zacharis1955 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nickol-us είπε Zachari έχω δει άπειρες φορές το γιατί η υπερβολική ραμ είναι για ηλίθιους. Ούτε ηλιθιος είμαι, ούτε περισσότερα απο 8gb (πχ 12 ή 16gb) είναι υπερβολική, εκτός αν ζεις πίσω στο 2018 που γυρίστηκε το βίντεο. Για ποιά χρήση φτιάχτηκε το μηχάνημα; Για πες μου μερικές χρήσεις που χρειάζονται cpu power χωρίς συνοδεία ραμ; Εντάξει, δύο στοιχειώδη πράγματα τα ξέρουμε, ξέρω επίσης οτι δεν πρόκειται να συμφωνήσεις, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Επίσης δεν μπορώ να πιστοποιήσω οτι πρόκειται για dual channel και όχι single channel τα 8gb, γιατί αν μιλάμε για single channel χειροτερεύουν κι άλλο τα πράγματα. Oι δουλειές γραφείου θα είναι το ίδιο βαριές και το 3018! Φτιάχτηκε για τις ανάγκες αυτών που λόγω επαγγελματικών -και μη- συχνών μετακινήσεων ψάχνουν ένα ελαφρύ περιορισμένων διαστάσεων καλής κατασκευής αξιοπρεπές 14"άρι που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και φθηνό! P.S: Κάποια παρομοίων χαρακτηριστικών αντιπροτασούλα σε κάτω από 500 €? Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από zacharis1955
Dantε Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Επίσης δεν μπορώ να πιστοποιήσω οτι πρόκειται για dual channel και όχι single channel τα 8gb, γιατί αν μιλάμε για single channel χειροτερεύουν κι άλλο τα πράγματα. Τι διαφορα ακριβως θα σου κανει στη χρηση γραφειου το dual channel; Τα 8 γιγα ειναι μια χαρα. Στο γραφειο εχω ενα σαπιο λαπτοπ με 8 γιγα και ανοιγω ενα σκασμο tabs ,excel και ποτε δεν εχω καταφερει να το γεμισω. Και ειναι και με shared. Τωρα αν καποιος θελει να ανοιγει φυλλα με μακροεντολες που τρεχουν πεπερασμενα στοιχεια,ε τοτε ναι δε θα του φτασουν. 1
zacharis1955 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Dantε είπε ... Τωρα αν καποιος θελει να ανοιγει φυλλα με μακροεντολες που τρεχουν πεπερασμενα στοιχεια,ε τοτε ναι δε θα του φτασουν. Kαι σ' αυτή την περίπτωση δεν ψάχνουν laptopάκια των 420 €!
nickol-us Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, zacharis1955 είπε Oι δουλειές γραφείου θα είναι το ίδιο βαριές και το 3018! Θες να μου πεις οτι τα προγράμματα δουλειών γραφείου μένουν ίδια και δεν αυξάνουν τις απαιτήσεις τους; Mail clients, office, browsing καταλαμβάνουν ίδιους πόρους με πριν από 5 χρόνια; 8 ώρες πριν, zacharis1955 είπε P.S: Κάποια παρομοίων χαρακτηριστικών αντιπροτασούλα σε κάτω από 500 €?, Το αν υπάρχει αντιπρόταση με το οτι μιλάμε για καλή-κακή προσφορά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Πολύ ωραίο find, έληξε όμως η προσφορά, μάλιστα χωρίς να με ενδιαφέρει έκανα από τους πρώτους like Τέλειος επεξεργαστής για δουλειές γραφείου 100+ ευρώ λιγότερα δυνατότητα αναβάθμιση μνήμης Όταν σου είπαν οτι αυτή η προσφορά(acer) είναι μέτρια, έκανες παράθεση τη διαφορά δύναμης των cpu και ξαναλέω, πολλούς πυρήνες -> multitasking -> με μόνο 8gb τι νόημα έχει; 7 ώρες πριν, Dantε είπε Τι διαφορα ακριβως θα σου κανει στη χρηση γραφειου το dual channel; Μεγάλη διαφορά. Πόσο μάλλον που μιλάμε για igpu και shared ram. 7 ώρες πριν, Dantε είπε Τα 8 γιγα ειναι μια χαρα. Στο γραφειο εχω ενα σαπιο λαπτοπ με 8 γιγα και ανοιγω ενα σκασμο tabs ,excel και ποτε δεν εχω καταφερει να το γεμισω. Και ειναι και με shared. Τωρα αν καποιος θελει να ανοιγει φυλλα με μακροεντολες που τρεχουν πεπερασμενα στοιχεια,ε τοτε ναι δε θα του φτασουν. Σταθήκατε πολύ στο οτι 8gb ram είναι αρκετά για δουλειές γραφείου κάτι που πραγματικά ισχύει για την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Εδώ μιλάμε αν έχει νόημα ο επεξεργαστής με τους πολλούς πυρήνες όταν υπάρχει αυτός ο σοβαρός περιορισμός της ραμ και τι θα γίνει αν σε 1-2 χρόνια αυξηθούν οι ανάγκες των διαθέσιμων πόρων. Κάπου εδώ να υπενθυμίσω, οτι παλιά μηχανήματα που ζουν ακόμα, είναι γιατί είχαν τη δυνατότητα επέκτασης της μνήμης ραμ, καθώς τότε τα 4gb έφταναν και περίσσευαν για δουλειές γραφείου Spoiler Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Προσωπικά το κλείνω εδώ γιατί είμαστε ήδη στα όρια του off topic. Καλή σας μέρα
Dantε Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Θες να μου πεις οτι τα προγράμματα δουλειών γραφείου μένουν ίδια και δεν αυξάνουν τις απαιτήσεις τους; Mail clients, office, browsing καταλαμβάνουν ίδιους πόρους με πριν από 5 χρόνια; Το αν υπάρχει αντιπρόταση με το οτι μιλάμε για καλή-κακή προσφορά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Πολύ ωραίο find, έληξε όμως η προσφορά, μάλιστα χωρίς να με ενδιαφέρει έκανα από τους πρώτους like Τέλειος επεξεργαστής για δουλειές γραφείου 100+ ευρώ λιγότερα δυνατότητα αναβάθμιση μνήμης Όταν σου είπαν οτι αυτή η προσφορά(acer) είναι μέτρια, έκανες παράθεση τη διαφορά δύναμης των cpu και ξαναλέω, πολλούς πυρήνες -> multitasking -> με μόνο 8gb τι νόημα έχει; Μεγάλη διαφορά. Πόσο μάλλον που μιλάμε για igpu και shared ram. Σταθήκατε πολύ στο οτι 8gb ram είναι αρκετά για δουλειές γραφείου κάτι που πραγματικά ισχύει για την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Εδώ μιλάμε αν έχει νόημα ο επεξεργαστής με τους πολλούς πυρήνες όταν υπάρχει αυτός ο σοβαρός περιορισμός της ραμ και τι θα γίνει αν σε 1-2 χρόνια αυξηθούν οι ανάγκες των διαθέσιμων πόρων. Κάπου εδώ να υπενθυμίσω, οτι παλιά μηχανήματα που ζουν ακόμα, είναι γιατί είχαν τη δυνατότητα επέκτασης της μνήμης ραμ, καθώς τότε τα 4gb έφταναν και περίσσευαν για δουλειές γραφείου Απόκρυψη περιεχομένων Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Προσωπικά το κλείνω εδώ γιατί είμαστε ήδη στα όρια του off topic. Καλή σας μέρα Θα διαφωνησω. Σε ολα τα παλια λαπτοπ, πρωτα κλανει ο επεξεργαστης και ειναι ανεπαρκης, παρα τα 4 γιγα ραμ. Σε PC με windows 10 και 4 gb ραμ που εχουν αξιοπρεπη επεξεργαστη, μια χαρα δουλεια κανεις. Με 8 η ακομα και 16 γιγα ραμ και χρεπι επεξεργαστη, σερνεται. Οποτε ναι για καθημερινη χρηση βρισκω πιο χρησιμο εναν πιο δυνατο επεξεργαστη παρα απλετη ραμ, με βαση την εμπειρια μου. Φυσικα οχι υπερβολες του στυλ 8πυρηνο με 8 γιγα ραμ. Επειδη εχω ενα ιδιας φιλοσοφιας laptop με 10110U+8GB ram, οταν το πολυ φορτωνω ,πρωτα μπουκωνει ο επεξεργαστης (παρολο που ειναι αξιολογος αλλα οχι κατι ιδιαιτερο) και η ραμ ποτε δε με εχει προβληματισει. Επισης επαναλαμβανω πως ναι εχει igpu και τη βοηθαει το dual channel, αλλα σε τι ακριβως θες την igpu για δουλειες γραφειου. 1
Rattlehead Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dantε είπε Επισης επαναλαμβανω πως ναι εχει igpu και τη βοηθαει το dual channel, αλλα σε τι ακριβως θες την igpu για δουλειες γραφειου. Spoiler Θα δώσω εγώ ένα παράδειγμα καθώς, αλλάζουν οι απαιτήσεις των εταιρειών, ναι. Μας έχουν λαπτοπ στο γραφείο i3-10ης 8 gb. Μας υποχρεωνουν να έχουμε 4 account logged in(διαφορετικά για 4 άτομα, σε φάση άμεσης εναλλαγής λογαριασμού) και όλα μα όλα τα άρχεια μας excel τρέχουν με μακροεντολες. Και μακροεντολες με vlookup που κοιτάει αλλά excel με άλλες μακροεντολες κτλ Το σύστημα είναι πεθαμένο από μνήμη, υπόψιν Δεν έχουμε πρόσβαση ίντερνετ,άρα όχι tabs, είμαι κουμπωμένο απλά στο δίκτυο και οι λογαριασμοί εναλλαγής κλείνουν όλα τα άρχεια που έχουν ανοιχτα. Συμφωνω με nickol-us Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από Rattlehead 1
skar1983 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 @zacharis1955 τι προτιμάς αυτό ή το chuwi του Banggood; Για παρουσιάσεις και office .thanks
zacharis1955 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, skar1983 είπε @zacharis1955 τι προτιμάς αυτό ή το chuwi του Banggood; Για παρουσιάσεις και office .thanks Αρκεί το Chuwi... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα