Basilisvirus Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ξεκινάω να ζω με νοίκι. Η Ευδαπ δε σηκώνει το τηλέφωνο και θέλω να βάλω νερό. Θα πάω σε κατάστημα, και θελω να ξέρω τα δικαιολογητικά για να ξαναβάλω νερό. δε βλέπω πουθενά στη σελίδα τους κάποια φράση σχετικά με την "επαναλειτουργία/ενεργοποίηση υφιστάμενης παροχής". https://www.eydap.gr/CustomerSupport/Procedures/ Βλέπω στο pdf: ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΧΗ, ΠΑΡΟΧΗ BOILER, ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ( 1.5” - 2" - 3 " - 4" - 6" ) - ΠΑΡΟΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ. Είναι κάποιο από αυτά αυτό που θέλω; Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Basilisvirus
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, Basilisvirus είπε Ξεκινάω να ζω με νοίκι. Η Ευδαπ δε σηκώνει το τηλέφωνο και θέλω να βάλω νερό. Θα πάω σε κατάστημα, και θελω να ξέρω τα δικαιολογητικά για να ξαναβάλω νερό. δε βλέπω πουθενά στη σελίδα τους κάποια φράση σχετικά με την "επαναλειτουργία/ενεργοποίηση υφιστάμενης παροχής". https://www.eydap.gr/CustomerSupport/Procedures/ Βλέπω στο pdf: ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΧΗ, ΠΑΡΟΧΗ BOILER, ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ( 1.5” - 2" - 3 " - 4" - 6" ) - ΠΑΡΟΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ. Είναι κάποιο από αυτά αυτό που θέλω; Ο ιδιοκτήτης δεν σου έδωσε ένα παλιό λογαριασμό?
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Basilisvirus είπε Ξεκινάω να ζω με νοίκι. Η Ευδαπ δε σηκώνει το τηλέφωνο και θέλω να βάλω νερό. Θα πάω σε κατάστημα, και θελω να ξέρω τα δικαιολογητικά για να ξαναβάλω νερό. δε βλέπω πουθενά στη σελίδα τους κάποια φράση σχετικά με την "επαναλειτουργία/ενεργοποίηση υφιστάμενης παροχής". https://www.eydap.gr/CustomerSupport/Procedures/ Βλέπω στο pdf: ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΧΗ, ΠΑΡΟΧΗ BOILER, ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ( 1.5” - 2" - 3 " - 4" - 6" ) - ΠΑΡΟΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ. Είναι κάποιο από αυτά αυτό που θέλω; Βασικά δεν είναι δουλειά σου αυτό, ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που πρέπει να ασχοληθεί και να κάνει ότι χρειάζεται για την επανασύνδεση. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Joshua21
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Βασικά δεν είναι δουλειά σου αυτό, ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που πρέπει να ασχοληθεί και να κάνει ότι χρειάζεται για την επανασύνδεση. Το θεωρώ πολύ πιθανό (για να το γράφεις όμως μάλλον έτσι θα'ναι). Γενικώς, η ΕΥΔΑΠ έχει πολύ περίεργη νοοτροπία στο ζήτημα ιδιοκτήτης - ενοικιαστής, καμία σχέση με τους παρόχους ενέργειας.
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 55 λεπτά πριν, Haldol είπε Το θεωρώ πολύ πιθανό (για να το γράφεις όμως μάλλον έτσι θα'ναι). Γενικώς, η ΕΥΔΑΠ έχει πολύ περίεργη νοοτροπία στο ζήτημα ιδιοκτήτης - ενοικιαστής, καμία σχέση με τους παρόχους ενέργειας. Δεν είναι μόνο η ΕΥΔΑΠ, όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις ύδρευσης έχουν παρόμοια "νοοτροπία", το χρέος σε κάθε περίπτωση ακολουθεί το ακίνητο.
gpapadakis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν είναι όλες έτσι, π.χ. Ναύπλιο το νερό στο όνομα του ενοικιαστή κανονικά και με πληρωμή εγγυησης. Το σωστό αυτό είναι. Εχει τύχει να νοικιαστεί εκεί σπίτι με ταράτσα όπου υπήρχε διαρροή στην ταράτσα και τα νερά πήγαιναν στην αποχέτευση. Ο ενοικιαστής που το νερό ήταν στο όνομα του πέρα βρέχει. Ήρθε ο λογαριασμός 3 χιλιάρικα και φυσικά πήγε στον ενοικιαστη.
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Δεν είναι όλες έτσι, π.χ. Ναύπλιο το νερό στο όνομα του ενοικιαστή κανονικά και με πληρωμή εγγυησης. Το σωστό αυτό είναι. Εχει τύχει να νοικιαστεί εκεί σπίτι με ταράτσα όπου υπήρχε διαρροή στην ταράτσα και τα νερά πήγαιναν στην αποχέτευση. Ο ενοικιαστής που το νερό ήταν στο όνομα του πέρα βρέχει. Ήρθε ο λογαριασμός 3 χιλιάρικα και φυσικά πήγε στον ενοικιαστη. Δεν λέει κάτι που ο λογαριασμός βγήκε στο όνομα του ενοικιαστή, αν δεν τα πληρώσει θα τα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη. Δες απόσπασμα του κανονισμού ύδρευσης ΔΕΥΑ Ναυπλίου: "5. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, καθίσταται συνυπεύθυνος απέναντι στη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και συνοφειλέτης εις ολόκληρον με τον καταναλωτή που χρησιμοποιεί το ακίνητό του με οποιοδήποτε τρόπο, για τις κάθε είδους οφειλές που έχουν σχέση με την υδροδότηση αυτού και ως εκ τούτου οφείλει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κατά την απόδοση του ακινήτου του να μην εγκαταλείπονται χρέη προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει το δικαίωμα να εισπράττει τις ανωτέρω οφειλές από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και η δυνατότητα της να μεταφέρει την απαίτησή της στο λογαριασμό κατανάλωσης νερού της νέας διεύθυνσης του καταναλωτή, δεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από τις σχετικές υποχρεώσεις του, ούτε του παρέχει το δικαίωμα να αρνηθεί την πληρωμή με τον ισχυρισμό ότι η δική του υποχρέωση έπεται αυτής του καταναλωτή. Το δικαίωμα επιλογής ανήκει αποκλειστικά στη Δ.Ε.Υ.Α.Ν." Κάτι παρόμοιο στον κανονισμό τους έχουν όλες οι ΔΕΥΑ, άσχετα αν δίνουν τη δυνατότητα ο λογαριασμός νερού να αναγράφει το όνομα του μισθωτή, ή ακόμα και να εκδίδεται στο όνομα του.
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Δεν είναι όλες έτσι, π.χ. Ναύπλιο το νερό στο όνομα του ενοικιαστή κανονικά και με πληρωμή εγγυησης. Το σωστό αυτό είναι. Εχει τύχει να νοικιαστεί εκεί σπίτι με ταράτσα όπου υπήρχε διαρροή στην ταράτσα και τα νερά πήγαιναν στην αποχέτευση. Ο ενοικιαστής που το νερό ήταν στο όνομα του πέρα βρέχει. Ήρθε ο λογαριασμός 3 χιλιάρικα και φυσικά πήγε στον ενοικιαστη. Άλλο πήγε, άλλο τα πληρώσε ! Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από GREGORYMO Συμπληρώμα
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Δεν είναι όλες έτσι, π.χ. Ναύπλιο το νερό στο όνομα του ενοικιαστή κανονικά και με πληρωμή εγγυησης. Το σωστό αυτό είναι. Εχει τύχει να νοικιαστεί εκεί σπίτι με ταράτσα όπου υπήρχε διαρροή στην ταράτσα και τα νερά πήγαιναν στην αποχέτευση. Ο ενοικιαστής που το νερό ήταν στο όνομα του πέρα βρέχει. Ήρθε ο λογαριασμός 3 χιλιάρικα και φυσικά πήγε στον ενοικιαστη. Σε όλες δίνει εγγύηση ο ενοικιαστής και γράφετε σαν χρήστης, ο λογαριασμός πάλι περιέχει το όνομα του ιδιοκτήτη, αν δεν τα πάρουν από ενοικιαστή κυνηγάνε ιδιοκτήτη
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gpapadakis είπε Δεν είναι όλες έτσι, π.χ. Ναύπλιο το νερό στο όνομα του ενοικιαστή κανονικά και με πληρωμή εγγυησης. Το σωστό αυτό είναι. Εχει τύχει να νοικιαστεί εκεί σπίτι με ταράτσα όπου υπήρχε διαρροή στην ταράτσα και τα νερά πήγαιναν στην αποχέτευση. Ο ενοικιαστής που το νερό ήταν στο όνομα του πέρα βρέχει. Ήρθε ο λογαριασμός 3 χιλιάρικα και φυσικά πήγε στον ενοικιαστη. Στην ΕΥΔΑΠ, το χρέος πάντα βαραίνει το ακίνητο. Ο ενοικιαστής μπορεί άμα θέλει να προσθέσει το όνομα του, σε σπίτια που ενοικιαζονται οι λογαριασμοί έρχονται σε δύο ονόματα του ιδιοκτήτη και του χρήστη. Δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλους παρόχους νερού αλλά νομίζω πως οι κανονισμοί είναι ίδιοι. Διαρροές αφανείς που δεν φαινονται η που δεν ευθύνεται ο ενοικιαστης για την φθορα, τις πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα