walex Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Παρατήρησα στον ΕΝΦΙΑ ότι φέτος πρέπει να έχουν κάνει λάθος στην τιμή Ζώνης. Η αναγραφόμενη τιμή ζώνης στο εκκαθαριστικό μου δεν συμφωνεί με την τιμή ζώνης εδώ https://maps.gsis.gr/valuemaps/ Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος και πως το χειριζόμαστε? Προς το παρόν πήρα τηλέφωνο στην ΑΑΔΕ και το ανέφερα και είπαν θα το κοιτάξουν και ότι κάποιος θα με πάρει πίσω αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Έλεγξε στον λογαριασμό της ΔΕΗ πόσο σου γράφει. Σε εμάς ανέβηκε από το 2022 στα 2000 ευρώ το τμ από τα 1400 που ήταν. Το είδαμε πρώτα στην ΔΕΗ από το ΤΑΠ και μετά στον ΕΝΦΙΑ. Αν και τα δύο συμφωνούν τότε αποκλείεται να έχει γίνει λάθος. Αν επιμένετε καλύτερα να ρωτήσετε τα κεντρικά κάποιου υπουργείου η και δικηγόρο με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ενημερωθεί το κράτος. Ο καθορισμός των ζωνών και των τιμών γίνεται με υπουργικές αποφάσεις και όχι από κάποιους διευθυντές η υπαλλήλους, όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολο και σύντομο να αλλάξουν στην σπάνια περιπτωση που έχει γίνει λάθος.
walex Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Έλεγξε στον λογαριασμό της ΔΕΗ πόσο σου γράφει. Σε εμάς ανέβηκε από το 2022 στα 2000 ευρώ το τμ από τα 1400 που ήταν. Το είδαμε πρώτα στην ΔΕΗ από το ΤΑΠ και μετά στον ΕΝΦΙΑ. Αν και τα δύο συμφωνούν τότε αποκλείεται να έχει γίνει λάθος. Αν επιμένετε καλύτερα να ρωτήσετε τα κεντρικά κάποιου υπουργείου η και δικηγόρο με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ενημερωθεί το κράτος. Ο καθορισμός των ζωνών και των τιμών γίνεται με υπουργικές αποφάσεις και όχι από κάποιους διευθυντές η υπαλλήλους, όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολο και σύντομο να αλλάξουν στην σπάνια περιπτωση που έχει γίνει λάθος. ο λογαριασμός της ΔΕΗ το αναγράφει σώστα 1.700 ευρώ, οπώς εδώ https://maps.gsis.gr/valuemaps/, ενώ στον ΕΝΦΙΑ γράφουν 2.000
GREGORYMO Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, walex είπε Παρατήρησα στον ΕΝΦΙΑ ότι φέτος πρέπει να έχουν κάνει λάθος στην τιμή Ζώνης. Η αναγραφόμενη τιμή ζώνης στο εκκαθαριστικό μου δεν συμφωνεί με την τιμή ζώνης εδώ https://maps.gsis.gr/valuemaps/ Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος και πως το χειριζόμαστε? Προς το παρόν πήρα τηλέφωνο στην ΑΑΔΕ και το ανέφερα και είπαν θα το κοιτάξουν και ότι κάποιος θα με πάρει πίσω αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Το λάθος στο valuemaps είναι μόνο στο 2021 η και στο 2018 ?
walex Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το λάθος στο valuemaps είναι μόνο στο 2021 η και στο 2018 ? μόνο στο 2021
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Στο εξοχικό είχα λάθος τιμή ζώνης από την αρχή του ΕΝΦΙΑ μέχρι πέρσι που το πήρα χαμπάρι τυχαίως, 1300 ευρω/τμ αντί για 1100 που ήταν κανονικά. Έκανα τροποποιητικές για τα προηγούμενα 5 χρόνια + τρέχων έτος μέσω του Ε9, επιλέγεις σε χάρτη το οικοδομικό "τετράγωνο" στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο, σε μένα το είχαν 4-5χλμ μακρυά σε περιοχή με μεγαλύτερη τιμή ζώνης. Αποτέλεσμα, σχεδόν 2500 ευρώ πίσω. Κρίμα που δεν το είχα πάρει χαμπάρι νωρίτερα να μην τους "χάριζα" τα πρώτα χρόνια.
walex Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Στο εξοχικό είχα λάθος τιμή ζώνης από την αρχή του ΕΝΦΙΑ μέχρι πέρσι που το πήρα χαμπάρι τυχαίως, 1300 αντί για 1100 που ήταν κανονικά. Έκανα τροποποιητικές για τα προηγούμενα 5 χρόνια + τρέχων έτων μέσω του Ε9, επιλέγεις σε χάρτη το οικοδομικό "τετράγωνο" στο οποίο βρίσκεται το σπίτι, σε μένα το είχαν 3-4χλμ μακρυά σε περιοχή με μεγαλύτερη τιμή ζώνης. Αποτέλεσμα, σχεδόν 2500 ευρώ πίσω. Κρίμα που δεν το είχα πάρει χαμπάρι νωρίτερα να μην τους "χάριζα" τα πρώτα χρόνια. Σε εμένα είναι σωστά το σπίτι στον χάρτη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 15 minutes ago, walex said: Σε εμένα είναι σωστά το σπίτι στον χάρτη. Τότε παίζει να ανέβηκε η τιμή με τις περσινές αλλαγές που ίσχυσαν από 1/1/2022 κι ο δήμος να μην έχει αλλάξει ακόμα τις τιμές στο λογαριασμό ρεύματος.
walex Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Thresh είπε Τότε παίζει να ανέβηκε η τιμή με τις περσινές αλλαγές που ίσχυσαν από 1/1/2022 κι ο δήμος να μην έχει αλλάξει ακόμα τις τιμές στο λογαριασμό ρεύματος. Ναι ανέβηκε από 1.300 στα 1.700. εμένα γράφει 2.000 στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Στον λογαριασμό της ΔΕΗ το γράφει σωστά 1.700 όπως προκύπτει από εδώ https://maps.gsis.gr/valuemaps/
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 minute ago, walex said: Ναι ανέβηκε από 1.300 στα 1.700. εμένα γράφει 2.000 στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Στον λογαριασμό της ΔΕΗ το γράφει σωστά 1.700 όπως προκύπτει από εδώ https://maps.gsis.gr/valuemaps/ Δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, αφού στο χάρτη του Ε9 είναι στο σωστό οικοδομικό τετράγωνο, μάλλον θα πρέπει να μιλήσεις με τη ΔΟΥ σου ή με το λογιστή αν έχεις.
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Thresh είπε Αποτέλεσμα, σχεδόν 2500 ευρώ πίσω. Μήπως ήθελες να γράψεις 250 ή 25?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 11 minutes ago, Joshua21 said: Μήπως ήθελες να γράψεις 250 ή 25? Nope, μιλάμε για 5+1 χρόνια έτσι. Ανέβαινε αρκετά η διαφορά λόγω συμπληρωματικού φόρου.
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Αλήθεια, οι τροποποιητικές Ε9 για τα προηγούμενα έτη δεν είχαν πρόστιμο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 minute ago, Joshua21 said: Αλήθεια, οι τροποποιητικές Ε9 για τα προηγούμενα έτη δεν είχαν πρόστιμο? Από ότι μου είπε ο λογιστής κι από ότι φάνηκε όχι, δεν ήρθε κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα