teodoulke Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Εχω συνδεσει 2 οθονες , μια alienware 27'' και μια AOC LCD 27΄΄ . Το θεμα ειναι οτι χρησιμοποιω την Alienware ως κυρια οθονη μου αλλα η διαφορα με την Αoc ειναι μεγαλη και με επηρεαζει στα ματια πολυ και εχω συνεχως πονοκεφαλο. Τι ρυθμισεις μπορω να βαλω στην AOC ωστε να μην με επηρεαζει τοσο? Δουλευω απο τον υπολογιστη και ειμαι την ημερα σχεδον 8 ωρες μπροστα στο πισι. Εχω χαμηλωσει την φωτεινοτητα και το κοντραστ σχεδον χαμηλα αλλα παλι δεν πιανει. Αν βαλω ιδιες ρυθμισεις με την Alienware η διαφορα ειναι εμφανης και ειναι χειροτερα. Για πειτε καμια λυση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, teodoulke είπε Για πειτε καμια λυση. α.) Καλιμπράρισμα του συστήματος κάρτας γραφικών σου + 2 οθόνες από ειδικό. β.) Αγορές καινούριων οθόνών μέχρι να πετύχεις κάποιες που θα ταιριάζουν πιο εύκολα και θα τις φέρεις από constrast+brightness Να ρυθμίσεις αυτές που έχεις μόνος σου, αν δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου μέχρι τώρα, θα σου πάρει εξάμηνο ή χρόνο μέχρι να καταλάβεις όλες τις παραμέτρους και στο ενδιάμεσο ή δε θα βλέπεις καλά ή θα στραβώνεσαι. Είναι απλώς υπερβολικά φωτεινή στα default η AOC ή μήπως υπάρχει άλλο χοντρό πρόβλημα που προκαλεί πονοκέφαλο; Πόσα Hz κατακόρυφο ρυθμό ανανέωσης δουλεύει τώρα η κάθε μία οθόνη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodoulke Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε α.) Καλιμπράρισμα του συστήματος κάρτας γραφικών σου + 2 οθόνες από ειδικό. β.) Αγορές καινούριων οθόνών μέχρι να πετύχεις κάποιες που θα ταιριάζουν πιο εύκολα και θα τις φέρεις από constrast+brightness Να ρυθμίσεις αυτές που έχεις μόνος σου, αν δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου μέχρι τώρα, θα σου πάρει εξάμηνο ή χρόνο μέχρι να καταλάβεις όλες τις παραμέτρους και στο ενδιάμεσο ή δε θα βλέπεις καλά ή θα στραβώνεσαι. Είναι απλώς υπερβολικά φωτεινή στα default η AOC ή μήπως υπάρχει άλλο χοντρό πρόβλημα που προκαλεί πονοκέφαλο; Πόσα Hz κατακόρυφο ρυθμό ανανέωσης δουλεύει τώρα η κάθε μία οθόνη; Η alienware ειναι στα 240hz και η AOC στα 60hz. Προσπαθω μονος μου τοσο καιρο να τα στρωσω αλλα δεν μπορω. Οσο για τον πονοκεφαλο εκανα εξετασεις προσφατα και δεν βρεθηκε καποιο προβλημα και με ανεφεραν πως ισως να ειναι απο τον υπολογιστη και τις ωρες που καθομαι σε αυτον. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jodact Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Ποιό μοντέλο alienware έχεις ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodoulke Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, jodact είπε Ποιό μοντέλο alienware έχεις ? DELL ALIENWARE AW2720HFA 27" LED IPS 240Hz Full HD Gaming Monitor with AMD FreeSync 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 15/9/2022 στις 1:04 ΜΜ, teodoulke είπε DELL ALIENWARE AW2720HFA 27" LED IPS 240Hz Full HD Gaming Monitor with AMD FreeSync Γράψε μου και το μοντέλο της AOC αν θες. Στις 15/9/2022 στις 10:43 ΠΜ, teodoulke είπε Οσο για τον πονοκεφαλο εκανα εξετασεις προσφατα και δεν βρεθηκε καποιο προβλημα και με ανεφεραν πως ισως να ειναι απο τον υπολογιστη και τις ωρες που καθομαι σε αυτον. Τα χαμηλού ρυθμού ανανέωσης panel (<120Ηz) γίνονται κουραστικά σε αρκετούς σε πολύωρη/ολοήμερη χρήση. Στη δικιά σου περίπτωση όμως ίσως να συντρέχει και κάποιος άλλος παράγοντας. Σε σχέση με τη χρήση υπολογιστή, όχι θέματα υγείας. Τις δύο οθόνες συνήθως πως τις χρησιμοποιείς; Ποιες εφαρμογές τρέχουν στην καθε μία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos231 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 μπες στις ρυθμισεις της οθονης και ενεργοποιησε το blue light filter, οσο μπορεις απεφευγε τον λευκο φοντο. Στη δουλεια εχω και γω 2 οθονες και εχω κατεβασει πολυ την φωτεινοτητα και τις εχω "κιτρινισει" ωστε να μην κουραζουν. Οταν παιζεις, βγαζε το να βλεπεις τα χρωματα καθαρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Εγκατέστησε το flux ώστε να αλλάζεις την θερμοκρασία των χρωμάτων ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Προσωπικά με έχει σώσει. Τις απογευματινές ώρες έχει πιο ζεστό χρώμα η οθόνη οπότε δεν με κουράζει και τόσο στα μάτια. https://justgetflux.com/ Επίσης, δοκίμασε να αγοράσεις από κάποιο φαρμακείο τεχνητά δάκρυα. Ένα κολλύριο είναι που ξεκουράζει το μάτι από την πολύωρη χρήση που μπορεί να σου προκαλλεί πονοκεφάλους. Δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πούλησε τις 27αρες και πάρε 2 ίδιες 24 ίντσες. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από panoskatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα