Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TheNikoz είπε Βασικά λέγαμε για Aygo X αλλά δυστυχώς έρχεται Μάρτιο του '23! Και ψάχνουμε για κάποιο μεταχειρισμένο μικρό.. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας και το Adam που μας αρέσει εξωτερικά απλά δεν γνωρίζω αν κάνει αυτό που θέλουμε.. Εχω οδηγησει απο την αντιπορσωπεια στο σπιτι συγγενη που δεν ειχε οδηγησει ξανα αυτοματο το citigo και μου ειχε αρεσει .Εχει μεινει απολυτα ικανοποιημενος Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Άμα το αμάξι έχει ροπή μηχανής για ... γένια (π.χ. Aygo X με ούτε 100 Nm) δεν έχει αυτό το ... "εφέ" διότι απλά δεν αρκεί η δύναμή του να ξεκινήσει χωρίς γκάζι. Το ίδιο θα συνέβαινε και με το ίδιο σε χειροκίνητο αν άφηνες το συμπλέκτη χωρίς γκάζι - είτε που θα "χαροπάλευε", ή που θα 'σβηνε. Οπότε σε αυτόματο (που δε θα σβήσει) βρίσκει την ισορροπία του και δε ξεκινάει. Γενικά όμως, όλα τα αυτόματα, είτε με μετατροπέα, είτε διπλοσύμπλεκτα, "περπατάνε"! Άμα είναι και κάνα τρίλιτρο πετρέλαιο που μπορεί να σύρει νταλίκα, περπατάει ακόμα πιο πολύ Φυσικά αν υπάρχει hill hold - auto hold - ή όπως το λέει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει ΠΑΝΤΑ να πατήσεις γκάζι, διότι το αμάξι κρατάει το φρένο έως τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheNikoz Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 14/9/2022 στις 1:11 ΜΜ, sellsoap είπε oλα τα αυτοματα λογω κατασκευης τους εχουν το creeping effect (έτσι λέγεται αυτό που περιγράφεις), απλά σε κάποια είναι λίγο πιο έντονο από άλλα.... Στις 14/9/2022 στις 3:05 ΜΜ, aromeo είπε Τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής (torque converter) κάνουν αυτό που λες. Τα διπλού συμπλέκτη το κάνουν τεχνητά με το που αφήσεις το φρένο, το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο αν οδηγείς "χαζά". Τα ημιαυτόματα τύπου 500 & citigo στην ουσία είναι ένα κλασικό χειροκίνητο σασμάν στο οποίο οι αλλαγές γίνονται αυτόματα, άρα συμπερφιέρεται σαν οποιοδήποτε χειροκίνητο. Η Toyota στα ημιαυτόματα (τουλάχιστον σε yaris) προσομοιώνει το creep ενός κλασικού αυτόματου τεχνητά, αλλά πάλι δημιουργεί φθορά αν παίζεις με το φρένο. Τελικά με τον όρο που μου παραθέσατε, με βοηθήσατε πάρα πολύ γιατί πλέον ξέρω τι να ψάχνω.. Σύμφωνα με την autoΤρίτη το έχει αυτό το εφέ τελικά. https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/opel-adam-1,4-easytronic_136755.asp 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα