Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε μια αγοραπωλησία ακινήτου η αμοιβή του συμβολαιογράφου απο όσο ξέρω υπολογίζεται με βάση την αξία του ακινήτου που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Πέρα από τη νόμιμη αμοιβή υπάρχουν άλλα έξοδα που αφορούν αντίγραφα-χαρτόσημα κτλ τα οποία πρέπει να πληρωθούν με μετρητά και όχι με web banking; Αν ναι για τι ποσό μιλάμε περίπου σε μια αξία ακινήτου 100.000; Γιατί κάτι τέτοιο ζητήθηκε και μιλάμε για ποσό πάνω απο το 50% της συμβολαιογραφικής αμοιβής. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nick_81 είπε

Καλησπέρα. Σε μια αγοραπωλησία ακινήτου η αμοιβή του συμβολαιογράφου απο όσο ξέρω υπολογίζεται με βάση την αξία του ακινήτου που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Πέρα από τη νόμιμη αμοιβή υπάρχουν άλλα έξοδα που αφορούν αντίγραφα-χαρτόσημα κτλ τα οποία πρέπει να πληρωθούν με μετρητά και όχι με web banking; Αν ναι για τι ποσό μιλάμε περίπου σε μια αξία ακινήτου 100.000; Γιατί κάτι τέτοιο ζητήθηκε και μιλάμε για ποσό πάνω απο το 50% της συμβολαιογραφικής αμοιβής. 

Η τιμη επηρεαζεται και απο τις σελιδες..

Εχω την εντυπωση οτι οι τιμες δεν ειναι σταθερες.. Δηλαδη αν ρωτησεις πχ 5 συμβολαιογραφους θα παρεις διαφορετικες τιμες!

Δημοσ.

Το διάβασα στο internet ότι χρεώνουν και τις σελίδες κάπου 4-5 ευρώ ανάλογα αν είναι συνημμένα έγγραφα στο συμβόλαιο ή αντίγραφα του πρωτότυπου. Αλλά 500+ ευρώ και όχι μέσω τράπεζας μιλάμε για ποσό Χ5 μπορεί και παραπάνω. 

Δημοσ.

η αμοιβή του συμβολαιογράφου για αγορά ακινήτου υπολογίζεται ως εξής αξία ακινήτου ας πούμε  100.000€ x 0,70% + ΦΠΑ = 700€ + 24% = 868€

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

2 φορες το φπα??

Πάρτο αλλιώς γιατί μπερδεύτηκες, αξία ακινήτου ας πούμε  100.000€ x 0,70% = 700€ (χωρίς ΦΠΑ)

700€ + 24% = 868€ (με ΦΠΑ)

Καλύτερα τώρα? :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

2 φορες το φπα??

100.000€ x 0.007 = 700€.

Καλά τα γράφει ο κύριος παραπάνω. 

(Και είναι Ο ΦΠΑ = Φόρος Προστιθέμενης Αξίας) 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Υπάρχει ελάχιστη αμοιβή όπως τους δικηγόρους αλλά οι πιο πολλοί ζητάνε παραπάνω. 

Για 2 αποδοχές κληρονομιάς σε Αθήνα μου ζήταγαν πάνω από 1000 ευρώ και στην Κύμη έδωσα 600 ευρώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...