Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Απο τα λιγα νομικα που (δεν) γνωριζω, την ποινικη διωξη δεν την ασκεις εσυ, αλλα ο εισαγγελεας για να περασει μια υποθεση στο σταδιο της προανακρισης. Συνεπως, εικαζω οτι δεν μπορεις εσυ ως απλος μαρτυρας σε μια υποθεση, να ανακαλεσεις μια αποφαση εισαγγελεα. Ξαναλεω απο τα λιγα που (δεν) γνωριζω, διοτι μπορει να εχω και λαθος.

Αυτο που ξερω οτι σιγουρα μπορεις να αποσυρεις ειναι η μηνυση κατα συγκεκριμενου προσωπου.

Επισης, στη φαση της προανακρισης αναζητειται ο κατηγορουμενος. Σε περιπτωση που βρεθει θα κληθεις στο αστυνομικο τμημα να καταθεσεις εκ νεου και θα ερωτηθεις αν επιθυμεις τη διωξη του. Σε εκεινο το σημειο εαν πεις οχι, η υποθεση αρχειοθετειται, εκτος αν οι αρχες κινηθουν αυτεπαγγελτα εναντιον του. Και παλι, δεν θα αντιδικησεις με τον κατηγορουμενο, αντιθετως θα κληθεις ως απλος μαρτυρας στη δικη, φανταζομαι αναμεσα σε αλλους τετοιους. Δε νομιζω οτι θα κατσει να σας μοιραζει μηνυσεις ο κατηγορουμενος σε εναν εναν τους μαρτυρες, ειδικα σε υποθεση για την οποια η μονη του ενοια θα ειναι να ξεγλιστρησει απο τις κατηγοριες...

Λεω για τριτη φορα οτι τα παραπανω τα λεω με πασα επιφυλαξη βαση του πως εχω κατανοησει εγω τη διαδικασια.

Γενικα, οι ερωτησεις που κανεις δεν ειναι για το ινσομνια, αλλα για δικηγορο. Μου κανει εντυπωση το γεγονος οτι ενω συζητησες με δικηγορο εχεις επανελθει με τις ιδιες αποριες εδω. Δεν ελυσες ολες τις αποριες που ειχες ;

τις ελυσε απλα δεν τον ρωτησα μεταγενεστερα αυτα που μου λες. Οτι και να αποσυρω τη ποινικη διωξη, απο τη στιγμη που θα βρεθει, παλι θα με ξανακαλεσουν για καταθεση, ή μπορει να παω μαρτυρας στο δικαστηριο

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο παρελθον εννοω.

τελευταία φορά που πέρασα σε άλλη συσκευή  τον ίδιο λογαριασμο viber έγινε με  το qr code,πριν 3 χρόνια πρέπει να ήταν.

Οπως και να έχει πάλι ο αδύναμος κρίκος ήταν ο άνθρωπος.Αυτός έδωσε λινκ/κωδικό/whatever.

Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε

τις ελυσε απλα δεν τον ρωτησα μεταγενεστερα αυτα που μου λες. Οτι και να αποσυρω τη ποινικη διωξη, απο τη στιγμη που θα βρεθει, παλι θα με ξανακαλεσουν για καταθεση, ή μπορει να παω μαρτυρας στο δικαστηριο

Αν είσαι ενήλικος εχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στον νόμο.Αν δεν θέλεις να εμπλακείς ως μάρτυρας τότε λες οτι δεν ξέρεις/θυμάσαι .Αλλά μην βγεις μετά να λες που ειναι η αστυνομία και τι κάνει.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν είσαι ενήλικος εχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στον νόμο.Αν δεν θέλεις να εμπλακείς ως μάρτυρας τότε λες οτι δεν ξέρεις/θυμάσαι .Αλλά μην βγεις μετά να λες που ειναι η αστυνομία και τι κάνει.

το θεωρω πολυ ασχημο ομως, επειδη μια συμφοιτητρια μου συμπεριφερθηκε με αφελεια, να μπλεκει και εμας χωρις λογο στην ολη υποθεση και να τρεχουμε ενα πρωινο να δινουμε καταθεσεις στο δικαστηριο. Ειλικρινα να ηταν δικο μου το λαθος να το αναλαμβανα 100%. αλλα τωρα δεν ειναι. Ειναι της αλλης και εχει αυτη την αποκλειστικη ευθυνη γιατι εμπλεξε και εμας.

ΔΕΝ θα βρεθει ποτε αυτος, και μου το ειπε και ο δικηγορος μου. αυτες οι υποθεσεις πανε στο αρχειο. Κατι τετοια ατομα ειναι επαγγελματιες απατεωνες-χακερς που εχουν αρκετες καταγγελιες και ποινικες διωξεις εις βαρος τους

Δημοσ.
Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε

το θεωρω πολυ ασχημο ομως, επειδη μια συμφοιτητρια μου συμπεριφερθηκε με αφελεια, να μπλεκει και εμας χωρις λογο στην ολη υποθεση και να τρεχουμε ενα πρωινο να δινουμε καταθεσεις στο δικαστηριο. Ειλικρινα να ηταν δικο μου το λαθος να το αναλαμβανα 100%. αλλα τωρα δεν ειναι. Ειναι της αλλης και εχει αυτη την αποκλειστικη ευθυνη γιατι εμπλεξε και εμας.

ΔΕΝ θα βρεθει ποτε αυτος, και μου το ειπε και ο δικηγορος μου. αυτες οι υποθεσεις πανε στο αρχειο. Κατι τετοια ατομα ειναι επαγγελματιες απατεωνες-χακερς που εχουν αρκετες καταγγελιες και ποινικες διωξεις εις βαρος τους

Πολύ φόβος και δεν είναι καλό.

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τι πάει να πει γιατί σας έμπλεξε;

Σε ομαδική ήσαστε και, από ό,τι γράφεις, εσύ κατάλαβες τη στραβή και ειδοποίησες.

Τι να έκανε, δηλαδή;

Φίλε, μετάνιωσες, φοβάσαι, δεν θες να έχεις τρεξίματα, οκ, αλλά σκέψου λίγο τι γράφεις, οδεύεις προς την ασυναρτησία.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Πολύ φόβος και δεν είναι καλό.

1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Τι πάει να πει γιατί σας έμπλεξε;

Σε ομαδική ήσαστε και, από ό,τι γράφεις, εσύ κατάλαβες τη στραβή και ειδοποίησες.

Τι να έκανε, δηλαδή;

Φίλε, μετάνιωσες, φοβάσαι, δεν θες να έχεις τρεξίματα, οκ, αλλά σκέψου λίγο τι γράφεις, οδεύεις προς την ασυναρτησία.

Aπό τη στιγμή που εγώ ειμαι καθαρός απέναντι στο νόμο, πολύ απλά το θεωρώ άδικο να τρέχω και για λάθη αλλουνού. Δεύτερον και να μην ενημέρωνα εγώ την ομαδική, ( καθώς αυτός είχε στείλει προαγενέστερα και σε άλλους ατομικο μηνυμα προσπαθώντας να αποσπάσει χρηματικά ποσά) , από τη στιγμή που αυτός έστειλε σε όσους έστειλε, έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία.

Το να με φωνάξει ξανά η αστυνομία για κατάθεση ή ο εισαγγελέας όταν και αν τον πιάσουν, γιατί όλους αυτούς δεν τους πιάνουν ποτέ, οκ, αλλά το πρωινό που θα χάσω, αλλά και το χρόνο, για να πάω να κάνω ολα αυτά, τα θεωρώ ανούσια, τη στιγμή που δεν ευθύνομαι εγώ για αυτά. Να ήταν δική μου αποκλειστική ευθύνη, να την αναλάβω εγώ στο 100%. Και δεν σας βάζω την αμοιβή του δικηγόρου που θα χρειαστεί να δώσω, για να με συμβουλέψει για την όλη διαδικασία. Δηλαδή και τσάμπα κόστος, που πάλι δεν ευθύνομαι εγώ σε αυτό.

Και έχω μια συμφοιτήτρια να έχει βγάλει την ουρά της απέξω και να μου λέει, αυτά είναι συχνά, και δες μηπως μπορεις να αλλάξεις την αποφασή σου για τη ποινική διώξη από τη στιγμή που δεν θες δικαστήρια και μπλεξίματα και να μη ζητάει ουτε μια συγνωμη, τη στιγμή που εκείνη τη μέρα ήταν σαν βρεγμένη γάτα και μας παρακαλούσε  να της στείλουμε τις συνομιλίες από τα προσωπικά μηνύμτα για να τα δείξει στο αστυνομικό τμήμα

ΑΝ εσείς τα παίρνετε τόσο χαλαρά, σας πληροφορώ ότι δεν είναι, διότι πολύ απλά τρέχεις για άλλον, που έκανε αυτός το λάθος να δώσει και εγώ δεν ξερω τι και φτάσαμε στο σημείο να της χακάρουν το βαιμπερ και να μας ανακατέψει και εμάς τους ίδιους σε αυτό. Αθελα της ναι μεν, αλλά δεν σκέφτεται οτι εχουμε και αλλες ασχολιες στη ζωη μας, για να τρέχουμε για εκείνη και το λαθος που εκανε. Δεν ειναι δικη μου ευθυνη να τρεχω για αλλον, παρα μονο για μενα

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, γράφεις και επισήμως ασυναρτησίες.

Μόνος σου έκανες καταγγελία.

Τώρα, διαμαρτύρεσαι, γιατί; Γιατί είναι η άλλη ανόητη κι έδινε στοιχεία;

Έστω, τι σχέση έχει με το ότι πήγες μόνος σου και έκανες καταγγελία;

Τώρα, άλλαξες γνώμη, λες πού να μπλέξω, άμα με βρει, άμα έχω τρεχάματα.

Οκ, λέρωσες εσώρουχο, θεμιτό, αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τα όσα γράφεις για ευθύνες, μόνο εσύ καταλαβαίνεις.

Κι επειδή το νήμα είναι άνευ ουσίας πλέον μιας και πήγες σε δικηγόρο, καλή συνέχεια.

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...