TheNikoz Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, ψάχνω για αγορά αυτοκινήτου με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, και έπειτα από κάποια test drive είδα πως υπάρχουν αυτόματα που χρειάζεται να πατήσεις γκάζι ώστε να ξεκινήσει και κάποια που δεν χρειάζεται. Απλά αφήνοντας το φρένο αυτά σιγά σιγά ξεκινάνε. Έψαξα στο google και βρήκα τις κατηγορίες των αυτόματων κιβωτίων αλλά δεν κατάφερα να βρω, ποια κατηγορία είναι αυτή που κάνει το αυτοκίνητο να ξεκινάει "μόνο του". Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
Liapisftw Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, TheNikoz είπε Καλησπέρα, ψάχνω για αγορά αυτοκινήτου με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, και έπειτα από κάποια test drive είδα πως υπάρχουν αυτόματα που χρειάζεται να πατήσεις γκάζι ώστε να ξεκινήσει και κάποια που δεν χρειάζεται. Απλά αφήνοντας το φρένο αυτά σιγά σιγά ξεκινάνε. Έψαξα στο google και βρήκα τις κατηγορίες των αυτόματων κιβωτίων αλλά δεν κατάφερα να βρω, ποια κατηγορία είναι αυτή που κάνει το αυτοκίνητο να ξεκινάει "μόνο του". Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Dsg - stronic που οδηγάω με το που αφήσεις το φρένο ξεκινάει. Και αυτόματη mercedes που είχα οδηγήσει το ίδιο ήταν. Νομίζω σε ολα έτσι είναι αν και δεν έχω εμπειρία με άλλα αυτόματα.
TheNikoz Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Σε ευχαριστώ για την απάντηση, πρόσφατα οδήγησα ένα fiat 500 του '20 κι ένα Skoda CitiGo μάλλον του '18 που για να ξεκινήσουν έπρεπε να πατήσεις γκάζι. Και σκεφτόμουν αν έχουν κάποια ειδική ονομασία τα κιβώτια ταχυτήτων τους ώστε να ξέρω που να ψάχνω ακριβώς.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Σε 4 honda που ειχα 2006-2008 (crv , jazz και civic) με το που αφηνα το φρενο ξεκιναγαν χωρις γκαζι ακομα και σε ελαφρα ανηφορα . Επισης πολυ δυσκολο να σε παρει πισω σταματημενος σε ανηφορα εκτος και αν ειχε μεγαλη κλιση και ηθελε λιγο γκαζι .
st@kas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Νομίζω πώς δεν είναι θέμα κιβωτίου. Κάποια μοντέλα έχουν και το auto hold που για να ξεκινήσει το αμάξι θέλει γκάζι. Επίσης σε άλλα μοντέλα παίζει ρόλο και η κλήση που μπορεί να έχει εκεί την στιγμή το αμάξι. Ο λόγος που θες να ξεκινάει μόνο του χωρίς γκάζι ποιός είναι; 2 1
sellsoap Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) oλα τα αυτοματα λογω κατασκευης τους εχουν το creeping effect (έτσι λέγεται αυτό που περιγράφεις), απλά σε κάποια είναι λίγο πιο έντονο από άλλα.... Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από sellsoap 5
aromeo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής (torque converter) κάνουν αυτό που λες. Τα διπλού συμπλέκτη το κάνουν τεχνητά με το που αφήσεις το φρένο, το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο αν οδηγείς "χαζά". Τα ημιαυτόματα τύπου 500 & citigo στην ουσία είναι ένα κλασικό χειροκίνητο σασμάν στο οποίο οι αλλαγές γίνονται αυτόματα, άρα συμπερφιέρεται σαν οποιοδήποτε χειροκίνητο. Η Toyota στα ημιαυτόματα (τουλάχιστον σε yaris) προσομοιώνει το creep ενός κλασικού αυτόματου τεχνητά, αλλά πάλι δημιουργεί φθορά αν παίζεις με το φρένο. 2 2
Ntinaras Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Liapisftw είπε Dsg - stronic που οδηγάω με το που αφήσεις το φρένο ξεκινάει. Και αυτόματη mercedes που είχα οδηγήσει το ίδιο ήταν. Νομίζω σε ολα έτσι είναι αν και δεν έχω εμπειρία με άλλα αυτόματα. μηπως πρεπει να εχει και ACC ενεργο? στο Troc παντως το κανει μονο αμα εχω το ACC on
NikosKallithea Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Το κάνουν και ολα τα υβριδικά ηλεκτρικά
TheNikoz Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, st@kas είπε Ο λόγος που θες να ξεκινάει μόνο του χωρίς γκάζι ποιός είναι; Είναι καθαρά ψυχολογικός εκτός από πρακτικός όπως σε μία ανηφόρα. Το άτομο που πρόκειται να οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο, είχε μάθει σε αυτόματο που ξεκινούσε μόνο του(ένα aygo). Αφού αυτό έφυγε και ο διακαής πόθος ήταν το 500, με το που κατάλαβε πως δεν ξεκινάει(παρόλο το hill assist) υπήρξε αρνητισμός. Άρα ψάχνω τα αυτοκίνητα που έχουν αυτόματη εκκίνηση.. 2 ώρες πριν, sellsoap είπε oλα τα αυτοματα λογω κατασκευης τους εχουν το creeping effect (έτσι λέγεται αυτό που περιγράφεις), απλά σε κάποια είναι λίγο πιο έντονο από άλλα.... Θα ψάξω και στο google ποια είναι αυτά που έχουν αυτό ώστε να έχω ένα μπούσουλα. Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από TheNikoz 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, TheNikoz είπε Είναι καθαρά ψυχολογικός εκτός από πρακτικός όπως σε μία ανηφόρα. Το άτομο που πρόκειται να οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο, είχε μάθει σε αυτόματο που ξεκινούσε μόνο του(ένα aygo). Το aygo οπως και το Peugeot 107 και citroen C1 ( ειναι ιδια αυτοκινητα ) μονο αυτοματο κιβωτι δεν το λες .Εχει η κορη μου το c1 Πιο χαλια αυτοματο κιβωτιο δεν εχω δει 2 ώρες πριν, TheNikoz είπε
Dinos1973 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, TheNikoz είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση, πρόσφατα οδήγησα ένα fiat 500 του '20 κι ένα Skoda CitiGo μάλλον του '18 που για να ξεκινήσουν έπρεπε να πατήσεις γκάζι. Και σκεφτόμουν αν έχουν κάποια ειδική ονομασία τα κιβώτια ταχυτήτων τους ώστε να ξέρω που να ψάχνω ακριβώς. Το fiat 500 δεν είναι αυτόματα αλλά ο συμπλέκτης είναι ρομποτικός !
aromeo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, TheNikoz είπε Θα ψάξω και στο google ποια είναι αυτά που έχουν αυτό ώστε να έχω ένα μπούσουλα. Ευχαριστώ πολύ Στα έγραψα παραπάνω. Ξέχασα να αναφέρω και τα CVT που το κάνουν αυτό τεχνητά. Απο ότι κατάλαβα κοιτάτε για κάτι μικρό και σχετικά καινούριο. Ενδεικτικά από αυτά που έχω οδηγήσει Polo/Ibiza/Fabia DSG(αν και το θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο το 7άρι ξηρού τύπου), Hybrid Toyota τύπου Yaris, Hyundai i10 (νομίζω μέχρι το 2021 γιατί το τελευταίο έχει ημιαυτόματο και λογικά δεν έχει creep), Alfa Romeo Mito TCT, Smart ForTwo 3ης γενιάς, Aygo X και άλλα πολλά. Γενικά κοιτάς σασμάν αυτόματο και όχι ημιαυτόματο. Δηλαδή όπου βλέπεις να περιγράφουν το σασμάν ρομποτιζέ, ημιαυτόματο, ή automated manual και δεν είναι Toyota, δεν σου κάνει. Μπορείς να κοιτάς στο Wikipedia για πιο άμεσα. Μπορείς επίσης να μας πεις και περισσότερα χαρακτηριστικά για το τι ψάχνετε (budget, κατηγορία, προτίμηση σε μάρκες, extra) να σου προτείνουμε πιο στοχευμένα γιατί πιο πάνω έχω προτείνει ό,τι να ναι 😅.
epp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, st@kas είπε Νομίζω πώς δεν είναι θέμα κιβωτίου. Κάποια μοντέλα έχουν και το auto hold που για να ξεκινήσει το αμάξι θέλει γκάζι. Επίσης σε άλλα μοντέλα παίζει ρόλο και η κλήση που μπορεί να έχει εκεί την στιγμή το αμάξι. Ο λόγος που θες να ξεκινάει μόνο του χωρίς γκάζι ποιός είναι; αυτο ακριβως. Σε οσα υπαρχει auto hold θελει να πατησεις γκαζι αν εισαι απο ακινησια. Στα αμαξια που γνωριζω μπορεις να επιλεξεις να απενεργοποιεις το auto hold. Κατα τα αλλα το θεμα ειναι τοσο μικρο που ειναι τουλαχιστον γελοια η συζητηση περι συνηθειας. 3 φορες αν το χρησιμοποιησεις εχεις συνηθισει, χωρια οτι το να ξεκιναει μονο του εχει και καποιο ρισκο οταν εισαι παρκαρισμενος. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από epp 1
TheNikoz Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, aromeo είπε Στα έγραψα παραπάνω. Ξέχασα να αναφέρω και τα CVT που το κάνουν αυτό τεχνητά. Απο ότι κατάλαβα κοιτάτε για κάτι μικρό και σχετικά καινούριο. Ενδεικτικά από αυτά που έχω οδηγήσει Polo/Ibiza/Fabia DSG(αν και το θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο το 7άρι ξηρού τύπου), Hybrid Toyota τύπου Yaris, Hyundai i10 (νομίζω μέχρι το 2021 γιατί το τελευταίο έχει ημιαυτόματο και λογικά δεν έχει creep), Alfa Romeo Mito TCT, Smart ForTwo 3ης γενιάς, Aygo X και άλλα πολλά. Γενικά κοιτάς σασμάν αυτόματο και όχι ημιαυτόματο. Δηλαδή όπου βλέπεις να περιγράφουν το σασμάν ρομποτιζέ, ημιαυτόματο, ή automated manual και δεν είναι Toyota, δεν σου κάνει. Μπορείς να κοιτάς στο Wikipedia για πιο άμεσα. Μπορείς επίσης να μας πεις και περισσότερα χαρακτηριστικά για το τι ψάχνετε (budget, κατηγορία, προτίμηση σε μάρκες, extra) να σου προτείνουμε πιο στοχευμένα γιατί πιο πάνω έχω προτείνει ό,τι να ναι 😅. Βασικά λέγαμε για Aygo X αλλά δυστυχώς έρχεται Μάρτιο του '23! Και ψάχνουμε για κάποιο μεταχειρισμένο μικρό.. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας και το Adam που μας αρέσει εξωτερικά απλά δεν γνωρίζω αν κάνει αυτό που θέλουμε.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα