Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Βεβαιως και στη διωξη και στην αστυνομια. τα εστειλα με σκρινσοτ σε αρχειο word και τα ειχε ολα μπροστα του ο αστυνομικος που μου πηρε τη καταθεση σημερα

Αν σε φωνάξουν για αναγνώριση τι θα κάνεις;

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

δεν ξερω τι εκαναν. Καποιος δεν τους καλεσαν. Που να ξερω βρε Βασιλη. Με πηραν ξαφνικα ενα πρωι και μου ειπαν ελα απο το αστυνομικο τμημα για καταθεση

Βεβαιως και στη διωξη και στην αστυνομια. τα εστειλα με σκρινσοτ σε αρχειο word και τα ειχε ολα μπροστα του ο αστυνομικος που μου πηρε τη καταθεση σημερα

Οκ. Ελεγα μήπως έχεις επαφές με κανέναν από τα άτομα που ενεπλακησαν στην καταγγελία και έμαθες τι γίνεται. 

Στο είπα αυτό με την έννοια ότι αν δεν είναι μόνο ένας αυτός που ζήτησε δίωξη αλλά παραπάνω τότε το οποιο μένος της άλλης πλευράς θα διαμοιραστει διότι θα έχει να τα βάλει με πολλά άτομα, αν είσαι μόνο εσύ, κλαφτα.... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

αν είσαι μόνο εσύ, κλαφτα...

λαθος μου που δεν πηγα με δικηγορο και γενικα λαθος μου που εμπλεξα με ολη την ιστορια απο την αρχη. Γιατι πολυ απλα, αυτος εστελνε σε καποια ατομα ατομικα μηνυματα και ακομα και αν δεν καναμε καταγγελια, παλι θα μας φωναζαν για καταθεση, γιατι η συμφοιτητρια μου που πηγε για καταγγελια, ζητησε ο αστυνομικος τις συνομιλιες, που εστελνε αυτος σε εμας. Ε δεν γινοταν να μη δεν της στειλουμε. Καλα αυτος εστειλε πανω απο 30 ατομα τα ιδια μηνυματα. Πιστευω οτι ολο και καποιος θα του εκανε διωξη.

Κοιτα οι αστυνομικοι μου το ειπαν: ΔΕΝ προκειται να βρεθει, και η υποθεση θα παει στο αρχειο. Απλα εγω κανω το σεναριο που βρεθει μια στο εκατομμυριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

λαθος μου που δεν πηγα με δικηγορο και γενικα λαθος μου που εμπλεξα με ολη την ιστορια απο την αρχη. Γιατι πολυ απλα, αυτος εστελνε σε καποια ατομα ατομικα μηνυματα και ακομα και αν δεν καναμε καταγγελια, παλι θα μας φωναζαν για καταθεση, γιατι η συμφοιτητρια μου που πηγε για καταγγελια, ζητησε ο αστυνομικος τις συνομιλιες, που εστελνε αυτος σε εμας. Ε δεν γινοταν να μη δεν της στειλουμε. Καλα αυτος εστειλε πανω απο 30 ατομα τα ιδια μηνυματα. Πιστευω οτι ολο και καποιος θα του εκανε διωξη.

Κοιτα οι αστυνομικοι μου το ειπαν: ΔΕΝ προκειται να βρεθει, και η υποθεση θα παει στο αρχειο. Απλα εγω κανω το σεναριο που βρεθει μια στο εκατομμυριο

μια χαρά βρίσκεται κ είναι καθαρά θέμα εισαγγελέα να ζητήσει ταυτοποίηση στον αριθμό του και ανάλογα την πράξη και τις καταθέσεις των μαρτύρων να ασκήσει ή όχι δίωξη. Έχει αρκετούς εξαίρετους εισαγγελείς να ξέρεις και σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να δέχεται απειλές με συνοδεία γεννητικών οργάνων για πρωινό, οπότε αν όντως υπάρχει παράβαση θα τη... φάει ο αποστολέας. 

Κατά τα λοιπά μην αγχώνεσαι, καλά έκανες και δε χρειαζοταν να πας με δικηγόρο για να πεις ναι ή όχι. Άλλωστε είναι ένορκη η κατάθεση σου από όσο γνωρίζω (σε έβαλε να ορκιστείς ο αστυνομικός ότι λες την αλήθεια, ναι;), άρα μιλάς εσύ μόνος κ κανονικά απαγορεύεται η εμπλοκή δικηγόρου live όταν καταθέτεις, ίσως να επιτρέπεται η παρουσία του απλά, δεν είμαι σίγουρος. 

99% τζάμπα μάγκας του πληκτρολογιου είναι η άλλη πλευρά. Μην εκπλαγείς να κλαίγεται στο δικαστήριο, να είναι κανένα παιδάκι ή καμένος της ζωής γενικά κλπ κλπ. 

Να ξέρεις ότι εφόσον καταδικαστεί, ακόμα κ αν έχει ανασταλτικο χαρακτήρα η ποινή του (πολύ πιθανόν) εσυ εχεις μετά κανονικά αξίωση αποζημίωσης για ηθική βλάβη κλπ. Αλλά είπαμε γ αυτά ρώτα δικηγόρο να σε διαφωτίσει, εμείς λέμε ο καθένας ότι έχει πέσει στο μάτι/αυτί μας από τριγύρω. 

Επεξ/σία από rodosf1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

μια χαρά βρίσκεται κ είναι καθαρά θέμα εισαγγελέα να ζητήσει ταυτοποίηση στον αριθμό του και ανάλογα την πράξη και τις καταθέσεις των μαρτύρων να ασκήσει ή όχι δίωξη. Έχει αρκετούς εξαίρετους εισαγγελείς να ξέρεις και σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να δέχεται απειλές με συνοδεία γεννητικών οργάνων για πρωινό, οπότε αν όντως υπάρχει παράβαση θα τη... φάει ο αποστολέας. 

Κατά τα λοιπά μην αγχώνεσαι, καλά έκανες και δε χρειαζοταν να πας με δικηγόρο για να πεις ναι ή όχι. Άλλωστε είναι ένορκη η κατάθεση σου από όσο γνωρίζω (σε έβαλε να ορκιστείς ο αστυνομικός ότι λες την αλήθεια, ναι;), άρα μιλάς εσύ μόνος κ κανονικά απαγορεύεται η εμπλοκή δικηγόρου live όταν καταθέτεις, ίσως να επιτρέπεται η παρουσία του απλά, δεν είμαι σίγουρος. 

99% τζάμπα μάγκας του πληκτρολογιου είναι η άλλη πλευρά. Μην εκπλαγείς να κλαίγεται στο δικαστήριο, να είναι κανένα παιδάκι ή καμένος της ζωής γενικά κλπ κλπ. 

Να ξέρεις ότι εφόσον καταδικαστεί, ακόμα κ αν έχει ανασταλτικο χαρακτήρα η ποινή του (πολύ πιθανόν) εσυ εχεις μετά κανονικά αξίωση αποζημίωσης για ηθική βλάβη κλπ. Αλλά είπαμε γ αυτά ρώτα δικηγόρο να σε διαφωτίσει, εμείς λέμε ο καθένας ότι έχει πέσει στο μάτι/αυτί μας από τριγύρω. 

σ ευχαριστω παρα πολυ. ειλικρινα. Οχι δεν με εβαλε να ορκιστω. Αυτος με πηρε τηλ για καταθεση απο κοντα, υστερα απο την ηλεκτρονικη καταγγελια που εκανα μεσω του gov.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν σε φωνάξουν για αναγνώριση τι θα κάνεις;

Θα κατεβάσουν όλοι τα βρακιά τους και θα συγκρίνει με τη φωτογραφία 😅

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

1.καλά έκανες 

2. οχι δεν έχει επίπτωση σε εσένα, καλα σου είπαν, μόνο αν καταδικαστείς ΕΣΥ για συγκεκριμένα αδικήματα. 

3. Δεν ασκείς εσυ ποινική δίωξη, ουτε η αστυνομία. Εσυ ζήτησες την ποινική του δίωξη. Αυτό σημαίνει ότι θα σχηματιστεί δικογραφία και θα πάει σε εισαγγελέα, θα τη μελετήσει και είτε θα ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση συγκεκριμένου άρθρου του Ποινικού Κώδικα (ΠΚ) ή θα τη θέσει στο αρχείο, πάλι με βάση άρθρο του ΠΚ.

Προσπαθώ να τα γράψω σύντομα και απλά. 

4. Last but not least, μην αποκλείεις να καταθέσει μήνυση εις βάρος σου για να σε... πιέσει ο αντιδικος, αλλά εφόσον εσυ εχεις στοιχεία ακλόνητα, προχώρα, δεν έχει τύχη η πιθανή μήνυση του.

5. Εννοείται θες κ εσυ έξοδα δικηγόρου, τουλάχιστον να σε συμβουλέψει πως να μιλήσεις στο δικαστήριο γιατί θα είσαι μαρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Το λέω επειδή φαίνεται ότι έχεις άγχος στις διαδικασίες με το δημόσιο κ ειδικά με τη δικαιοσύνη, μια καλή νομική συμβουλή (κοστίζει) θα σε βοηθήσει να απαλλαγεις από αυτό. 

Το 4 και το 5 δεν νομιζω οτι ισχυουν. Δεν ειναι αντιδικοι. Ο ενας ειναι κατηγορουμενος κι αλλος ειναι απλος μαρτυρας. Για το λογο αυτο δεν χρειαζεται ουτε και δικηγορο. Θα παει στη δικη ως μαρτυρας και οχι ως εναγων. Οπως υποθετω οτι θα κληθουν κι αλλοι μαρτυρες πλην του ts. 

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Μία χαρά θα βρεθεί, εξαρτάται από την απόφαση του εισαγγελέα για την άρση του απορρήτου. Τώρα τι θα αποφασίσει δεν ξέρω. Αν δεν το αποφασίσει και δεν βρεθει αυτός, τότε μην αγχώνεσαι, κλείνει η υπόθεση στο αρχείο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Το 4 και το 5 δεν νομιζω οτι ισχυουν. Δεν ειναι αντιδικοι. Ο ενας ειναι κατηγορουμενος κι αλλος ειναι απλος μαρτυρας. Για το λογο αυτο δεν χρειαζεται ουτε και δικηγορο. Θα παει στη δικη ως μαρτυρας και οχι ως εναγων. Οπως υποθετω οτι θα κληθουν κι αλλοι μαρτυρες πλην του ts. 

σωστός είσαι φίλε μου, δεν είναι αντιδικοι, καλο είναι να πάρει μια συμβουλή ομως επειδή έχει ενα κάποιο άγχος. Σε μάρτυρες γνωστούς μου έχει τύχει να γίνει αγωγή για να τους αποθαρρύνει να καταθέτουν. 

Δημοσ.

Παιδια πριν λιγο πηρα τηλ ενα φιλο μου αστυνομικο που ειναι σε ασφαλεια σε αλλη πολη και μου ειπε οτι το 90% που κανουν καταγγελιες, διαλεγουν ΝΑΙ στη ποινικη διωξη, αλλα κατι τετοιους δεν τους βρισκουν ποτε. Ειναι πολυ δυσκολο να τους βρουν

Εγω ο λογος που διαλεξα ΝΑΙ ειναι επειδη φοβουμενος μη κρατησε και το δικο μου αριθμο και μου εκανε και εμενα καποια αναλογη ζημια

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

φοβουμενος μη κρατησε και το δικο μου αριθμο και μου εκανε και εμενα καποια αναλογη ζημια

Με ενα σκετο αριθμο δε μπορει κανεις να κανει απολυτως τιποτα. Καλο ειναι ομως να εισαι προσεκτικος απο δω και περα, ιδιως οταν συνομιλεις με ατομα που δε γνωριζεις (τηλεφωνα/viber/sms/οτιδηποτε), να αλλαξεις και τους κωδικους σου προληπτικα και να μη διανοηθεις εννοειται ποτε να δωσεις σε κανεναν προσβαση στους λογαριασμους σου. 

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Είχα γράψει το συγκεκριμένο ποστ πριν λίγο καιρό, και με είχατε συμβουλέψει. Ήρθα σε επικοινωνία με ένα δικηγόρο, ο οποίος τυγχάνει να ήταν και παλιός μου συμμαθητής, και μου είπε πάνω κάτω αυτά που μου είπατε και οι περισσότεροι εδώ , με κάποιες ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό που μου τόνισε είναι ότι πιθανώς να μην τον βρουν ποτέ, και ακόμα και η ποινική δίωξη που έγινε από εμένα ή και από άλλους, να πάει στο αρχείο, σαν να μην έγινε απολύτως τίποτα. 

Τον ρώτησα, αν μπορώ να αποσύρω τη ποινική δίωξη ( ως μήνυση μου την ανέφερε), καθώς δεν θέλω να έχω μπλεξίματα με δικαστήρια κλπ, και μου είπε ότι αυτό μπορώ να το κάνω οποιαδήποτε στιγμή. Μια ποινική διώξη για να ασκηθεί, θέλει ένα μήνα από τον εισαγγελέα, αλλά ακόμα και αν ασκηθεί, μπορώ όποτε θέλω να πάω και να την αποσύρω.

Το θέμα είναι ότι τον άλλον που χάκαρε το λογαριασμό της κοπέλας, δεν πρόκειται να τον βρουν ποτέ, από ότι μου είπε, οπότε είτε την αφήσω τη ποινική δίωξη έτσι, είτε όχι , δεν θα αλλάξει και κάτι. Ούτως ή αλλως, θα μου στείλουν κάποια στιγμή μια διάταξη στο σπίτι, ότι δεν τον βρήκαν και ότι η υποθεση πάει στο αρχείο.

Εσείς γνωρίζετε αν όντως μπορώ να πάω και να αποσύρω τη ποινική δίωξη?

Δημοσ.
Στις 13/9/2022 στις 6:48 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Τo viber πως της το χάκαραν;Γιατί προσπαθώ να σκεφτώ τρόπο που να μην έχει πρόσβαση ο χάκερ στο κινητό και να το χακάρει και δεν μπορώ.

Σε γνωστό μου άνθρωπο που είχε βάλει αγγελία σε ένα site βρήκαν το τηλέφωνο του. Μπήκαν από desktop στο Viber με αυτό το κινητό. Όταν μπαίνεις από desktop πρώτη φορά σου έρχεται ένας κωδικός επιβεβαίωσης στο κινητό. Ο "χάκερ_απατεώνας" τον κάλεσε αμέσως στο κινητό και του ζήτησε αυτό το κωδικό, με δικαιολογία ότι το Viber του ζητάει τον κωδικό για να είναι ασφαλής η βιντεοκλήση που θα κάνουν για να δει το προϊόν που θα αγοράσει. Εκείνη την στιγμή δε το κατάλαβε ακριβώς και έδωσε έτσι απλά το κωδικό. Οπότε ο "χάκερ_απατεώνας" είχε άμεση πρόσβαση στις επαφές και τα μηνύματα του Viber του θύματος. Ξεκίνησε να στέλνει σε όλους μήνυμα ότι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την τράπεζα του και χρειάζεται άμεσα χρήματα. Σε άλλους έστειλε για μεταφορά μέσω Πειραιώς με την επιλογή  λεφτά στο λεπτό, σε άλλους ζήτησε το IBAN για να μεταφέρει κάποιος γνωστός του λεφτά και να του τα μεταφέρουν σε τρίτο λογαριασμό.

Τελικά από τα δεκάδες μηνύματα που έστειλε κατάφερε από 2 άτομα να αποσπάσει ένα αξιόλογο ποσό.

Ακούγεται αφελής ο τρόπος που έγινε αλλά δυστυχώς έτσι είναι.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, st@kas είπε

Σε γνωστό μου άνθρωπο που είχε βάλει αγγελία σε ένα site βρήκαν το τηλέφωνο του. Μπήκαν από desktop στο Viber με αυτό το κινητό. Όταν μπαίνεις από desktop πρώτη φορά σου έρχεται ένας κωδικός επιβεβαίωσης στο κινητό. Ο "χάκερ_απατεώνας" τον κάλεσε αμέσως στο κινητό και του ζήτησε αυτό το κωδικό, με δικαιολογία ότι το Viber του ζητάει τον κωδικό για να είναι ασφαλής η βιντεοκλήση που θα κάνουν για να δει το προϊόν που θα αγοράσει. Εκείνη την στιγμή δε το κατάλαβε ακριβώς και έδωσε έτσι απλά το κωδικό. Οπότε ο "χάκερ_απατεώνας" είχε άμεση πρόσβαση στις επαφές και τα μηνύματα του Viber του θύματος. Ξεκίνησε να στέλνει σε όλους μήνυμα ότι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την τράπεζα του και χρειάζεται άμεσα χρήματα. Σε άλλους έστειλε για μεταφορά μέσω Πειραιώς με την επιλογή  λεφτά στο λεπτό, σε άλλους ζήτησε το IBAN για να μεταφέρει κάποιος γνωστός του λεφτά και να του τα μεταφέρουν σε τρίτο λογαριασμό.

Τελικά από τα δεκάδες μηνύματα που έστειλε κατάφερε από 2 άτομα να αποσπάσει ένα αξιόλογο ποσό.

Ακούγεται αφελής ο τρόπος που έγινε αλλά δυστυχώς έτσι είναι.

Οταν μπαίνεις στο  desktop   για ενεργοποίηση πρωτη φορά σου δίνει ένα qr code  που πρέπει να τον διαβάσεις με το κινητό που εχει ήδη   viber.Αν δεν μπορείς να διαβάσεις το qr code σου στελνει λινκ και οχι κωδικό και πρέπει να το ανοίξεις απο το κινητό. https://help.viber.com/en/article/set-up-viber-on-your-desktop#:~:text=You can manually activate Viber using a link if your camera doesn’t work%3A

Κάπου δεν μου ταιριάζουν αυτά που λεει ο γνωστός.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...