Προς το περιεχόμενο

Η Google αποτυγχάνει να ακυρώσει το πρόστιμο των 4.3 δισ. ευρώ της ΕΕ για το Android

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν κάνω λάθος, το Android ανήκει στην Google η οποία και από την αρχη το διαθέτει δωρεάν. Αν δεν το είχαν έτοιμο θέλω να ξέρω όλες αυτές οι εταιρίες ποιο λειτουργικό θα χρησιμοποιούσαν, αν θα έδιναν χρήματα για την ανάπτυξη κάποιου δικού τους και ποιος θα το χρησιμοποιουσε. 

Το να υπάρχουν προεγκατεστημένες κάποιες δικές τις εφαρμογές κανονικά θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό. Eπισης δεν επηρεάζει σε κάτι τον χρήστη, δεν είναι τόσο ηλίθιος να νιώθει  αναγκασμένος να τις χρησιμοποιήσει, εύκολα μπορεί να κάνει απεγκατασταση τους, για να τις......εγκαταστήσει πάλι ο ίδιος ο  μιας και αυτές θα εβαζε έτσι και αλλιώς. 

Η microsoft έχει προεγκατεστημένο στα windows τον edge και η apple το safari σε κινητά και Mac. Δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει τον δικό της  πχ browser η google σε κινητά android. 

Επίσης θελω να κάνω και μια ερώτηση, όταν μια δήθεν αντιμονοπωλιακή επιτροπή μοιράζει πρόστιμα σε μια εταιρεία αυτά τα χρήματα που πάνε? Φαντάζομαι πηγαίνουν σε κάποιο ταμείο δικό τους σωστα? Κανονικά τα 4.5 δις στην περίπτωση μας δεν έπρεπε να μοιραστούν σε όλες τις εταιρείες που και καλά έπληξε η google με αυτήν την τακτική της? Οι εταιρίες οι ίδιες τι κέρδισαν? Ότι η επιτροπή μάλωσε την Google και αυτή δεν θα το ξανακάνει?

Επεξ/σία από eskimoos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

προστιμα σε ιδιωτικές εταιρείες-> αυξηση τιμών στους πελάτες τους !

Ειδικά οταν επικρατεί  ολιγο-μονοπώλιο δεν έχουν κανένα νόημα ολα αυτά.

Αν ισχυουν τα νουμερα που ειδα ,πανω κατω πωλουνται 1δις συσκευες google android το χρονο.

Αναλόγα με το πόσο σύντομα θα θελήσουν οι μετοχοι της εταιρείας να παρουν τα λεφτά τους πίσω ,αντιστοιχα θα δουμε μια αυξηση σε ολες τις android συσκευες + 4 με 5 ευρώ.

Τόσο απλά .

Πωλείται το Android στους κατασκευαστές;

8 ώρες πριν, The_Judas είπε

Αν ήταν μικρό το πρόστιμο δεν θα έκανε έφεση η google.

Προφανώς και θα ξέρει ότι στο μέλλον αν δεν προσαρμοστεί θα έχει και άλλα πρόστιμα.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι το πρόστιμο αλλά η προσαρμογή της εταιρείας. Εμένα ακόμη το κινητό μου με το ζόρι έχει τον chrome και δεν μπορώ να τον απεγκαταστήσω.

Στα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιείται. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ADB για να το απεγκαταστήσεις από τον βασικό user της συσκευή σου (εσένσ δηλαδή...).

43 λεπτά πριν, eskimoos είπε

Αν δεν κάνω λάθος, το Android ανήκει στην Google η οποία και από την αρχη το διαθέτει δωρεάν. Αν δεν το είχαν έτοιμο θέλω να ξέρω όλες αυτές οι εταιρίες ποιο λειτουργικό θα χρησιμοποιούσαν, αν θα έδιναν χρήματα για την ανάπτυξη κάποιου δικού τους και ποιος θα το χρησιμοποιουσε. 

Το να υπάρχουν προεγκατεστημένες κάποιες δικές τις εφαρμογές κανονικά θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό. Eπισης δεν επηρεάζει σε κάτι τον χρήστη, δεν είναι τόσο ηλίθιος να νιώθει  αναγκασμένος να τις χρησιμοποιήσει, εύκολα μπορεί να κάνει απεγκατασταση τους, για να τις......εγκαταστήσει πάλι ο ίδιος ο  μιας και αυτές θα εβαζε έτσι και αλλιώς. 

Η microsoft έχει προεγκατεστημένο στα windows τον edge και η apple το safari σε κινητά και Mac. Δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει τον δικό της  πχ browser η google σε κινητά android. 

Επίσης θελω να κάνω και μια ερώτηση, όταν μια δήθεν αντιμονοπωλιακή επιτροπή μοιράζει πρόστιμα σε μια εταιρεία αυτά τα χρήματα που πάνε? Φαντάζομαι πηγαίνουν σε κάποιο ταμείο δικό τους σωστα? Κανονικά τα 4.5 δις στην περίπτωση μας δεν έπρεπε να μοιραστούν σε όλες τις εταιρείες που και καλά έπληξε η google με αυτήν την τακτική της? Οι εταιρίες οι ίδιες τι κέρδισαν? Ότι η επιτροπή μάλωσε την Google και αυτή δεν θα το ξανακάνει?

Το Google Android στηρίζεται πάνω στο AOSP και είναι ανοικτού κώδικα. Ανήκει στη Google εν μέρει, αλλά δε μπορεί να το εμπορευτεί, γιατί δεν είναι δικό της εξολοκλήρου. Το Android ΔΕΝ ανήκει. Απλά η Google παίρνει το AOSP πετάει από πάνω το δικό της (εντελώς κλειστό) κώδικα και... έτοιμο το Google Android. Ένας από τους λόγους που δε μπορεί να το χρεώσει ειναι και αυτός: δεν της ανήκει. Εταιρεία είναι που βγάζει δισεκατομμύρια, δεν της χρωστάει κάτι η ανθρωπότητα. Λεφτά βγάζει από αυτό και με το παραπάνω...

Είναι υποχρεωτικό έτσι κι αλλιώς. Μια χαρά επηρρεάζει το χρήστη. Τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν πόρους και μπαταρία ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ και όλα αυτά για να μαζεύουν προσωπικά δεδομένα, ώστε να βγάζει η Google χρήματα ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ... Απεγκατάσταση δεν γίνεται, Το Google Android σε σχέση με το AOSP δεν έχουν σαν διαφορά μόνο τις εμφανείς εφαρμογές της Google. Αντικαθιστώνται όλόκληρα κομμάτια του κώδικά συστήματος, ώστε η Google να έχει απόλυτο έλεγχο σε βασικά κομμάτια hardware, όπως πχ το Wifi. Με λίγα λόγια: δεν μπορείς να τη βγάλεις από το κινητό σου. Ο μόνος τρόπος είναι να ξεκλειδώσεις το bootloader και να εγκαταστήσεις κάποια custom ROM που βασίζεται σε AOSP. ΔΕν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος και αυτός που προαναέφερα δεν απυθύνεται στον απλό χρήστη... Μια χαρά υποχρεωτικές είναι.

Έχει προεγκατεστημένο το Chrome, σε λειτουργικό που δεν της ανήκει εξολοκλήρου, και δεν απεγκαθίστανται. Μόνο απενεργοποιείται. Το ίδιο ισχύει και στα Windows/Mac OS, μόνο που εκεί το λειτουργικό ανήκει πραγματικά στις εταιρείες ανάπτυξής του. Έχουν κάθε δικαίωμα πάνω του. Στα Windows υπάρχει τρόπος να απεγκαταστήσεις τον EDGE και να κανονίσεις να μην αναβαθμιστεί ή επανεγκατασταθει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού. Για MacOS δεν γνωρίζω.

Οι εταιρείες που νοιώθουν ότι αδικήθηκαν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την απόφαση και να καταφύγουν δικαστικά. Δεν θα υπερασπιστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ιδιωτικό συμφέρον. Υπεύθυνα γι αυτό είναι τα δικαστήρια.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 5
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, Tlykog είπε

κι αυτό δωρεάν ;

ψυχάρα η Google !

Να τη βοηθήσουμε να πληρώσει το πρόστιμο τότε.

8 ώρες πριν, Tlykog είπε

Στα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιείται. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ADB για να το απεγκαταστήσεις από τον βασικό user της συσκευή σου (εσένσ δηλαδή...).

Το Google Android στηρίζεται πάνω στο AOSP και είναι ανοικτού κώδικα. Ανήκει στη Google εν μέρει, αλλά δε μπορεί να το εμπορευτεί, γιατί δεν είναι δικό της εξολοκλήρου. Το Android ΔΕΝ ανήκει. Απλά η Google παίρνει το AOSP πετάει από πάνω το δικό της (εντελώς κλειστό) κώδικα και... έτοιμο το Google Android. Ένας από τους λόγους που δε μπορεί να το χρεώσει ειναι και αυτός: δεν της ανήκει. Εταιρεία είναι που βγάζει δισεκατομμύρια, δεν της χρωστάει κάτι η ανθρωπότητα. Λεφτά βγάζει από αυτό και με το παραπάνω...

Είναι υποχρεωτικό έτσι κι αλλιώς. Μια χαρά επηρρεάζει το χρήστη. Τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν πόρους και μπαταρία ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ και όλα αυτά για να μαζεύουν προσωπικά δεδομένα, ώστε να βγάζει η Google χρήματα ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ... Απεγκατάσταση δεν γίνεται, Το Google Android σε σχέση με το AOSP δεν έχουν σαν διαφορά μόνο τις εμφανείς εφαρμογές της Google. Αντικαθιστώνται όλόκληρα κομμάτια του κώδικά συστήματος, ώστε η Google να έχει απόλυτο έλεγχο σε βασικά κομμάτια hardware, όπως πχ το Wifi. Με λίγα λόγια: δεν μπορείς να τη βγάλεις από το κινητό σου. Ο μόνος τρόπος είναι να ξεκλειδώσεις το bootloader και να εγκαταστήσεις κάποια custom ROM που βασίζεται σε AOSP. ΔΕν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος και αυτός που προαναέφερα δεν απυθύνεται στον απλό χρήστη... Μια χαρά υποχρεωτικές είναι.

Έχει προεγκατεστημένο το Chrome, σε λειτουργικό που δεν της ανήκει εξολοκλήρου, και δεν απεγκαθίστανται. Μόνο απενεργοποιείται. Το ίδιο ισχύει και στα Windows/Mac OS, μόνο που εκεί το λειτουργικό ανήκει πραγματικά στις εταιρείες ανάπτυξής του. Έχουν κάθε δικαίωμα πάνω του. Στα Windows υπάρχει τρόπος να απεγκαταστήσεις τον EDGE και να κανονίσεις να μην αναβαθμιστεί ή επανεγκατασταθει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού. Για MacOS δεν γνωρίζω.

Οι εταιρείες που νοιώθουν ότι αδικήθηκαν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την απόφαση και να καταφύγουν δικαστικά. Δεν θα υπερασπιστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ιδιωτικό συμφέρον. Υπεύθυνα γι αυτό είναι τα δικαστήρια.

Αρχικός δημιουργός ήταν μια εταιρεία software η Android η οποία και σκοπό είχε να το χρησιμοποιήσει για κάμερες.  Αυτη εξαγοράστηκε από την Google το 2005 η οποία με την σειρά της χρηματοδότησε και συνεργαστηκε με πολλές εταιρειες όπως η HTC, Sony, Dell, T-Mobile και πολλές ακόμα για την ανάπτυξη και διανομή του android Os το οποίο λανσαρίστηκε το 2007. Από το 2007 το Android OS ανηκει Εξολοκλήρου στην Google. Χωρίς την Google Android δεν θα υπήρχε. Open source σε ένα βαθμο η ίδια επέλεξε να το κάνει και αυτό για να βοηθήσει περισσοτερο στην διάδοση του και τους developers/εταιρείες να κάνουν καποιες τροποποιησεις με βάση τις δικές τους ανάγκες.

"Στο κινητό που πλήρωσες" και που σου μαζεύουν προσωπικά δεδομένα, το λογισμικό, οι εφαρμογές που κατεβάζεις και χρησιμοποιείς είναι δωρεάν. Δεν έχεις πληρώσει τίποτα για αυτές. Αυτό που πλήρωσες για το κινητό είναι το κατασκευαστικό κόστος (επεξεργαστή, κάμερες, οθόνη, μνήμη κτλ.), αυτό είναι που σε χρεώνουν οι εταιρείες, οχι για το chrome, το gmail, το firefox και γενικά οποιαδήποτε άλλη εφαρμογη.  Οταν χρησιμοποιείς δωρεάν κάτι για το οποίο εργάστηκαν άτομα πάνω σε αυτό,  έριξαν αρκετά χρήματα και συνεχίζουν να το κάνουν αν το να σου μαζεύουν προσωπικά δεδομένα είναι κάτι που σε απασχολεί υπάρχουν και τα κινητά που είναι μόνο για κλήσεις. Γιατί όσα χρήματα και να δώσεις για ένα smartphone χωρίς τις εφαρμογές θα ήταν άχρηστο .

Και δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα αλλά σε όλους όσους λενε ότι  αυτές οι κακές εταιρειες παραβιάζουν την προσωπική τους ζωη και ομως συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.  Ότι παραβιάζουν της προσωπική τους ζωή αλλά συνεχίζουν να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  να στέλνουν  μηνύματα και να επικοινωνουν χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, eskimoos said:

Αρχικός δημιουργός ήταν μια εταιρεία software η Android η οποία και σκοπό είχε να το χρησιμοποιήσει για κάμερες.  Αυτη εξαγοράστηκε από την Google το 2005 η οποία με την σειρά της χρηματοδότησε και συνεργαστηκε με πολλές εταιρειες όπως η HTC, Sony, Dell, T-Mobile και πολλές ακόμα για την ανάπτυξη και διανομή του android Os το οποίο λανσαρίστηκε το 2007. Από το 2007 το Android OS ανηκει Εξολοκλήρου στην Google. Χωρίς την Google Android δεν θα υπήρχε. Open source σε ένα βαθμο η ίδια επέλεξε να το κάνει και αυτό για να βοηθήσει περισσοτερο στην διάδοση του και τους developers/εταιρείες να κάνουν καποιες τροποποιησεις με βάση τις δικές τους ανάγκες.

"Στο κινητό που πλήρωσες" και που σου μαζεύουν προσωπικά δεδομένα, το λογισμικό, οι εφαρμογές που κατεβάζεις και χρησιμοποιείς είναι δωρεάν. Δεν έχεις πληρώσει τίποτα για αυτές. Αυτό που πλήρωσες για το κινητό είναι το κατασκευαστικό κόστος (επεξεργαστή, κάμερες, οθόνη, μνήμη κτλ.), αυτό είναι που σε χρεώνουν οι εταιρείες, οχι για το chrome, το gmail, το firefox και γενικά οποιαδήποτε άλλη εφαρμογη.  Οταν χρησιμοποιείς δωρεάν κάτι για το οποίο εργάστηκαν άτομα πάνω σε αυτό,  έριξαν αρκετά χρήματα και συνεχίζουν να το κάνουν αν το να σου μαζεύουν προσωπικά δεδομένα είναι κάτι που σε απασχολεί υπάρχουν και τα κινητά που είναι μόνο για κλήσεις. Γιατί όσα χρήματα και να δώσεις για ένα smartphone χωρίς τις εφαρμογές θα ήταν άχρηστο .

Και δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα αλλά σε όλους όσους λενε ότι  αυτές οι κακές εταιρειες παραβιάζουν την προσωπική τους ζωη και ομως συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.  Ότι παραβιάζουν της προσωπική τους ζωή αλλά συνεχίζουν να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  να στέλνουν  μηνύματα και να επικοινωνουν χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τους. 

Μας ρώτησε αν θέλουμε να έχουμε τις εφαρμογές της στο κινητό μας? Επίσης αυτό που λες για το κόστος το βρίσκω υπερβολικό. Η Google μπορεί να είναι μια εταιρία με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους αλλά η ομάδα που αναπτύσσει αυτές τις εφαρμογές είναι πολύ πολύ μικρή. Και στο κάτω κάτω δεν μας νοιάζει.

Άσε που το "δωρεάν" μόνο δωρεάν δεν είναι. Το κέρδος που έχει η οποιαδήποτε εταιρία από τα δεδομένα των χρηστών σε βάθος χρόνου είναι πολύ μεγαλύτερο από το κέρδος που θα είχε αν έδινε πχ την ίδια την εφαρμογή επί πληρωμή. Με απλά λόγια πολλές εταιρίες βγάζουν δις/τρις από τα δεδομένα των χρηστών μέσω των "δωρεάν" μοντέλων τους. Όσο για την τελευταία παράγραφο νομίζω είναι αυτονόητο ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει και αυτό δεν δικαιολογεί την οποιαδήποτε εταιρία να "εμπορευτεί" τα δεδομένα των χρηστών.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, CarbonFibre είπε

Μικρό το πρόστιμο για εταιρεία σαν τη google. θέλουν κανα 50αρι για να νιώσουν αυτοί. Βέβαια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει γιατί θα επενέβαινε ο θείος Σαμ.

Ο θείος Σαμ επεμβαίνει και σ’ αυτά τα λεφτά. οι αμερικανοί δεν είναι χαζοί  κοιτάνε το κάθε δολάριο. Και για την Google τα τεσσεράμισι δισ είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό!!

19 ώρες πριν, Faros_ είπε

Δεν έχω καταλάβει μέχρι στιγμής γιατί μέχρι τώρα να μην υπάρχουν ευρωπαϊκές εταιρίες τόσο ισχυρές σαν την GOOGLE. Δλδ το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο ή να το πω καλύτερα δεν αφήνει το μικρό ψάρι να γίνει μεγαλύτερο. Γιατί πρέπει οι Αμερικανοί να είναι πιο ισχυροί σε θέματα τεχνολογίας ενώ η Ευρώπη γενικά έχει αναδείξει τεράστια ταλέντα.

Πολύ ωραία η σκέψη σου αυτό έχει να κάνει με το αμερικανικό χρηματιστήριο έχουν πάρει μεγάλη αξία εκεί πέρα βεβαίως υπάρχουν και κορεατικές σειρές και γιαπωνέζικες που είναι εξίσου μεγάλη σαν την Google όλα αυτά έχει να κάνει με το χρηματιστήριο wall street αν πετύχεις εκεί έχεις πάρει πολλαπλάσια επιτυχία από κάθε άλλη χώρα.

Επεξ/σία από apatsi00

2 λεπτά πριν, apatsi00 είπε

Ο θείος Σαμ επεμβαίνει και σ’ αυτά τα λεφτά. οι αμερικανοί δεν είναι χαζοί  κοιτάνε το κάθε δολάριο. Και για την Google τα τεσσεράμισι δισ είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό!!

E θα μας ανεβάζει λίγο την τιμή από το υγροποιημένο φυσικό αέριο και θα τα πάρει πίσω. No big deal. :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, eskimoos είπε

Στηρίχθηκε και στηρίζεται σε πυρήνα linux. Είναι open source εκ των πραγμάτων. Δε μας κάνει χάρη...

Το open source κομμάτι το έχει για να γλυτώνει χρήματα και πόρους. Άλλοι δουλεύουν, αυτή τα 'κονομάει...

ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ. Μπορώ να τις βγάλω; Όχι. Μπορώ να πληρώσω και να αγοράσω μία επίσημη έκδοση χωρίς google ή με εκδόσεις εφαρμογών Google που δε θα μαζεόυν τα προσωπικά μου δεδομένα; Όχι. Γιατί; Γιατί η Google ΔΕΝ θέλει να την πληρώσεις, θέλει να μαζεύει δεδομένα. Η γνώση είναι δύναμη, όχι μόνο χρήμα.

ΔΕΝ θέλω να τις χρησιμοποιήσω δωρεάν. Θέλω να πληρώσω ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. Μπορώ; Όχι. Εγώ θέλω να πληρώσω, η Google δεν θέλει. Εκεί είναι και το πρόβλημά μου.

Λογιστής είμαι και το να βλέπω μια εταιρεία "κακή" ή "καλή" μου ακούγεται αστείο. Δεν έχω κάτι με τη Google και δεν τη θεωρώ "κακή", απλά δεν την προτιμώ, γιατί δε μου αρέσει το μοντέλο της. Πχ για επαγγελματικούς λόγους, έχω χρησιμοποιήσει το google ads και έχω επαγγελματικό λογαριασμό, αλλά εκεί την πληρώνω και κάνω τη δουλειά μου. Αυτό θέλω με κάθε εταιρεία που συνεργάζομαι.

Αυτό το παράδειγμα που αναφέρεις δεν ισχύει στατιστικά. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα προσωπικά τους δεδομένα δεν έχουν καν social media ή έχουν και τα χρησιμοποιούν μόνο όπως και όπου τους συμφέρει. Πχ έχω facebook στο όνομα του γραφείου μου. Δηλαδή για επαγγελματικούς λόγους και ανεβάζω ότι με βοηθάει στη διαφήμισή του.

4 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

κι αυτό δωρεάν ;

ψυχάρα η Google !

Να τη βοηθήσουμε να πληρώσει το πρόστιμο τότε.

Μάλλον δε με έχεις καταλάβει... Διάβασε τα μηνύματά μου γενικά...

Δεν υπάρχει δωρεάν σε εταιρείες. Αυτό το γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και λόγω επαγγέλματος.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

25 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Μάλλον δε με έχεις καταλάβει... Διάβασε τα μηνύματά μου γενικά...

Δεν υπάρχει δωρεάν σε εταιρείες. Αυτό το γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και λόγω επαγγέλματος.

γενικά και άπαντα δε διαβάζω ,κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς .

Δεν είμαι λογιστής ,τεχνικός η/υ είμαι και εργαζομαι σε εταιεία software,ξερω πολύ καλά τι σημαίνει Open source .

Δεν έχει σημασία αν θα στα πάρουν απ τη συσκευή ή απο το software ή απο τα προσωπικά σου δεδομένα που θα συλλέξουν και θα πουλήσουν. Καμμία . Σημασία έχει οτι θα στα πάρουν .

Ειτε θα ανεβάσουν τη τιμή στα προσωπίκά σου που πουλάνε σε διαφημιστικές που με τη σειρά τους κατι σου πουλάνε κι αυτες αρα πάλι θα πληρωσεις περισσότερα.

Κολλάς σε αστεία πράγματα όταν η ουσία είναι άλλη .

Τα πρόστιμα στις ιδιωτικές εταιρείες που δε κλείνουν εξαιτίας τους, τα πληρώνει ο πελάτης τους :-)

2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Μας ρώτησε αν θέλουμε να έχουμε τις εφαρμογές της στο κινητό μας? Επίσης αυτό που λες για το κόστος το βρίσκω υπερβολικό. Η Google μπορεί να είναι μια εταιρία με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους αλλά η ομάδα που αναπτύσσει αυτές τις εφαρμογές είναι πολύ πολύ μικρή. Και στο κάτω κάτω δεν μας νοιάζει.

Άσε που το "δωρεάν" μόνο δωρεάν δεν είναι. Το κέρδος που έχει η οποιαδήποτε εταιρία από τα δεδομένα των χρηστών σε βάθος χρόνου είναι πολύ μεγαλύτερο από το κέρδος που θα είχε αν έδινε πχ την ίδια την εφαρμογή επί πληρωμή. Με απλά λόγια πολλές εταιρίες βγάζουν δις/τρις από τα δεδομένα των χρηστών μέσω των "δωρεάν" μοντέλων τους. Όσο για την τελευταία παράγραφο νομίζω είναι αυτονόητο ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει και αυτό δεν δικαιολογεί την οποιαδήποτε εταιρία να "εμπορευτεί" τα δεδομένα των χρηστών.

Συζήτηση κάνουμε και ο κάθε ένας λέει τις απόψεις του. 

Γνώμη μου είναι ότι Οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα, σαφώς και θα έχει κέρδη από το Δωρεαν. Η Google είναι μια εταιρεία τεράστια η οποία έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να το κανει.  Αν δεν ήταν αυτή, το Android δεν θα υπήρχε οπότε έχει για μένα το δικαίωμα να ζητά από τους κατασκευαστές να έχουν κάποιες εφαρμογές προεγκατεστημένες της από την στιγμή που αυτοί δεν έχουν κάποιο κόστος στο να χρησιμοποιούν το andoid στις συσκευές τους.  Τα έσοδα προέρχονται κυρίως από διαφημισεις. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων για να προβάλει εξατομικευμένες διαφημίσεις οι οποίες έτσι και αλλιώς θα υπηρχαν δεν το θεωρώ κάτι που θα πρέπει εμένα προσωπικά να με ενοχλεί στο παραμικρό από την στιγμή που έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ κάποια υπηρεσία της δωρεάν χωρίς κάποιο κόστος για μενα.

Εσύ που ο ίδιος κοπτεσαι για τα προσωπικά δεδομένα και πάντα μιλάω φιλικά, δεν χρησιμοποιείς το ίντερνετ? Οποιοδήποτε web browser και αν χρησιμοποιείς, ο ίδιος καταγράφει και τις προτιμήσεις σου. Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και αν μπεις η ίδια η ιστοσελίδα - επιχείρηση κάνει το ίδιο και χρησιμοποιεί το ιστορικό σου προς όφελος της.

Οπότε το πρόβλημα ποιο είναι? Ότι η google σου έχει το gmail και το chrome προεγκατεστημένο? Η ότι χρησιμοποιεί προσωπικά σου δεδομένα προς όφελος της που είναι κάτι που κάνουν όλοι.

Ακόμα και ο ιδιος ο provider που έχεις και τον πληρώνεις κάθε μηνα εχει ιστορικό της περιήγησης σου, ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκες τι παρακολούθησες, την τοποθεσία που βρίσκεσαι. Υπάρχει κάπου στην σύμβαση σου να λέει ότι έχει το δικαίωμα και ότι συμφωνείς να τα γνωριζει και να αποθηκεύει όλα αυτά? Εσύ που ξέρεις αν και πως χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες? 

Καταλαβαίνω εν μέρη τι σε ενοχλεί και δεν έχω λόγο να υπερασπιζομαι την google, απλά για μένα η αξία του θέματος είναι πολύ μικρότερη αποτι της δίνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, decentintocerberon said:

...

Τα πρόστιμα στις ιδιωτικές εταιρείες που δε κλείνουν εξαιτίας τους, τα πληρώνει ο πελάτης τους :-)

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η κίνηση αυτή (ειδικά όπου δεν υπάρχει μονοπώλιο) έχει ρίσκο και μπορεί να χάσουν πελάτες. Σκέψου ότι και η γνωστή εταιρία με τα αναψυκτικά κάποτε έπαιζε μπάλα μόνη της, και ακόμα μπορεί να παίζει, αλλά σήμερα που μιλάμε έχουν βγει τουλάχιστον 2-3 ανταγωνιστές που βγάζουν εξίσου καλά αναψυκτικά. Δεδομένης και της κρίσης όλο και περισσότεροι επιλέγουν άλλες μάρκες.

Όπως είπα σε εταιρίες όπως η Google δεν μας αγγίζει ότι και να κάνει. Οκ θα ανεβάσει τιμές; who cares; praopably μόνο οι λίγοι που αγοράζουν εφαρμογές. Πράγματα που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

γενικά και άπαντα δε διαβάζω ,κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς .

Δεν είμαι λογιστής ,τεχνικός η/υ είμαι και εργαζομαι σε εταιεία software,ξερω πολύ καλά τι σημαίνει Open source .

Δεν έχει σημασία αν θα στα πάρουν απ τη συσκευή ή απο το software ή απο τα προσωπικά σου δεδομένα που θα συλλέξουν και θα πουλήσουν. Καμμία . Σημασία έχει οτι θα στα πάρουν .

Ειτε θα ανεβάσουν τη τιμή στα προσωπίκά σου που πουλάνε σε διαφημιστικές που με τη σειρά τους κατι σου πουλάνε κι αυτες αρα πάλι θα πληρωσεις περισσότερα.

Κολλάς σε αστεία πράγματα όταν η ουσία είναι άλλη .

Δεν αμφισβητώ τη γνώση σου. Γενικά και άπαντα διαβάζω, συνήθως, πριν απαντήσω. Δηλαδή παίρνω τα σχόλια από την αρχή σε κάθε θέμα, ώστε να αποφεύγω παρεξηγήσεις, (όπου είναι δυνατό) και από σεβασμό στον άνθρωπο με τον οποίο θα κάνουμε διάλογο.

Έχει μεγάλη διαφορά από που θα στα πάρουν. Όταν πληρώνεις με χρήμα η αξία είναι συγκεκριμένη και άμεσα μετρήσιμη από εσένα. Η συναλλαγή ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη.

Για τα προσωπικά δεδομένα τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Πώς ξέρεις πόσο αξίζουν τα δικά σου; Ποιος ελέγχει με ποιο τρόπο ΑΚΡΙΒΩΣ τα διαχειρίζονται ή ποια θα είναι η χρήση τους μελλοντικά; Δεν είναι εντελώς ανεξέλεγκτα τα πράγματα, αλλά η συναλλαγή δεν ολοκληρώνεται. Τα δεδομένα συνυπολογίζονται και συνεχίζουν να έχουν αξία διαχρονικά και η εταιρεία εκμετάλλευσης να βγάζει κέρδη συνεχώς.

Ακριβώς αυτό το ξέρουν όλες οι εταιρείες που παίρνουν προσωπικά δεδομένα. Ξέρουν ότι εκτός από χρήμα σου δίνουν και δύναμη, όπως κάθε τι που προσφέρει γνώση. Αυτό δε θέλουν να το χάσουν, γι αυτό και δε σου δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσεις με μετρητά. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, θέλουν τα δεδομένα σου. Κανένα πρόβλημα, αλλά αφού δε συμφωνώ με αυτό το μοντέλο το αποφεύγω όπου είναι δυνατόν. Δεν μπορεί κάποιος να το κάνει απόλυτα σήμερα, εκτός και αν ζει σαν ερημίτης...

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει. ΕΣΥ και εγώ ΔΕΝ είμαστε οι πελάτες. Είμαστε το προϊόν. Πελάτης είναι η εταιρεία που θα πληρώσει για να διαφημιστεί. Αν το κόστος διαφήμισης αυξηθεί, η εταιρεία-πελάτης (όχι εγώ και εσύ ξαναγράφω...) θα διαλέξει αν θα κάνει μικρότερη διαφημιστική καμπάνια, αν θα αυξήσει τις τιμές της ή αν θα απορροφήσει το κόστος μειώνοντας τα κέρδη της. Δεν είναι υποχρεωτικό να αυξήσει τις τιμές. Ανάλογα με τη θέση της και τις συνθήκες στην αγορά.

Εκτος αυτού, τα πρόστιμα κλονίζουν την εικόνα μια εταιρείας στην αγορά και πάνε στράφι τόσα χρήματα που ξόδεψ για να τη φτιάξει. Η Google (και η κάθε Google...) ξοδεύει χρόνο και χρήμα για να παρουσιαστεί ως μία "καλή" εταιρεία, ώστε ο χρήστης της να νοιώθει ασφαλής. Αυτό έχει μεγάλη σημασία στο μοντέλο λειτουργίας της: όταν συγκεντρώνεις δεδομένα θα πρέπει ο χρήστης να νοιώθει ασφαλής, ώστε να ενεργεί αυθόρμητα και φυσιολογικά και τα δεδομένα να έχουν αξία.

Πχ αν σε μία εταιρεία υπάρχουν παντού κάμερες και οι υπάλληλοι νοιώθουν ότι παρακολουθούνται, τότε θα συμπεριφέρονται πολύ "προβλεπέ". Αν η εταιρεία τους διαβεβαιώνει ότι οι κάμερες δεν λειτουργούν, τότε θα συμπεριφέρνονται πιο αυθόρμητα και η εταιρεία θα μπορεί να διακρίνει σωστά χαρακτήρες και συμπεριφορές...

7 ώρες πριν, eskimoos είπε

Συζήτηση κάνουμε και ο κάθε ένας λέει τις απόψεις του. 

Γνώμη μου είναι ότι Οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα, σαφώς και θα έχει κέρδη από το Δωρεαν. Η Google είναι μια εταιρεία τεράστια η οποία έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να το κανει.  Αν δεν ήταν αυτή, το Android δεν θα υπήρχε οπότε έχει για μένα το δικαίωμα να ζητά από τους κατασκευαστές να έχουν κάποιες εφαρμογές προεγκατεστημένες της από την στιγμή που αυτοί δεν έχουν κάποιο κόστος στο να χρησιμοποιούν το andoid στις συσκευές τους.  Τα έσοδα προέρχονται κυρίως από διαφημισεις. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων για να προβάλει εξατομικευμένες διαφημίσεις οι οποίες έτσι και αλλιώς θα υπηρχαν δεν το θεωρώ κάτι που θα πρέπει εμένα προσωπικά να με ενοχλεί στο παραμικρό από την στιγμή που έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ κάποια υπηρεσία της δωρεάν χωρίς κάποιο κόστος για μενα.

Εσύ που ο ίδιος κοπτεσαι για τα προσωπικά δεδομένα και πάντα μιλάω φιλικά, δεν χρησιμοποιείς το ίντερνετ? Οποιοδήποτε web browser και αν χρησιμοποιείς, ο ίδιος καταγράφει και τις προτιμήσεις σου. Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και αν μπεις η ίδια η ιστοσελίδα - επιχείρηση κάνει το ίδιο και χρησιμοποιεί το ιστορικό σου προς όφελος της.

Οπότε το πρόβλημα ποιο είναι? Ότι η google σου έχει το gmail και το chrome προεγκατεστημένο? Η ότι χρησιμοποιεί προσωπικά σου δεδομένα προς όφελος της που είναι κάτι που κάνουν όλοι.

Ακόμα και ο ιδιος ο provider που έχεις και τον πληρώνεις κάθε μηνα εχει ιστορικό της περιήγησης σου, ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκες τι παρακολούθησες, την τοποθεσία που βρίσκεσαι. Υπάρχει κάπου στην σύμβαση σου να λέει ότι έχει το δικαίωμα και ότι συμφωνείς να τα γνωριζει και να αποθηκεύει όλα αυτά? Εσύ που ξέρεις αν και πως χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες? 

Καταλαβαίνω εν μέρη τι σε ενοχλεί και δεν έχω λόγο να υπερασπιζομαι την google, απλά για μένα η αξία του θέματος είναι πολύ μικρότερη αποτι της δίνεται. 

Εννοείται φίλε μου. Δεν τσακώνομαι μαζί σου. Συζήτηση κάνω.:)

Συμφωνώ σε αυτό που γράφεις στην πρώτη παράγραφο. Το θέμα είναι ότι, σαν καταναλωτής ΔΕΝ ΘΕΛΩ, αλλά η Google (και η κάθε εταιρεία συλλογής προσωπικών δεδομένων) δεν μου δίνει κάποια εναλλακτική. Δηλάδη πχ να πληρώνω ένα ποσό ανά έτος και να χρησιμοποιώ μια ειδική έκδοση των εφαρμογών της ΧΩΡΙΣ συλλογή δεδομένων. Δεν το θέλει αυτό η Google, γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τα χρήματά μου. Τα δεδομένα μου θέλει. Το καλύτερο είναι ότι ταυτόχρονα προσπαθεί να πείσει και τον χρήστη ότι η συλλογή προσωπικών δεδομένων που κάνει δεν είναι και τίποτα σπουδαίο... αλλά από την άλλη δε θέλει με τίποτα να το σταματήσει. Δε δέχεται καν χρήματα για να μην συλλέγει προσωπικά δεδομένα...

Να έχει ότι θέλει προεγκατστημένο, αρκεί να έχω τρόπο να το απενεργοποιήσω και να έχω μία λειτουργική συσκεύη, έστω και χωρίς τις επιπλέον δυνατότητες που μου προσφέρουν οι εφαρμογές της.

Ο provider το έχει για νομικούς λόγους και είναι υποχρεωμένος από το νόμο να το κάνει. Δεν είναι το ίδιο.

Δεν είναι μικρότερη και σου εξήγησα το γιατί. Η Google, η META κτλ προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν έχουν μεγάλη αξία και ταυτόχρονα δεν δέχονται εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής των υπηρεσιών του, ενώ βγάζουν και δις... Κάτι δεν κολλάει εδώ, πιστεύω ότι το βλέπεις.

Πάντως δε θα είναι και το πρώτο πρόστιμο που τους έρχεται… Περιμένουν κι άλλα…

https://www.gsmarena.com/google_faces_254_billion_fine_over_unfair_advertising_practices_in_uk_and_netherlands-news-55779.php

https://www.gsmarena.com/south_korea_hits_google_and_meta_with_72_million_in_fines_over_privacy_law_violations-news-55784.php

δε μπορεί τόσοι να ειναι εναντίον της γιατί είναι τόσο καλή…

Επεξ/σία από Tlykog

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά εμείς. Ήδη οι διαφημίσεις στο YouTube έχουν γίνει η πρώτη 15 δευτερόλεπτα και η δεύτερη αλλά 5 ... Και πρέπει αυτά τα 20 δευτερόλεπτα να τα δεις συνολικά .

Επεξ/σία από cmvrgr

1 ώρα πριν, cmvrgr είπε

Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά εμείς. Ήδη οι διαφημίσεις στο YouTube έχουν γίνει η πρώτη 15 δευτερόλεπτα και η δεύτερη αλλά 5 ... Και πρέπει αυτά τα 20 δευτερόλεπτα να τα δεις συνολικά .

Υπάρχουν λύσεις…

22 ώρες πριν, Alexaras1991 είπε

Λογικά τζάμπα είναι και βγάζει τα λεφτακια της από διαφημίσεις και συλλογή δεδομένων ανεξαρτήτως κατασκευαστή smartphone.

Η Huawei ήδη έφτιαξε δικό της λειτουργικό. Όχι επειδή το ήθελε αυτή αλλά επειδή την πέταξαν έξω οι Αμερικανοί λόγω "κατασκοπίας"

Ναι αλλα ποσο πουλανε πλεον οι συσκευες Huawei εναντι του παρελθοντος εφοσον εφυγε απο το μαντρι της Google? Εχει το ιδιο μεριδιο αγορας? Μικροτερο? Μεγαλυτερο? Μικροτερο με μεγαλυτερο εσοδο ανα μοναδα, μεγαλυτερο με μικροτερο εσοδο ανα μοναδα γιατι πουλαει περισσοτερες συσκευες αλλα φθηνοτερα για να ειναι πλεον ανταγωνιστικη και να μαζεψει πελατες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...