Προς το περιεχόμενο

Νέο «απλό» Kindle της Amazon με 32GB, πιο ευκρινή οθόνη, USB-C και κόστος 100 δολάρια

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Έχω δει στο μετρό του Λονδίνου πολλούς επιβάτες να χρησιμοποιούν το Kindle το απλό. Όχι το paperwhite. Πολύ όμορφη η ηλεκτρονική μελάνι και πολύ ξεκούραστη για τα μάτια. Αν κυκλοφορεί ακόμα προτιμήστε το από οποιαδήποτε paperwhite έκδοση. Στο σπίτι βάλτε ένα μικρό φωτάκι από πίσω. Το γεγονός ότι εκπέμπει ελάχιστη ακτινοβολία το κάνει πολύ φιλικό για τα μάτια. Είναι σχεδόν σαν να διαβάζεις κανονικό βιβλίο. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά είναι αν έχει επαρκή αριθμό βιβλίων στα Ελληνικά. Εκτός και αν σας βολεύει και κάποια άλλη γλώσσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, JonnyBoy είπε

Έχω δει στο μετρό του Λονδίνου πολλούς επιβάτες να χρησιμοποιούν το Kindle το απλό. Όχι το paperwhite. Πολύ όμορφη η ηλεκτρονική μελάνι και πολύ ξεκούραστη για τα μάτια. Αν κυκλοφορεί ακόμα προτιμήστε το από οποιαδήποτε paperwhite έκδοση. Στο σπίτι βάλτε ένα μικρό φωτάκι από πίσω. Το γεγονός ότι εκπέμπει ελάχιστη ακτινοβολία το κάνει πολύ φιλικό για τα μάτια. Είναι σχεδόν σαν να διαβάζεις κανονικό βιβλίο. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά είναι αν έχει επαρκή αριθμό βιβλίων στα Ελληνικά. Εκτός και αν σας βολεύει και κάποια άλλη γλώσσα.

Πρέπει να πέρασαν πολλά χρόνια που το είδες, γιατί εδώ και δεκαετία το paperwhite έχει φως και το απλό από επταετίας. Δεν χρειάζεται εξωτερικό φως, η οθόνη έχει frontlight.
Επίσης είναι κυριολεκτικά 99% οι ίδιες συσκευές, με μόνη διαφορά πια οι 0.8" της οθόνης και τα περισσότερα LED στο Paperwhite.
Κάποτε είχαν διαφορά στα χαρακτηριστικά, αλλά εξωτερικά ήταν ίδιες.

Πηγή: Έχω 5 kindle (από το 2010 kindle keyboard έως και το νέο paperwhite).

2 hours ago, Asevastos said:

Έχω εδώ και ένα μήνα αγοράσει το Paperwhite 6.8 και το λατρεύω. Φοβερή εμπειρία ανάγνωσης και αυτόματη μετατροπή από pdf σε συμβατή μορφή απλώς στέλνοντας το αρχείο με e-mail. Ισχύει ότι είναι αργό αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα, το έχω για ανάγνωση και τίποτα παραπάνω. 

Μα όταν στέλνεις pdf, pdf διαβάζει. Δεν κάνει μετατροπή

4 minutes ago, LongTom said:

Πρέπει να πέρασαν πολλά χρόνια που το είδες, γιατί εδώ και δεκαετία το paperwhite έχει φως και το απλό από επταετίας. Δεν χρειάζεται εξωτερικό φως, η οθόνη έχει frontlight.
Επίσης είναι κυριολεκτικά 99% οι ίδιες συσκευές, με μόνη διαφορά πια οι 0.8" της οθόνης και τα περισσότερα LED στο Paperwhite.

Για το απλό ότι έχει 7ετία ξέχασέ το. Στο μοντέλο που κυκλοφορούσε μέχρι τώρα ήταν μόνο. Δηλαδή ούτε 2ετία...

27 λεπτά πριν, LongTom είπε

Το είδα το 2012.😄

9 ώρες πριν, Fotoalexandros είπε

Σε κάποιο ντουλάπι έχω παρατημένο το δικό μου. Δυστυχώς είναι χρήσιμα μόνο στην περίπτωση που αγοράζει κάποιος Αγγλόφωνα βιβλία από την Amazon. Ο ανεμικός επεξεργαστής σε συνδυασμό με τις περιορισμένες δυνατότητες κάνει την εμπειρία χρήσης κόλαση. Το ζουμ στο κείμενο είναι για γέλια με σταθερές μόνο σκάλες και καθυστέρηση. Το μόνο πλεονέκτημα του είναι η ανάγνωση στον ήλιο. Αν κάποιος είναι  περιπλανώμενος Φελάχος έχει καλός. Οι υπόλοιποι διαβάζουμε κάτω από σκιά.

Γιατί το λες αυτο για τα αγγλόφωνα; Μπορείς να περάσεις τα δικά σου βιβλία στα ελληνικά πολύ εύκολα. 

4 ώρες πριν, JimGer είπε

Μα όταν στέλνεις pdf, pdf διαβάζει. Δεν κάνει μετατροπή

Όχι τα μετατρέπει αυτόματα σε .mobi (για καλύτερη ανάγνωση) και τα περνάει στο Library του Kindle σου :) 

11 ώρες πριν, JimGer είπε

Παραλία (ακόμα και κάτω από ομπρέλλα και άπειρη μπαταρία). Βασικά ανάλογα τις ανάγκες. Για λογοτεχνικά βιβλία είναι μια χαρά. Κατ' εμέ. Αν και συνήθως τα περνάω από ocr για να έχω κανονικό κείμενο. Απλά δεν θες IEEE κείμενα και κείμενα με γραφήματα. Δεν έχω τρελή εμπειρία και αγόρασα το paperwhite πριν κανα 5μηνο κυρίως για τις διακοπές. Αλλά είναι πανάλαφρο και ξεχνάς να το φορτίσεις, οπότε έχεις ότι βιβλία χρειάζεσαι πάντα μαζί σου.

Δεν μπορώ να μπω για σένα, και θα προτιμούσα να διαβάζει epubs απευθείας, αλλά tbh δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο θέμα. Δηλαδή και το calibre κάνει μετατροπή, αλλά και το επίσημο send to kindle app, αναγνωρίζει κανονικά epub Πλέον. Προσωπικά όταν είναι να στείλω κάτι, συνήθως απλά τα στέλνω στο mail του Kindle και πάνε αυτόματα. Νομίζω εξαρτάται τι σε βολεύει και τι χαρακτηριστικά έχει και σε τι τιμή. 

Με ποιο πρόγραμμα κάνεις το ocr;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και λίγο off-topic μπορεί κάποιος να προτείνει eReader που να εμφανίζει αξιοπρεπώς pdf. Έως τώρα χρησιμοποιώ είτε το κινητό μου, είτε το τάμπλετ με την εφαρμογή Perfect Viewer για να διαβάσω βιβλία σε pdf, αλλά θέλω να πάω σε κάτι πιο ξεκούραστο στα μάτια και κυρίως πιο ελαφρύ. Μην μου προτείνετε άλλες εφαρμογές για το τάμπλετ ή ρυθμίσεις στην εφαρμογή perfect viewer.

Ευχαριστώ

(Κατά προτίμηση να συνδέεται στο google drive)

Επεξ/σία από Jimis73

8 ώρες πριν, Jimis73 είπε

Αν και λίγο off-topic μπορεί κάποιος να προτείνει eReader που να εμφανίζει αξιοπρεπώς pdf. Έως τώρα χρησιμοποιώ είτε το κινητό μου, είτε το τάμπλετ με την εφαρμογή Perfect Viewer για να διαβάσω βιβλία σε pdf, αλλά θέλω να πάω σε κάτι πιο ξεκούραστο στα μάτια και κυρίως πιο ελαφρύ. Μην μου προτείνετε άλλες εφαρμογές για το τάμπλετ ή ρυθμίσεις στην εφαρμογή perfect viewer.

Ευχαριστώ

(Κατά προτίμηση να συνδέεται στο google drive)

Ρώτα καλύτερα εδώ:

19 ώρες πριν, JimGer είπε

Υποθέτω το τελευταίο. + Το γεγονός ότι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι φοβούνται πολύ, διότι θα παίξει πολύ torrent και θα χάσουν την πελατεία τους. Το ζήτημα είναι πόσους πραγματικά θα χάσουν. 

Για βιβλία που είναι εξαντλημένα ούτως ή άλλως τι πελατεία να χάσουν; Κάποια σίγουρα θα βρεθουν σε γνωστά σάιτ και κάποια θα αγοραστούν αλλά είμαστε και μικρή αγορά, οπότε σου λένε (υποθέτω) τι να κάθομαι να τα φτιάχνω να κάνω 10-20-50 πωλήσεις, δεν αξίζει.

Έχω ένα paperwhite από τότε που πρώτο κυκλοφόρησε, μόνο και μόνο για διακοπές και ταξίδια πολύ ευχάριστος σύντροφος. Το μόνο που θα ήθελα να ήταν λίγο πιο μεγάλο 8" για παράδειγμα

13 hours ago, Asevastos said:

Όχι τα μετατρέπει αυτόματα σε .mobi (για καλύτερη ανάγνωση) και τα περνάει στο Library του Kindle σου :) 

Εδώ έχουμε διαφωνία....

12 hours ago, Bourdoulas said:

Με ποιο πρόγραμμα κάνεις το ocr;

Προσωπικά από παλιά abbyy finereader από θείο... 

1 hour ago, Conan2046 said:

Για βιβλία που είναι εξαντλημένα ούτως ή άλλως τι πελατεία να χάσουν; Κάποια σίγουρα θα βρεθουν σε γνωστά σάιτ και κάποια θα αγοραστούν αλλά είμαστε και μικρή αγορά, οπότε σου λένε (υποθέτω) τι να κάθομαι να τα φτιάχνω να κάνω 10-20-50 πωλήσεις, δεν αξίζει.

Για αυτό είπα και για το τελευταίο... Νομίζω ότι αυτό ειανκι ερώτηση και για τους ίδιους του εκδοτικούς οίκους... 

1 hour ago, Conan2046 said:

Για αυτό είπα και για το τελευταίο... Νομίζω ότι αυτό ειανκι ερώτηση και για τους ίδιους του εκδοτικούς οίκους... 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...