dbrillis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Ποτε ακριβώς θα φέρει αυτος τους επόμενους αλλοδαπούς; Θα εχεις το σπίτι ξενοικιαστο και θα περιμένεις τον επόμενο αλλοδαπο χωρις ΑΦΜ; Που μπορει να ειναι για δεκα μηνες ή για εξι; Αν αυτα στα λεει ο αλλοδαπος, σε παιζει ποοοολυ ωραια μπαλιτσα. Πήγαινε και κανε 5ετες deal με τη δουλειά του, να σου στέλνουν αυτοι απ ευθείας τους αλλοδαπους, να βρειτε μια χρυσή τομή στα οικονομικά, να ειναι το σπίτι νοικιασμένο όλο το χρόνο και να σε καθοδηγησουν για το κοστος των λογαριασμών. Να ξέρεις ομως ότι θα θέλουν και αυτοί (απο την εταιρεία) το δωράκι τους. 1
ModernAthenian Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Προφανώς ο TS το σκέφτεται γιατί πρόκειται για πολύ σοβαρό οργανισμό που δουλεύει ο αλλοδαπός. Όπως τα λέει το μυαλό μου ήδη πάει για τι κολοσσο οργανισμό πρέπει να μιλάμε εφόσον δεν απαιτείται Ελληνικό ΑΦΜ. Συν οτι κατά πάσα πιθανότητα η δουλειά του θα είναι σε σύμπραξη το Ελληνικό Δημόσιο. Μόνο τέτοιες συμπράξεις έχουν τη δυνατότητα εργαζομένων χωρίς Ελληνικό ΑΦΜ. Διεθνής οργανισμοί κολλοσοί βασικά. Αν είναι έτσι όπως τα έχω ψυχανεμιστεί αποκλείεται ο αλλοδαπός να του κάνει μπινιά. Αποκλείεται των αποκλειώντων. Μιλάμε για άτομα με τρομερές δεξιότητες, βιογραφικά που μαμάνε και δέρνουν και σίγουρα με κύρος και αξιοπιστία άτομα για να έχουν τέτοιες θέσεις. Εγώ λέω προχώρα υπό την αίρεση οτι είναι όπως τα λέω συν οτι θα σου φέρει κ άλλους. 2
dbrillis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Σε ποια κατηγορία ανοίκει ο αλλοδαπός που θα μενει δεκα μηνες Ελλαδα και δεν θα βγαλει ΑΦΜ; https://europa.eu/youreurope/citizens/work/taxes/double-taxation/index_el.htm#shortcut-3 Μήπως μιλαμε για υπάλληλο του NATO;
Dr_Pepper Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Ειναι ατομο που μετα θα μου φερει και αλλους της εταιρείας αλλοδαπούς. Ο ενας φερνει τον αλλο. Το ερωτημα ειναι πως θα φορολογηθω λιγοτερα Δεν είμαι γνώστης και περισσότερο ερώτηση είναι παρά πρόταση. Αλλά αφού μιλάμε για "all inclusive" δηλαδή υποθέτω ρεύμα έπιπλα θέρμανση. Δεν γίνεται να του βάλεις πχ 800 ευρώ ενοίκιο και 200 ευρώ παροχή υπηρεσιών ; που δεν θα προσμετρούνται σαν ενοίκιο αλλά αυτός πάλι θα φαίνεται ότι χρεώνεται συνολικά 1000 ευρώ για να μείνει στο σπίτι μαζι με την "παροχή υπηρεσιών"
AntiCambeR Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Θα φύγει νύχτα και θα πληρώνεις την Kumtel.
paylidis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μεγαλο ρισκο οι λογαριασμοι μεσα ειδικά υπο τις τρέχουσες συνθήκες. Για τη κλιμακα μη σκας, το 35% αφορά το υπερβάλλον ποσο απο τις 12000 (δλδ αν εισαι συνολο 14000 αφορά τα 2000€).
zourman1981 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 και εγω πιστολι μυριζομαι πες του να βρει τροπο (αυτος η ο κολοσος που δουλευει) ετσι ωστε να μπει το ρευμα στο ονομα του(ς) εαν ειναι τοσο μεγαλος κολοσσος θα το δεχτει ειδικα εαν προκειται και για μορφωμενο ανθρωπο και οχι για ανειδικευτο εργατη με ημερομηνια ληξης
Natha Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Raylan είπε Εκεί στην δουλειά του που λες δεν έβγαλε ΑΦΜ για να δουλέψει τι πάει να πει δεν έχει καμία όρεξη δεν το καταλαβαίνω αυτό. Αν έρχεται από άλλη χώρα της ΕΕ για μερικούς μήνες πχ νομίζω έχει αυτόματα άδεια διαμονής και άδεια εργασίας; Νομίζω κιόλας ότι για τόσους λίγους μήνες δεν θα δικαιούται και να βγάλει; Όπως και να χει μπελάς φαίνεται η υπόθεση Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Natha
Allan-Wake Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να βοηθήσω λίγο την κουβέντα Είναι στρατιωτικός υψηλού βαθμού από Κύπρο και έρχεται για εκπαίδευση. Οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα στάνταρ και δεν παίζει το πιστολιασμα Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Allan-Wake
HALF EVIL Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν είναι έτσι από άποψη συνέπειας σίγουρα θα είσαι εντάξει. Για την σύνταξη του συμβολαίου και πως θα καλυφθείς φορολογικά καλύτερα , αλλά και νομικά σχετικά με τις καταναλώσεις κάνε μια συζήτηση με τον φοροτεχνικο σου και ένα δικηγόρο. Από την άλλη , θα έχεις κάποια ανακατωσουρα κάθε δέκα μήνες, όταν θα φεύγει ο ένας και θα έρχεται ο άλλος. Δηλ καθαριότητα, αποκατάσταση τυχόν βλαβών, ζημιών , βαψιματα κτλ. Και δεν είναι σαφώς σίγουρο 100% ότι φεύγοντας ι ένας αμέσως θα έρχεται ι άλλος. Και αν σε κάποιον δεν αρέσει το διαμέρισμα; Αν θέλει να μείνει κάπου αλλού; Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από HALF EVIL
Allan-Wake Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Αν είναι έτσι από άποψη συνέπειας σίγουρα θα είσαι εντάξει. Για την σύνταξη του συμβολαίου και πως θα καλυφθείς φορολογικά καλύτερα , αλλά και νομικά σχετικά με τις καταναλώσεις κάνε μια συζήτηση με τον φοροτεχνικο σου και ένα δικηγόρο. Από την άλλη , θα έχεις κάποια ανακατωσουρα κάθε δέκα μήνες, όταν θα φεύγει ο ένας και θα έρχεται ο άλλος. Δηλ καθαριότητα, αποκατάσταση τυχόν βλαβών, ζημιών , βαψιματα κτλ. το σπιτι ειναι ηδη airbnb. Απο εκει με βρηκε (απο τα τυχερα μου) Οποτε γλυτώνω την δουλεια και το καθαρισμα για οσο καιρο κατσει αυτος μεσα. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Allan-Wake
katsapoli Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Αμα το σπίτι είναι καλό σε θέμα μόνωσης και δεις ότι και οι προηγούμενοι με τους λογαριασμούς βγεναν σε αυτα τα λεφτά και με την προοπτική να πάρεις κιαλη πελατεία προχώρα αξίζει το οποιο ρισκο
HALF EVIL Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Ε τότε λύνεται το πρόβλημα του να μείνει ανοικιαστο. Εσύ από την εμπειρία σου στο χειρότερο σενάριο , δηλ ο τύπος να έχει συνέχεια αναμμένο κλιματιστικό χειμώνα καλοκαίρι , συν τις υπόλοιπες καταναλώσεις εκτιμας ότι καλύπτεσαι με τα 500 ευρώ το μήνα;
katsapoli Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Αμα το σπίτι ειναι σαπιο ναι θα είναι όλη μέρα με το κλιματιστικό αν είναι κομπλε θα ειναι νορμάλ με της καταναλώσεις. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι καιροί είναι παράξενοι και η θέρμανση ρεύμα πολύ ασταθεις
Allan-Wake Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Ε τότε λύνεται το πρόβλημα του να μείνει ανοικιαστο. Εσύ από την εμπειρία σου στο χειρότερο σενάριο , δηλ ο τύπος να έχει συνέχεια αναμμένο κλιματιστικό χειμώνα καλοκαίρι , συν τις υπόλοιπες καταναλώσεις εκτιμας ότι καλύπτεσαι με τα 500 ευρώ το μήνα; Με την τιμή του αερίου στον Θεό δεν ξέρω πως να προστατευτώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα