oumtt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, chtsarts είπε Πιστεύω ότι χρησιμοποιείς 5Ghz για το WiFi και όχι 2.4Ghz Ναι στο 5Ghz 1 ώρα πριν, favou2000 είπε Αν όχι τότε το πρόβλημα είναι δικό τους και πρέπει να το λύσουν αυτοί εκτός αν έχεις πολύ μεγάλη απόσταση από την καμπίνα οπότε δικαιολογείται η απώλεια.Εφοσον ομως λες οτι ο γειτονας πιανει 51 τοτε δεν ισχυει η αποσταση απο την καμπινα οποτε ισχυουν τα δυο πρωτα. 500μ είναι το καμπίνα, έχει έρθει πριν από δύο μήνες τεχνικός άλλαξε τα εξωτερικά καλώδια και μας είπε να αλλάξουμε τα εσωτερικά.. Αλλάξαμε και το πρόβλημα αποσυνδέσης αντικαταστάθηκε, αλλά η ταχύτητα έμεινε ίδια. Δεν ξέρω σε μας έχει έρθει το modem zyxel t50b και στην γείτονα μας έχει zte h288a.. Μπορεί να είναι και από το modem.🤷🏻♂️
Georgram Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, favou2000 είπε Αν όχι τότε το πρόβλημα είναι δικό τους και πρέπει να το λύσουν αυτοί εκτός αν έχεις πολύ μεγάλη απόσταση από την καμπίνα οπότε δικαιολογείται η απώλεια.Εφοσον ομως λες οτι ο γειτονας πιανει 51 τοτε δεν ισχυει η αποσταση απο την καμπινα οποτε ισχυουν τα δυο πρωτα. Sorry κιόλας αλλά αυτό που λες δεν ισχυει! Παρόμοιο πρόβλημα έχω σε 100αρα γραμμή από την πρώτη μέρα που ενεργοποιήθηκε! Πιάνω γύρω στα 75/100! Αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα,ήρθε τεχνικός και συγχρονίζω ότι γράφει το κουτί έξω! Παραδέχθηκαν ότι το πρόβλημα είναι δικό τους! Ο από πάνω μου ακριβως ίδια εταιρία ιδιο συμβόλαιο πιάνει 101/100! Στην ουσία ο τελευταίος που μίλησα στο τηλέφωνο με επιβεβαίωσε οτι δεν μπορει να γινει κάτι γιατί δεν μπορει να αλλάξει ο βρόγχος(;) Επειδη δεν είμαι τεχνικος ούτε γνωρίζω και πολλά για το πως λειτουργούν οι εταιρίες με τις καμπίνες κτλπ βαρέθηκα να ασχολούμαι και περιμένω να τελειώσει το συμβόλαιο να φύγω από αυτά τα σιχάματα! Και το λέω έτσι γιατί πάντα είχα προβλήματα με την nova παλαιότερα,τώρα στην wind,και πάλι στην wind->nova που έγινε! Ένα πράμα σαν να με κυνηγάνε!
comfuzio Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Georgram είπε Sorry κιόλας αλλά αυτό που λες δεν ισχυει! Παρόμοιο πρόβλημα έχω σε 100αρα γραμμή από την πρώτη μέρα που ενεργοποιήθηκε! Πιάνω γύρω στα 75/100! Αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα,ήρθε τεχνικός και συγχρονίζω ότι γράφει το κουτί έξω! Παραδέχθηκαν ότι το πρόβλημα είναι δικό τους! Ο από πάνω μου ακριβως ίδια εταιρία ιδιο συμβόλαιο πιάνει 101/100! Στην ουσία ο τελευταίος που μίλησα στο τηλέφωνο με επιβεβαίωσε οτι δεν μπορει να γινει κάτι γιατί δεν μπορει να αλλάξει ο βρόγχος(;) Επειδη δεν είμαι τεχνικος ούτε γνωρίζω και πολλά για το πως λειτουργούν οι εταιρίες με τις καμπίνες κτλπ βαρέθηκα να ασχολούμαι και περιμένω να τελειώσει το συμβόλαιο να φύγω από αυτά τα σιχάματα! Και το λέω έτσι γιατί πάντα είχα προβλήματα με την nova παλαιότερα,τώρα στην wind,και πάλι στην wind->nova που έγινε! Ένα πράμα σαν να με κυνηγάνε! Κοίτα πως το βλέπει ο ΟΤΕ στον οποίο ανήκει το δίκτυο χαλκού. Αν έχεις μικτά download + upload 80mbps στην 100mbps γραμμή, δεν είναι βλάβη. Για τους παρόχους αν έχεις κατέβασμα κάτω από 80 και ο ΟΤΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί μικτά είσαι πάνω από το 80, σου περνάνε έκπτωση. Αλλαγή από πάροχο σε πάροχο με ίδια γραμμή μόνο το router αλλάζει, ο χαλκός παραμένει ίδιος μέχρι την καμπίνα/κέντρο. Μην περιμένεις και πολλά δλδ από αλλαγή παρόχου, δοκίμασε ένα άλλο router κάποιου φίλου σου πχ να δεις διαφορές. Εσύ τώρα λες πιάνεις 75 στα 100, σίγουρα πιάνεις 10 ή 11 upload άρα μικτά είσαι 85 ή 86 οπότε δεν είναι βλάβη κατά τον ΟΤΕ για να σου κάνουν αλλαγή βρόχου. Αν έχεις κανέναν γνωστό στον ΟΤΕ ίσως να μπορέσεις να κάνεις κάτι για δοκιμή 1
oumtt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, comfuzio είπε αλλαγή βρόχου Τι σημαίνει αυτό; Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο;
comfuzio Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, oumtt είπε Τι σημαίνει αυτό; Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο; Βρόχος είναι το όλο κύκλωμα (loop στα Αγγλικά), αλλαγή βρόχου τώρα στο vdsl από καμπίνα είναι να σου αλλάξουν το ζευγάρι χαλκού που έρχεται από την καμπίνα προς το κτήριο
Georgram Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, comfuzio είπε Κοίτα πως το βλέπει ο ΟΤΕ στον οποίο ανήκει το δίκτυο χαλκού. Αν έχεις μικτά download + upload 80mbps στην 100mbps γραμμή, δεν είναι βλάβη. Για τους παρόχους αν έχεις κατέβασμα κάτω από 80 και ο ΟΤΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί μικτά είσαι πάνω από το 80, σου περνάνε έκπτωση. Αλλαγή από πάροχο σε πάροχο με ίδια γραμμή μόνο το router αλλάζει, ο χαλκός παραμένει ίδιος μέχρι την καμπίνα/κέντρο. Μην περιμένεις και πολλά δλδ από αλλαγή παρόχου, δοκίμασε ένα άλλο router κάποιου φίλου σου πχ να δεις διαφορές. Εσύ τώρα λες πιάνεις 75 στα 100, σίγουρα πιάνεις 10 ή 11 upload άρα μικτά είσαι 85 ή 86 οπότε δεν είναι βλάβη κατά τον ΟΤΕ για να σου κάνουν αλλαγή βρόχου. Αν έχεις κανέναν γνωστό στον ΟΤΕ ίσως να μπορέσεις να κάνεις κάτι για δοκιμή Ναι upload πιάνω τόσο! Όσο για τον βρόγχο τα ίδια μου είπε και ο τελευταίος που μίλησα στο τηλέφωνο όποτε μαλλον είχε δίκιο! Δυστυχώς για λίγα μέτρα δεν με πιάνει η inalan και θα πρέπει να φάω στην μάπα τα γνωστά καρτέλ!
comfuzio Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Georgram είπε Ναι upload πιάνω τόσο! Όσο για τον βρόγχο τα ίδια μου είπε και ο τελευταίος που μίλησα στο τηλέφωνο όποτε μαλλον είχε δίκιο! Δυστυχώς για λίγα μέτρα δεν με πιάνει η inalan και θα πρέπει να φάω στην μάπα τα γνωστά καρτέλ! Τουλάχιστον σου περάσαν κάποια έκπτωση; Εγώ όταν ήμουν στο τεχνικό της vf, αν και ήταν δύσκολο μερικές φορές, ανέλυα όσο πιο καλά μπορούσα στον πελάτη τι γίνεται και τα πήγαινα όλα για έκπτωση. Τώρα πόση ήταν δεν ξέρω καθώς δεν είχα επαφή με λογαριασμούς, απλά και γω σαν καταναλωτής το έβλεπα ότι οκ αφού δεν μπορούμε να πιάσουμε το μέγιστο, τουλάχιστον να μην το πληρώνουμε για κάτι που δεν πιάνουμε. Λογικά και η nova κάτι θα έχει για έκπτωση, απλά δεν είχα πάει 2nd στην nova για να ξέρω, εκεί μόνο άνοιγα βλάβες
oumtt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, comfuzio είπε Βρόχος είναι το όλο κύκλωμα (loop στα Αγγλικά), αλλαγή βρόχου τώρα στο vdsl από καμπίνα είναι να σου αλλάξουν το ζευγάρι χαλκού που έρχεται από την καμπίνα προς το κτήριο Και πόσο κάνει αλλαγή βρόχου; Ναι, η καμπίνα που παίρνω εγώ έχω απόσταση 500m και η καμπίνα με το αστικό κέντρο έχει 1km (με οπτική ίνα μέχρι το καμπίνα)
comfuzio Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, oumtt είπε Και πόσο κάνει αλλαγή βρόχου; Ναι, η καμπίνα που παίρνω εγώ έχω απόσταση 500m και η καμπίνα με το αστικό κέντρο έχει 1km (με οπτική ίνα μέχρι το καμπίνα) Αν έχεις βλάβη και πρέπει να γίνει αλλαγή βρόχου, στο κάνει ο ΟΤΕ τσάμπα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορείς να αιτηθείς. Ούτε οι τεχνικοί του παρόχου το μπορούν. Να ήξερες πόσες βλάβες έβλεπα που έκανε κρα ότι με αλλαγή βρόχου θα ήταν οκ αλλά κατά τον ΟΤΕ "ως χ/κ το δίκτυο ευρέθει καλώς" και να βλέπω crc, ξένη τάση, αποσυνδέσεις και αποσυγχρονισμούς και να λέω πως σκ@τ@ αυτός ο βρόχος είναι καλώς;
Georgram Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, comfuzio είπε Τουλάχιστον σου περάσαν κάποια έκπτωση; Εγώ όταν ήμουν στο τεχνικό της vf, αν και ήταν δύσκολο μερικές φορές, ανέλυα όσο πιο καλά μπορούσα στον πελάτη τι γίνεται και τα πήγαινα όλα για έκπτωση. Τώρα πόση ήταν δεν ξέρω καθώς δεν είχα επαφή με λογαριασμούς, απλά και γω σαν καταναλωτής το έβλεπα ότι οκ αφού δεν μπορούμε να πιάσουμε το μέγιστο, τουλάχιστον να μην το πληρώνουμε για κάτι που δεν πιάνουμε. Λογικά και η nova κάτι θα έχει για έκπτωση, απλά δεν είχα πάει 2nd στην nova για να ξέρω, εκεί μόνο άνοιγα βλάβες Όχι καμία πρόταση για έκπτωση! Και η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ το κυνήγησα! Απλά θυμάμαι μου είχαν πει στις αρχές(ο τεχνικός βασικά που είχε έρθει σπίτι) οτι μπορώ να κανω αιτηση για να με γυρίσουν σε 50αρα! Τότε ήταν με τις καραντίνες κτλπ και απλά το άφησα γιατι όλα υπολειτουργούσαν και δεν ήθελα να γίνει καμία στραβή να μείνω χωρίς Ίντερνετ! Και πριν κάποιους μήνες που με είπε ο από πάνω οτι πιάνει την πλήρη ταχύτητα τότε τους ξανά ενόχλησα αλλά πάλι δεν έβγαλα άκρη και απλά ο τελευταίος μου είπε αυτό για τον βρόγχο που μπορεί να είχε δίκιο αλλά με αυστηρό ύφος με είπε οτι και πάροχο να αλλάξεις την ίδια ταχύτητα θα έχεις!
comfuzio Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Georgram είπε Όχι καμία πρόταση για έκπτωση! Και η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ το κυνήγησα! Απλά θυμάμαι μου είχαν πει στις αρχές(ο τεχνικός βασικά που είχε έρθει σπίτι) οτι μπορώ να κανω αιτηση για να με γυρίσουν σε 50αρα! Τότε ήταν με τις καραντίνες κτλπ και απλά το άφησα γιατι όλα υπολειτουργούσαν και δεν ήθελα να γίνει καμία στραβή να μείνω χωρίς Ίντερνετ! Και πριν κάποιους μήνες που με είπε ο από πάνω οτι πιάνει την πλήρη ταχύτητα τότε τους ξανά ενόχλησα αλλά πάλι δεν έβγαλα άκρη και απλά ο τελευταίος μου είπε αυτό για τον βρόγχο που μπορεί να είχε δίκιο αλλά με αυστηρό ύφος με είπε οτι και πάροχο να αλλάξεις την ίδια ταχύτητα θα έχεις! Ναι έτσι είναι αν είναι θέμα απόστασης ή ποιότητας βρόχου, τώρα το στυλ που στο είπε ούτε εμένα θα μου άρεσε να το ακούω. Ρώτα πάντως ΑΝ σου έχουν περάσει έκπτωση και απλά δεν στο είπαν γιατί παίζει και αυτό το σενάριο. Εγώ γενικά τότε έλεγα να μένουν με καλύτερη τιμή εκτός και αν είχαν θέμα με αποσυνδέσεις, τότε ναι, κατέβασμα ταχύτητας αλλά σε άλλες περιπτώσεις έλεγα στον κόσμο να μείνει πχ στα 100 για να έχει το 10 upload αλλά φυσικά με καλύτερη τιμή
oumtt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, comfuzio είπε Αν έχεις βλάβη και πρέπει να γίνει αλλαγή βρόχου, στο κάνει ο ΟΤΕ τσάμπα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορείς να αιτηθείς. Ούτε οι τεχνικοί του παρόχου το μπορούν. Να ήξερες πόσες βλάβες έβλεπα που έκανε κρα ότι με αλλαγή βρόχου θα ήταν οκ αλλά κατά τον ΟΤΕ "ως χ/κ το δίκτυο ευρέθει καλώς" και να βλέπω crc, ξένη τάση, αποσυνδέσεις και αποσυγχρονισμούς και να λέω πως σκ@τ@ αυτός ο βρόχος είναι καλώς; Μμμ καταλαβά ευχαριστώ πολύ
warewolf Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν διάβασα ολόκληρο το νήμα, οπότε συγνώμη εάν ήδη έχει απαντηθεί. Εγώ παίρνω από vdsl καμπίνα της vodafone που υπενοικιάζει στην nova. Αν αύριο η Nova αποφασίσει να διπλασιάσει την ταχύτητα, δεν παίζει ρόλο και τι γράφει το router ως max rate. ? Εμένα π.χ. το download αναφέρει πως δεν μπορεί να πετύχει τον διπλασιασμό (αν αυτός δοθεί). Άρα ουσιαστικά θα κερδίσω μόνο το έξτρα μέγεθος που μου αναφέρει το Max rate τώρα, ή κάτι θα αλλάξουν στην καμπίνα ή όπου αλλού και το max rate θα ανέβει κι άλλο αν διπλασιάσουν. ? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από warewolf
oumtt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Να κάνω μία ερώτηση αν ξέρετε την απάντηση να πείτε κάτι.. Εμείς στο σπίτι μας που μένουμε στο χωριό και η γραμμή έρχεται με κολώνες, έχουμε 3 κολώνες. 1η είναι η κεντρική που έρχεται γραμμή από κάτω, 2η που έχει πάνω μόνο μία σύνδεση και το 3ο έχει τρεις συνδέσης. Η 1η κολώνα είναι δίπλα στο σπίτι η 2η κολώνα κι αυτός είναι δίπλα στο σπίτι και το 3ο είναι λίγο μακριά από το σπίτι, και μαντέψτε από ποιον παίρνουμε το ίντερνετ…. Από το 3ο κολώνα μας έρχεται.. (Πριν από πολλά χρόνια μας έχουν συνδέσει από το 3ο κολώνα, περίπου στις 2011) Η 2η κολώνα μας βολεύει πιο πολύ και θέλουμε να πάρουμε την γραμμή μας από εκεί, μπορούμε να κάνουμε αλλαγή κολώνας ή κάτι τέτοιο να κάνουμε κάποια αίτηση να μας αλλάξουν την κολώνα που έχει τη γραμμή; έχουμε κάποιο δικαίωμα για να το αλλάξουμε την κολώνα που παίρνουμε τη γραμμή; τι μπορούμε να κάνουμε γιατί δε μας βολεύει η 3η κολώνα.. Ότι ξέρετε να πείτε περιμένω την απάντησή σας
favou2000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, oumtt είπε Ναι στο 5Ghz 500μ είναι το καμπίνα, έχει έρθει πριν από δύο μήνες τεχνικός άλλαξε τα εξωτερικά καλώδια και μας είπε να αλλάξουμε τα εσωτερικά.. Αλλάξαμε και το πρόβλημα αποσυνδέσης αντικαταστάθηκε, αλλά η ταχύτητα έμεινε ίδια. Δεν ξέρω σε μας έχει έρθει το modem zyxel t50b και στην γείτονα μας έχει zte h288a.. Μπορεί να είναι και από το modem.🤷🏻♂️ Θα σου πρότεινα να πάρεις αχρεωτα το τεχνικό τμήμα σαν νέος πελάτης πενηντάρας πλέον και να τους πεις ότι κλειδώνει στα 37 αυτή θα ρίξουμε μία ματιά από μέσα και θα δούνε τι συμβαίνει πιθανόν θα κάνουν δυο-τρεις ρυθμίσεις εξ αποστάσεως και θα δουν το τελικό αποτέλεσμα αν είσαι τυχερός μπορεί να διορθωθεί και εξαποστασεως αν όχι και με λίγο μπλα μπλα να τους πείσεις να σου στείλουν τεχνικό, ξέχνα το ότι το έκανες αυτό πριν δύο μήνες τότε είχες ADSL τώρα fiber. Από κει και πέρα δύο είναι περιπτώσεις όπως σου έγραψα και πριν πρώτον να έρχεται το πενηντάρι σπίτι σου απλά να μην έρχεται πάνω οπότε είναι η καλωδίωση που λέγαμε και πιθανόν το router μικρή πιθανότητα όμως το router και η δεύτερη περίπτωση να φταίει το ζεύγος ο βρόχος που λέμε και να φτάνει έξω από το σπίτι σου 37. Αν είναι το δεύτερο ο βρόγχος δηλαδή τότε με λίγη γκρίνια με λίγο κλάψα να του πεις να μεταφέρει να σου αλλάξει το ζεύγος. Αν τα κάνεις όλα αυτά και έρθει ο τεχνικός τον ρωτάς και για την κολώνα αυτός κάτι θα ξέρει παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα