Προς το περιεχόμενο

Τεράστια εξαγορά στο χώρο του design, με την Adobe να κάνει δική της τη Figma με 20 δις. δολάρια

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 ώρες πριν, chn-cynic είπε

"Γραφιστάκια" των 10 ευρώ χρειάζονται τον ανταγωνισμό, όχι εσύ.

ωραία, σου δίνω μια λίστα με "Γραφιστάκια" των 10 Ευρώ

Spoiler

Πακιστάν
Μπαγκλαντές
Ινδία
Κεμάλ
Σιέρα Λεόνε
Ακτή ελεφαντοστού
Παπούα
Γουϊνέα
Σουδάν

Και άμα δεις την εργασία σου ολοκληρωμένη η τα λεφτά σου ποτέ πίσω.. σφύρα μου εδώ, περιμένω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Boomer 😜

άτιμε, με τσίμπησες.. hahah!

6 ώρες πριν, ibar είπε

Για τους παλιότερους να θυμίσω και το (Aldus) Macromedia Freehand, το κύριο ανταγωνιστή του Illustrator που. μετά την εξαγορά του από την Adobe, πραγματικά το έθαψε.

Σωστά, το είχα ξεχάσει αυτό, απλά αυτό είχε τελείωσει απο πριν αν δεν κάνω λάθος!

Αχώνευτη εταιρεία η Adobe. Μια ζωή ακλόνητη τιμολογιακά, σπάνιες οι όποιες προσφορές, καθόλου fremiums, και λογική όλα ή τίποτα (bundles). Πανάκριβη δε, για τον μέσο χρήστη, σε όλα τα modules, και σχεδόν "απαιτώντας" ετήσιο πλάνο για όλους τους συνδυασμούς.
Δεν την θεωρώ εταιρεία του 21ου αιώνα, για κάποιον λόγο, και με εξοργίζει επίσης το γεγονός ότι έχει μπει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο σε όλες τις stock βιβλιοθήκες από assets, όπου γης, και κοπανάει τιμές - όσο της-γουστάρει.

Τέλος, απαράδεκτη, ακόμη σε καινουργια PC και άλλα devices πουλάει το .pdf ως έξτρα!! - χωρίς καμία δυνατότητα edit pdf χωρίς συνδρομή. Αρμέγει τωρα έναν αλγόριθμο της 10ετίας του '90 μη χάσει καμιά σταγόνα.

Συμπερασματικά : Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ των Big Tech (αν είναι Big Tech)

• Like 1
  • Thanks 2

Δηλαδή χωρίς ανταγωνισμό θα έχουμε καλύτερα προϊόντα και βέβαια πιο φτηνά.

Που είναι επιτέλους αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μήπως πήρε το 1/10 της εξαγοράς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/9/2022 στις 12:21 ΜΜ, Pokemon640 είπε

ωραία, σου δίνω μια λίστα με "Γραφιστάκια" των 10 Ευρώ

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Πακιστάν
Μπαγκλαντές
Ινδία
Κεμάλ
Σιέρα Λεόνε
Ακτή ελεφαντοστού
Παπούα
Γουϊνέα
Σουδάν

Και άμα δεις την εργασία σου ολοκληρωμένη η τα λεφτά σου ποτέ πίσω.. σφύρα μου εδώ, περιμένω :)

Δεν θα επεκταθώ καν στη φάση "είναι απο τη Χ χώρα, άρα δεν κάνει καλή δουλειά". Δεν πολυέχει νόημα ο διάλογος.

Εγώ δεν είμαι προσωπικά γραφίστας αλλα δουλεύω καθημερινά με γραφίστες που χρησιμοποιούν adobe. Καταλαβαίνω οτι μάθανε στο οικοσύστημα και είναι καλύτερο απο τον ανταγωνισμό και μπλαμπλαμπλα. Όταν εγώ όμως θέλω 1 φορα την εβδομάδα να κάνω κάποιο edit, είτε να φτιάξω κάτι για τον εαυτό μου, δεν γουστάρω να μην έχω επιλογές.

Επίσης επειδή είμαι αρκετά χρόνια στο χώρο δεν γουστάρω την adobe λόγω των πρακτικών της σαν εταιρία. Σκοτώνει ανταγωνισμό αντί να καινοτομεί, κρατάει αιχμάλωτους τους developers στο οικοσύστημα κρατώντας τα πάντα κλειστα κτλ κτλ. Αν δεν φύτρωνε @@ η apple να ξεριζώσει τον καρκίνο του flash, ακόμα στο 2000 θα ήμασταν. Προσωπικά πιστεύω οτι χρειάζονται καμιά μπάτσα απο τους regulators και αυτήν φαίνεται να είναι μια καλή ευκαιρία.

Επεξ/σία από chn-cynic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...