Προς το περιεχόμενο

Με τιμές έκπληξη τα νέα FTTH πακέτα της Cosmote με ταχύτητες έως 1 Gbps

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 ώρες πριν, Thresh είπε

Δυστυχώς θέλει κάμποσους μήνες μετά τα έργα για να φανεί διαθεσιμότητα.

Η διεύθυνση που δηλώσατε περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου θα προσφέρονται SFBB υπηρεσίες, αλλά ακόμη δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη προσφορά.
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στη δράση και να εκδώσετε το κουπόνι συμμετοχής σας.
Θα ειδοποιηθείτε μέσω email μόλις δημοσιευτεί οποιαδήποτε προσφορά SFBB υπηρεσίας στην περιοχή σας, ώστε να μπορέσετε να εξαργυρώσετε το κουπόνι σας στον πάροχο της επιλογής σας.

Τουλάχιστον δεν χάνεις το κουπόνι μέχρι να είναι διαθέσιμο στη περιοχή μου εφόσον υπάρχουν και οι υποδομές.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 268
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
49 minutes ago, Choulio said:

Αυτο το πραγμα ειναι παραλογισμος

Ναι ενώ το ότι μονο η Inalan κι η HCN φέρνουν πραγματικές 200/300αρες FTTH που τερματίζουν στα σπίτια κι όχι οι Cosmote/Vodafone/Wind-Nova, στέκει. 😛

Το τι σημαίνει ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι "ανοικτό κι ελεύθερο" αμφιβάλω αν το κατάλαβε κανείς άλλος στο topic.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Thresh είπε

Ναι ενώ το ότι μονο η Inalan κι η HCN φέρνουν πραγματικές 200/300αρες FTTH που τερματίζουν στα σπίτια κι όχι οι Cosmote/Vodafone/Wind-Nova, στέκει. 😛

Το τι σημαίνει ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι "ανοικτό κι ελεύθερο" αμφιβάλω αν το κατάλαβε κανείς άλλος στο topic.

Τι ακριβώς στέκει; Δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το upload να πω ναι έχει δίκιο. Έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για τους μεγάλους παρόχους επειδή  υποτίθεται δίνουν μεν μεγάλες ταχύτητες αλλά σε πολύ λίγους και ταυτόχρονα είπε μπράβο στην Inalan και την HCN γιατι δινουν υψηλες ταχυτητες αγνοωντας  οτι τις δινουν σε πολυ πολυ πολυ πολυ λιγοτερους. Δεν εχει καμια λογικη αυτο 

Επεξ/σία από Choulio

10 ώρες πριν, Choulio είπε

Απορώ με κάτι τέτοια post. Πραγματικά ρε φίλε και χωρίς παρεξήγηση στο ίδιο post που κράζεις τους μεγάλους παρόχους επειδή δεν δίνουν σε όλους FTTH εκθειάζεις Inalan και HCN που δινουν σε πολυ πολυ πολυ πολυ λιγοτερους. Πραγματικα βρισκεις λογικη σε αυτο που γραφεις; Πως ειναι δυνατον να λες μπραβο στους εναλλακτικους που καλυπτουν με ινα μια ντουζινα σπιτια και κραζεις τους συστηματικους επειδη καλυπτουν με ινα "λιγους" ενω στην ουσια καλυπτουν πολυ πολυ πολυ περισοτερους απο τους εναλλακτικους και ταυτοχρονα παρεχουν εστω ελαχιστες υπηρεσιες (@DSL, VDSL) σε αλλους; Αυτο το πραγμα ειναι παραλογισμος

Απορείς βέβαια, μάλλον κι εσύ θα είσαι αγκαλιά με το καφάο. Μάθε λοιπόν ότι σε όλη την Ευρώπη και όχι μπανανία έχουν παντού FTTH κι αν όχι FTTH, έχουν μια σωστή υποδομή FTTC/FTTB με τον χαλκό που μένει να είναι καινούριος κι όχι σάπιος από το 1980 όπως στην Ελλάδα. Πάει αυτό. Δε μένεις σε χωριό και δεν έχεις ζήσει με τα "εως 24 ADSL". Και επειδή φέρανε VDSL μήπως πρέπει να τους προσκυνήσουμε κιόλας; μάλλον δε ξέρεις ότι το VDSL το φέρανε αναγκαστικά, γιατί η Ε.Ε. τους ετοίμαζε γερό πρόστιμο αν μέχρι τα τέλη του 2017 δεν είχαν φέρει VDSL, για αυτό και το έφεραν, με συνεργασία ΟΤΕ/DT. Χωρίς τον φόβο των προστίμων, ακόμα με τα εως 24 ADSL θα ήμασταν. Όχι δεν εκθειάζω, την Inalan, HCN και να φανταστείς δεν είμαι ούτε Αθήνα ούτε Θεσσαλονίκη ούτε Πάτρα(τα μεγάλα αστικά κέντρα δηλαδή), αλλά οι εταιρείες αυτές όμως σου λένε φέρνουμε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και είναι έτσι, όχι με τα καρτελ των παρόχων που μας πουλάνε δήθεν "Fiber" με τα γνωστά διαφημιστικά κόλπα. Καλύπτουν ένα μικρό μέρος, αλλά οι γραμμές που κατασκευάζουν οι εν λόγω πάροχοι, Inalan, HCN είναι ιδιόκτητα, και όχι γραμμές πάνω σε γραμμές όπως τα καρτελ ΟΤΕ, Vodafone, Wind, Nova που τα έχουν χωρίσει μεταξύ τους ανά περιοχές. Αυτό το πράγμα είναι παραλογισμός κατά τα δικά σου λεγόμενα ή επειδή μέχρι εκεί μπορείς να καταλάβεις. 

10 ώρες πριν, Thresh είπε

Ακριβώς αυτό, αμφιβάλλω κι εγώ αν κατάλαβε κανείς η καλύτερα αν ΠΡΟΣΕΞΕ κανείς ότι πολλές φορές έχω αναφέρει ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη το διαδίκτυο είναι ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Τώρα το τι εννοώ, ας καθήσει ο καθένας να ψάξει. 

• Like 1

• Super Moderators
15 hours ago, Choulio said:

Τι ακριβώς στέκει;

Τιποτα, ρητορικό ήταν.

9 hours ago, AngelOfDeath7_GR said:

Ακριβώς αυτό

Βάζω και μένα μέσα.

με τον χαλκό που μένει να είναι καινούριος κι όχι σάπιος από το 1980 όπως στην Ελλάδα.

Sorry αλλά bullshit, κανείς δεν ασχολείται με αντικατάσταση-βελτίωση χαλκού εδώ και χρόνια.

Καλύπτουν ένα μικρό μέρος, αλλά οι γραμμές που κατασκευάζουν οι εν λόγω πάροχοι, Inalan, HCN είναι ιδιόκτητα

Και των μεγάλων παρόχων ιδιόκτητες είναι οι "γραμμές" FTTH που βάζουν κι έχουν περάσει σε ποσοστό κάλυψης και τις 2 αυτές.

Σκέψου ότι Inalan + HCN μαζί δεν έχουν πάνω από 20.000 συνδρομητές FTTH. Το account της Inalan στο FB ειχε αναφέρει πριν μερικούς μήνες κάπου στους 8000.

Τώρα το τι εννοώ, ας καθήσει ο καθένας να ψάξει. 

Δεν είναι δουλειά του καθενός να το ψάξει, δικιά σου είναι να στηρίξεις τα λεγόμενά σου.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μας έχετε ζαλίσει με το “δεν μένουνε Αθήνα” 

Ορίστε στης γυναίκας την δουλειά (δημόσια υπηρεσία / Πλατεία Βάθης - κέντρο) δεν δίνει ούτε VDSL 

και οι ταχύτητες είναι πάτο 

το κερασάκι στην τούρτα είναι , ότι βγάζει την ip Θεσσαλονίκη 

ED116AE0-0965-4A8E-BF3A-1F500E999B99.png

Επεξ/σία από PeggyV

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/9/2022 στις 8:31 ΠΜ, vfragos είπε

25χλμ.....επίσης και στα 2χλμ απο λαγονήσι έχει κάτι βοσκοτόπια με δύο στάνες, έπρεπε να βάλουν και εκεί άμεσα.

Μπραβο σου εισαι ωραιος ρε φιλε πολυ εξυπνο σχολιο . Για την ενημερωση σου να ξερεις οτι αλλα δεκα χιλιομετρα παρακατω στην Σαρωνιδα εχουν εδω και μια 5ετια 200 ιντερνετ . Που ειναι ουσιαστικα 35 χιλιομετρα απο γλυφαδα . Και εχει παραπανω στανες . 

Επεξ/σία από mhtsar

Από τα 200+ σχόλια, ούτε τα μισά δεν είναι σχετικά με το θέμα. 

Στο θέμα λοιπόν, όπως φαίνεται υπάρχει πρόβλημα με δίκτυα τρίτων που δεν δίνουν μάλλον 1Gbps ακόμη σε χοντρική.

Wind θα φανεί από αύριο εάν δώσει 300/500 στην cosmote, vodafone θα φανεί εάν δώσει πάνω από 200.

Χωρις να εχω λαβει εξοπλισμο ή μηνυμα ενεργοποιησης σημερα ειδα αυτα τα νουμερα.

Την ωρα που μιλουσα με καποιον στο τσατ του οτε για τον εξοπλισμο μου ειπε κατηγορηματικα οτι θα αναβαθμιστητε με την εγκατασταση του νεου ρουτερ!!!

Και εκεινη την ωρα εκανα τεστ και ειδα οτι ειχα ηδη ενεργοποιηθει. 🤡

ookla.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ASFE είπε

Χωρις να εχω λαβει εξοπλισμο ή μηνυμα ενεργοποιησης σημερα ειδα αυτα τα νουμερα.

Την ωρα που μιλουσα με καποιον στο τσατ του οτε για τον εξοπλισμο μου ειπε κατηγορηματικα οτι θα αναβαθμιστητε με την εγκατασταση του νεου ρουτερ!!!

ookla.PNG

Πολύ ωραία , μπορείς να βάλεις Washington έτσι να δω τι ping βγάζει με την 1Gbps ? 

2 server 

Επεξ/σία από PeggyV

10 ώρες πριν, PeggyV είπε

Πολύ ωραία , μπορείς να βάλεις Washington έτσι να δω τι ping βγάζει με την 1Gbps ? 

2 server 

Το 3 ms που δείχνει είναι η ταχύτητα διάδοσης ,αν έχει 100 η 1000 mbps ίδιο θα παραμείνει εφόσον δεν υπάρχει bufferbloat  στο δίκτυο γιατί έστειλε μονό πακέτα icmp .Το 9 που είναι το ping ενώ κατεβάζει μπορεί να αυξηθεί εφόσον υπάρχει bufferbloat .Εφόσον κάνει ping σε αμερικάνικο server θα αυξηθεί το ping λόγο απόστασης.

13 ώρες πριν, dionisis241 είπε

Το 3 ms που δείχνει είναι η ταχύτητα διάδοσης ,αν έχει 100 η 1000 mbps ίδιο θα παραμείνει εφόσον δεν υπάρχει bufferbloat  στο δίκτυο γιατί έστειλε μονό πακέτα icmp .Το 9 που είναι το ping ενώ κατεβάζει μπορεί να αυξηθεί εφόσον υπάρχει bufferbloat .Εφόσον κάνει ping σε αμερικάνικο server θα αυξηθεί το ping λόγο απόστασης.

Ναι αλλά ποσό βγάζει ; 
αν μπορείς κάνε στους 2 πρώτους στην Washington 

• Super Moderators
Στις 19/9/2022 στις 2:09 ΜΜ, ASFE είπε

ookla.PNG

Παίζεις με τον πόνο μου ε? Που όλη η περιοχή πέρασε οπτικές ΕΚΤΟΣ από το δικό μου δρόμο! 7 μήνες σχεδόν πέρασαν από την αίτηση για την οπτική και ενώ ήρθε ο εργολάβος από την πρώτη στιγμή... :( 

Κεντρο Πειραια και η vodafone μας εχει αφησει με 100αρα vdsl δεν ξερω και εγω για ποσο καιρο.

Εντωμεταξυ στην Πραξιτελους εχει καλυψει απο το Αρχαιολογικο μουσειο και ανω για οσους ξερουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...