με τα Linux?
GoMaR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, dsi44 είπε ειτε βαλε μια διανομη λινουξ να δεις αν δινει εικονα Πως θα βαλει λινουξ αν δεν εχει ηδη εικονα; 😛 2 1
BadBoy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, AcidRain1 είπε Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό ! Ηχειάκι στη μητρική για να δεις αν βγάζει κωδικό σφάλματος. Το συνδέεις στη μητρική στην υποδοχή δίπλα στα power και reset και χτυπάει με κωδικούς ανάλογα το σφάλμα. 1
lneam Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, AcidRain1 είπε Καλησπέρα. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να καταλάβω τι γίνεται αλλά άκρη δεν βγάζω . Έστησα δύο μήνες πριν έναν υπολογιστή με 5600x , aorus b550 ax v2 , και πήρα μια aio υδροψυξη alseye . Ο υπολογιστής πήγαινε μια χαρά . Χθες βράδυ το μόνο που έκανα ήταν να παίξω back 4 blood να τον κλείσω κανονικά και να κοιμηθώ. Σήμερα πατάω να ανοίξει ανάβουν όλα τα φανς δουλεύουν όλα αλλά ο υπολογιστής δεν ανάβει . Όλα τα φανσ έχουν φώτα και γυρίζουν εκτός της aio που γυρίζει ναι μεν αλλά φως δεν βγάζει . Ούτε τον άνοιξα ούτε τον ενόχλησα ούτε κατέβασα κάτι να πεις . Τι μπορεί να φταίει και δεν ανοίγει καινούριο μηχάνημα ? Η aio μια φορά έδωσε χρώμα στα φανακια μετά από πολλά shutdown από το κουμπί και τέρμα δεν ανοίγει ούτε υπολογιστής για αστείο . Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά έχω windows 11 και πριν κλείσω τον υπολογιστή έπρεπε να κάνω update και shutdown. Υπάρχει περίπτωση το update να brickαρε τον υπολογιστή? Και αν ναι πως τον ανοίγω ξανά ? εαν μεταφρασω την εκφραση αυτη, τοτε θα καταλαβω οτι μετα το power on εχουμε στην οθονη μας .... ολα να ειναι μαυρα. Ανεξαρτητα εαν η περιγραφη ειναι σωστη ή ισχυει κατι αλλο, αυτος που θα δωσει λυση στο προβλημα, θα πρεπει να ανοιξει το κουτι και να γνωριζει βασικα ηλεκτρονικα και ας μην εχει πτυχιο ή δικο του μαγαζι επισκευων. Μονο εμπειρια χρειαζεται που βλεπω πως δεν υπαρχει. Και για να μην υπαρξει κακη ερμηνεια σε αυτα που γραφω, ας παρουμε ως παραδειγμα τον youtuber "linus". Ξερει τι να κανει μετα απο μερικα χρονια "τριβης" με το αντικειμενο. Απο την αλλη, οσο το μηχανημα (ή parts) ειναι εντος εγγυησης, ο χειρισμος της λυσης του προβληματος καλο θα ειναι να διαφερει απο μηχανηματα εκτος εγγυησης. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από lneam
triplex1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω απ'οτι διαβασα , καποιοι λενε βαλε το ενα βαλε το αλλο ενω εσυ ειπες πως δεν αναβει .............κοιτας καλωδιο τρφοδοσιας .......τροφοδοτικο (δεν αναφερεις πουθενα ποιο ειναι και τα υπολοιπα μερη πλην cpu - mb και στην δικη σου περιπτωση πρεπει να γινουμε ξανα μαγοι) ....και στο τελος κοιτας μητρικη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα