QuantumWanderer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είμαι πάνω από 10ετία με iPad, 4+ χρόνια και με iPhone, 2+ χρόνια και με Apple Watch. Προσωπικά έχω σε υψηλή εκτίμηση, την ενσωματωμένη και κοινή εμπειρία του οικοσυστήματος, όσον αφορά το επίπεδο του λογισμικού. Σκεφτόμουν, όμως, ότι σε μερικά θέματα η Apple έχει μείνει πολύ πίσω, ειδικά στην «απλότητα» που περιγράφει, usability (όχι μόνο διεπιφάνειας), και άλλα παρόμοια που η ίδια διαφημίζει. Ενδεικτικά, τα 3 παραπάνω devices που αποτελούν μια λύση φορητών συσκευών που έχεις μαζί σου, απαιτούν 3 διαφορετικούς φορτιστές. 1 για lighting για το iPhone. 1 για USB-C για το iPad (οι νεώτερες εκδοχές). 1 με τον ειδικό αντάπτορα ασύρματης φόρτισης του AppleWatch. Αλήθεια, τί έχει να μάς πει η Apple γι' αυτή την επιτυχία του «ενιαίου οικοσυστήματος»; 3 φορτιστές σε ένα ταξίδι για 3 devices; ΥΓ να μην αρχίζω να καταμετρώ τις Qi λύσεις τρίτων φορτιστών, που π.χ. κουβαλάς ως 4ο φορτιστή, για το iPhone, αν θέλεις αυτή την ευελιξία ... αλλά δεν φορτίζουν τις άλλες 2 συσκευές ... Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από kostasgr78 1
M A T R I X Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μαζί σου, αλλά δε νομίζω να αποκτήσουμε ποτέ 1 φορτιστή για όλες αυτές τις συσκευές. Σίγουρα iphone/ipad στο μέλλον, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με την Apple. Εγώ θα πρότεινα: https://satechi.net/products/108w-pro-usb-c-pd-desktop-charger?variant=32118454386776 https://satechi.net/products/usb-c-magnetic-charging-dock?variant=31972324769880 υπάρχουν και πιο οικονομικά minix/anker
QuantumWanderer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω κι εγώ, τρίτο φορτιστή πολλαπλών εξόδων (Anker), αλλά δεν είναι αυτό το νόημα του παραπάνω προβληματισμού μου.
M A T R I X Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Ποιο είναι το νόημα τότε; Προφανώς μέχρι να την υποχρεώσουν να γυρίσει σε usb-c δεν θα το κάνει, όσο και αν ο κόσμος παραπονιέται για αυτό. Βγάζει πολλά λεφτά από αυτό για να το κάνει. Η "απλότητα" που προσφέρει δεν έχει καμία σχέση με τον παραπάνω προβληματισμό σου. Το πρόβλημα είναι να μην κουβαλάς 2 καλώδια και 2-3 αντάπτορες μαζί σου σε ένα ταξίδι; Πόσα ταξίδια κάνεις το μήνα; Αν ταξιδεύεις 2+ φορές τη βδομάδα, υπάρχουν λύσεις. Αν όχι, το θεωρώ περιττό.
QuantumWanderer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Αναφέρομαι στο ψευτομαρκετάρισμα του simplicity, που σε κάποια πράγματα το έχει εφαρμόσει, αλλά σε άλλα όχι. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο τί πρόσωπο και εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα πλασάρει και σχεδιαστική «απλότητα», ενώ σε κάποια δεν το έχει κάνει. Στο θέμα της φόρτισης, για παράδειγμα, απλότητα στο σχεδιασμό θα ήταν όλα τα φορητά προϊόντα της να φόρτιζαν με ένα και μοναδικό πρότυπο και αντάπτορα.
ramarg Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/9/2022 στις 5:33 ΜΜ, kostasgr78 είπε Είμαι πάνω από 10ετία με iPad, 4+ χρόνια και με iPhone, 2+ χρόνια και με Apple Watch. Προσωπικά έχω σε υψηλή εκτίμηση, την ενσωματωμένη και κοινή εμπειρία του οικοσυστήματος, όσον αφορά το επίπεδο του λογισμικού. Σκεφτόμουν, όμως, ότι σε μερικά θέματα η Apple έχει μείνει πολύ πίσω, ειδικά στην «απλότητα» που περιγράφει, usability (όχι μόνο διεπιφάνειας), και άλλα παρόμοια που η ίδια διαφημίζει. Ενδεικτικά, τα 3 παραπάνω devices που αποτελούν μια λύση φορητών συσκευών που έχεις μαζί σου, απαιτούν 3 διαφορετικούς φορτιστές. 1 για lighting για το iPhone. 1 για USB-C για το iPad (οι νεώτερες εκδοχές). 1 με τον ειδικό αντάπτορα ασύρματης φόρτισης του AppleWatch. Αλήθεια, τί έχει να μάς πει η Apple γι' αυτή την επιτυχία του «ενιαίου οικοσυστήματος»; 3 φορτιστές σε ένα ταξίδι για 3 devices; ΥΓ να μην αρχίζω να καταμετρώ τις Qi λύσεις τρίτων φορτιστών, που π.χ. κουβαλάς ως 4ο φορτιστή, για το iPhone, αν θέλεις αυτή την ευελιξία ... αλλά δεν φορτίζουν τις άλλες 2 συσκευές ... Το πρόβλημα αυτό λύνεται για όσους δεν είναι κολλημένοι με το USB-A και έχουν κάνει μετάβαση στα αντίστοιχα καλώδια φόρτισης USB-C. Πρακτικά το power brick για όλα αυτά είναι ένα. Τώρα ως προς τα καλώδια και το όραμα κάποια στιγμή να έχουμε μία συνολική λύση για όλα δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί. Και αυτό γιατί πρακτικά εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει θύρα φόρτισης στο apple watch (είτε lightning είτε c). Επομένως ακόμα και αν έβαζε C στο iPhone απλά θα έλυνε το πρόβλημα ομοιομορφίας ανάμεσα στα iPhone & iPad, αλλά στο ρολόι το θέμα θα παρέμενε. Αντίστοιχα κάτι το οποίο θεωρώ απαράδεκτο, είναι αυτό που συνέβη το 2017-18 ενόψει της κυκλοφορίας του AirPower (που δεν κυκλοφόρησε ποτέ τελικά) το Apple Watch Series 3 που παρουσιάστηκε τότε είχε το πρότυπο φόρτισης Qi - δηλαδή ικανότητα να φορτίσει επαγωγικά σε φορτιστές που ήδη είχαμε αλλά ΔΕΝ το επέτρεπε το λειτουργικό. Επομένως είχε και δεν είχε Qi επί της ουσίας (αν δεν κάνω λάθος το ίδιο ισχύει και με όλα τα σημερινά μοντέλα). Συνεπώς έστω και σε θεωρητικό επίπεδο θα έπρεπε τουλάχιστον να δούμε την δυνατότητα του ασύρματου MagSafe Inductive Charger να υποστηρίζεται όχι μόνο από τα iPhone & AirPods αλλά και από το ρολόι και το iPad αντίστοιχα (σε περίπτωση που το επανασχεδιάσουν με γυαλί στην πλάτη). Τώρα στην πράξη, ακόμα και αν παρουσιάσει ένα ενιαίο πρότυπο Magsafe για όλες τις συσκευές, ανοίγουν άλλα θέματα όπως το αν είναι διατεθειμένοι οι χρήστες να υπομείνουν την αργή ταχύτητα της επαγωγικής φόρτισης προκειμένου να έχουν ένα καλώδιο για όλα + τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες που ανεβάζει ο Μagsafe κατά τη διάρκεια φόρτισης. Όταν φτάνει στο σημείο να ανεβάζει θερμοκρασία 70-90 βαθμούς για φόρτιση iPhone δε θέλω να φανταστώ τί μπορεί να γίνει για την μπαταρία του iPad (η οποία βάσει χωρητικότητας) χρειάζεται τον τριπλάσιο χρόνο για να φορτίσει. Και μιλάμε για 15W έτσι. Εαν αυτό αυξηθεί για ταχύτερη φόρτιση δεν θα κάνουμε συζήτηση για 70 βαθμούς αλλά για έγκαυμα. Με λίγα λόγια το πρότυπο φόρτισης είναι λίγο άλυτο στην παρούσα φάση. Γιατί ένα ενιαίο πρότυπο καλωδίου θα εξαιρούσε το Apple Watch, και ένα ενιαίο πρότυπο Magsafe στερεί την ταχύτητα φόρτισης από όλους. Ίσως η μόνη λύση να είναι το νέο Magsafe των Macbook. Αρκετά απλό, ασφαλές, γρήγορο και ανθεκτικό ως θύρα. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από ramarg
QuantumWanderer Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το power brick δεν μπορεί να είναι πάντα ένα, ανάλογα με τις συνθήκες φόρτισης και χρήσης του καθενός. Π.χ. την ώρα δουλειάς βολεύει πολλούς ένα όρθιο Qi charger για να το βάζεις/βγάζεις πολλές φορές με burst φορτίσεις. Το Apple Watch, αρκετοί το φορτίζουν στο κομοδίνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, άρα θέλεις κάτι μόνιμα καρφωμένο εκεί, για να μη πηγαινοέρχεται το brick. Αρκετές φορές θέλεις να φορτίσεις για πιο μεγάλη διάρκεια το iPad, άρα δεν μπορείς να είσαι με ένα, κλπ, κλπ, κλπ. Ακόμα και στη φορητότητα, δεν γίνεται πάντα με ένα. Γενικά ένας αχταρμάς, ακόμα και εντός του οικοσυστήματος. Το έχουν χάσει. Ή μάλλον, δεν το έπιασαν ποτέ, για να το χάσουν. ΥΓ να μη βάλω στην παραπάνω εξίσωση φορτιστών, μια τυπική οικογένεια - ας πούμε μόνο με τους γονείς για αρχή με συσκευές και τα παιδιά μικρά. 2 iPhone, 2 iPad, 2 Apple Watch, πόσους φορτιστές πρέπει να έχεις και στο σπίτι και να κουβαλάς μαζί σου σε κάθε ταξίδι 😂 Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από kostasgr78
ramarg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 16/9/2022 στις 7:29 ΜΜ, kostasgr78 είπε Το power brick δεν μπορεί να είναι πάντα ένα, ανάλογα με τις συνθήκες φόρτισης και χρήσης του καθενός. Π.χ. την ώρα δουλειάς βολεύει πολλούς ένα όρθιο Qi charger για να το βάζεις/βγάζεις πολλές φορές με burst φορτίσεις. Το Apple Watch, αρκετοί το φορτίζουν στο κομοδίνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, άρα θέλεις κάτι μόνιμα καρφωμένο εκεί, για να μη πηγαινοέρχεται το brick. Αρκετές φορές θέλεις να φορτίσεις για πιο μεγάλη διάρκεια το iPad, άρα δεν μπορείς να είσαι με ένα, κλπ, κλπ, κλπ. Ακόμα και στη φορητότητα, δεν γίνεται πάντα με ένα. Γενικά ένας αχταρμάς, ακόμα και εντός του οικοσυστήματος. Το έχουν χάσει. Ή μάλλον, δεν το έπιασαν ποτέ, για να το χάσουν. ΥΓ να μη βάλω στην παραπάνω εξίσωση φορτιστών, μια τυπική οικογένεια - ας πούμε μόνο με τους γονείς για αρχή με συσκευές και τα παιδιά μικρά. 2 iPhone, 2 iPad, 2 Apple Watch, πόσους φορτιστές πρέπει να έχεις και στο σπίτι και να κουβαλάς μαζί σου σε κάθε ταξίδι 😂 Η Apple βέβαια προσπάθησε να κάνει κάτι τότε με το AirPower αλλά δεν τους βγήκε... Η ουσία πάντως είναι αυτή που περιγράφεις. Πραγματικά έχει ξεφύγει το θέμα και δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα power brick για όλους στο σπίτι. Ακόμα και αν όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο φόρτισης, η ανάγκη για πολλούς φορτιστές παραμένει. Εγώ προσωπικά έχω τοποθετήσει 2-3 charging stations σε σημεία του σπιτιού που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες φόρτισης κάθε φορά. Το κομοδίνο προφανώς είναι η κλασσική εστία φόρτισης αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεσαι φορτιστές σε ετοιμότητα στο σαλόνι, στο χωλ, στο γραφείο κοκ. Έχουμε δρόμο ακόμα.. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από ramarg 1
QuantumWanderer Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Τα πολλαπλά βύσματα φόρτισης, συνεχίζουν ως «έργο» στο οικοσύστημα. Πάλι καλά που η ΕΕ θα υποχρεώσει τα iPhone από του χρόνου να είναι σε USB-C και θα χαιρετήσουμε το ένα από την παρέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις