Προς το περιεχόμενο

Laptop Chuwi GemiBook Pro 14″ 2K IPS / N5100 261 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, dimigar είπε

Τα LADA βελτιώθηκαν κατά πολύ..

Σε τέτοιο σημείο που να κάνουν για...γκομενο-παγίδα?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/9/2022 στις 12:22 ΜΜ, nek4d είπε

Εε, ενταξει τωρα και 'συ, συγκρινεις toyota με lada και ψαχνεις να βρεις, τι?!

Εγώ δεν ψάχνω να βρω τίποτα, απλώς έδωσα ένα παράδειγμα ότι υπάρχει πράγματι αυτό το σύστημα σε κάποια laptop για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ή παρεξηγήσεις... 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρέλαβα χθες.πηγα να κάνω clean install τα windows 10.μετα από αυτό δε δούλευε τίποτα γιατί δε βρίσκει αυτόματα τα drivers.μετα από πολύ ψάξιμο κατάφερα να δει το touchpad και όλα τα άλλα εκτός του ήχου.μολις γυρίσω από τη δουλειά θα συνεχίσω το ψάξιμο.μαλλον θέλει κάποιο 3rd party πρόγραμμα τύπου driver booster 9 ή αντίστοιχο για να τα βρει αυτόματα.θα δοκιμάσω σήμερα και θα επανέλθω.αν δοκιμάσετε να βάλετε Linux μπορεί να μη καταφέρετε και πότε να έχετε ήχο και η επιστροφή στα windows θα σας ζορισει αρκετά οπότε καλύτερα αφήστε το όπως το δίνει ο κατασκευαστής αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το επαναφέρετε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, s1nestro είπε

Παρέλαβα χθες.πηγα να κάνω clean install τα windows 10.μετα από αυτό δε δούλευε τίποτα γιατί δε βρίσκει αυτόματα τα drivers.μετα από πολύ ψάξιμο κατάφερα να δει το touchpad και όλα τα άλλα εκτός του ήχου.μολις γυρίσω από τη δουλειά θα συνεχίσω το ψάξιμο.μαλλον θέλει κάποιο 3rd party πρόγραμμα τύπου driver booster 9 ή αντίστοιχο για να τα βρει αυτόματα.θα δοκιμάσω σήμερα και θα επανέλθω.αν δοκιμάσετε να βάλετε Linux μπορεί να μη καταφέρετε και πότε να έχετε ήχο και η επιστροφή στα windows θα σας ζορισει αρκετά οπότε καλύτερα αφήστε το όπως το δίνει ο κατασκευαστής αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το επαναφέρετε..

Πριν το format έπρεπε να χρησιμοποιήσεις αυτό (ή κάτι παρόμοιο): http://www.drivermagician.com/

To Driver Magician αναγνωρίζει και εξάγει από το σκληρό δίσκο όλους τους drivers που σχετίζονται με το PC και τους αποθηκεύει σε κατάλογο της επιλογής μας.

Τώρα συνεννοήσου με την Chuwi...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, s1nestro είπε

Εψαξες site κατασκευαστη?

BTW, υπαρχει τετοιο στα αγγλικα?

Για να κατεβασεις drivers απο εκει.

(Tip για next time: Πρωτα backup τους drivers οπως ειναι στημενοι με οποιοδηποτε σχετικο εργαλειο -υπαρχουν πολλα- και μετα clean install).

Δημοσ.

στα αμιγως Κινεζικα λαπτοπ (Chuwi, Teclast κλπ) η εξαγωγή των drivers πριν το format είναι νομος. Είχα ενα tablet chuwi με win10 και μόλις έκανα update τα windows (από 10 σε 10 αλλά άλλη έκδοση) χαλασαν όλα. Ευτυχως είχα κατεβάσει και κρατήσει το έτοιμο firmware από την chuwi και έκανα φλασαρισμα από την αρχη και έγινε όπως ήταν (ναι, η chuwi εδινε τα αρχεία με win10 για φλασαρισμα από recovery σαν firmware κινητού).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zacharis1955 είπε

Πριν το format έπρεπε να χρησιμοποιήσεις αυτό (ή κάτι παρόμοιο): http://www.drivermagician.com/

To Driver Magician αναγνωρίζει και εξάγει από το σκληρό δίσκο όλους τους drivers που σχετίζονται με το PC και τους αποθηκεύει σε κατάλογο της επιλογής μας.

Τώρα συνεννοήσου με την Chuwi...

Δεν υπέθεσα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.εχω συνηθίσει να κατεβαίνουν όλα αυτόματα στα windows 10.δε πιστεύω να χρειαστεί επικοινωνία με chuwi, είμαι κοντά στη λύση.απλως το ανέβασα για όποιον επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο να έχει ένα μπουσουλα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, s1nestro είπε

Δεν υπέθεσα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.εχω συνηθίσει να κατεβαίνουν όλα αυτόματα στα windows 10.δε πιστεύω να χρειαστεί επικοινωνία με chuwi, είμαι κοντά στη λύση.απλως το ανέβασα για όποιον επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο να έχει ένα μπουσουλα.

https://drive.google.com/file/d/1p9t8hXGISOvpjY873WlRlu-7Nzce3Ntp/view

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nek4d είπε

Εψαξες site κατασκευαστη?

BTW, υπαρχει τετοιο στα αγγλικα?

Για να κατεβασεις drivers απο εκει.

(Tip για next time: Πρωτα backup τους drivers οπως ειναι στημενοι με οποιοδηποτε σχετικο εργαλειο -υπαρχουν πολλα- και μετα clean install).

Υπάρχουν άτομα που έχουν ανεβάσει το backup των drivers για χειροκίνητη εγκατάσταση.θα καταφύγω εκεί αν δε βγάλω άκρη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, s1nestro είπε

Υπάρχουν άτομα που έχουν ανεβάσει το backup των drivers για χειροκίνητη εγκατάσταση.θα καταφύγω εκεί αν δε βγάλω άκρη.

https://drive.google.com/file/d/1p9t8hXGISOvpjY873WlRlu-7Nzce3Ntp/view

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zacharis1955 είπε

Το έχω βρει ήδη.σε ευχαριστώ πάντως.οταν γυρίσω σπίτι λογικά θα φτιάξω και τον ήχο.το pc το πήρα αρχικά για να βάλω Linux αλλά απ' ότι βλέπω έχει πολλές ασυμβατότητες και δε θα έχω ήχο ή touchpad οπότε θα το κρατήσω με windows προς το παρόν.

Πάντως μετά το clean install και παρά την έλλειψη αυτοματοποιημένων drivers νιώθω ότι το laptop πάει πολύ καλύτερα.(ίσως είναι υποκειμενική άποψη αλλά προτεινω ένα clean install σε όποιον το έχει αγοράσει αλλά ας κάνει ένα backup τους drivers πρώτα όπως προτείνει ο φίλος πιο πάνω. Για Linux δε κάνει μη το σκεφτείτε καν!)

Και η γενική εικόνα είναι καλή.οθονη πανέμορφη και φωτεινή.αποκριση γρήγορη.ανοιγει γρήγορα και στο stremio δε κολλάει καθόλου.αν ήταν πιο plug and play και η μπαταρία δεν άδειαζε τόσο γρήγορα, θα ήταν το απόλυτο vfm.παρολα αυτά για τα λεφτά που το πήρα(257) τους εκλεψα!

Δημοσ.

Τελικά το free driver booster 10 αρκεί για να βάλει όλα τα σωστά drivers.ειναι τέλειο σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει!θέλω να πάρω ένα και για τον πατέρα μου αλλά ο κωδικός που κάνει την έκπτωση έχει λήξει.υπαρχει άλλος κωδικός που να το πάει 261?? ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/10/2022 στις 12:23 ΜΜ, s1nestro είπε

Eπειδη έχω και εγώ το ίδιο , και με είχε απασχολήσει .

Έκανα καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος και με τους drivers θα τους βρεις στο φόρουμ υποστήριξης της chuwi.

Είναι zip αρχείο 10 GB και τους οδηγούς θα τους περάσεις ξεχωριστά έναν έναν από τη διαχείριση συσκευών .

Όλα αυτά στα λέω αφού επικοινώνησα πρώτα μαζί τους .

Λόγω όγκου δε ξέρω εάν μπορώ να τα ανεβάσω σε cloud .

-----------------------

Το προτίμησα και εγώ το συγκεκριμένο από το κινέζικο κατάστημα . Το πήρα για χρήση όταν είμαι έξω . Για τις δουλειές μου με εξυπηρετεί ένας σταθερός Η/Υ Αρκετά ελαφρύ , η κατασκευή φαίνεται μια χαρά , εάν αναλογιστούμε και τα χρήματα που δώσαμε .

Για τη θύρα φόρτισης επειδή αναφέρθηκε , πρόβλημα δε έχω αλλά όντως θέλει προσοχή . 

Μέχρι στιγμής κανένα θέμα , άλλωστε 1 μήνα το έχω . Μαζί αγοράστηκε και usb hub 

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 6/10/2022 στις 2:22 ΜΜ, s1nestro είπε

το πήρα αρχικά για να βάλω Linux αλλά απ' ότι βλέπω έχει πολλές ασυμβατότητες και δε θα έχω ήχο ή touchpad

Δοκίμασες με τον 6.0 πυρήνα just in case;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...