theo93 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα σας, Έχω ένα Lenovo Ideapad 5 - 14ALC05 με 8GB Ram και Ryzen 5-5500U. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν μπαίνει σε sleep mode ή κλείνω το καπάκι δεν ξυπνάει. Το λαμπάκι δίπλα από το κουμπί αναβοσβήνει και ότι και να πατήσω δεν ανάβει. Για να το ανοίξω πρέπει να πατήσω παρατεταμένα το power button, να σβήσει και μετά να το ξανανοίξω αλλά έτσι χάνω ότι είχα ανοιχτό. Τι μπορεί να φταίει;
theo93 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Όχι αλλά δεν έχει ένα pattern, γίνεταί σε τυχαίους χρόνους. 1
kormos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, theo93 είπε Καλημέρα σας, Έχω ένα Lenovo Ideapad 5 - 14ALC05 με 8GB Ram και Ryzen 5-5500U. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν μπαίνει σε sleep mode ή κλείνω το καπάκι δεν ξυπνάει. Το λαμπάκι δίπλα από το κουμπί αναβοσβήνει και ότι και να πατήσω δεν ανάβει. Για να το ανοίξω πρέπει να πατήσω παρατεταμένα το power button, να σβήσει και μετά να το ξανανοίξω αλλά έτσι χάνω ότι είχα ανοιχτό. Τι μπορεί να φταίει; Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις την αναστολή από Power Option και να κλείσεις το καπάκι ώστε να δεις αν μετά λειτουργεί σωστά? Χειροκίνητα να το βάλεις σε sleep και να το "ξυπνήσεις" ώστε να δεις συμπεριφορές? 1
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 *Ούτε κι εμένα στο νέο μου PC (καθαρή εγκατάσταση) λειτουργεί...
Aris_ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε *Ούτε κι εμένα στο νέο μου PC (καθαρή εγκατάσταση) λειτουργεί... αυτό είναι αλλο πρέπει να το φτιάξεις είναι από τις πιο βασικές ενδείξεις αν έχεις αξιόπιστο σύστημα , μάλιστα πρέπει να βγάζεις εβδομάδα με πολλαπλά resume κάθε μέρα 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 13/9/2022 στις 11:13 ΠΜ, theo93 είπε Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν μπαίνει σε sleep mode ή κλείνω το καπάκι δεν ξυπνάει. Πρόβλημα λειτουργίας των ACPI states. Μπορεί να ωφείλεται είτε σε software, είτε σε hardware error. 21 ώρες πριν, theo93 είπε Όχι αλλά δεν έχει ένα pattern, γίνεταί σε τυχαίους χρόνους. Εγγύηση έχει κατ' αρχάς το laptop; Και πόσο σημαντικό είναι για σένα να φτιάξεις αυτό το πρόβλημα; Πόσο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις στη διερεύνηση της βλάβης και πόσο χρόνο είσαι διατεθειμένος να σου λείψει αν θέλει service από ηλεκτρονικό (είτε εντός είτε εκτός εγγύησης);
Crybal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Παιζει να ειναι προβλημα του bios? Δες εαν υπαρχει νεότερο και τι διορθώνει.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε *Ούτε κι εμένα στο νέο μου PC (καθαρή εγκατάσταση) λειτουργεί... Και εσένα την ίδια ακριβώς συμπεριφορά έχει Τέρη; Άλλες φορές κάταφέρνει να βγει από sleep και άλλες όχι; Μπαίνει σε "post-loop" ή μένει αναμένο σε "no post" κατάσταση; Έχεις οποιοδήποτε over/underclock over/undervolt;
theo93 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν είναι σε εγγύηση. Τώρα σαν πρόβλημα δεν θέλω να ψάχνω και 50 ώρες καθώς συνήθως μπορώ να κάνω resume κάποιο ανοιχτό task. Επειδή είχα κάνει κάποια πειράματα σε power modes, χρόνουν sleep και τέτοια, μπορώ να επαναφέρω κάπως τα default? 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, theo93 είπε Τώρα σαν πρόβλημα δεν θέλω να ψάχνω και 50 ώρες καθώς συνήθως μπορώ να κάνω resume κάποιο ανοιχτό task. Πολύ λιγότερο πέρνουν οι έλεγχοι που έχω κατά νου. Αλλά μπορεί να φτάσουν και 2 ή 4 ή 8 ώρες, αναλόγως τι φταίει και πόσο γρήγορα θα τα κάνεις. Και ήθελα να σε ενημερώσω ότι μπορεί να γίνουν όλοι αυτοί και να μη φτιάξει (καθόλου μάταια αφού θα έχει εντοπιστεί βλάβη στο hardware). 10 ώρες πριν, theo93 είπε Επειδή είχα κάνει κάποια πειράματα σε power modes, χρόνουν sleep και τέτοια, μπορώ να επαναφέρω κάπως τα default? Ναι υπάρχει και αναλόγως τι πείραξες μπορεί να σχετίζεται. Δες αυτό τον απλό οδηγό πως γίνεται: https://winaero.com/restore-power-plan-defaults-windows-10/ Αν σε δυσκολεύουν τα αγγλικά ο πιο γρήγορος τρόπος είναι πιέζοντας τα πλήκτρα του πληκτρολογίου win+x και επιλέγοντας Γραμμή Εντολών (διαχειριστής) / Command Prompt (Admin) στο μενού που εμφανίζεται. Στην κονσόλα με το μαύρο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογείς powercfg -restoredefaultschemes και πιέζεις το πλήκτρο enter. Εxit ή alt+F4 για να κλείσεις τη γραμμή εντολών και είσαι έτοιμος. Όλες οι ρυθμίσεις για προχωρημένους από όλα τα σχέδια ενέργειας έχουν επανέλθει στα defaults. Ελπίζω να λυθεί έτσι το πρόβλημά σου. 1
tarantules Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μπορείς να δοκιμάσεις να δεις εαν δουλεύει εναλλακτικά το να ξυπνάς τον υπολογιστή πχ με ένα πάτημα στο πληκτρολόγιο.Αν πας στο device manager και κάνεις δεξί κλικ στα properties του πληκτρολογίου , έχει επιλογή στην καρτέλα Power management και τσεκάρεις το κουτάκι που λέει Allow this device to wake the computer. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα