Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Νοίκιασα γκαρσονιέρα , κανονικά με μισθωτηριο, σε πολυκατοικία διόροφη, δύο διαμερισματων χωρίς ασανσέρ.

Όταν ρώτησα τον σπιτονοικοκύρη για ρεύμα κτλ μου είπε ότι ο λογαριασμός θα είναι σε αυτόν που μένει στο πάνω διαμέρισμα, ενώ έχει ένα ρολόι και δύο μετρητές.

Προφανώς και θα συννενοηθώ με τον σπιτονοικοκύρη αλλά αυτό δεν είναι λίγο παράνομο; Με την έννοια ότι για κατανάλωση, τέλη κτλ θα πρέπει να συνεννοούμαι με τον άνθρωπο στο πάνω διαμέρισμα, ενώ τυχόν χαράτσια θα τα χρεώνομαι εγώ αντί για τον σπιτονοικοκύρη. Για τυχόν εκπτώσεις ή επιδόματα φαντάζομαι ούτε λόγος αφού δεν είναι στο όνομα μου το ρεύμα .

Σε πρώτη φάση φοβάμαι λίγο μην τυχόν με τρέξει ο από πάνω ότι του κλέβω ρεύμα και μπλέξω και να μην ξέρω τι ακριβώς πληρώνω.

Όσοι απαντήσουν (γιατί έτσι γίνεται συνήθως εδώ στο μπλα μπλα) γιατί διάλεξα αυτό το σπίτι, να τους βρίσω, καταγγελία κτλ απλά να αναφέρω ότι τα υπόλοιπα που είδα ήταν πολυκατοικία με ένα ρολόι μόνο, κάποια χωρίς καν γραμμή τηλεφώνου και άλλα τρωγλες κανονικές . Οπότε δυστυχώς επειδή η πόλη είναι τουριστική είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές.

Επεξ/σία από omnom
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παρανομο ειναι ναι. Τωρα,μιας και εχει 2 μετρητες ο λογαριασμος σου θα βγαινει,κατα προσεγγιση εννοειται,βαση με τι εχει γραψει ο μετρητης σαν "κομματι" απο τον λογαριασμο που θα ερχεται.Κανονικα χαρατσια κλπ που ειναι στανταρ ποσα πρεπει να πηγαινουν δια 2 οσα και τα διαμερισματα δηλαδη,εαν ο απο πανω σου πει για ρευματοκλοπη κλπ καλεις τον ιδιοκτητη και τα λετε παρουσια αυτου κ ας αποφασισει εαν θα βαλει κ αλλο ρολοι(αν κ λογικα κ ο αλλος ενοικος γνωριζει τι κ πως συμβαινει) απλα μου κανει λιγο εντυπωση πως γινεται μισθωτηριο κατοικιας χωρις αριθμο παροχης ρευματος🤔

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, omnom είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Νοίκιασα γκαρσονιέρα , κανονικά με μισθωτηριο, σε πολυκατοικία διόροφη, δύο διαμερισματων χωρίς ασανσέρ.

Όταν ρώτησα τον σπιτονοικοκύρη για ρεύμα κτλ μου είπε ότι ο λογαριασμός θα είναι σε αυτόν που μένει στο πάνω διαμέρισμα, ενώ έχει ένα ρολόι και δύο μετρητές.

Προφανώς και θα συννενοηθώ με τον σπιτονοικοκύρη αλλά αυτό δεν είναι λίγο παράνομο; Με την έννοια ότι για κατανάλωση, τέλη κτλ θα πρέπει να συνεννοούμαι με τον άνθρωπο στο πάνω διαμέρισμα, ενώ τυχόν χαράτσια θα τα χρεώνομαι εγώ αντί για τον σπιτονοικοκύρη. Για τυχόν εκπτώσεις ή επιδόματα φαντάζομαι ούτε λόγος αφού δεν είναι στο όνομα μου το ρεύμα .

Σε πρώτη φάση φοβάμαι λίγο μην τυχόν με τρέξει ο από πάνω ότι του κλέβω ρεύμα και μπλέξω και να μην ξέρω τι ακριβώς πληρώνω.

Όσοι απαντήσουν (γιατί έτσι γίνεται συνήθως εδώ στο μπλα μπλα) γιατί διάλεξα αυτό το σπίτι, να τους βρίσω, καταγγελία κτλ απλά να αναφέρω ότι τα υπόλοιπα που είδα ήταν πολυκατοικία με ένα ρολόι μόνο, κάποια χωρίς καν γραμμή τηλεφώνου και άλλα τρωγλες κανονικές . Οπότε δυστυχώς επειδή η πόλη είναι τουριστική είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές.

Εχεις και εσυ στο διαμερισμά σου ξεχωριστό ηλεκτρολογικό πίνακα;

Αν ναι, θα σου φέρει εναν ηλεκτρολόγο να βάλει ενα ψηφιακό μετρητή στον πίνακα σου. Ετσι οτι KWh κάψεις εσυ, θα είσαι σίγουρος. Μετά μένουν τα μαθηματικά για να κάνετε την μοιρασιά με βάση τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

image.png.84bc3fad6292a51272c66bed1eaf8c05.png

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, omnom είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Ενας λογαριασμος ρευματος έχει τις kWh αλλά και τις χρεώσεις του Δήμου.

Αν ο άλλος έχει σπίτι ας πούμε 200m2 θα πληρώνεις τις μισές χρεώσεις του Δήμου (σαν να έχεις 100m2) ενώ εσύ θα μένεις σε γκαρσονιέρα

Επίσης αυτό το μήνα έχει ας πούμε επιδότηση απο την Κυβέρνηση. Τον άλλο μήνα που ξέρουμε τι θα γίνει και αν λόγω της αθροιστικής κατανάλωσης που θα ξεπερνάει κάποιο όριο, δεν θα πάρετε επιδότηση και ο λογαριασμός θα πάει *3?

Τέλος, αν εσύ είσαι δικαιούχος ΚΟΤ, τώρα δεν θα μπορείς να είσαι.

Νομίζω το πιο λογικό θα ήταν να συμφωνήσετε μια τιμή / kWh (πχ 0,3€) και να πληρώνεις βάσει αυτής και όχι βάσει του λογαριασμού που θα του έρχεται. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι και όλα καλά να είναι μεταξύ σας, τώρα που η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή, κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπερνάτε το όριο, οπότε και η χρέωση για κάποιες κιλοβατώρες θα είναι πολύ μεγάλη

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zourman1981 είπε

με αυτον τον τροπο ομως δεν θα μπορει ο ts να αιτηθει πχ επιδομα ρευματος κλπ

Αν ο απο πάνω , που είναι στο ονομα του, δικαιούται επιδότηση, θα πρέπει να την μοιραστούν και αυτήν! Αν όχι, θα πρέπει να αλλαξει το όνομα στον απο κάτω.

Αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους στην μοιρασιά.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

απλα πραγματα

ξενοικιαζεις χθες και βρισκεις μια οικια  που να πληρει τα κριτηρια σου

Όπως είπα η μόνη εναλλακτική είναι τρώγλη ή άστεγος στη συγκεκριμένη πόλη, η οποία είναι και γεμάτη με αυθαίρετα

24 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Παρανομο ειναι ναι. Τωρα,μιας και εχει 2 μετρητες ο λογαριασμος σου θα βγαινει,κατα προσεγγιση εννοειται,βαση με τι εχει γραψει ο μετρητης σαν "κομματι" απο τον λογαριασμο που θα ερχεται.Κανονικα χαρατσια κλπ που ειναι στανταρ ποσα πρεπει να πηγαινουν δια 2 οσα και τα διαμερισματα δηλαδη,εαν ο απο πανω σου πει για ρευματοκλοπη κλπ καλεις τον ιδιοκτητη και τα λετε παρουσια αυτου κ ας αποφασισει εαν θα βαλει κ αλλο ρολοι(αν κ λογικα κ ο αλλος ενοικος γνωριζει τι κ πως συμβαινει) απλα μου κανει λιγο εντυπωση πως γινεται μισθωτηριο κατοικιας χωρις αριθμο παροχης ρευματος🤔

Έχει αριθμό παροχής, κανονικά στην ΑΑΔΕ εγινε το μισθωτηριο. Απ'ότι έχω καταλάβει πρέπει να είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη γιατί δεν είχε ενοικιαστεί ακόμα το πάνω

Δημοσ.

μπλέξιμο. βρες άλλο σπίτι.

Την ίδια πατέντα είχα ως φοιτητής. Και ήξερα άλλους στην ίδια κατάσταση. Τότε βέβαια άλλες εποχές και δεν είχα πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης ήταν και συνεννοήσιμος και είχε τύχει να εμφανιστεί και μετά από 3 μήνες για να πάρει τα χρήματα. Τα έδινα στο χέρι 

Τώρα όπως έχουν γίνει τα πράγματα δε θα έμπλεκα. Είναι αυξημένες οι πιθανότητες να πλακωθείς με τον άλλον. Το θεωρώ βέβαιο

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, omnom είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Δεν σε καταλαβαίνω, παράνομο είναι, αλλά εφόσον δεν έχεις σκοπό να κάνεις καταγγελία ποια η διαφορά αν είναι παράνομο ή νόμιμο?

Πάντως το πρόβλημα σου είναι μεγαλύτερο από όσο νομίζεις, όπως είπαν και παραπάνω τώρα που η επιδότηση θα γίνει κλιμακωτή θα πληρώνετε και οι δύο πολύ περισσότερα από όσα θα πληρώνατε με 2 διαφορετικές παροχές (1 ανά διαμέρισμα).

Τουλάχιστον φρόντισε να ξεκαθαρίσεις με τον ιδιοκτήτη πως θα μιλάς μόνο με αυτόν, πως δεν θες να έχεις κανένα πάρε δώσε με τον από πάνω.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως για να αλλαχθεί, θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να έχει νόμιμα χωρισμένο το σπίτι (αν ήταν 2 σπίτια και έγιναν 1) και παράλληλα να πληρώσει και κάπου 400-500€ για νέα παροχή

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Bitbit είπε

μπλέξιμο. βρες άλλο σπίτι.

Την ίδια πατέντα είχα ως φοιτητής. Και ήξερα άλλους στην ίδια κατάσταση. Τότε βέβαια άλλες εποχές και δεν είχα πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης ήταν και συνεννοήσιμος και είχε τύχει να εμφανιστεί και μετά από 3 μήνες για να πάρει τα χρήματα. Τα έδινα στο χέρι 

Τώρα όπως έχουν γίνει τα πράγματα δε θα έμπλεκα. Είναι αυξημένες οι πιθανότητες να πλακωθείς με τον άλλον. Το θεωρώ βέβαιο

Φοιτητής είμαι ναι.

5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Πάντως για να αλλαχθεί, θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να έχει νόμιμα χωρισμένο το σπίτι (αν ήταν 2 σπίτια και έγιναν 1) και παράλληλα να πληρώσει και κάπου 400-500€ για νέα παροχή

Απ'οτι έχω καταλάβει δεν είναι νόμιμος ο διαχωρισμός των σπιτιών, αλλιώς θα είχε ξεχωριστή παροχή και ρολόι όχι απλά δύο μετρητές.

12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν σε καταλαβαίνω, παράνομο είναι, αλλά εφόσον δεν έχεις σκοπό να κάνεις καταγγελία ποια η διαφορά αν είναι παράνομο ή νόμιμο?

Πάντως το πρόβλημα σου είναι μεγαλύτερο από όσο νομίζεις, όπως είπαν και παραπάνω τώρα που η επιδότηση θα γίνει κλιμακωτή θα πληρώνετε και οι δύο πολύ περισσότερα από όσα θα πληρώνατε με 2 διαφορετικές παροχές (1 ανά διαμέρισμα).

Τουλάχιστον φρόντισε να ξεκαθαρίσεις με τον ιδιοκτήτη πως θα μιλάς μόνο με αυτόν, πως δεν θες να έχεις κανένα πάρε δώσε με τον από πάνω.

Δεν ανέφερα ότι αποσκοπώ να κάνω καταγγελία ή κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που όπως ανέφερα η κατάσταση στην πόλη είναι αυτή που είναι. Να καταλάβω θέλω πρώτα τι είναι νόμιμο και τι όχι και τι συνεπάγεται αυτό στα έξοδα μου φιλικά πάντα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, omnom είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Πώς κάνατε δήλωση στοιχείων μίσθωσης στο taxis αφου ζητάει αριθμό παροχής; Μήπως δεν έχει γίνει αναγγελία και έχεις μόνο ιδιωτικό συμφωνητικό;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JT71 είπε

Πώς κάνατε δήλωση στοιχείων μίσθωσης στο taxis αφου ζητάει αριθμό παροχής; Μήπως δεν έχει γίνει αναγγελία και έχεις μόνο ιδιωτικό συμφωνητικό;

Γράφει αριθμό παροχής, μάλλον είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη. Δήλωση μίσθωσης στην ααδε είναι το μισθωτηριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...