Προς το περιεχόμενο

Με τιμές έκπληξη τα νέα FTTH πακέτα της Cosmote με ταχύτητες έως 1 Gbps

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 268
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Thresh είπε

10% κλασικά.

Μαλιστα, γιαυτο λοιπον δεν το γραφουν. Οτι τους συμφερει, αχ ρε Inalan ποτε θα εξαπλωθεις σε ολη την επικρατεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
1 minute ago, Apostol. said:

Μαλιστα, γιαυτο λοιπον δεν το γραφουν. Οτι τους συμφερει, αχ ρε Inalan ποτε θα εξαπλωθεις σε ολη την επικρατεια.

Yeah φαίνεται άσχημα το 10% και προς το παρόν δεν υπάρχουν καν φήμες ότι πχ του χρόνου μπορεί να πάει στο 20%.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Ρε παιδια γιατι δεν λενε πουθενα up? Ποσο εχουν up?

300/30

500/50

1000/100

Στα business πακέτα  θα ειναι συμμετρικό 

300/300

500/500

1000/1000

Επεξ/σία από dream21
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, dream21 είπε

300/30

500/50

1000/100

300/300

500/500

1000/1000

Οκ business πακετο εχω καλο αυτο. Δεν εχω οπτικη στην περιοχη μου ομως χαχαχαχαχα

1 ώρα πριν, pavlitakis είπε

Κάποιος να σου εξηγήσει ότι ο κάθε υπολογιστής έχει δική του ip, γιατί αλλιώς όλοι οι ιδιοκτήτες ίντερνετ καφέ θα ήταν φυλακή.😄 Δεν ξέρεις τα βασικά.

Επίσης με έναν έλεγχο του υπολογιστή βλέπουν όλα τα ίχνη. Μην βλέπεις έργα στο φιλμνετ.

Τα περί IP στα είπαν και παραπάνω αλλά το τραγικό επίπεδο άγνοιας πάνω στο αντικείμενο είναι ενδεικτικό του ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς.

Τώρα για τον έλεγχο του υπολογιστή που λες, είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω ότι θα σας μαζέψουν όλους και θα ψάχνεστε ν' αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες.

Πέραν αυτού, αν γουστάρεις να πλακώσει μια διμοιρία και να σου κατασχέσει κάθε σκληρό δίσκο και ηλεκτρονική συσκευή στο σπίτι και να περιμένεις εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια για να τα πάρεις πίσω, το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή διασκέδαση.

• Super Moderators
53 minutes ago, dream21 said:

300/300

500/500

1000/1000

Προς το παρόν όχι, 10% είναι κι εκεί.

• Like 2

Στις 15/9/2022 στις 8:27 ΜΜ, Chuckie667 είπε

Τα λέγεις οὐκ ἀχάριστα Thresh! Άρα, παίζει και το σενάριο, όπως έγραψε ήδη εδώ κάποιος με 100-σε-300, να μεινει το ΟΝΤ και ο φριτζ και να παω εστω στα 500. Επανερχομαι αύριο, αφού καλέσω τον Cosmote. 

Λοιπον, με +5 ευρω τον μηνα θα με πανε απο 200 στα 500. Απλα, οι τελευταιοι 4 μηνες δεν θα εχουν την επιδοτηση 13 ευρω (ημουν ηδη 4 μηνες στο συμβολαιο). Δεν εχουν ακομα triple play, οποτε θα χωρισουν τα συμβολαια, TV και τηλφωνια-internet (λιγο ματσακονια ακουστηκε), αλλα σε 2-3 μερες θα ειναι ΟΚ η αιτηση. Σημαντικό, δεν αλλαζω εξοπλισμο. Ειπαν θα χρειαστει επισκεψη τεχνικου σπιτι, δεν ακουστηκε πολυ σιγουρος ο αντιπροσωπος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, random_dude είπε

Οι ips πάνε ανά σύνδεση όχι ανά υπολογιστή. Αν δέκα υπολογιστές είναι πίσω από την ίδια σύνδεση όλοι θα έχουν την ίδια ip.

Δεν τα ξέρεις καλά. Κάθε υπολογιστής κινητό κλπ έχει πάντα δική του διεύθυνση στο τοπικό δίκτυο και όταν γίνει το ντου ξέρουν ακριβώς ποιός έκανε τι από το αρχείο του ρούτερ αλλά και από το αρχείο κάθε υπολογιστή.

Επίσης τα κινητά ταμπλέτες στέλνουν και το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό.

Ο υπολογιστής μόνο το όνομα που γράφεται στο κούκι.

Κάνε μία αναζήτηση για να τα μάθεις. Ψηφιακά αναλφάβητος😄

10 ώρες πριν, grayden είπε

Τα περί IP στα είπαν και παραπάνω αλλά το τραγικό επίπεδο άγνοιας πάνω στο αντικείμενο είναι ενδεικτικό του ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς.

Τώρα για τον έλεγχο του υπολογιστή που λες, είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω ότι θα σας μαζέψουν όλους και θα ψάχνεστε ν' αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες.

Πέραν αυτού, αν γουστάρεις να πλακώσει μια διμοιρία και να σου κατασχέσει κάθε σκληρό δίσκο και ηλεκτρονική συσκευή στο σπίτι και να περιμένεις εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια για να τα πάρεις πίσω, το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή διασκέδαση

Έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Κάνε μία αναζήτηση γιατί δεν γίνεται να κάνουμε εκπαίδευση πάνω στα δίκτυα και στην νομοθεσία γιατί είμαστε εκτός θέματος.

Πάντως παντού στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα μοιράζονται συνδέσεις. Από παλιά όχι τώρα.

Επεξ/σία από pavlitakis

3 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Δεν τα ξέρεις καλά. Κάθε υπολογιστής κινητό κλπ έχει πάντα δική του διεύθυνση στο τοπικό δίκτυο και όταν γίνει το ντου ξέρουν ακριβώς ποιός έκανε τι από το αρχείο του ρούτερ αλλά και από το αρχείο κάθε υπολογιστή.

Επίσης τα κινητά ταμπλέτες στέλνουν και το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό.

Ο υπολογιστής μόνο το όνομα που γράφεται στο κούκι.

Κάνε μία αναζήτηση για να τα μάθεις. Ψηφιακά αναλφάβητος😄

Καταρχάς, δεν γίνεται να κάνουμε συζήτηση όταν είσαι προσβλητικός. Σε όποιον απαντάς του απευθύνεις και έναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό.

Κατά δεύτερον η ip που έχεις στο τοπικό δίκτυο δεν γίνεται publish στο δημόσιο Internet. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα δούλευε το Internet. Πόσοι υπολογιστές έχουν εσωτερική διεύθυνση 127.0.0.1; Εκατομμύρια. Πως θα ξεχώριζε η μια από την άλλη; Υπάρχουν δεσμευμένα ip range που χρησιμοποιούνται για εσωτερικά δίκτυα κι από εκεί και πέρα αν έχεις δικό σου dns server μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το δίκτυο σου όποια ip θες αν υποθέσουμε ότι δεν σου φτάνουν οι δεσμευμένες.

Όταν βγαίνεις στο Internet έχεις την ip που έχει ο router σου.

Δεν ξέρω τι διάβασες και που, αλλά αυτό που έχεις καταλάβει δεν ισχύει.

3 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Πάντως παντού στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα μοιράζονται συνδέσεις. Από παλιά όχι τώρα.

Μοιράζονται συνδέσεις γιατί από πίσω υπάρχει ένας proxy που αφενός κόβει όλα τα περίεργα sites, αφετέρου καταγράφει την εσωτερική ip πριν βγεις στο Internet και έτσι ξέρουν ποιος μπήκε που και τι ώρα. Αλλά αυτό θέλει δουλειά για να στηθεί και να συντηρηθεί. Δεν γίνεται από μόνο του.

21 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Γιατί 35? Αφού η άλλη την δίνει στα 21€. 50/5 με εγγύηση. Τόση διαφορά?

γτ τον ιουλιο 2020 που την εβαλα  με σταθερο και 2 ωρες κινητα τοσο εκανε και ειχε 2-3 ευρω διαφορα με τους υπολοιπους. Τους οποιους υπολοιπους δεν θελω ΟΥΤΕ να τους ακουω παρα μονο σε οπτικη που ειναι σιγουρο οτι θα ισχυουν οι ταχυτητες που ισχυριζονται οτι εχουν. Πολλοι φιλοι πληρωνουν 50αρες και εχουν 35-40. Εμενα συγχρονιζει στα 54.999. Αμα παιζει δεν το πειραζεις !!! Νομος! 

Με όλο αυτό που γίνεται με το FTTH, θυμήθηκα τις εποχές που έμπαινε το VDSL και άλλοι πάσχιζαν με τους συγχρονισμούς 2-3Mbps (με αποσυνδέσεις) για χρόνια σε προβληματικές περιοχές (είτε απόστασης είτε σάπιων καλωδίων, κλπ).

Η τεχνολογία εξελίσσεται, αλλά οι πρακτικές «αποκλεισμού» πολλών πληθυσμιακών ομάδων παραμένει.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα και μεγάλα αστικά κέντρα (στις 10 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για παράδειγμα) που το FTTH δεν έχει καν ξεκινήσει και αγνοείται η τύχη του.

52 λεπτά πριν, tsibosp είπε

γτ τον ιουλιο 2020 που την εβαλα  με σταθερο και 2 ωρες κινητα τοσο εκανε και ειχε 2-3 ευρω διαφορα με τους υπολοιπους. Τους οποιους υπολοιπους δεν θελω ΟΥΤΕ να τους ακουω παρα μονο σε οπτικη που ειναι σιγουρο οτι θα ισχυουν οι ταχυτητες που ισχυριζονται οτι εχουν. Πολλοι φιλοι πληρωνουν 50αρες και εχουν 35-40. Εμενα συγχρονιζει στα 54.999. Αμα παιζει δεν το πειραζεις !!! Νομος! 

Κι εγώ πριν 2 χρόνια περίπου την έβαλα και τώρα στην ίδια τιμή δίνει 100/10 αλλά ζητάει 2 χρόνια συμβόλαιο που δεν αξίζει να δεσμευτώ γιατί δεν μου χρειάζεται.

Στις 16/9/2022 στις 12:07 ΜΜ, AngelOfDeath7_GR είπε

Προσπαθώ να μην κράζω, αλλά κάτι τέτοια βλέπω που ανακοινώνουν και μου είναι αδύνατο. Τι 200, 300 1Gbps και κουραφέξαλα, όταν καλά καλά δε μπορούν να φέρουν μια σωστή 100αρα VDSL ή FTTH στο σπίτι; δεν κοιτάνε να φτιάξουν τις σάπιες καμπίνες που κοντεύουν να λιώσουν; αυτή τη στιγμή πραγματικές ταχύτητες με 200/300 φέρνει μόνο η Inalan και η HCN που έχουν δικά τους ιδιόκτητα δίκτυα και τερματίζουν την οπτική ίνα, όμως είναι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτά, οπότε δεν είναι όλοι τυχεροί. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, το ιντερνετ είναι ανοικτό και ελεύθερο, μόνο στην μπανανία(ελλάντα) γίνονται αυτά με τα καρτελ. Μου ήρθε πριν 5 μήνες ο CEO της Deutche Telecom και λέει σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, θα κάνουν επένδυση 1 δις για οπτικές ίνες, δε λέει όμως ότι αρχικά θα περαστούν μόνο στην Αττική και έπειτα στη Θεσσαλονίκη, μόνο και μόνο μπας και ανέβουμε κατηγορία στην παγκόσμια κατάταξη. Τα χωρία και οι απομακρυσμένες περιοχές, θα παίζουν με το "εως 24" μέχρι που να λιώσει ο χαλκός. Εγώ λοιπόν το δηλώνω, πως με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω οικονομικά, έχω φύγει και έχω πάει στην Starlink. Το ίδιο θα πω και σε όσους μένουν στο χωριό μου να κάνουν. Σιχάθηκα τα καρτελ, και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος. 

Απορώ με κάτι τέτοια post. Πραγματικά ρε φίλε και χωρίς παρεξήγηση στο ίδιο post που κράζεις τους μεγάλους παρόχους επειδή δεν δίνουν σε όλους FTTH εκθειάζεις Inalan και HCN που δινουν σε πολυ πολυ πολυ πολυ λιγοτερους. Πραγματικα βρισκεις λογικη σε αυτο που γραφεις; Πως ειναι δυνατον να λες μπραβο στους εναλλακτικους που καλυπτουν με ινα μια ντουζινα σπιτια και κραζεις τους συστηματικους επειδη καλυπτουν με ινα "λιγους" ενω στην ουσια καλυπτουν πολυ πολυ πολυ περισοτερους απο τους εναλλακτικους και ταυτοχρονα παρεχουν εστω ελαχιστες υπηρεσιες (@DSL, VDSL) σε αλλους; Αυτο το πραγμα ειναι παραλογισμος

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...