airtrelomike13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 καλησπερα και καλη εβδομαδα. Πριν 1 μήνα, χάκαραν το λογαριασμό μιας συμφοιτητριάς μου στο viber στην ΑΣΠΑΙΤΕ που είχαμε μια ομαδική ( στο πρόγραμμα που φοιτούσαμε) με αποτέλεσμα αυτός που το χάκαρε, να στέλνει σε αρκετούς από εμάς, μηνύματα ατομικά παριστάνοντας τη συμφοιτητριά μας. Ζητουσε 3000 ευρω για θέμα υγείας ή ΙΒΑΝ της ALPHA BANK προκειμένου να του βάλουν λεφτά ( και καλά). Ευτυχώς η κοπελα ενημερωσε το φεισμπουκ εγκαιρα οτι της χακαραν το λογαριασμο στο viber, και επιπροσθέτως εγω ενημερωσα στην ομαδικη που ειχαμε στο viber ως πρωην ΑΣΠΑΙΤΕ, οτι δεν ειναι η συμφοιτητριά μας στα μηνύματα και να μη δωσει κανενας λεφτα ή ΙΒΑΝ, γιατί είναι παγιδα. Να μη σας τα πολυλογω, αυτος που χακαρε το λογαριασμο της κοπελας, μετα σε προσωπικο ατομικο μηνυμα με εβρισε, μου εστειλε φωτο τα γεννητικά του όργαναμε τη φραση " παρε αυτο για πρωινο" και μετα μου ειπε " μπιπ ας ειχες αλφα και θα σου ελεγα εγω". Οπως αντιλαμβανεστε εστειλα τις συνομιλιες στη κοπελα ( γιατί τις ζήτησε ο αστυνομικός κατά τη καταγγελια που έκανε) και εγω με τη σειρα μου μαζι με αλλους φοιτητες ( ο καθενας ατομικα), καναμε ηλεκτρονικη καταγγελια στη διωξη μεσω του gov.gr . Σήμερα λοιπον μετά από καιρό 13/9 , με φωναξαν απο την ασφαλεια της περιοχής μου για να δωσω καταθεση. Και εδω προκυπτει το ερωτημα μου. Κατα τη καταθεση, με ρωτησε ο αστυνομικος αν θελω να κανω ποινικη διωξη ή οχι και τον ρωτησα ποια ειναι η διαφορα. Μου ειπε οτι αν κανω θα το ψαξουν αν οχι θα σταματησουν, αλλα σε περιπτωση που κανω ποινικη διωξη και τον βρουν, θα πρεπει να παω μαρτυρας στο δικαστηριο. Θεωρειτε λαθος μου που ειπα ΝΑΙ να κανω ποινικη διωξη? Ο λόγος που είπα ΝΑΙ, είναι ότι μπορεί αυτός που χάκαρε το λογαριασμό της συμφοιτητριάς μου, να κράτησε από το βαιμπερ τους προσωπικούς μας αριθμούς και να κάνει καμια ζημιά στο μέλλον. Οποτε για να ειμαι καλλυμενος ειπα ΝΑΙ. Επισης η δεύτερη ερώτηση μου είναι η εξής: εχω καποια επιπτωση στις προκηρυξεις του δημοσιου με αυτο που εκανα να πω ΝΑΙ στη ποινική του δίωξη?? τους ρωτησα εκει τους αστυνομικούς και μου ειπαν ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ, διοτι αυτο συμβαινει μονο αν εισαι κατηγορουμενος και να μην αγχωνομαι.
SabotazNic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Καλά έκανες, και όχι δεν σε επηρεάζει στην εύρεση εργασίας. 4 2
rodosf1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1.καλά έκανες 2. οχι δεν έχει επίπτωση σε εσένα, καλα σου είπαν, μόνο αν καταδικαστείς ΕΣΥ για συγκεκριμένα αδικήματα. 3. Δεν ασκείς εσυ ποινική δίωξη, ουτε η αστυνομία. Εσυ ζήτησες την ποινική του δίωξη. Αυτό σημαίνει ότι θα σχηματιστεί δικογραφία και θα πάει σε εισαγγελέα, θα τη μελετήσει και είτε θα ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση συγκεκριμένου άρθρου του Ποινικού Κώδικα (ΠΚ) ή θα τη θέσει στο αρχείο, πάλι με βάση άρθρο του ΠΚ. Προσπαθώ να τα γράψω σύντομα και απλά. 4. Last but not least, μην αποκλείεις να καταθέσει μήνυση εις βάρος σου για να σε... πιέσει ο αντιδικος, αλλά εφόσον εσυ εχεις στοιχεία ακλόνητα, προχώρα, δεν έχει τύχη η πιθανή μήνυση του. 5. Εννοείται θες κ εσυ έξοδα δικηγόρου, τουλάχιστον να σε συμβουλέψει πως να μιλήσεις στο δικαστήριο γιατί θα είσαι μαρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Το λέω επειδή φαίνεται ότι έχεις άγχος στις διαδικασίες με το δημόσιο κ ειδικά με τη δικαιοσύνη, μια καλή νομική συμβουλή (κοστίζει) θα σε βοηθήσει να απαλλαγεις από αυτό. 3
airtrelomike13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, rodosf1 είπε Last but not least, μην αποκλείεις να καταθέσει μήνυση εις βάρος σου για να σε... πιέσει ο αντιδικος, αλλά εφόσον εσυ εχεις στοιχεία ακλόνητα, προχώρα, δεν έχει τύχη η πιθανή μήνυση του. Καταρχας σ ευχαριστώ για την απαντησή σου. Δεύτερον, αυτό που μου είπαν οι αστυνομικοί είναι ότι 90% δεν θα βρεθεί ποτέ, καθώς έχουν αρκετές τέτοιες υποθέσεις που διαχειρίζονται οπότε το πιο πιθανό είναι όπως σωστά τόνισες παραπάνω, η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Για ποιο λόγο να καταθέσει μήνυση εις βάρος μου? Υπάρχουν οι συνομιλίες στο αρχείο του viber, της έχω δώσει στη δίωξη και στην αστυνομία, ως αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι εκείνος με εξύβρισε, μου έστειλε φώτο τα γεννητικά του όργανα και επιπλέον στην αρχή προσπάθησε να με ψαρώσει ότι είναι η συμφοιτητριά μου και ότι έχει θέμα υγείας, πιεζοντάς με, να του στείλω λεφτά. και μαλιστα στο τελος με απειλησε του τυπου " ας ειχες αλφα και θα σου ελεγα εγω"
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Τo viber πως της το χάκαραν;Γιατί προσπαθώ να σκεφτώ τρόπο που να μην έχει πρόσβαση ο χάκερ στο κινητό και να το χακάρει και δεν μπορώ. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Τo viber πως της το χάκαραν;Γιατί προσπαθώ να σκεφτώ τρόπο που να μην έχει πρόσβαση ο χάκερ στο κινητό και να το χακάρει και δεν μπορώ. την πηραν απο ενα τηλεφωνο , μου τα ελεγε λιγο περιεργα δεν ξερω. απατεωνια δηλαδη της εστησαν και επεσε στη παγιδα. Το θεμα ειναι δεν ειναι αυτο μονο
rodosf1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Καταρχας σ ευχαριστώ για την απαντησή σου. Δεύτερον, αυτό που μου είπαν οι αστυνομικοί είναι ότι 90% δεν θα βρεθεί ποτέ, καθώς έχουν αρκετές τέτοιες υποθέσεις που διαχειρίζονται οπότε το πιο πιθανό είναι όπως σωστά τόνισες παραπάνω, η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Για ποιο λόγο να καταθέσει μήνυση εις βάρος μου? Υπάρχουν οι συνομιλίες στο αρχείο του viber, της έχω δώσει στη δίωξη και στην αστυνομία, ως αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι εκείνος με εξύβρισε, μου έστειλε φώτο τα γεννητικά του όργανα και επιπλέον στην αρχή προσπάθησε να με ψαρώσει ότι είναι η συμφοιτητριά μου και ότι έχει θέμα υγείας, πιεζοντάς με, να του στείλω λεφτά. και μαλιστα στο τελος με απειλησε του τυπου " ας ειχες αλφα και θα σου ελεγα εγω" για τη μήνυση/αγωγή εις βάρος σου καθαρά για λόγους... ψαρωματος σου αν του απαγγελθουν κατηγορίες. Θα σε κατηγορησει για συκοφαντική δυσφήμιση πιθανόν για να... τρέχεις στα δικαστήρια, να βαρεθείς τα πάνε/ελα και να αποσύρεις κ εσυ τις κατηγορίες. Το κάνουν κάποιοι δικηγόροι με τους πελάτες τους και τους τρώνε εξτρα χρήμα είναι η αλήθεια χωρίς αποτέλεσμα για εκείνους. υγ. εννοείται αν του απαγγελθουν κατηγορίες και καταδικαστεί αμετάκλητα (ρώτα δικηγόρο τι σημαίνει γιατί βαριέμαι να το αναλύω), έχεις πάτημα να ασκήσεις αγωγή σε αστικό δικαστήριο για οικονομική αποζημίωση από εκείνον προς εσένα, ηθική βλάβη, άγχος κ τέτοια. λεπτομέρειες στο δικηγόρο. βρες κανένα τσακάλι νέο με όρεξη να στα εξηγήσει κ θα γίνεις αστέρι σε χρόνο dt! 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε την πηραν απο ενα τηλεφωνο , μου τα ελεγε λιγο περιεργα δεν ξερω. απατεωνια δηλαδη της εστησαν και επεσε στη παγιδα. Το θεμα ειναι δεν ειναι αυτο μονο Σιγά μην κατάλαβε τι εκανε.Εδω λεφτά τους κλέβουν και δεν ξέρουν τι έκαναν.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Καμία απολύτως επίπτωση στο δημόσιο. Την ποινική δίωξη θα την υποστεί αυτός που θα ψάξουν για τις παπαριες που έκανε και όχι εσύ που έκανες την καταγγελία μαζί με τους άλλους. Τώρα για το θέμα του μαρτυρα. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως αυτός όταν θα γίνει το δικαστήριο μπορεί άμα θέλει να σας κάνει μήνυση έτσι για σπάσιμο και βερεσέ αντίποινα δίχως νόημα. Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολίτες ως μάρτυρες υπεράσπισης διαρρεουν τα στοιχεία τους στην άλλη πλευρά και δέχονται τηλέφωνα από άτομα του περιφερειακου περιβάλλοντος η άλλων επί πληρωμή που εκβιάζουν βρίσουν απειλούν για να μην πας και να αλλάξεις κατάθεση. Δεν ξέρω τι μέτρα προστασίας και ασφάλειας των μαρτύρων υπάρχουν απλά δυστυχώς είναι φαινόμενο που εμφανιζεται αραιά και που ανάλογα τις υποθέσεις, συνήθως τέτοια παίζουν σε υποθέσεις βαριές με μεγάλες ποινές. Επίσης δεν αποκλείεται να καλείσαι για μάρτυρας όχι μόνο σε μια δική αλλά σε πολλές, θα πρέπει να πάρεις άδεια από τον εργοδότη σου. Μπορεί μέχρι τότε να μένεις σε άλλη πόλη ή να είσαι εξωτερικό. Ελπίζω στην δική σας περίπτωση όλα να πάνε καλώς, να μην έχετε παρατραγουδα και απρόοπτα. Την καταγγελία καλώς την έκανες, τέτοια προβληματικά ατομακια που μεταξύ μας, μόνο hackers δεν τους λες, τζαμπα μάγκες πίσω από την οθόνη που έχουν και θράσος, τους αξίζει μια ποινή και ένα πέρασμα από το δικαστήριο έστω και με ασήμαντη ποινή να έχεις λερωμένο το ποινικό σου μητρώο να σε κουβαλάει και να το θυμάσαι.
airtrelomike13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, rodosf1 είπε για τη μήνυση/αγωγή εις βάρος σου καθαρά για λόγους... ψαρωματος σου αν του απαγγελθουν κατηγορίες. Θα σε κατηγορησει για συκοφαντική δυσφήμιση πιθανόν για να... τρέχεις στα δικαστήρια, να βαρεθείς τα πάνε/ελα και να αποσύρεις κ εσυ τις κατηγορίες. Το κάνουν κάποιοι δικηγόροι με τους πελάτες τους και τους τρώνε εξτρα χρήμα είναι η αλήθεια χωρίς αποτέλεσμα για εκείνους. υγ. εννοείται αν του απαγγελθουν κατηγορίες και καταδικαστεί αμετάκλητα (ρώτα δικηγόρο τι σημαίνει γιατί βαριέμαι να το αναλύω), έχεις πάτημα να ασκήσεις αγωγή σε αστικό δικαστήριο για οικονομική αποζημίωση από εκείνον προς εσένα, ηθική βλάβη, άγχος κ τέτοια. λεπτομέρειες στο δικηγόρο. βρες κανένα τσακάλι νέο με όρεξη να στα εξηγήσει κ θα γίνεις αστέρι σε χρόνο dt! Τιποτα εγω ξερεις τι καταλαβα. Οτι απο το πουθενα, μπορω να βρεθω να φταιω και απο πανω και οχι μονο εγω αλλα οσοι καναμε στη διωξη την ηλεκτρονικη καταγγελια. Γιατι θα τους φωναξει ολους η αστυνομια για καταθεση, και θα τρεχουμε στα δικαστηρια διχως λογο επειδη μια ηλιθια εδωσε το τηλ της και της χακαραν το βαιμπερ της. Και ειναι χρονος, λεφτα, κοστος και αλλα πολλα ολη αυτη η διαδικασια. Αλλα εκανα το λαθος σημερα στη καταθεση να παω χωρις δικηγορο και την πατησα, γιατι πολυ απλα ισως ο δικηγορος να μου ελεγε να μη ζητησω τη ποινικη του διωξη 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Καμία απολύτως επίπτωση στο δημόσιο. Την ποινική δίωξη θα την υποστεί αυτός που θα ψάξουν για τις παπαριες που έκανε και όχι εσύ που έκανες την καταγγελία μαζί με τους άλλους. Τώρα για το θέμα του μαρτυρα. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως αυτός όταν θα γίνει το δικαστήριο μπορεί άμα θέλει να σας κάνει μήνυση έτσι για σπάσιμο και βερεσέ αντίποινα δίχως νόημα. Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολίτες ως μάρτυρες υπεράσπισης διαρρεουν τα στοιχεία τους στην άλλη πλευρά και δέχονται τηλέφωνα από άτομα του περιφερειακου περιβάλλοντος η άλλων επί πληρωμή που εκβιάζουν βρίσουν απειλούν για να μην πας και να αλλάξεις κατάθεση. Δεν ξέρω τι μέτρα προστασίας και ασφάλειας των μαρτύρων υπάρχουν απλά δυστυχώς είναι φαινόμενο που εμφανιζεται αραιά και που ανάλογα τις υποθέσεις, συνήθως τέτοια παίζουν σε υποθέσεις βαριές με μεγάλες ποινές. Επίσης δεν αποκλείεται να καλείσαι για μάρτυρας όχι μόνο σε μια δική αλλά σε πολλές, θα πρέπει να πάρεις άδεια από τον εργοδότη σου. Μπορεί μέχρι τότε να μένεις σε άλλη πόλη ή να είσαι εξωτερικό. Ελπίζω στην δική σας περίπτωση όλα να πάνε καλώς, να μην έχετε παρατραγουδα και απρόοπτα. Την καταγγελία καλώς την έκανες, τέτοια προβληματικά ατομακια που μεταξύ μας, μόνο hackers δεν τους λες, τζαμπα μάγκες πίσω από την οθόνη που έχουν και θράσος, τους αξίζει μια ποινή και ένα πέρασμα από το δικαστήριο έστω και με ασήμαντη ποινή να έχεις λερωμένο το ποινικό σου μητρώο να σε κουβαλάει και να το θυμάσαι. το θεμα ειναι αν επραξα σωστα που ζητησα τη ποινικη του διωξη. Αν ελεγα οχι σημερα, το θεμα πιθανως να τελειωνε για μενα. Αλλα την εκανα γιατι φοβουμενος οτι μπορει να χακαρει και το δικο μου τηλ αυριο -μεθαυριο καθως οταν χακαρε της συμφοιτητριας μου το βαιμπερ , ισως να κρατησε και τους αλλους αριθμους δηλαδη τους δικους μας. Δεν επρεπε να ασχοληθω απο την αρχη. σκατα τα εκανα
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Τιποτα εγω ξερεις τι καταλαβα. Οτι απο το πουθενα, μπορω να βρεθω να φταιω και απο πανω και οχι μονο εγω αλλα οσοι καναμε στη διωξη την ηλεκτρονικη καταγγελια. Γιατι θα τους φωναξει ολους η αστυνομια για καταθεση, και θα τρεχουμε στα δικαστηρια διχως λογο επειδη μια ηλιθια εδωσε το τηλ της και της χακαραν το βαιμπερ της. Και ειναι χρονος, λεφτα, κοστος και αλλα πολλα ολη αυτη η διαδικασια. Αλλα εκανα το λαθος σημερα στη καταθεση να παω χωρις δικηγορο και την πατησα, γιατι πολυ απλα ισως ο δικηγορος να μου ελεγε να μη ζητησω τη ποινικη του διωξη το θεμα ειναι αν επραξα σωστα που ζητησα τη ποινικη του διωξη. Αν ελεγα οχι σημερα, το θεμα πιθανως να τελειωνε για μενα. Αλλα την εκανα γιατι φοβουμενος οτι μπορει να χακαρει και το δικο μου τηλ αυριο -μεθαυριο καθως οταν χακαρε της συμφοιτητριας μου το βαιμπερ , ισως να κρατησε και τους αλλους αριθμους δηλαδη τους δικους μας. Δεν επρεπε να ασχοληθω απο την αρχη. σκατα τα εκανα Οι αλλοι που κλήθηκαν από την αστυνομία ζήτησαν δίωξη η μόνο εσύ ζήτησες; Η συμβουλή από δικηγόρο ήταν απαραίτητη πριν κάνεις το οτιδήποτε.
momotis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε μου εστειλε φωτο τα γεννητικά του όργαναμε τη φραση " παρε αυτο για πρωινο" Θεωρειτε λαθος μου που ειπα ΝΑΙ να κανω ποινικη διωξη? Σωστά έπραξες σύντροφε. Τρίζουν τα κόκκαλα του Πλούταρχου.
paylidis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Πολύ σωστα έπραξες και όχι δε σε επηρεάζει πουθενά… αν τον βρουν παιχτο κ λίγο τρελός παρε κ μια βεβαίωση από ψυχίατρο ότι σου προκάλεσε διαφορά κ ζητά του κανένα δεκάρικο αποζημίωση για τη φάση
dbrillis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Εχει αποθηκευτεί η φωτογραφία; Την χρησιμοποιησες σαν στοιχείο;
airtrelomike13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Οι αλλοι που κλήθηκαν από την αστυνομία ζήτησαν δίωξη η μόνο εσύ ζήτησες; Η συμβουλή από δικηγόρο ήταν απαραίτητη πριν κάνεις το οτιδήποτε. δεν ξερω τι εκαναν. Καποιος δεν τους καλεσαν. Που να ξερω βρε Βασιλη. Με πηραν ξαφνικα ενα πρωι και μου ειπαν ελα απο το αστυνομικο τμημα για καταθεση 3 λεπτά πριν, dbrillis είπε Εχει αποθηκευτεί η φωτογραφία; Την χρησιμοποιησες σαν στοιχείο; Βεβαιως και στη διωξη και στην αστυνομια. τα εστειλα με σκρινσοτ σε αρχειο word και τα ειχε ολα μπροστα του ο αστυνομικος που μου πηρε τη καταθεση σημερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις