SilentVoice Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Να σημειώσουμε , πως αν το ρολόι ειναι μονοφασικό, δεν θα αντέξει 2 κουζίνες ταυτόχρονες και 2 θερμοσίφωνες! Θα έχετε και τέτοια προβλήματα διακοπής ρευματος! Θα πέφτει η ασφάλεια συνέχεια.
sstratos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Και εαν ο άλλος δεν πλήρώσει το ρέυμα του , και σας το κόψουνε ?? εσύ τι θα φταίς ? ή πως θα βρεις το δίκιο σου. Μπλέξιμο μεγάλο θα έχεις. Καλυτερα να το αποφύγεις..
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Καλά κρασιά. Θα τσακώνεστε με αυτούς από το πάνω διαμέρισμα για τις καταναλώσεις ρεύματος. Έλεος με κάτι τέτοια σπίτια και πως τα φτιάχνουν, μένουμε σε κτίριο του 1900 και ο κάθε όροφος εδώ έχει το δικό του ρολόι ρεύματος και νερού. Σε κάτι οικογενειακες πολυκατοικιες έβαζαν ένα ρολόι ρεύματος αλλά και νερού επειδή τα έβρισκαν μεταξύ τους, μετά πουλάνε η νοικιάζουν τα διαμερίσματα και αντε βγάλε άκρη με τους υπόλοιπους.
meletis_m Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, omnom είπε Καλησπέρα σε όλους, Νοίκιασα γκαρσονιέρα , κανονικά με μισθωτηριο, σε πολυκατοικία διόροφη, δύο διαμερισματων χωρίς ασανσέρ. Όταν ρώτησα τον σπιτονοικοκύρη για ρεύμα κτλ μου είπε ότι ο λογαριασμός θα είναι σε αυτόν που μένει στο πάνω διαμέρισμα, ενώ έχει ένα ρολόι και δύο μετρητές. Προφανώς και θα συννενοηθώ με τον σπιτονοικοκύρη αλλά αυτό δεν είναι λίγο παράνομο; Με την έννοια ότι για κατανάλωση, τέλη κτλ θα πρέπει να συνεννοούμαι με τον άνθρωπο στο πάνω διαμέρισμα, ενώ τυχόν χαράτσια θα τα χρεώνομαι εγώ αντί για τον σπιτονοικοκύρη. Για τυχόν εκπτώσεις ή επιδόματα φαντάζομαι ούτε λόγος αφού δεν είναι στο όνομα μου το ρεύμα . Σε πρώτη φάση φοβάμαι λίγο μην τυχόν με τρέξει ο από πάνω ότι του κλέβω ρεύμα και μπλέξω και να μην ξέρω τι ακριβώς πληρώνω. Όσοι απαντήσουν (γιατί έτσι γίνεται συνήθως εδώ στο μπλα μπλα) γιατί διάλεξα αυτό το σπίτι, να τους βρίσω, καταγγελία κτλ απλά να αναφέρω ότι τα υπόλοιπα που είδα ήταν πολυκατοικία με ένα ρολόι μόνο, κάποια χωρίς καν γραμμή τηλεφώνου και άλλα τρωγλες κανονικές . Οπότε δυστυχώς επειδή η πόλη είναι τουριστική είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές. Αργά ή γρήγορα θα μπλέξεις . Κανοινικα δικό σου ρολοί ρεύματος . Για ποιο λόγο να μη έχεις δικό σου ρολοί ; Μήπως είναι αυθαίρετο ή περίεχει μερική αυθαιρεσία και δεν πάει ο ιδιοκτήτης για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφελείας (νερό ρεύμα).. Όταν εννοεί ενα ρολοί και 2 μετρήτές μήπως εννοεί και το νυχτερινο?
argimeg Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με το σπίτι που νοικιάζει η πεθερά μου. Εις γνώση μας βέβαια γιατί ήθελα να είναι σχετικά κοντά στο δικό μας λόγω των παιδιών. Θα σου πω απλά ότι είναι ρίσκο. Αν ο άλλος είναι σωστός και τα βρίσκεται καλός. Εγώ να φανταστείς πρωτού το νοικιάσει η πεθερά μου είχα πάει μόνος μου στον από επάνω και του είπα στα ίσια, εάν για οποιονδήποτε λόγω νομίζεις ότι θα έχουμε πρόβλημα με το ρεύμα ή το νερό ή τελός πάντων δεν θέλεις κάποιον εδώ, πες μου και δεν θα το νοικιάσω χωρίς να πω κάτι στον ιδιοκτήτη. Απλά δεν θέλω να έχω φασαρίες. Στην αρχή το σεβάστηκε και μου είπε κανένα πρόβλημα, και ενώ υποτίθεται ήξερε πως βγαίνει το ρεύμα, τελικά δεν είχε ιδέα και το έβγαζα εγώ. Μετά αρχίσαν τα προβλήματα, δεν πλήρωνε το ρεύμα ενώ εμείς δίναμε κανονικά ότι μας αναλογούσε και στο τέλος έφυγε και το άφησε κομμένο για δύο ημέρες. Ο επόμενος που ήρθε το πήρε στο όνομα του για τα επιδόματα κτλπ. Έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Αυτός τα έκανε όλα μόνος του και μας έλεγε-λέει πόσα να πληρώνουμε. Έκανε παρέμβαση στην χελώνα και τον έπιασαν και ήταν πάλι κομμένο για 3-4 ημέρες. Εμείς πληρώνουμε κανονικά και στον λογαριασμό βλέπουμε ότι έχει υπόλοιπο 600-770€. Θέλει να φύγει η πεθερά μου για να φέρει την δικιά του μας είπε ο ιδιοκτήτης.... Κάνε τουλάχιστον εξήγηση με τον από επάνω. Αν τον δεις στραβωμένο, μην το νοικιάσεις. 1
korakios Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, argimeg είπε Κάνε τουλάχιστον εξήγηση με τον από επάνω. Αν τον δεις στραβωμένο, μην το νοικιάσεις. δεν μπορεί να μην το νοικιάσει όπως έγραψε ο ίδιος , θα το νοικιάσει το νοίκιασε, απλά ενημερώνεται για τα προβλήματα που σίγουρα θα έχει (πολλά) καμία εξήγηση δεν μπορεί να γίνει , όταν έρθει η λυπητερή όλα αλλάζουν Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από korakios
Nera1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, argimeg είπε Βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με το σπίτι που νοικιάζει η πεθερά μου. Εις γνώση μας βέβαια γιατί ήθελα να είναι σχετικά κοντά στο δικό μας λόγω των παιδιών. Θα σου πω απλά ότι είναι ρίσκο. Αν ο άλλος είναι σωστός και τα βρίσκεται καλός. Θέλει να φύγει η πεθερά μου για να φέρει την δικιά του μας είπε ο ιδιοκτήτης.... Κάνε τουλάχιστον εξήγηση με τον από επάνω. Αν τον δεις στραβωμένο, μην το νοικιασεις. Το κουτσομπολιό το έμαθε ο ιδιοκτήτης,να βάλει αλλο μετρητή δεν ψήθηκε. Το έχει ήδη νοικιάσει το σπίτι,δεν έχει ακόμα από πάνω,πως απαντάτε χωρίς να διαβάζετε τα ποστ του νηματοθετη,απορώ. 2 λεπτά πριν, korakios είπε δεν μπορεί να μην το νοικιάσει όπως έγραψε ο ίδιος , θα το νοικιάσει ρε παιδια, κυριολεκτικα η 4η λέξη που έγραψε,ήταν ΝΟΙΚΙΑΣΑ. 2
korakios Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Nera1 είπε ρε παιδια, κυριολεκτικα η 4η λέξη που έγραψε,ήταν ΝΟΙΚΙΑΣΑ. ωραίος , όντως δεν το πρόσεξα μου κάνει εντύπωση πάντως που το έχει δηλωμένο στο taxis , άρα το απο πάνω σπίτι θα είναι μαύρα , αλλά και πάλι ούτε στο όνομα του άλλου θα είναιτο ρεύμα μιας και δε γίνεται , άρα ο ιδιοκτήτης προφανώς δεν θα το έχει κύρια κατοικία , καλά θα περάσει αν επαναφέρουν τα κριτήρια επιδοτήσεων 😁 άσε που ο απο πάνω άνετα πιστολιάζει για ρεύμα 😂 Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από korakios
Nera1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, korakios είπε ωραίος , όντως δεν το πρόσεξα μου κάνει εντύπωση πάντως που το έχει δηλωμένο στο taxis , άρα το απο πάνω σπίτι θα είναι μαύρα , αλλά και πάλι ούτε στο όνομα του άλλου θα είναιτο ρεύμα μιας και δε γίνεται , άρα ο ιδιοκτήτης προφανώς δεν θα το έχει κύρια κατοικία , καλά θα περάσει αν επαναφέρουν τα κριτήρια επιδοτήσεων 😁 άσε που ο απο πάνω άνετα πιστολιάζει για ρεύμα 😂 καλά,μπορεί να πέρασε το κάτω και σαν αποθήκη,πάρκινγκ,αγροτεμάχιο ξέρω γω. Ο νηματοθετης πιστολιαζει,ο λογαριασμός πάει στον από πάνω. Ας μας πει αν όντως νοικιάστηκε σαν οικία,που χωρίς ρολόι δεν,γιατί έτσι χάνει και επίδομα στέγασης φαντάζομαι,και οι γονείς του δεν μπορούν να τον έχουν σαν προστατευόμενο τέκνο που νοικιάζει σε άλλη πόλη. Μεγαλύτερο πρόβλημα από το ρεύμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Κάτι τέτοιες αλχημείες ποτέ δεν βγαίνουν σε καλό.
korakios Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Nera1 είπε Ας μας πει αν όντως νοικιάστηκε σαν οικία,που χωρίς ρολόι δεν,γιατί έτσι χάνει και επίδομα στέγασης φαντάζομαι,και οι γονείς του δεν μπορούν να τον έχουν σαν προστατευόμενο τέκνο που νοικιάζει σε άλλη πόλη. απο ότι κατάλαβα είναι δηλωμένο στο taxis , με αριθμό παροχής που είνια στο όνομα του ιδιοκτήτη 6 λεπτά πριν, Nera1 είπε Ο νηματοθετης πιστολιαζει,ο λογαριασμός πάει στον από πάνω. και απο πάνω πιστολιάζει τον ιδιοκτήτη και φεύγει και μένει χωρίς ρεύμα 😛 επίσης μια στο εκατομμύριο (μιας και έχει κάνει λαδιά) να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποδείξει οτι το ρεύμα το έκαψε το παλικάρι μιας και έχει το συμβόλαιο 8 λεπτά πριν, Nera1 είπε Μεγαλύτερο πρόβλημα από το ρεύμα. αν έχει μόνο κλιματιστικά και κόψουν επιδοτήσεις στις μη κύριες , τα 1€/kw θα είναι και αυτό πρόβλημα
dkstopo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 όλα θα πάνε καλά, και με την κλιμάκωση της χρέωσης θα πάει καλύτερα...
malakudi Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Στην συγκατοίκηση τι γίνεται; Μπορεί στο taxis να γραφτεί πως νοικιάζεις το 50% της οικίας; Όταν ήμουν φοιτητής και συγκατοικούσα είχε ο καθένας μας χωριστό συμφωνητικό, χειρόγραφο βέβαια, τότε δεν υπήρχε taxis (1990). Τι ισχύει σήμερα;
Nera1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, korakios είπε απο ότι κατάλαβα είναι δηλωμένο στο taxis , με αριθμό παροχής που είνια στο όνομα του ιδιοκτήτη και απο πάνω πιστολιάζει τον ιδιοκτήτη και φεύγει και μένει χωρίς ρεύμα 😛 επίσης μια στο εκατομμύριο (μιας και έχει κάνει λαδιά) να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποδείξει οτι το ρεύμα το έκαψε το παλικάρι μιας και έχει το συμβόλαιο αν έχει μόνο κλιματιστικά και κόψουν επιδοτήσεις στις μη κύριες , τα 1€/kw θα είναι και αυτό πρόβλημα Δε διαφωνώ πουθενά,δεν είπα να το κάνει,είπα πως αυτός είναι που μπορει. Καλά, νομικά,ο ιδιοκτήτης έχει μη δηλωμένη μετατροπή,παράνομη σύνδεση και προφανώς και φοροαποφυγή.Ποιο ρεύμα ... Επίσης ,η φοροαπαλλαγή και το επίδομα,είναι πολλοι λογαριασμοί ρεύματος. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Nera1
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, korakios είπε μου κάνει εντύπωση πάντως που το έχει δηλωμένο στο taxis , άρα το απο πάνω σπίτι θα είναι μαύρα , αλλά και πάλι ούτε στο όνομα του άλλου θα είναιτο ρεύμα μιας και δε γίνεται , άρα ο ιδιοκτήτης προφανώς δεν θα το έχει κύρια κατοικία , καλά θα περάσει αν επαναφέρουν τα κριτήρια επιδοτήσεων 😁 Μια χαρά γίνεται, το taxis δεν ελέγχει καν τον αριθμό παροχής που δηλώνεις (ΑΝ δηλώνεις) στο Ε9, ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε πριν 2 χρόνια, το ξέρω από πρώτο χέρι. Το σύστημα μια χαρά επιτρέπει να έχεις τον ίδιο αριθμό παροχής σε παραπάνω από ένα ακίνητα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα