Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, γι αυτό ρωτάω. Έχω τον HP deskjet 2130 δυο-τρια χρόνια περίπου. Μια φορά που αγόρασα συμβατό μελάνι δεν το αναγνώριζε με τίποτα. Το γύρισα πίσω και πήρα το γνήσιο. Χάρη μου έκαναν γιατί είχα σκίσει τη συσκευασία για να το ανοίξω. Από τότε γεμίζω το μελάνι όποτε αδειάσει και μόλις τα φτύσει αγοράζω άλλο. Με το γνήσιο είναι όλα κομπλέ. Είναι φυσιολογικό να μην δέχεται απλά συμβατό μελάνι; Ο προηγούμενος εκτυπωτής δεν είχε τέτοιο θέμα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να καταλήξεις πως ένας εκτυπωτής δεν δουλεύει με συμβατά, πρέπει να δοκιμάσεις 3-4 φορές και ιδανικά με διαφορετικές μάρκες συμβατών. Αν δεν δουλέψει με καμία, τότε ναι, δεν παίρνει συμβατά.

Ο 2130 δεν είναι ένας απο αυτούς τους εκτυπωτές. Δουλευει κανονικά με συμβατά μελάνια. Μπορεί να έπεσες σε ελαττωματικό δοχείο ή (το πιο πιθανό σενάριο)να έχεις ενεργοποιημένα τα update και να σου πετάει τα συμβατά έξω. 

Απενεργοποίησε τα firmware update (γκουγκλαρε πως το κάνεις στον δικό σου εκτυπωτή) και δοκίμασε μετά απο κάποιον καιρό ξανά συμβατό. Λογικά θα δουλέψει.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, highpriest είπε

Για να καταλήξεις πως ένας εκτυπωτής δεν δουλεύει με συμβατά, πρέπει να δοκιμάσεις 3-4 φορές και ιδανικά με διαφορετικές μάρκες συμβατών. Αν δεν δουλέψει με καμία, τότε ναι, δεν παίρνει συμβατά.

Ο 2130 δεν είναι ένας απο αυτούς τους εκτυπωτές. Δουλευει κανονικά με συμβατά μελάνια. Μπορεί να έπεσες σε ελατωμματικό δοχείο ή (το πιο πιθανό σενάριο)να έχεις ενεργοποιημένα τα update και να σου πετάει τα συμβατά έξω. 

Απενεργοποίησε τα firmware update (γκουγκλαρε πως το κάνεις στον δικό σου εκτυπωτή) και δοκίμασε μετά απο κάποιον καιρό ξανά συμβατό. Λογικά θα δουλέψει.

Όποιο κι αν είναι το σενάριο, κάπως έτσι έχει η δουλειά. Τα ποιοτικά XL συμβατά για το συγκεκριμένο μηχάνημα (μαύρο και έγχρωμο) δεν ξεπερνούν τα 35€ και τα δύο μαζί.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, georgeole είπε

Όποιο κι αν είναι το σενάριο, κάπως έτσι έχει η δουλειά. Τα ποιοτικά XL συμβατά για το συγκεκριμένο μηχάνημα (μαύρο και έγχρωμο) δεν ξεπερνούν τα 35€ και τα δύο μαζί.

35 εντωμεταξυ δεν κανει ολοκληρο το μηχανημα 😂 ακομα και καινουριο οταν βγηκε το'βρισκες σε προσφορες 29-30... 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, lector είπε

35 εντωμεταξυ δεν κανει ολοκληρο το μηχανημα 😂 ακομα και καινουριο οταν βγηκε το'βρισκες σε προσφορες 29-30... 

Εντωμεταξύ οι Ink tank 315 ήταν πρακτικά το ίδιο μηχάνημα αλλά πουλιόταν 6-7 φορές πάνω.

Σου λέει η HP "Θες απο τα μελάνια; Θες απο το μηχάνημα; Εγώ μια φορά θα στα πάρω!"😄

Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε
1 ώρα πριν, lector είπε

Εντωμεταξύ οι Ink tank 315 ήταν πρακτικά το ίδιο μηχάνημα αλλά πουλιόταν 6-7 φορές πάνω.

Σου λέει η HP "Θες απο τα μελάνια; Θες απο το μηχάνημα; Εγώ μια φορά θα στα πάρω!"😄

Και πάλι καλά να λέμε. Τα original μελάνια κοστίζουν σχεδόν 60€.

Δημοσ.
Στις 12/9/2022 στις 10:43 ΜΜ, 1comment είπε

Από τότε γεμίζω το μελάνι όποτε αδειάσει και μόλις τα φτύσει αγοράζω άλλο. Με το γνήσιο είναι όλα κομπλέ.

Αφού μπορείς να γεμίσεις μόνος σου τα original τί τα θές τα συμβατά?Εάν κάθε φορά που τα γεμίζεις (μπουκαλάκια με μελάνι από inktank πιστεύω χρησιμοποιείς) πλένεις λίγο τα ακροφύσια θα σου κρατήσουν πολύ καιρό.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, gatos74 είπε

Αφού μπορείς να γεμίσεις μόνος σου τα original τί τα θές τα συμβατά?Εάν κάθε φορά που τα γεμίζεις (μπουκαλάκια με μελάνι από inktank πιστεύω χρησιμοποιείς) πλένεις λίγο τα ακροφύσια θα σου κρατήσουν πολύ καιρό.

υποθέτω, "γράφουν" εκτυπώσεις τα τσιπάκια..τα γεμίζει 2-3 φορές κ μετά..τσουπ...τέρμα

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

υποθέτω, "γράφουν" εκτυπώσεις τα τσιπάκια..τα γεμίζει 2-3 φορές κ μετά..τσουπ...τέρμα

Eάν ήταν έτσι δέν θα σε αφήναν να το κάνεις καθόλου...😀

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, gatos74 είπε

Eάν ήταν έτσι δέν θα σε αφήναν να το κάνεις καθόλου...😀

Τα Canon έχουν σίγουρα μετρητή ή κάποιας μορφής ανάγνωσης της στάθμης που μπλοκάρει τα πάντα και μπορείς να δημιουργήσεις μέχρι και πρόβλημα στην πλακέτα αν επιμένεις με απανωτά reset. Γι' αυτό και στα αναγεμίσματα μελανοκεφαλών Canon τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τις μελανοκεφαλές της HP. Προσοχή, μελανοκεφαλών, όχι απλών δοχείων.

Για τα HP,  χωρίς να μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά, θεωρώ πως έχουν όριο ασφαλείας ελαφρώς πάνω απο την ονομαστική τους δυνατότητα ή ακριβώς σε αυτήν. Πχ αν μια μελανοκεφαλή έχει ονομαστική δυνατότητα 300 σελίδων με το γνωστό 5% επικάλυψης, μπορεί ο μετρητής του να είναι στις 300 σελίδες ακριβώς ή ακόμη και ένα ποσοστό πάνω, πχ στις 350 σελίδες, για να καλύψουν και αυτόν που θα βγάλει σελίδες με επικάλυψη ακόμη μικρότερη απο το 5%.

Συνηθως ο μέσος χρήστης εκτυπώνει με επικαλύψεις  των 10-15% στην σελίδα οπότε μια ονομαστική αξία 300 σελίδων θα του δώσει 80-120 γεμάτες σελίδες. Αυτό σημαίνει πως με το γνήσιο μελάνι έχει φάει το 30-40% του μετρητή, ενώ στο πρώτο γέμισμα θα φάει άλλο ένα 30-40%, οπότε στο δεύτερο ή τρίτο γέμισμα ανάλογα και με τι επικαλύψεις κάνει, θα κλείσει τον αριθμό των 300-350 ονομαστικών σελίδων και θα μπλοκάρει.

Είναι ένα σενάριο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος πως ισχύει με αποδείξεις, αλλά παρόλα αυτά στην διάρκεια των ετών δεν έχω δει παρα μετρημένα δοχεία να αντέχουν πάνω απο 2-3 γεμίσματα  (όπου μπορεί λόγο χρήσης να έβγαζαν σελίδες με φώτο ή γραφήματα και να έτρωγαν επικαλυψεις 20-25% σε σχετικά λίγες σελίδες) οπότε οι αριθμοί κάνουν αυτό το σενάριο plausible λόγω των ενδείξεων.

Όσοι αναγεμίζετε σε καταστήματα, καλό είναι να πηγαίνετε με το δικό σας δοχείο και να μην το αφήνετε άδειο για να πάρετε άλλο γεμάτο. Δεν μπορείτε να ξέρετε πόσες φορές έχει γεμίσει και πόσο ταλαιπωρημένο είναι. Η καλύτερη πρακτική είναι 2 γεμίσματα και αντικατάσταση με νέο γνήσιο.Είτε γεμίζετε σε μαγαζί είτε μόνοι σας.

Δημοσ.
Στις 12/9/2022 στις 11:30 ΜΜ, highpriest είπε

Ο 2130 δεν είναι ένας απο αυτούς τους εκτυπωτές. Δουλευει κανονικά με συμβατά μελάνια. Μπορεί να έπεσες σε ελαττωματικό δοχείο ή (το πιο πιθανό σενάριο)να έχεις ενεργοποιημένα τα update και να σου πετάει τα συμβατά έξω. 

Δηλαδή να αγοράσω πάλι συμβατό και πάλι αν δεν δουλεύει, να το γυρίσω πίσω στο κατάστημα με κίνδυνο το κατάστημα να μην δεχτεί την επιστροφή λόγω αποσφράγισης. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι λύση αυτό. 

Στις 13/9/2022 στις 11:33 ΜΜ, gatos74 είπε

Δεν είπα ότι γεμίζω μόνος μου (αποπειράθηκα μια φορά και δεν έβγαζε τίποτα). Σε μαγαζί πήγαινα το οποίο όμως έκλεισε και πλέον στην πόλη μου δεν υπάρχει κανένα που να γεμίζει. Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Μόνη λύση η αγορά νέου και μάλιστα γνήσιου. 2-3 φορές πάντως δούλευε με γέμισμα το γνήσιο άνετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δηλαδή να αγοράσω πάλι συμβατό και πάλι αν δεν δουλεύει, να το γυρίσω πίσω στο κατάστημα με κίνδυνο το κατάστημα να μην δεχτεί την επιστροφή λόγω αποσφράγισης. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι λύση αυτό. 

Δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί αν λειτουργεί με συμβατά. Θα πρέπει να μπει κάποιο συμβατό. Αν υπάρχει συννενόηση με το κατάστημα το τολμας. Αν δεν υπάρχει μην το κάνεις, δεν αξίζει τον κόπο.

25 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν είπα ότι γεμίζω μόνος μου (αποπειράθηκα μια φορά και δεν έβγαζε τίποτα). Σε μαγαζί πήγαινα το οποίο όμως έκλεισε και πλέον στην πόλη μου δεν υπάρχει κανένα που να γεμίζει. Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Μόνη λύση η αγορά νέου και μάλιστα γνήσιου. 2-3 φορές πάντως δούλευε με γέμισμα το γνήσιο άνετα.

Το γέμισμα του μαύρου δοχείου είναι εύκολο. Προτείνω να δεις 2-3 βιντεάκια στο youtube (με όλα τα βήματα και τον τρόπο έκχυσηςπροσεκτικά) και να το τολμήσεις. Του έγχρωμου είναι πιο δύσκολο και συνήθως θέλει και μηχάνημα για σωστή δουλειά. 

Στην χειρότερη περίπτωση το μονο που θα χάσεις είναι 8-10 ευρώ η αγορά μαύρου χύμα μελανιού. Τα δοχεία σου έτσι κι αλλιώς όταν αδειάσουν δεν θα μπορείς να τα κάνεις κάτι άλλο, τώρα που έκλεισε το κατάστημα.

Επεξ/σία από highpriest
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, highpriest είπε

Το γέμισμα του μαύρου δοχείου είναι εύκολο. Προτείνω να δεις 2-3 βιντεάκια στο youtube (με όλα τα βήματα και τον τρόπο έκχυσηςπροσεκτικά) και να το τολμήσεις. Του έγχρωμου είναι πιο δύσκολο και συνήθως θέλει και μηχάνημα για σωστή δουλειά. 

Στην χειρότερη περίπτωση το μονο που θα χάσεις είναι 8-10 ευρώ η αγορά μαύρου χύμα μελανιού. Τα δοχεία σου έτσι κι αλλιώς όταν αδειάσουν δεν θα μπορείς να τα κάνεις κάτι άλλο, τώρα που έκλεισε το κατάστημα.

Γενικά μόνο το μαύρο γεμίζω και χρησιμοποιώ. Θα το αποπειραθώ ξανά. Έχω χύμα μαύρο. Η επόμενη λύση είναι να στείλω με κουριερ το άδειο σε μαγαζί άλλης πόλης για γεμισμα με έξοδα δικά μου. Πάλι φτηνότερα θα μου έρθει από το γνήσιο. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.

Ο δικος μου ΗΡ εχει μια επιλογη που λεει και καλα να μη δεχεται μη γνησια μελανια.Τσεκαρε μηπως εχει σε σενα τετοιο. Και κλεισε και τα firmware updates για ενεργοποιουν τετοιες επιλογες.

Δεν εχουν τα μελανια μετρητες.Εχω μελανια που τα γεμιζω μονος μου και εχω εκτυπωσει πανω απο 1000 σελιδες με τα ιδια δοχεια. Σιγουρα δεν εκτυπωνουν οπως τα καινουργια και θελουν ενα καλο καθαρισμα τα ακροφυσια αλλα για απλα εγγραφα που θελω, κανουν μια χαρα τη δουλεια τους. Ειχα παρει καλες ποσοτητες μελανιου απο Ebay οταν ηταν ακομα φθηνο (καθως εχουν ακριβυνει αρκετα) και εκτυπωνω σχεδον τσαμπα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Ο δικος μου ΗΡ εχει μια επιλογη που λεει και καλα να μη δεχεται μη γνησια μελανια.Τσεκαρε μηπως εχει σε σενα τετοιο. Και κλεισε και τα firmware updates για ενεργοποιουν τετοιες επιλογες.

Θέλουν ψάξιμο αυτά γιατί δεν ξέρω πώς να τα κάνω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...