tarantules Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Γνωρίζει κανείς εαν γίνεται από image αρχείο που έχω δημιουργήσει (πχ με Acronis) να το μεταφέρω σε ένα bootable usb drive ώστε να μπορώ να το τρέξω σε άλλο υπολογιστή; Ξέρω οτι το image έχει φτοιαχτεί με βάση τους drivers του υπολογιστή που έγινε αρχικά το image , και το πιθανόν είναι να μην τρέχει σε pc με άλλη σύνθεση , αλλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να φορτώνονται πχ generic drivers ;
1ns0mn1a Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 δοκίμασε... Acronis Universal Restore https://kb.acronis.com/content/2149 https://kb.acronis.com/content/35681
tarantules Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, 1ns0mn1a είπε δοκίμασε... Acronis Universal Restore https://kb.acronis.com/content/2149 https://kb.acronis.com/content/35681 Πολύ καλό φαίνεται.....Θα το δοκιμάσω! Σου έχει δουλέψει;
kormos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, tarantules είπε Γνωρίζει κανείς εαν γίνεται από image αρχείο που έχω δημιουργήσει (πχ με Acronis) να το μεταφέρω σε ένα bootable usb drive ώστε να μπορώ να το τρέξω σε άλλο υπολογιστή; Ξέρω οτι το image έχει φτοιαχτεί με βάση τους drivers του υπολογιστή που έγινε αρχικά το image , και το πιθανόν είναι να μην τρέχει σε pc με άλλη σύνθεση , αλλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να φορτώνονται πχ generic drivers ; Αν το λειτουργικό είναι 8, 8.1, 10 τότε δεν υπάρχει θέμα να "γυρίσεις" το .tib σε όποια άλλη hardware σύνθεση θες.
tarantules Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kormos είπε Αν το λειτουργικό είναι 8, 8.1, 10 τότε δεν υπάρχει θέμα να "γυρίσεις" το .tib σε όποια άλλη hardware σύνθεση θες. Το ένα image είναι windows 7 και έχω φτοιάξει και ένα 2ο για τον ίδιο υπολογιστή σε windows 11 Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από tarantules
kormos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, tarantules είπε Το ένα image είναι windows 7 και έχω φτοιάξει και ένα 2ο για τον ίδιο υπολογιστή σε windows 11 Windows 7 σε διαφορετικό hardware δεν πιστεύω ότι θα κάνεις δουλειά. Windows 11 σε όποιο hardware θα λειτουργήσει.
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, tarantules είπε Ξέρω οτι το image έχει φτοιαχτεί με βάση τους drivers του υπολογιστή που έγινε αρχικά το image , και το πιθανόν είναι να μην τρέχει σε pc με άλλη σύνθεση , αλλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να φορτώνονται πχ generic drivers ; Γίνεται αυτό αλλά πρέπει να κάνεις μια διαδικασία πριν την δημιουργία του iso που λέγεται sysprep. Πρώτα, καλά είναι να κάνεις έναν γενικό καθαρισμό στο σύστημα για να μην παίρνεις backup ότι σαβούρα έχει στα windows. Οπότε: ->Άνοιγμα Εξερεύνησης αρχείων των windows ->Δεξί κλικ στον δίσκο C (ή στον δίσκο με το σύστημα) ->"Ιδιότητες" ->κλικ στο "Εκκαθάριση αρχείων συστήματος" ->καρτέλα "Περισσότερες επιλογές" ->κλικ "Εκκαθάριση" στην επαναφορά συστήματος (περίμενε να τελειώσει) ->επιστροφή στην καρτέλα "Εκκαθάριση δίσκου" ->τσεκ σε όλα ->ΟΚ και περίμενε να τελειώσει (μπορεί να πάρει κάποια ώρα στην εκκαθάριση του Windows Update). Επίσης καλά είναι να αφαιρέσεις ότι αρχεία έχεις στην επιφάνεια εργασίας, στις λήψεις και στους υπόλοιπους φάκελους του συστήματος (Εικόνες, Βίντεο, Έγγραφα κτλ). Όταν τελειώσεις, δώσε για εκτέλεση το παρακάτω: c:\windows\System32\Sysprep\sysprep.exe Όταν ανοίξει, τσεκάρισε "Γενίκευση" και στις επιλογές τερματισμού βάλτο σε "Τερματισμός λειτουργίας" Υπ όψιν ότι αν το κάνεις αυτό, την επόμενη φορά που θα φορτώσεις το λειτουργικό σου θα σε πάει στην διαδικασία σαν να το έκανες μόλις εγκατάσταση με την δημιουργία νέου χρήστη (το προφίλ του προηγούμενου θα υπάρχει ήδη αλλά θα πρέπει να φτιάξεις πρώτα έναν νέο) και θα πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις ότι drivers δεν θα μπορέσουν να βάλουν τα windows. Θα έχεις όμως όλα τα προγράμματα, τις ρυθμίσεις και τα update όπως τα είχες πριν. Πάτα ΟΚ και περίμενε να τελειώσει και να τερματίσει. Μετά, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μην ξεκινήσεις το σύστημα από το λειτουργικό αυτό. Ξεκίνα με το bootable πρόγραμμα για backup και πάρε ένα image του δίσκου. Τώρα μπορείς να επαναφέρεις το image αυτό σε άλλο σύστημα χωρίς πρόβλημα. Θα μπορούσες να κάνεις και ένα νέο μέσο εγκατάστασης μετατρέποντας το λειτουργικό όπως είναι σε ένα wim ή esd αρχείο και να το βάλεις σε ένα iso των windows (σβήνοντας το υπάρχων) αλλά αυτό έχει λίγη παραπάνω δουλίτσα σε γραμμή εντολών με την εντολή dism. Γίνεται όμως και έχει οδηγίες στο internet. Το έχω κάνει σε 10άρια (το esd) και δούλεψε. Σε 7άρια δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα δουλέψει και εκεί. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από micos000
tarantules Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Εύκολη διαδικασία.Το τελευταίο δεν το κατάλαβα με το wim και το esd τι είναι ακριβώς αλλά δεν πειράζει θα ψάξω στο νετ.Ευχαριστώ πολύ.
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με την εντολή dism μετατρέπεις την εγκατάσταση σε αρχείο install.wim το οποίο το ρίχνεις μέσα στο iso των windows και αφαιρείς το υπάρχων install.wim στον φάκελο sources μέσα στο iso. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από micos000 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα