lector Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, 1comment είπε Δηλαδή να αγοράσω πάλι συμβατό και πάλι αν δεν δουλεύει, να το γυρίσω πίσω στο κατάστημα με κίνδυνο το κατάστημα να μην δεχτεί την επιστροφή λόγω αποσφράγισης. Αυτο καλο θα ειναι να το μιλησεις με το μαγαζι προτου αγορασεις. Ρωτα τους δηλαδη αν σε καλυπτουν σε περιπτωση που το συμβατο δεν παιξει. Αν σου πουν οτι το παιρνεις ως εχει και δε δεχονται επιστροφες, κοιτα αλλου.
gatos74 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 14/9/2022 στις 1:48 ΠΜ, highpriest είπε Τα Canon έχουν σίγουρα μετρητή ή κάποιας μορφής ανάγνωσης της στάθμης που μπλοκάρει τα πάντα και μπορείς να δημιουργήσεις μέχρι και πρόβλημα στην πλακέτα αν επιμένεις με απανωτά reset. Γι' αυτό και στα αναγεμίσματα μελανοκεφαλών Canon τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τις μελανοκεφαλές της HP. Προσοχή, μελανοκεφαλών, όχι απλών δοχείων. Για τα HP, χωρίς να μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά, θεωρώ πως έχουν όριο ασφαλείας ελαφρώς πάνω απο την ονομαστική τους δυνατότητα ή ακριβώς σε αυτήν. Πχ αν μια μελανοκεφαλή έχει ονομαστική δυνατότητα 300 σελίδων με το γνωστό 5% επικάλυψης, μπορεί ο μετρητής του να είναι στις 300 σελίδες ακριβώς ή ακόμη και ένα ποσοστό πάνω, πχ στις 350 σελίδες, για να καλύψουν και αυτόν που θα βγάλει σελίδες με επικάλυψη ακόμη μικρότερη απο το 5%. Συνηθως ο μέσος χρήστης εκτυπώνει με επικαλύψεις των 10-15% στην σελίδα οπότε μια ονομαστική αξία 300 σελίδων θα του δώσει 80-120 γεμάτες σελίδες. Αυτό σημαίνει πως με το γνήσιο μελάνι έχει φάει το 30-40% του μετρητή, ενώ στο πρώτο γέμισμα θα φάει άλλο ένα 30-40%, οπότε στο δεύτερο ή τρίτο γέμισμα ανάλογα και με τι επικαλύψεις κάνει, θα κλείσει τον αριθμό των 300-350 ονομαστικών σελίδων και θα μπλοκάρει. Είναι ένα σενάριο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος πως ισχύει με αποδείξεις, αλλά παρόλα αυτά στην διάρκεια των ετών δεν έχω δει παρα μετρημένα δοχεία να αντέχουν πάνω απο 2-3 γεμίσματα (όπου μπορεί λόγο χρήσης να έβγαζαν σελίδες με φώτο ή γραφήματα και να έτρωγαν επικαλυψεις 20-25% σε σχετικά λίγες σελίδες) οπότε οι αριθμοί κάνουν αυτό το σενάριο plausible λόγω των ενδείξεων. Όσοι αναγεμίζετε σε καταστήματα, καλό είναι να πηγαίνετε με το δικό σας δοχείο και να μην το αφήνετε άδειο για να πάρετε άλλο γεμάτο. Δεν μπορείτε να ξέρετε πόσες φορές έχει γεμίσει και πόσο ταλαιπωρημένο είναι. Η καλύτερη πρακτική είναι 2 γεμίσματα και αντικατάσταση με νέο γνήσιο.Είτε γεμίζετε σε μαγαζί είτε μόνοι σας. Τι να πω.....εγώ 2 Hp και έναν Canon με μελανοκεφαλές που γεμίζω φίλων δέν έχει χρειαστεί να αλλάξω κάτι στα 2 χρόνια τώρα....5-6 φορές τα έχω ξαναγεμίσει.Tα Canon είναι τα 545-546 και τα hp τα 652.Αυτό που παρατήρησα βέβαια στην αρχή που μαυ είχαν φέρει κάποια που ήταν καιρο άδεια αυτά δέν δούλεψαν σωστά.Τα καινούρια που μου τα έφεραν αμέσως μόλις άδειασν (και κάθε φορά μου τα φέρνουν αμέσως από τότε) είναι αυτά που δουλεύουν 2 χρόνια τώρα.
highpriest Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, gatos74 είπε Τι να πω.....εγώ 2 Hp και έναν Canon με μελανοκεφαλές που γεμίζω φίλων δέν έχει χρειαστεί να αλλάξω κάτι στα 2 χρόνια τώρα....5-6 φορές τα έχω ξαναγεμίσει.Tα Canon είναι τα 545-546 και τα hp τα 652.Αυτό που παρατήρησα βέβαια στην αρχή που μαυ είχαν φέρει κάποια που ήταν καιρο άδεια αυτά δέν δούλεψαν σωστά.Τα καινούρια που μου τα έφεραν αμέσως μόλις άδειασν (και κάθε φορά μου τα φέρνουν αμέσως από τότε) είναι αυτά που δουλεύουν 2 χρόνια τώρα. Διαβασα και τον φίλο παραπάνω που είπε κάτι παρόμοιο. Όπως έγραψα παραπάνω , δεν μπορώ να πω με σιγουριά για τα HP τι όριο έχουν. Στατιστικά πάντως και σε συντριπτικό ποσοστό τυπώνουν σωστά έως και με 2-3 γεμίσματα. Για τα Canon προϋποθέτουν reset οι σειρές 5ΧΧ επειδή όντως έχουν μετρητή. Πατάς το τριγωνάκι μέσα στον κύκλο και σου κάνει reset το μελάνι. Αλλά κάνοντας το αυτό επανειλλημένα βγαίνουν τα γνωστά error της Canon και μπορείς να μπρικάρεις τον εκτυπωτή. Τέλος, το γέμισμα 5-6 φορές είναι μια παράμετρος, αλλά η άλλη είναι πόσες σελίδες βγάζει το κάθε γέμισμα. Αν πιάνει στο 652 την ονομαστική αξία είναι σχεδόν 2200 σελίδες με 5% επικάλυψη ή 1100 με 10% επικάλυψη. Οι αριθμοί ξεφεύγουν απο τον μέσο όρο κατα πολύ και θα ήθελα να μάθω τι μεθοδολογία χρησιμοποιείς. Αν έχει τέτοια αποτελέσματα σταθερά, θα την υιοθετήσω κι εγώ.
gatos74 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, highpriest είπε Οι αριθμοί ξεφεύγουν απο τον μέσο όρο κατα πολύ και θα ήθελα να μάθω τι μεθοδολογία χρησιμοποιείς. Αν έχει τέτοια αποτελέσματα σταθερά, θα την υιοθετήσω κι εγώ. Απλά πράγματαΠέρα από τις τρύπες που θέλουν τα canon κάνω τα ίδια πράγματα.Χλιαρό νερό να τρέξει λίγο μελάνι στέγνωμα και γέμισμα με την σύριγγα τέρμα κάτω.Επειδή δέν έχω το σύστημα που τραβάς μελάνι με την σύριγγα από τα ακροφύσια προτού ξαναβάλω το αυτοκόλλητο για να κλείσουν οι τρύπες ο βάζω πάλι σε νερό.Μετά 2 καθαρισμούς κεφαλής και 2 δοκιμαστικές σελίδες και είναι (συνήθως) οκ.Τώρα για το πόσες σελίδες τυπώνουν πρίν μου τα φέρουν δέν ξέρω.Ούτε έχω ρωτήσει.Την επόμενη φορά θα κρατήσω τις δοκιμαστικές σελίδες για να ξέρω Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από gatos74
highpriest Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, gatos74 είπε Απλά πράγματαΠέρα από τις τρύπες που θέλουν τα canon κάνω τα ίδια πράγματα.Χλιαρό νερό να τρέξει λίγο μελάνι στέγνωμα και γέμισμα με την σύριγγα τέρμα κάτω.Επειδή δέν έχω το σύστημα που τραβάς μελάνι με την σύριγγα από τα ακροφύσια προτού ξαναβάλω το αυτοκόλλητο για να κλείσουν οι τρύπες ο βάζω πάλι σε νερό.Μετά 2 καθαρισμούς κεφαλής και 2 δοκιμαστικές σελίδες και είναι (συνήθως) οκ.Τώρα για το πόσες σελίδες τυπώνουν πρίν μου τα φέρουν δέν ξέρω.Ούτε έχω ρωτήσει.Την επόμενη φορά θα κρατήσω τις δοκιμαστικές σελίδες για να ξέρω Κατάλαβα τι κάνεις. Απο την περιγραφή καταλαβαίνω πως πρόκειται για μια ερασιτεχνική DIY διαδικασία. Δυστυχως σε επαγγελματική κλίμακα είναι ασύμφορο για ένα κατάστημα να μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία για λόγους χρόνου και κόστους, αλλά και επειδή υπάρχει μηχάνημα που κάνει την αναρόφηση του εναπομείναντος μελανιού αλλά και την αναγέμιση με την σωστή ποσότητα σε συνθήκες vacuum. Και δυστυχώς οι πελάτες δεν είναι φίλοι που ακολουθουν ευλαβικά τις οδηγίες να μας φέρνουν το μελάνι πριν τελειώσει ή πριν στεγνώσει ώστε να το δουλεύουμε σε ιδανικές συνθήκες ροής του σφουγγαριού και κεφαλής. Πέρα απο αυτό όμως και σχετικά με την δική σου διαδικασία, η εμβάπτιση της κεφαλής σε νερό (αν κατάλαβα καλά αυτό που λες) δημιουργεί ακόμη ένα πρόβλημα που για ορισμένους πελάτες είναι σημαντικό. Το μαύρο σταματάει να είναι εντελώς μαύρο αλλά βγαίνει σε μια απόχρωση του γκρι 80-90% προς το μαύρο. Για άλλους αυτό είναι πρόβλημα, για άλλους όχι. Επίσης και πάλι λόγο του νερού, το ίδιο το μελάνι γίνεται περισσότερο υδαρές και αργεί να στεγνώσει, οπότε μουτζουρώνει. Θα σου πρότεινα να πάρεις έναν αναροφητήρα χειρός για τα πιο κοινά μοντέλα HP και έναν για τα Canon. Είναι πολύ φτηνός και μιας και κάνεις την διαδικασία για 2-3 άτομα, συμφέρει. Αν συνεχίσεις τον τρόπο με το νερό, φρόντιζε να καλύπτει ίσα ίσα την κεφαλή, ώστε η πίεση του νερού να μην υπερβαίνει την πίεση του σφουγγαριού εσωτερικά για να μην σου τραβάει μέσα νερό. Και φυσικά προτίμησε απεσταγμένο. 1
Kthulhou Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 14/9/2022 στις 12:30 ΠΜ, gatos74 είπε Eάν ήταν έτσι δέν θα σε αφήναν να το κάνεις καθόλου...😀 όχι, κ τα μελάνια κ τα τόνερ έχουν τσιπάκια κ γεμίζουν οι μετρητές τους
gatos74 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, highpriest είπε Κατάλαβα τι κάνεις. Απο την περιγραφή καταλαβαίνω πως πρόκειται για μια ερασιτεχνική DIY διαδικασία. Δυστυχως σε επαγγελματική κλίμακα είναι ασύμφορο για ένα κατάστημα να μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία για λόγους χρόνου και κόστους, αλλά και επειδή υπάρχει μηχάνημα που κάνει την αναρόφηση του εναπομείναντος μελανιού αλλά και την αναγέμιση με την σωστή ποσότητα σε συνθήκες vacuum. Και δυστυχώς οι πελάτες δεν είναι φίλοι που ακολουθουν ευλαβικά τις οδηγίες να μας φέρνουν το μελάνι πριν τελειώσει ή πριν στεγνώσει ώστε να το δουλεύουμε σε ιδανικές συνθήκες ροής του σφουγγαριού και κεφαλής. Πέρα απο αυτό όμως και σχετικά με την δική σου διαδικασία, η εμβάπτιση της κεφαλής σε νερό (αν κατάλαβα καλά αυτό που λες) δημιουργεί ακόμη ένα πρόβλημα που για ορισμένους πελάτες είναι σημαντικό. Το μαύρο σταματάει να είναι εντελώς μαύρο αλλά βγαίνει σε μια απόχρωση του γκρι 80-90% προς το μαύρο. Για άλλους αυτό είναι πρόβλημα, για άλλους όχι. Επίσης και πάλι λόγο του νερού, το ίδιο το μελάνι γίνεται περισσότερο υδαρές και αργεί να στεγνώσει, οπότε μουτζουρώνει. Θα σου πρότεινα να πάρεις έναν αναροφητήρα χειρός για τα πιο κοινά μοντέλα HP και έναν για τα Canon. Είναι πολύ φτηνός και μιας και κάνεις την διαδικασία για 2-3 άτομα, συμφέρει. Αν συνεχίσεις τον τρόπο με το νερό, φρόντιζε να καλύπτει ίσα ίσα την κεφαλή, ώστε η πίεση του νερού να μην υπερβαίνει την πίεση του σφουγγαριού εσωτερικά για να μην σου τραβάει μέσα νερό. Και φυσικά προτίμησε απεσταγμένο. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...Στο νερό (απεσταγμένο πάντα) ίσα ίσα ακουμπάω την κεφαλή για μερικά δεύτερα. Σίγουρα δέν είναι επαγγελματική διαδικασία αλλά (στα φρεσκοτελειωμένα μελάνια) δουλεύει. Και οι φίλοι μήν νομίζεις....εγώ τους το λέω συνέχεια και το θυμούνται. Σκέφτομαι να πάρω αναροφητήρες αλλά από την άλλη δωρεάν το κάνω και στους δικούς μου εκτυπωτές δέν χρησιμεύουν. 11 ώρες πριν, Kthulhou είπε όχι, κ τα μελάνια κ τα τόνερ έχουν τσιπάκια κ γεμίζουν οι μετρητές τους Δέν είπε κανείς το αντίθετο.....όχι όλα όμως πιστεύω. 2
gatos74 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Kthulhou είπε όχι, κ τα μελάνια κ τα τόνερ έχουν τσιπάκια κ γεμίζουν οι μετρητές τους Βασικά δέν το έθεσα σωστά παραπάνω......όλα έχουν μετρητές αλλά μερικοί εκτυπωτές σε αφήνουν να τυπώσεις έχοντας επαναγεμίσει τα μελάνια σου είτε με το να σου δίνουν την δυνατότητα να απενερποιήσεις τον έλεγχο στάθμης είτε απλά να τυπώνουν λέγοντας ότι το μελάνι είναι άδειο. Να πάω και ένα βήμα παραπέρα την σκέψη μου. Γνωρίζοντας ότι οι εκτυπωτές έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν την έκχυση μελάνης με ακρίβεια 0,001 ml δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σε ένα μελάνι των 8ml πχ σε αφήνουν να του βάλεις extra 20 ml σε 2-3 επαναγεμίσματα και μετά να κλειδώνουν.Σε εκτυπωτές και μελάνια που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική δέν σε αφήνουν να επαναγεμίσεις ούτε μία φορά.Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις (βλέπε epson P900) τα cartridges έχουν μέσα μία ποσότητα μελανιού που δέν σε αφήνουν να την χρησιμοποιήσεις γιατί <<κλειδώνει>> το τσιπάκι. Γι αυτό υπάχουν reseters και ειδικά λογισμικά που παρακάμπτουν σε κάποια μοντέλα την φραγή. Τώρα για τις απλές μελανοκεφαλές πιστεύω ότι τα προβλήματα στην επαναγέμιση προέρχονται από την φύση τους και την κατασκευή τους.Πχ άλλο το λεπτό πλαστικό τσιπάκι (καταλαβαίνετε τί εννοώ) που έχουν αυτές και άλλο τα τσιπάκια που συναντάμε σε εκτυπωτές με ανεξάρτητα μελάνια. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από gatos74
georgeole Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, gatos74 είπε Βασικά δέν το έθεσα σωστά παραπάνω......όλα έχουν μετρητές αλλά μερικοί εκτυπωτές σε αφήνουν να τυπώσεις έχοντας επαναγεμίσει τα μελάνια σου είτε με το να σου δίνουν την δυνατότητα να απενερποιήσεις τον έλεγχο στάθμης είτε απλά να τυπώνουν λέγοντας ότι το μελάνι είναι άδειο. Το ανέφερα και κάπου αλλού, το επαναλαμβάνω κι εδώ. Ισχύει ΠΑΝΤΑ το γνωστό "διαφημιστικό" σλόγκαν του κ. Καβούρη στον Μπομπ Σφουγγαράκη: "ΠΟΛΙΤΕΣ! ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ!!!" 😂😅
Kthulhou Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.techspot.com/news/95981-hp-pays-out-another-settlement-over-ink-cartridge.html 2
highpriest Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Οι εταιρίες με τα firmware updates επεμβαίνουν στους μετρητές ή στους δείκτες στάθμης και όταν διαπιστώσουν αναγέμιση μπλοκάρουν απο το μελάνι μέχρι τον εκτυπωτή. Κι αν σε αυτούς με τις μελανοκεφαλές το χειρότερο σενάριο είναι να μπλοκάρει το μελανοδοχείο, σε άλλους με τα δοχεία και την κεφαλή στον εκτυπωτή, βγάζουν τον εκτυπωτή εκτός, μπρικάροντας τον. Ευτυχώς οι πελάτες ξύπνησαν και ξεκινησαν τα class action. Αν κάνετε μια αναζήτηση σε class action στις ΗΠΑ αλλά και στην Ε.Ε με τα ονόματα των εταιριών εκτυπωτών, θα βρείτε δεκάδες περιπτώσεις δικαστηρίων και συμβιβασμών. Όρεξη να έχεις να τους τρέχεις στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές στα αναλώσιμα και θα δικαιωθείς. Αλλά ποιός το κάνει; Ελάχιστοι. Έχω ξαναπεί πως το να μας υποχρεώνουν οι εταιρίες εκτυπωτών να χρησιμοποιούμε μονο γνήσια αναλώσιμα είναι σαν να μας υποχρεώνει η αυτοκινητοβιομηχανία που αγοράσαμε αυτοκίνητο να βάζουμε βενζίνη μονο απο το δικών της συμφερόντων βενζινάδικο, φτιάχνοντας αντάπτορες για τις αντλίες που δενθα δέχονται αντλίες τρίτων.
georgeole Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, highpriest είπε Αν κάνετε μια αναζήτηση σε class action στις ΗΠΑ αλλά και στην Ε.Ε με τα ονόματα των εταιριών εκτυπωτών, θα βρείτε δεκάδες περιπτώσεις δικαστηρίων και συμβιβασμών. Όρεξη να έχεις να τους τρέχεις στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές στα αναλώσιμα και θα δικαιωθείς. Αλλά ποιός το κάνει; Ελάχιστοι. Λοιπόν ξέρεις κάτι; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ο πολύς ο κόσμος ακολουθούσε αυτή την τακτική και δικαιωνόταν. Τι θα σκαρφίζονταν άραγε οι εταιρείες για να μας τα πάρουν (αν δεν έχουν ήδη σκαρφιστεί);
highpriest Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, georgeole είπε Λοιπόν ξέρεις κάτι; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ο πολύς ο κόσμος ακολουθούσε αυτή την τακτική και δικαιωνόταν. Τι θα σκαρφίζονταν άραγε οι εταιρείες για να μας τα πάρουν (αν δεν έχουν ήδη σκαρφιστεί); Δεν χρειάζεται να σκαρφιστούν κάτι. Το κάνουν ήδη. Ο ίδιος εκτυπωτής με μελανοκεφαλές και με ink tank κάνει στην μια περίπτωση 30 ευρώ και στην άλλη 180 ευρώ. Στην πρώτη στον χαρίζουν και στα παίρνουν απο τα μελάνια, στην δεύτερη πληρώνεις το R&D του εκτυπωτή κανονικά. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως όταν πουλάνε ένα πολυμηχάνημα έγχρωμο και σκάνερ με 2 μελάνια στην συσκευασία μόλις στα 27 ευρώ, πρακτικά στο χαρίζουν. Ένα σκέτο απλό flatbed σκάνερ (το πιο φτηνό) κάνει αυτη τη στιγμή στο σκρουτζ 95 ευρώ. Απο εκει και μόνο να καταλάβεις πως το σύστημα τους είναι να πουλάνε μελάνια και όχι εκτυπωτές. Απλά στην πρώτη περίπτωση θα απο 30 ευρώ θα πήγαινε στα 150 ευρώ και πιθανόν θα αυξανόταν κάπως και οι ink tank. Και τότε θα πουλούσαν και οι ίδιες εταιρίες τα γνήσια δοχεία σε νορμάλ τιμή για να βγάλουν και απο εκει σε λογικά πλαίσια.
georgeole Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, highpriest είπε Δεν χρειάζεται να σκαρφιστούν κάτι. Το κάνουν ήδη. Ο ίδιος εκτυπωτής με μελανοκεφαλές και με ink tank κάνει στην μια περίπτωση 30 ευρώ και στην άλλη 180 ευρώ. Στην πρώτη στον χαρίζουν και στα παίρνουν απο τα μελάνια, στην δεύτερη πληρώνεις το R&D του εκτυπωτή κανονικά. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως όταν πουλάνε ένα πολυμηχάνημα έγχρωμο και σκάνερ με 2 μελάνια στην συσκευασία μόλις στα 27 ευρώ, πρακτικά στο χαρίζουν. Ένα σκέτο απλό flatbed σκάνερ (το πιο φτηνό) κάνει αυτη τη στιγμή στο σκρουτζ 95 ευρώ. Απο εκει και μόνο να καταλάβεις πως το σύστημα τους είναι να πουλάνε μελάνια και όχι εκτυπωτές. Απλά στην πρώτη περίπτωση θα απο 30 ευρώ θα πήγαινε στα 150 ευρώ και πιθανόν θα αυξανόταν κάπως και οι ink tank. Και τότε θα πουλούσαν και οι ίδιες εταιρίες τα γνήσια δοχεία σε νορμάλ τιμή για να βγάλουν και απο εκει σε λογικά πλαίσια. Σύμφωνοι, μόνο που σ' αυτά τα (καθόλου απίθανα) σενάρια υπάρχει η φάκα, αλλά λείπει το τυράκι. Άλλο σενάριο θα μπορούσε να είναι να χαμηλώσουν την τιμή του ink tank και να αυξήσουν τις τιμές των μπουκαλιών.😒
highpriest Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, georgeole είπε Σύμφωνοι, μόνο που σ' αυτά τα (καθόλου απίθανα) σενάρια υπάρχει η φάκα, αλλά λείπει το τυράκι. Άλλο σενάριο θα μπορούσε να είναι να χαμηλώσουν την τιμή του ink tank και να αυξήσουν τις τιμές των μπουκαλιών.😒 Αποκλείεται, επειδη δεν μπορούν να τσιπάρουν το υγρό μελάνι που μπάνει χύμα στους ink tank. Αυτή την στιγμή υπάρχουν και συμβατά μελάνια χύμα για τους ink tank, στην μισή τιμή. Παρόλα αυτά, επειδή η διαφορά είναι πρακτικά μικρή (3-4 ευρώ το συμβατό μελάνι για 70 ml, έναντι 5-6 ευρώ για το γνήσιο) όλοι προτιμάνε τα γνήσια. Αν ξαφνικά το γνήσιο μπουκαλάκι χύμα μελανιού πάει στα 20 ευρώ, όλοι θα προτιμούν το συμβατό, ειδικά αν όπως λες μειωθεί η τιμή στους ink tank εκτυπωτές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα