Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ζηταει να ερθει να μείνει για 10 μηνες αλλοδαπος σε σπιτι που νοικιαζω. Για να παρει τα λεφτα του πισω απο την δουλεια του πρεπει να δειξει το συμβολαιο μας (δηλαδη οχι μαυρα) ως εξοδα.

Μου προσφερε 1000 ευρω ενοικιο ομως με ολα τα κοστη μεσα. Μου ειπε πως με αυτο τον τροπο το κανουν και αλλοι αλλοδαποι που ερχονται στην ελλαδα και δουλευουν στην ιδια εταιρια.

Αυτο ομως σημαινει οτι εγω θα φορολογηθω για 10.000 ευρω. Δεν με συμφέρει γιατι νοικιαζω και αλλο σπιτι και δεν θελω να περασω την κλιμακα των 12.000 , γιατι μετα ειναι 35% ο φορος.

Εγω του ειπα να μου δωσει 500 , και να βαλουμε νερο δεη κλπ στο ονομα του, ομως θα πρεπει να βγαλει αφμ για να τα κανει ολα αυτα. Που οπως καταλαβαινετε δεν εχει καμια ορεξη. Συν το προβλημα το μεγαλο κοστος φυσικου αεριου και κατα ποσο με συμφερει το "ολα μεσα".

Ψαχνω  λυση χελπ

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για ποια περιοχη μιλαμε? Γενικα, οταν ειναι all inclusive, μπορει να το γυρισει λιγο στα @@ του με την θερμανση, ρευμα κτλ. Οκ ποσο να καιει για να ξεπερασει τα πχ 400 ευρω/μηνα βεβαια.

Αν πιστευεις οτι θα βρεις ευκολα, προσπερνα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Για ποια περιοχη μιλαμε? Γενικα, οταν ειναι all inclusive, μπορει να το γυρισει λιγο στα @@ του με την θερμανση, ρευμα κτλ. Οκ ποσο να καιει για να ξεπερασει τα πχ 400 ευρω/μηνα βεβαια.

Αν πιστευεις οτι θα βρεις ευκολα, προσπερνα

Ειναι ατομο που μετα θα μου φερει και αλλους της εταιρείας αλλοδαπούς. Ο ενας φερνει τον αλλο.

Το ερωτημα ειναι πως θα φορολογηθω λιγοτερα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Ειναι ατομο που μετα θα μου φερει και αλλους της εταιρείας αλλοδαπούς. Ο ενας φερνει τον αλλο.

Το ερωτημα ειναι πως θα φορολογηθω λιγοτερα

Αν φτασεις συνολικα απο τα ενοικια να παιρνεις κανα 15κ, ισως να σε συμφερει στην φορολογια απο αποψη, αντι να μενει κενο το σπιτι. Αλλιως ειναι 6κ (-15%) και αλλιως 6+8 (-35%)

Δημοσ.

Εκεί στην δουλειά του που λες δεν έβγαλε ΑΦΜ για να δουλέψει τι πάει να πει δεν έχει καμία όρεξη δεν το καταλαβαίνω αυτό..

18 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν φτασεις συνολικα απο τα ενοικια να παιρνεις κανα 15κ, ισως να σε συμφερει στην φορολογια απο αποψη, αντι να μενει κενο το σπιτι. Αλλιως ειναι 6κ (-15%) και αλλιως 6+8 (-35%)

Έως 12.000 είναι 15% η φορολογία και από 12.001 έως 35.000 είναι με 35%, ίσως και να τον συμφέρει με 1000/μήνα όλα μέσα αλλά με κάποιο όριο στην κατανάλωση 

• Like 1
Δημοσ.

Άμα καίει κλιματιστικό και θέρμανση όλη τη μέρα, τα μισά θα τα δώσεις στην εφορία και τα άλλα μισά στη ΔΕΗ και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jimakos00 είπε

Άμα καίει κλιματιστικό και θέρμανση όλη τη μέρα, τα μισά θα τα δώσεις στην εφορία και τα άλλα μισά στη ΔΕΗ και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Άμα καίει κλιματιστικό και θέρμανσηόλη τη μέρα, τότε ο ts θα βάζει και από την τσέπη του για να πληρώνει τους λογαριασμούς :) 

• Like 3
Δημοσ.

Έτσι είναι παιδιά, που το έχουν ξαναδεί αυτό να είναι ελεύθερη η κατανάλωση..

ας πάει στο καλό θα βρεις άλλον…

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Raylan είπε

Εκεί στην δουλειά του που λες δεν έβγαλε ΑΦΜ για να δουλέψει τι πάει να πει δεν έχει καμία όρεξη δεν το καταλαβαίνω αυτό..

Έως 12.000 είναι 15% η φορολογία και από 12.001 έως 35.000 είναι με 35%, ίσως και να τον συμφέρει με 1000/μήνα όλα μέσα αλλά με κάποιο όριο στην κατανάλωση 

οχι ειναι ειδικο καθεστως (δημοσιο) που δεν βγαζουν αφμ

1 λεπτό πριν, Raylan είπε

Έτσι είναι παιδιά, που το έχουν ξαναδεί αυτό να είναι ελεύθερη η κατανάλωση..

ας πάει στο καλό θα βρεις άλλον…

Το θεμα αυτο μπορει να λυθει με καποια ρήτρα καταναλωσης στο συμβόλαιο μας.

Εγω μπορω στην εφορια να τους πω οτι τα μισα ειναι λογαριασμοι και οχι ενοικιο?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Αν γράψεις στο συμβόλαιο πχ 500€ και στις σημειώσεις ΔΕΗ, νερό, αέριο, κοινόχρηστα πχ 500€, δεν θα το δεχτεί η εταιρεία ΤΟΥ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν γράψεις στο συμβόλαιο πχ 500€ και στις σημειώσεις ΔΕΗ, νερό, αέριο, κοινόχρηστα πχ 500€, δεν θα το δεχτεί η εταιρεία ΤΟΥ ?

Αυτο δεν το ξερω και θελω να τον ρωτησω. Γιατι αν μπορω να κανω απλα ενα ιδιωτικο συμφωνητικο και να το δεχτει η εταιρια, δεν εχω κανεναν λογο να το δηλώσω στην εφορια. εγω θελω να ειμαι νομιμος ομως.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Η ρητρα καταναλωσης πως ακριβως θα μπει; Σε ευρω , η σε καταναλωση σε κιλοβατωρες; Διοτι ειτε το ενα , ειτε το αλλο αφηνουν παραθυρακια που μπορει να σε φερουν σε δυσκολη θεση στο μελλον, αναλογως των συνθηκων.

Επισης, βασικος κανονας στα συμβολαια, keep it simple. Οι ρητρες και οι περιεργοι οροι μπορει να σου δινουν την ψευδαισθηση οτι εισαι καλυτερα καλυμενος, στην πραξη ομως σε πιστολιαζει για πλακα κι εσενα και τις ρητρες κι απλα μπλεκεις.

Γενικα, δεν ειναι καθολου καλη ιδεα να ερχονται λογαριασμοι ενοικιαστη στο ονομα σου. 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιος όρος που μπορείς να βάλεις και να μην μπορεί να παρερμηνευθεί / κριθεί καταχρηστικός / σε προστατεύει απο πιστόλιασμα. 

Ο μόνος ασφαλής τρόπος για εσένα, που δεν θα τον δεχτεί, ειναι παράνομη εγγύηση 5 χιλιάδες ευρώ απο την οποία θα κρατήσεις κάποια λεφτά για να πληρώσεις λογαριασμους αν ξεπεράσει τα Χ λεφτά. Στην πράξη ο μόνος τρόπος να το δεχτεί αυτό είναι αν του επέστρεφες και εσυ κάποια λεφτά αν έκανε λιγότερη κατανάλωση. 

Δημοσ.

Εγώ δεν θα προχωρούσα όσο δελεαστικό κι αν φαίνεται το χιλιάρικο το μήνα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μπλεξίματα και αφού είναι και αλλοδαπός χωρίς ελληνικό αφμ τρέχα γυρευε. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...