Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινώ bootcamp σε data science και big data. Άξιζει να αγοράσω αυτά τα βιβλία ενισχυτικά;

Εισαγωγή στον Υπολογισμό και τον Προγραμματισμό με την Python, 3η έκδοση

Συγγραφέας/εις: John V. Guttag

Επιστήμη Δεδομένων: Βασικές Αρχές και Εφαρμογές με Python, 2η έκδοση

Συγγραφέας/εις: Grus Joel
Να προτιμήσω την αμερικανική έκδοση;;
Δημοσ.

Τα λεφτά που θα δώσεις σε βιβλία, επένδυσε τα σε tutorials στο Udemy ή κάτι αντίστοιχο. Η εκμάθηση προγραμματισμού από βιβλία έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, liakos356 said:

Τα λεφτά που θα δώσεις σε βιβλία, επένδυσε τα σε tutorials στο Udemy ή κάτι αντίστοιχο. Η εκμάθηση προγραμματισμού από βιβλία έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια. 

Έχει να κάνει με το πως βολεύει τον καθένα να μαθαίνει. Στους περισσότερους αρέσει το οπτικοακουστικό υλικό, σε κάποιους όμως τα βιβλία.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω ήδη αγοράσει python course από το udemy για συνοδευτικό του bootcamp. Για έξτρα βοήθημα θέλω τα βιβλία.

Να πάω για την ελληνική ή την αμερικανική έκδοση;

Δημοσ.
6 minutes ago, Newbie22 said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω ήδη αγοράσει python course από το udemy για συνοδευτικό του bootcamp. Για έξτρα βοήθημα θέλω τα βιβλία.

Να πάω για την ελληνική ή την αμερικανική έκδοση;

Την αμερικάνικη θα έπαιρνα εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν γνωρίζεις κάποια αγγλικά και μπορείς να παρακολουθήσεις προτείνω να "κατεβάσεις" :)  την αγγλική τους έκδοση και εφόσον σου αρέσει και το θες το αγοράζεις. Εάν όχι αγόρασε βιβλία από έλληνες όμως συγγραφείς. Οι μεταφράσεις ξένων βιβλίων συνήθως είναι πολύ δυσνόητες.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Newbie22 είπε

Ξεκινώ bootcamp σε data science και big data. Άξιζει να αγοράσω αυτά τα βιβλία ενισχυτικά;

Εγώ φίλε μου ξεκίνησα την πορεία μου με αυτό εδώ το βιβλίο https://www.public.gr/product/books/greek-books/computer-science/programming/ksekinontas-me-tin-python/1110473#__bpgid:MXBgclBBUHMhZEgsUlVSZmVtTWpHXw==

Κυριολεκτικά το έλιωσα. Ότι άσκηση είχε την εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο.
Φυσικά και μπορείς να κάνεις και κάποιο course στο Udemy/Coursera, αλλά και το βιβλίο έχει τα ιδανικά του.

Δημοσ.
Στις 14/9/2022 στις 1:44 ΜΜ, Newbie22 είπε

Μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία αρκετών ετών.

1. Από τα βιβλία που ρωτάς καταλαβαίνω ότι είσαι αρχάριος. Τα βιντεομαθήματα που θα βρεις (και έχω δει πάρα πάρα πολλά) θεώρησέ τα εντελώς εισαγωγικά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν θέλεις να έχεις ολοκληρωμένη και σε βάθος κάλυψη του αντικειμένου, αυτό θα το βρεις μόνο μέσω επιλεγμένων βιβλίων.

2. Η διαδικασία εντοπισμού βιβλίων που ακολουθώ εγώ είναι: Ακριβής καθορισμός που αντικειμένου, αναζήτηση στο Amazon, εντοπισμός των 5 κορυφαίων με βάση τη αξιολόγηση των αναγνωστών, κατέβασμα pdf από γνωστές 'υπηρεσίες', προσωπική αξιολόγηση περιεχομένων και εστίαση σε ένα ή δύο από αυτά.

3. Δεν αξίζει να ξοδέψεις χρήματα για τις έντυπες εκδόσεις και ακόμα περισσότερο στις ελληνικές μεταφράσεις, χωρίς να γνωρίζεις εκ των προτέρων την ποιότητα. Κυκλοφορεί πολύ σαβουρα. Αν με την παραπάνω διαδικασία εντοπίσεις κάποια βιβλία που πραγματικά σε βοήθησαν και τα χρησιμοποιείς, μπορείς να επιβραβεύσεις τους συγγραφείς αγοράζοντας και την έντυπη μορφή.

4. Ακόμα και αν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά, επένδυσε χρόνο να διαβάζεις και να καταγράφεις τα σχόλιά σου σε αυτά. Είναι η μόνη γλώσσα που χρησιμοποιείται για να αναζητήσεις βοήθεια online για οποιοδήποτε θέμα, και θα το χρειαστείς αυτό σε καθημερινή βάση πολλές φορές.

5. Το αντικείμενο των Big Data δεν καλύπτεται από τα βιβλία που αναφέρεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, karatzes είπε

Μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία αρκετών ετών.

1. Από τα βιβλία που ρωτάς καταλαβαίνω ότι είσαι αρχάριος. Τα βιντεομαθήματα που θα βρεις (και έχω δει πάρα πάρα πολλά) θεώρησέ τα εντελώς εισαγωγικά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν θέλεις να έχεις ολοκληρωμένη και σε βάθος κάλυψη του αντικειμένου, αυτό θα το βρεις μόνο μέσω επιλεγμένων βιβλίων.

2. Η διαδικασία εντοπισμού βιβλίων που ακολουθώ εγώ είναι: Ακριβής καθορισμός που αντικειμένου, αναζήτηση στο Amazon, εντοπισμός των 5 κορυφαίων με βάση τη αξιολόγηση των αναγνωστών, κατέβασμα pdf από γνωστές 'υπηρεσίες', προσωπική αξιολόγηση περιεχομένων και εστίαση σε ένα ή δύο από αυτά.

3. Δεν αξίζει να ξοδέψεις χρήματα για τις έντυπες εκδόσεις και ακόμα περισσότερο στις ελληνικές μεταφράσεις, χωρίς να γνωρίζεις εκ των προτέρων την ποιότητα. Κυκλοφορεί πολύ σαβουρα. Αν με την παραπάνω διαδικασία εντοπίσεις κάποια βιβλία που πραγματικά σε βοήθησαν και τα χρησιμοποιείς, μπορείς να επιβραβεύσεις τους συγγραφείς αγοράζοντας και την έντυπη μορφή.

4. Ακόμα και αν έχεις πρόβλημα με τα αγγλικά, επένδυσε χρόνο να διαβάζεις και να καταγράφεις τα σχόλιά σου σε αυτά. Είναι η μόνη γλώσσα που χρησιμοποιείται για να αναζητήσεις βοήθεια online για οποιοδήποτε θέμα, και θα το χρειαστείς αυτό σε καθημερινή βάση πολλές φορές.

5. Το αντικείμενο των Big Data δεν καλύπτεται από τα βιβλία που αναφέρεις.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου και το χρόνο σου. Ξεκινάω τη Δευτέρα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανένας ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων και udemy courses για mysql 8,  mongodb και python; για data analysis 

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Newbie22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...