turbat0s Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Σε 4ώροφο κτίριο (4 οροφοδιαμερίσματα) υπάρχει ίντερνετ (cosmote 100άρι - speedport plus) στον 1ο. Γνωρίζει κάποιος τί χρειάζεται να αγοράσω, ώστε να "στείλω" ίντερνετ στον 4ο όροφο? Προφανώς θα πετάξω utp καλώδιο από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ωστόσο θα ήθελα να αποφύγω να απλώσω καλώδια και μέσα στα 2 διαμερίσματα. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από turbat0s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Πάντα pet καλώδιο και πρέπει να δεις αν παίζει σενάριο να πάει από τις σκάλες γύρο-γύρο, αλλιώς εξωτερικά σε κάποιο λούκι κολλημένο από το μπαλκόνι του 4ου προς τα κάτω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Το καλώδιο θα τοποθετηθεί εξωτερικά από το ένα μπαλκόνι στο άλλο. Αυτό που δεν ξέρω είναι τί συσκευή χρειάζομαι στο μπαλκόνι του 1ου (το οποίο θα λαμβάνει ασύρματα ίντερνετ από το plus) και θα το στέλνει μέσω του utp στον 4ο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, turbat0s είπε Το καλώδιο θα τοποθετηθεί εξωτερικά από το ένα μπαλκόνι στο άλλο. Αυτό που δεν ξέρω είναι τί συσκευή χρειάζομαι στο μπαλκόνι του 1ου (το οποίο θα λαμβάνει ασύρματα ίντερνετ από το plus) και θα το στέλνει μέσω του utp στον 4ο. Αν υπαρχει πριζα, powerline Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από SabotazNic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, turbat0s είπε Το καλώδιο θα τοποθετηθεί εξωτερικά από το ένα μπαλκόνι στο άλλο. Αυτό που δεν ξέρω είναι τί συσκευή χρειάζομαι στο μπαλκόνι του 1ου (το οποίο θα λαμβάνει ασύρματα ίντερνετ από το plus) και θα το στέλνει μέσω του utp στον 4ο. Το θέμα είναι να μην μπλέξεις με ασύρματο, το καλώδιο σωστό είναι να μπει στο σπίτι και να κουμπώσει στο ρούτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laserjesus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, turbat0s είπε Το καλώδιο θα τοποθετηθεί εξωτερικά από το ένα μπαλκόνι στο άλλο. Αυτό που δεν ξέρω είναι τί συσκευή χρειάζομαι στο μπαλκόνι του 1ου (το οποίο θα λαμβάνει ασύρματα ίντερνετ από το plus) και θα το στέλνει μέσω του utp στον 4ο. To Ethernet θα ξεκινάει από το plus του 1ου και θα καταλήγει σε ένα απλό switch στον 4ο. Από εκεί θα πάρεις για τα PC με καλώδιο και θα βάλεις και το access point που θα εξυπηρετεί τον 4ο. DHCP θα παίρνουν όλα από το plus του 1ου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Το plus είναι τοποθετημένο σε κεντρικό σημείο του διαμερίσματος στον 1ο και είναι δύσκολο να βγει καλώδιο μέχρι έξω. Γι' αυτό έλεγα μήπως υπάρχει άλλη λύση ώστε το καλώδιο να είναι μόνο από μπαλκόνι σε μπαλκόνι (γνωρίζοντας βέβαια ότι αυτή λύση θα έχει κόστος σε ταχύτητα, lag κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, turbat0s είπε Το καλώδιο θα τοποθετηθεί εξωτερικά από το ένα μπαλκόνι στο άλλο. Αυτό που δεν ξέρω είναι τί συσκευή χρειάζομαι στο μπαλκόνι του 1ου (το οποίο θα λαμβάνει ασύρματα ίντερνετ από το plus) και θα το στέλνει μέσω του utp στον 4ο. όπως είπαν τα παιδιά PLC (Powerline) αν και αυτό κατά την δικιά μου εμπειρία δεν είναι αξιόπιστο πάντα και ειδικά αν είναι τριφασικό το ρεύμα στο σπίτι. Εκεί θα θες Devolo και όχι τα (g)tp-link. Wifi repeaters κτλ σαν τελευταία επιλογή καθώς αυτά θα είναι μακράν η πιο αναξιόπιστη λύση. Για μένα αφού θες να κάνεις κάτι καλό και να μείνει για χρόνια, κάντε την καλή με κάποιον μάστορα και περάστε κανάλι από εκεί που είναι το router και να πάτε ένα μονοκόμματο PET (ή και 2ο για backup, just in case). Ξέρω είναι φασαρία και όχι ότι πιο εύκολο αλλά θα είναι κάτι αξιόπιστο και γρήγορο και θα μπορεί να πάει σε πιο μεγάλες ταχύτητες στο μέλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, comfuzio είπε όπως είπαν τα παιδιά PLC (Powerline) Μιλάμε για 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα, άλλα ρολόγια, με 3 ορόφους απόσταση. 4 ώρες πριν, comfuzio είπε Ξέρω είναι φασαρία Ε αυτό, μπλέξιμο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, turbat0s είπε Μιλάμε για 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα, άλλα ρολόγια, με 3 ορόφους απόσταση. Μάλλον εννοεί ρούτερ>PLC1>plc2 μπαλκόνι 1ου ορόφου>καλώδιο και το ίδιο στον 4ο όροφο 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, turbat0s είπε Μιλάμε για 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα, άλλα ρολόγια, με 3 ορόφους απόσταση. Ε αυτό, μπλέξιμο... έλεγα για το router σε plc προς 2ο plc κοντά σε έξοδο που θα πάει με PET προς τα πάνω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα