panos_saxo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας. Στην ταράτσα του σπιτιού μου εκτείνεται στη μια πλευρά ο τοίχος , κάτι σαν μάντρα , δεν ξέρω τον σωστό όρο. Όλη η ταράτσα γύρω γύρω έχει κάγκελα , αλλά στη μια πλευρά υπάρχει αυτό το τοιχάκι. Το πρόβλημα είναι οτι έχει εκτεταμένη ρωγμή σε όλο το ύψος του και είναι πολύ επικίνδυνο να πέσει στην αυλή του γείτονα μου που είναι κολλητά δίπλα. Ο καλός μου ο γείτονας όμως δεν μου επιτρέπει τη χρήση σκαλωσιάς προκειμένου να φτιάξω τη ζημιά και μάλιστα μου είπε ευθέως ότι δε πρόκειται να με αφήσει να μπω στην αυλή του , δεν τον νοιάζει αν πέσει στο κεφάλι του η στην τέντα του κλπ και αν γίνει κάτι τέτοιο θα μου κάνει μήνυση (αν ζήσει φυσικά) . Ρώτησα έναν τύπο που κάνει επισκευές σοβατίσματα κλπ , αν μπορούμε να κάνουμε κάτι προσωρινά για να μη πέσει κάτι κάτω , μέχρι να κάνω ασφαλιστικά μέτρα στο γείτονα. Μου είπε για ενέσεις που κοστίζουν λέει 300+ ευρώ η μια συσκευασία και εγω θα χρειαστώ τουλάχιστον 2 . Είναι έτσι ρε παιδιά , δεν υπάρχει κάποιο άλλο υλικό ώστε να συγκρατήσει αυτή τη γωνία που δείχνω παρακάτω στη φωτογραφία και να μη κοστίζει τόσο ; Η ζημιά θα φτιαχτεί κανονικά και όπως απαιτείτε χωρίς καμιά έκπτωση στα υλικά , όταν μπορέσω νόμιμα να στήσω σκαλωσιά. Κάτι προσωρινό θέλω μέχρι τότε. Σκέφτηκα να βάλω ένα πλέγμα εξωτερικά αλλά φοβάμαι ότι με το που θα πάω να τρυπήσω θα σπάσει σε χίλια κομμάτια το σημείο. Και αφού δεν έχω τρόπο να το κάνω από κάτω , με περιορίζει πολύ η εργασία από πάνω . Βάζω και ς 2 φωτογραφίες . Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από panos_saxo
SilentVoice Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι ενέσεις δεν θα κάνουν τίποτα. Αν η ρωγμή είναι προς τα κάτω είναι πιο σοβαρό το πρόβλημα. Αν η ρωγμή είναι μόνο στην γωνία που βλέπουμε στην εικόνα, θέλει σπάσιμο, ξυσιμο,τρίψιμο, να μπουν σιδεροβεργες και ξανά χτίστιμο της γωνίας. Με λίγοτερο απο 300 ευρώ. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από SilentVoice 1
panos_saxo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είναι μέχρι κάτω, δεν φτάνει δηλαδή μέχρι την πλάκα της ταράτσας. Σταματάει κάνα 5αρι εκατοστά πριν. Το ξέρω πως θέλει σπάσιμο και φτιάξιμο από την αρχή, αλλά όπως προείπα, δε μπορώ να το κάνω αυτό απο την ταράτσα μου γιατί θα πέσουν όλα δίπλα στην αυλή του γείτονα. Θα βγει άδεια για σκάλωσα για να φτιαχτεί σωστά. Μέχρι τότε όμως θέλω κάτι να κάνω για να μην το έχω κάθε μέρα άγχος μη πέσει κάτι και σκοτώσω κάναν άνθρωπο. Το τοιχακι αυτό που δε καταλαβαίνω και την ύπαρξη του αφού όλη η υπόλοιπη ταράτσα έχει κάγκελα, είναι χτισμένο μόνο με τούβλα και απλά έχει μια στρώση τσιμέντο πάνω πάνω (σεναζι νομίζω το λένε) για αυτό και έχει σπάσει έτσι. Κάτι για να τα κολλήσω κάπως πρόχειρα θέλω μέχρι να βγει η άδεια. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από panos_saxo
sphinxgr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γκρέμισμα και φτιάξιμο με επισκευαστικό τσιμέντο. Προφανώς ίσως θα χρειαστεί οπλισμός, αν δεν υπάρχει και σοβάτισμα / πλέγμα / βαψιμο κλπ. Ενας μάστορας της πιάτσας μια χαρά θα το φτιάξει. Αν μπλέξεις με σκαλωσιές κλπ, θα φτάσεις σε κόστος κάμποσων χιλιάδων €. Πας στο γείτονα, του λες 1 ωρα να μην είναι κανείς κάτω που θα το γκρεμίζει ο μάστορας, είσαι κ εσύ στην αυλή του και τελείωσε το θέμα. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από sphinxgr
panos_saxo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Υπάρχει τέντα από κάτω και κεραμοσκεπη ακριβώς δίπλα στη γωνία. Που θα πέσουν τα μπάζα έτσι χύμα πάνω τους; Πρέπει είτε να στηθεί σκαλωσια με προστατεύτικο πλέγμα να τα μαζεύει είτε να μπει στο δρόμο καλαθοφορο που είναι ακόμα πιο περίπλοκο γιατί κλείνω εντελώς το δρόμο Και δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσει να μπω στο χώρο του για κανένα λόγο, μου το έχει ξεκαθαρίσει.
GREGORYMO Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 58 λεπτά πριν, panos_saxo είπε Καλημέρα σας. Στην ταράτσα του σπιτιού μου εκτείνεται στη μια πλευρά ο τοίχος , κάτι σαν μάντρα , δεν ξέρω τον σωστό όρο. Όλη η ταράτσα γύρω γύρω έχει κάγκελα , αλλά στη μια πλευρά υπάρχει αυτό το τοιχάκι. Το πρόβλημα είναι οτι έχει εκτεταμένη ρωγμή σε όλο το ύψος του και είναι πολύ επικίνδυνο να πέσει στην αυλή του γείτονα μου που είναι κολλητά δίπλα. Ο καλός μου ο γείτονας όμως δεν μου επιτρέπει τη χρήση σκαλωσιάς προκειμένου να φτιάξω τη ζημιά και μάλιστα μου είπε ευθέως ότι δε πρόκειται να με αφήσει να μπω στην αυλή του , δεν τον νοιάζει αν πέσει στο κεφάλι του η στην τέντα του κλπ και αν γίνει κάτι τέτοιο θα μου κάνει μήνυση (αν ζήσει φυσικά) . Ρώτησα έναν τύπο που κάνει επισκευές σοβατίσματα κλπ , αν μπορούμε να κάνουμε κάτι προσωρινά για να μη πέσει κάτι κάτω , μέχρι να κάνω ασφαλιστικά μέτρα στο γείτονα. Μου είπε για ενέσεις που κοστίζουν λέει 300+ ευρώ η μια συσκευασία και εγω θα χρειαστώ τουλάχιστον 2 . Είναι έτσι ρε παιδιά , δεν υπάρχει κάποιο άλλο υλικό ώστε να συγκρατήσει αυτή τη γωνία που δείχνω παρακάτω στη φωτογραφία και να μη κοστίζει τόσο ; Η ζημιά θα φτιαχτεί κανονικά και όπως απαιτείτε χωρίς καμιά έκπτωση στα υλικά , όταν μπορέσω νόμιμα να στήσω σκαλωσιά. Κάτι προσωρινό θέλω μέχρι τότε. Σκέφτηκα να βάλω ένα πλέγμα εξωτερικά αλλά φοβάμαι ότι με το που θα πάω να τρυπήσω θα σπάσει σε χίλια κομμάτια το σημείο. Και αφού δεν έχω τρόπο να το κάνω από κάτω , με περιορίζει πολύ η εργασία από πάνω . Βάζω και ς 2 φωτογραφίες . Πηδους, θα έπρεπε να κάνει ο γείτονας, όχι να το παίζει βαρύ πεπόνι. 2
panos_saxo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Αυτό ακριβώς του είπα και εγώ. Τόσα χρόνια οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν ασχολούνταν να το φτιάξουν. Αλλά δεν καταλαβαίνει. Έχει βαλθεί να με καταστρέψει και οικονομικά και ψυχολογικά. (έχει προηγούμενα με τον πατέρα μου και την πληρώνω τώρα εγώ με αυτό το τρόπο)
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Εάν και εφόσον ο γείτονας έχει ενημερωθεί για όλα αυτά που παραθέτουν οι (περισσοτερο από εμένα σίγουρα) γνώστες σε τεχνικα συμφορουμίτες και τα επιβεβαιώσουν οι μάστορες, και ΕΦΟΣΟΝ ισχύει το οτί είχε προηγούμενα με μέλος της οικογενείας και απλά ξεσπά εδώ σε εσένα , καλού κακού ρώτα και κανέναν επαγγελματία της νομικής τέχνης. Προσωπικά μου ακούγεται πολύ περίεργο, κάποιος που ίσως του έρθει το κοτρώνι στο κεφάλι , και ενώ του προτείνεται οτί θέλει ο νηματοθέτης να το επισκευάσει, να μην αφήνει πρόσβαση για μία-δύο μέρες. Γνώμη μου,έτσι;
Swimmer21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Φώναξε αστυνομία ή πολιτική προστασία δήμου και πες τους τι θες να κάνεις. Να τον συνετίσουν. Θες να φτιάξεις κάτι με δικά σου χρήματα που είναι δημόσιος κίνδυνος και δεν σε αφήνει. Αν συνεχίσει να μην θέλει, να καταγραφεί το συμβάν από τους αστυνομικούς και να προχωρήσεις στην επιδιόρθωση. Και ας πέσει ότι θέλει.
sphinxgr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Στην τελευταία φωτογραφία πάντως φαίνεται ότι υπάρχει οπλισμός εντός του μπετό. Οπότε δεν πέφτει. Μπορείτε να τα συνδέσετε με τρύπες και σίδερα εξωτερικά, με τον υπόλοιπο τοίχο, να το γεμίσετε με επισκευαστικό και ενέσεις και τέλος. Θα βγάλει άλλα 30 χρόνια. Μετά περνάτε κ μια στεγάνωση να μην χαλάει απο τι βροχές και θα είναι τζετ.
panos_saxo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, ChrisOnceMore είπε Εάν και εφόσον ο γείτονας έχει ενημερωθεί για όλα αυτά που παραθέτουν οι (περισσοτερο από εμένα σίγουρα) γνώστες σε τεχνικα συμφορουμίτες και τα επιβεβαιώσουν οι μάστορες, και ΕΦΟΣΟΝ ισχύει το οτί είχε προηγούμενα με μέλος της οικογενείας και απλά ξεσπά εδώ σε εσένα , καλού κακού ρώτα και κανέναν επαγγελματία της νομικής τέχνης. Προσωπικά μου ακούγεται πολύ περίεργο, κάποιος που ίσως του έρθει το κοτρώνι στο κεφάλι , και ενώ του προτείνεται οτί θέλει ο νηματοθέτης να το επισκευάσει, να μην αφήνει πρόσβαση για μία-δύο μέρες. Γνώμη μου,έτσι; Έχω ήδη μιλήσει με μηχανικό και με δικηγόρο. Πρέπει να βγει άδεια , να προσπαθήσω με αυτήν να μπω για επισκευή εφόσον δε θα με αφήσει όπως έχει ήδη πει να κάνω ασφαλιστικά μέτρα. Όταν εκδικαστούν , τότε και μόνο μπορώ να μπω ,είτε με αφήνει είτε όχι ,παρουσία αστυνομίας αν χρειαστεί. 22 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Φώναξε αστυνομία ή πολιτική προστασία δήμου και πες τους τι θες να κάνεις. Να τον συνετίσουν. Θες να φτιάξεις κάτι με δικά σου χρήματα που είναι δημόσιος κίνδυνος και δεν σε αφήνει. Αν συνεχίσει να μην θέλει, να καταγραφεί το συμβάν από τους αστυνομικούς και να προχωρήσεις στην επιδιόρθωση. Και ας πέσει ότι θέλει. Θα είμαι κατοχυρωμένος σε περίπτωση ζημιάς στην περιουσία του η ατυχήματος εντός της αυλής του , αν καταγράψει η αστυνομία το συμβάν ; Η θα μετρέχει μετά ; Δεν το ρώτησα δυστυχώς αυτό όταν μίλησα με τον δικηγόρο μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, panos_saxo είπε Έχω ήδη μιλήσει με μηχανικό και με δικηγόρο. Πρέπει να βγει άδεια , να προσπαθήσω με αυτήν να μπω για επισκευή εφόσον δε θα με αφήσει όπως έχει ήδη πει να κάνω ασφαλιστικά μέτρα. Όταν εκδικαστούν , τότε και μόνο μπορώ να μπω ,είτε με αφήνει είτε όχι ,παρουσία αστυνομίας αν χρειαστεί. Ω, ρε φίλε...Τί να πω...Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα...
panos_saxo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Στην τελευταία φωτογραφία πάντως φαίνεται ότι υπάρχει οπλισμός εντός του μπετό. Οπότε δεν πέφτει. Μπορείτε να τα συνδέσετε με τρύπες και σίδερα εξωτερικά, με τον υπόλοιπο τοίχο, να το γεμίσετε με επισκευαστικό και ενέσεις και τέλος. Θα βγάλει άλλα 30 χρόνια. Μετά περνάτε κ μια στεγάνωση να μην χαλάει απο τι βροχές και θα είναι τζετ. Αυτό ακριβώς έχω σκεφτεί να κάνω και εγώ με φόβο βέβαια μην πέσει κάτι όσο τρυπάω , αλλά μάλλον έτσι θα προχωρήσω προσωρινά πάντα. Δυστυχώς όχι δεν φέρει οπλισμό , το σίδερο που φαίνεται είναι αυτά που έχει η ταράτσα για να μπορείς να σηκώσεις και άλλο κτίσμα . Ο τοίχος είναι σκέτα τούβλα με λίγο μπετό από πάνω, Ο τοίχος θα φτιαχτεί σωστά είτε το θέλει ο γείτονας είτε όχι. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από panos_saxo
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Ειναι σιγουρα μπετο; Παιζει να ειναι τιποτα τουβλο. Παντως δε χρειαζεται γερανος κτλ για κατι τετοιο θεωρω. Εχουν και σκαλωσιες που στερεωνονται πανω στο τοιχο κτλ.
duende Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 θα πρεπει να υπαρχει πιο γρηγορος τροπος να καλυφθεις νομικα για τυχον ζημια μεχρι να βγουν οι αδειες κλπ εφοσον ο αλλος αρνειται, εκει θα εδινα βαση. αν ειναι τοσο καφρος, δε το εχει σε τιποτα να επισπευσει καμια "ζημια" και να σε βαλει να του πληρωνεις καινουργια τεντα η σκεπη. ξαναμιλα με τον δικηγορο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα