razimar Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό εταιρείες όπως Cosmote και Vodafone να έχουν σχέδια για διπλασιασμό ταχυτήτων στους συνδρομητές τους. Με τη Nova τι γίνεται, ξέρει κανένας? Ψάχνοντας λίγο δεν βρήκα τίποτα σχετικά με το θέμα. Ούτε ενημέρωση, ούτε τίποτα. Σιγή ιχθύος. Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε? Ξέρει κανείς τίποτα?
Sudowoodo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, razimar είπε Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό εταιρείες όπως Cosmote και Vodafone να έχουν σχέδια για διπλασιασμό ταχυτήτων στους συνδρομητές τους. Με τη Nova τι γίνεται, ξέρει κανένας? Ψάχνοντας λίγο δεν βρήκα τίποτα σχετικά με το θέμα. Ούτε ενημέρωση, ούτε τίποτα. Σιγή ιχθύος. Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε? Ξέρει κανείς τίποτα? Δεν έχω πληροφορίες από "μέσα", αλλά αυτή την στιγμή η NOVA έχει τα πιο φθηνά VDSL πακέτα της αγοράς. Οπότε μάλλον ένας από τους λόγους που δεν γίνεται, και δεν θα γίνει διπλασιασμός είναι αυτός. Λογικό με μία ένια, αν θες χαμηλή τιμή ή μεγαλύτερη ταχύτητα απλά κάνεις ανανέωση. Αν κάτσεις και τα βάλεις κάτω θα δεις ότι αυτός που εχει NOVA θα πληρώνει για την ίδια ταχύτητα λιγότερα από τον δικαιούχο διπλασιασμού της Vodafone ή της Cosmote. Οπότε από οικονομική άποψη είσαι κερδισμένος και δεν κατούρησες σε κανένα πηγάδι. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από Sudowoodo 2 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, razimar είπε Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό εταιρείες όπως Cosmote και Vodafone να έχουν σχέδια για διπλασιασμό ταχυτήτων στους συνδρομητές τους. Με τη Nova τι γίνεται, ξέρει κανένας? Ψάχνοντας λίγο δεν βρήκα τίποτα σχετικά με το θέμα. Ούτε ενημέρωση, ούτε τίποτα. Σιγή ιχθύος. Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε? Ξέρει κανείς τίποτα? Λογικά ότι είναι να κάνουν θα γίνει μετα την ένωση με την wind 1 1
power_1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Sudowoodo είπε Δεν έχω πληροφορίες από "μέσα", αλλά αυτή την στιγμή η NOVA έχει τα πιο φθηνά VDSL πακέτα της αγοράς. Οπότε μάλλον ένας από τους λόγους που δεν γίνεται, και δεν θα γίνει διπλασιασμός είναι αυτός. Λογικό με μία ένια, αν θες χαμηλή τιμή ή μεγαλύτερη ταχύτητα απλά κάνεις ανανέωση. Αν κάτσεις και τα βάλεις κάτω θα δεις ότι αυτός που εχει NOVA θα πληρώνει για την ίδια ταχύτητα λιγότερα από τον δικαιούχο διπλασιασμού της Vodafone ή της Cosmote. Οπότε από οικονομική άποψη είσαι κερδισμένος και δεν κατούρησες σε κανένα πηγάδι. Απο την Cosmote συγουρα πιο φθηνα Απο την vodafone οχι στις περισστερες φορες η voda (αν κι δεν εχει ολοκληρωθει ακομη ο διπλασιασμος εχει 2 μηνες που αρχησε)δινει 50αρα vdsl με τιμη κατω απο 20€ με το δωρεαν δυπλασιασμο . . Η nova θα προχωρησει στο δωρεαν δυπλασιασμο των ταχυτητων αν 1) Η ΕΕΤΤ προχωρηση σε μειωση της χονδρικης τιμης των γραμμων VDSL.(ειδη εχει επεκτινει την διαβουλευση κατα 1 μηνα, μεσα Οκτωβριου) 2) Ολοκληρωθει η συνχωνευση των nova-wind σε μια εταιρεια (Νova) με κοινα πακετα .
Sudowoodo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, power_1 είπε Απο την vodafone οχι στις περισστερες φορες η voda (αν κι δεν εχει ολοκληρωθει ακομη ο διπλασιασμος εχει 2 μηνες που αρχησε)δινει 50αρα vdsl με τιμη κατω απο 20€ με το δωρεαν δυπλασιασμο . . Για την περίπτωση που κάποιος έχει το φθηνό ADSL χωρίς κλήσης (ή κάποια ειδική προσφορά που μου διαφεύγει) ναι. Για 50ρα -> 100ρα δεν πρέπει να βγαίνει πιο φθηνά απο NOVA. Επισης (όπως και στον ΟΤΕ) πρέπει να ΜΗΝ περάσει FTTH από την γειτονιά σου για να πάρεις αναβάθμιση. Ενώ οι τιμές της NOVA είναι για όλες τις περιοχές που υπάρχει VDSL. Όποτε όσοι είναι σε αυτή «τυχερή» μερίδα ADSL συνδρομητών της Vodafone έχουν όντος την πιο φθηνή 50ρα, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και της NOVA είναι ακριβή, εγώ κερδισμένους τους θεωρώ πάλι τους συνδρομητές της με αυτές τις τιμές. Μακάρι βέβαια όπως λέτε να γίνει δωρεάν διπλασιασμός και από NOVA όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, και να έχουμε ακομα χαμηλότερες τιμές στην αγορά. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από Sudowoodo
comfuzio Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Ως κάποιος που είναι στο τεχνικό της Nova σπάω μπάλεc κάθε μέρα για το θέμα οπότε όταν μάθω κάτι σας λέω -αν δεν με σουτάρουν που σπάω μπάλεc πρώτα- 2 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Στις εκδηλώσεις πάντως που έκανε η Nova τις προάλλες, έριξε το μπαλάκι στην ΕΕΤΤ για το νέο τρόπο υπολογισμού τιμών χονδρικής. Κοινώς αν δεν αλλάξουν, προς τα κάτω...δεν θα κάνει διπλασιασμούς.
Aprile Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν θα κάνουν διπλασιασμό γραμμής μου το δήλωσαν ξεκάθαρα όταν μου έκαναν μια γελοία προσφορά και σε τιμή που άλλοι δίνουν VDSL. Mαλιστα κατηγόρησαν τους Γερμανούς για αθέμιτο ανταγωνισμό όταν τους είπα τί δήθεν προσφορές είναι αυτές όταν οι άλλοι δίνουν δωρεάν διπλασιασμό ταχύτητας για κορόιδα ψάχνετε.
power_1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Aprile είπε Δεν θα κάνουν διπλασιασμό γραμμής μου το δήλωσαν ξεκάθαρα όταν μου έκαναν μια γελοία προσφορά και σε τιμή που άλλοι δίνουν VDSL. Mαλιστα κατηγόρησαν τους Γερμανούς για αθέμιτο ανταγωνισμό όταν τους είπα τί δήθεν προσφορές είναι αυτές όταν οι άλλοι δίνουν δωρεάν διπλασιασμό ταχύτητας για κορόιδα ψάχνετε. Καπιες παρατηρησεις σχετικα με το θεμα 1) ο διπλασιασμος δεν θα ανακοινωθει, αν γινει, 1 με 2 μηνες πριν. 2) δεν θα τον αποφασισει ο υπαλληλος της nova αλλα η διοικουσα αρχη. 3) δεν εχει γινει ακομη η συννχωνευση των noνa-wind στη νεα nova. 4) δεν εχει αποφασισει η EETT αν και ποτε θα μειωσει τις τιμες χονδρικης στο vdsl(πριν το Νοεμβριο χλωμο το βλεπω) Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2022 από power_1 2
Aprile Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, power_1 είπε Καπιες παρατηρησεις σχετικα με το θεμα 1) ο διπλασιασμος δεν θα ανακοινωθει, αν γινει, 1 με 2 μηνες πριν. 2) δεν θα τον αποφασισει ο υπαλληλος της nova αλλα η διοικουσα αρχη. 3) δεν εχει γινει ακομη η συννχωνευση των noνa-wind στη νεα nova. 4) δεν εχει αποφασισει η EETT αν και ποτε θα μειωσει τις τιμες χονδρικης στο vdsl(πριν το Νοεμβριο χλωμο το βλεπω) Νομίζω το key point είναι η φράση αθέμιτος ανταγωνισμός χωρίς φυσικά να ονομάσουν αλλά όλοι ξέρουμε τί εννοούσαν. Από ότι ξέρω ένσταση στη ΕΕΤΤ για το διπλασιασμό είχε κάνει η Vodafone και όχι η Nova. Αλλά η ανακοίνωση για δημιουργία δικού τους δικτύου οπτικών μέχρι το σπίτι είναι στην πράξη η απάντηση σε αυτό που θεωρούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Το δίκτυο χαλκού και τα καφαο της γειτονιάς φυσικά δεν τους ενδιαφέρουν είναι πεθαμένη υπόθεση για το μέλλον που ανήκει στις οπτικές και μόνον.
power_1 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, Aprile είπε Νομίζω το key point είναι η φράση αθέμιτος ανταγωνισμός χωρίς φυσικά να ονομάσουν αλλά όλοι ξέρουμε τί εννοούσαν. Από ότι ξέρω ένσταση στη ΕΕΤΤ για το διπλασιασμό είχε κάνει η Vodafone και όχι η Nova. Αλλά η ανακοίνωση για δημιουργία δικού τους δικτύου οπτικών μέχρι το σπίτι είναι στην πράξη η απάντηση σε αυτό που θεωρούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Το δίκτυο χαλκού και τα καφαο της γειτονιάς φυσικά δεν τους ενδιαφέρουν είναι πεθαμένη υπόθεση για το μέλλον που ανήκει στις οπτικές και μόνον. Η nova κι η wind διαμαρτυρηθηκαν προφορικα στην ΕΕΤΤ κι οχι γραπτα. Το (μακρινο) μελλον ειναι συγουρα οι οπτικες ινες μεχρι το σπιτι (ftth) αλλα οχι συντομα για την ελλαδα κι οχι ισονομα . Η αναπτυξη θα γινει πρωτα στην αθηνα και θεσσαλονικη και στις μεγαλες πολεις .Η νεα wind ανεφερε επενδυσεις 2 δις τα επομενα 5 χρονια στην Ελλαδα αλλα μονο ενα μερος της θα αφορα την οπτικη ινα σε σπιτια (500εκατ) [Περιπου 100εκ ευρω το χρονο].Το υπολοιπο αφορα αναπτυξη δυκτιου 5G πρωτυπο τηλεοπτικο προγραμμα και προφανος αναπτυξη του δορυφορικου προγραμματος .Δεν ειναι αρκετα για να αναπτυχθει σε μαζικη κλιμακα δυκτιο οπτικων ινων στο σπιτι . Ασε που μεχρι τοτε θα ειχε σοβαροτατα οικονομικα προβληματα για την βιοσημοτητα της αν δεν δωσει το βαρος της και στους πελατες του VDSL(fttc) που ειναι στη συντρηπτικη πλειοψηφια η βαση των πελατων της.Ο ΟΤΕ θα συνεχισει να εχει κυριαρχη θεση κι στο ftth. Αν θελει να επιβιωση και να μακροημερευση στην Ελλαδα θα πρεπει να ειναι ανταγωνιστικος κι στο VDSL.
comfuzio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, power_1 είπε Το (μακρινο) μελλον ειναι συγουρα οι οπτικες ινες μεχρι το σπιτι (ftth) αλλα οχι συντομα για την ελλαδα κι οχι ισονομα . Η αναπτυξη θα γινει πρωτα στην αθηνα και θεσσαλονικη και στις μεγαλες πολεις Εγώ θέλω να σταθώ λίγο μόνο σε αυτό καθώς σε όλα τα άλλα συμφωνώ, βλέπω κάτι χωριά με 10 κατοίκους και έχουν FTTH και κάτι ακριτικά νησιά το ίδιο...μένω Γλυφάδα και δεν φαίνεται να φέρουν FTTH ούτε από το JWST οπότε στην πράξη μάλλον θα πάρουν γύρο γύρο πιο νωρίς FTTH παρά Αθήνα/Θεσσαλονίκη γιατί θα πρέπει να μιλάμε για το 90%+ και όχι ότι βάλανε FTTH σε 2-3-4 περιοχές. Σε όλα τα άλλα συμφωνώ και πάλι 1
Aprile Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, power_1 είπε Η nova κι η wind διαμαρτυρηθηκαν προφορικα στην ΕΕΤΤ κι οχι γραπτα. Το (μακρινο) μελλον ειναι συγουρα οι οπτικες ινες μεχρι το σπιτι (ftth) αλλα οχι συντομα για την ελλαδα κι οχι ισονομα . Η αναπτυξη θα γινει πρωτα στην αθηνα και θεσσαλονικη και στις μεγαλες πολεις .Η νεα wind ανεφερε επενδυσεις 2 δις τα επομενα 5 χρονια στην Ελλαδα αλλα μονο ενα μερος της θα αφορα την οπτικη ινα σε σπιτια (500εκατ) [Περιπου 100εκ ευρω το χρονο].Το υπολοιπο αφορα αναπτυξη δυκτιου 5G πρωτυπο τηλεοπτικο προγραμμα και προφανος αναπτυξη του δορυφορικου προγραμματος .Δεν ειναι αρκετα για να αναπτυχθει σε μαζικη κλιμακα δυκτιο οπτικων ινων στο σπιτι . Ασε που μεχρι τοτε θα ειχε σοβαροτατα οικονομικα προβληματα για την βιοσημοτητα της αν δεν δωσει το βαρος της και στους πελατες του VDSL(fttc) που ειναι στη συντρηπτικη πλειοψηφια η βαση των πελατων της.Ο ΟΤΕ θα συνεχισει να εχει κυριαρχη θεση κι στο ftth. Αν θελει να επιβιωση και να μακροημερευση στην Ελλαδα θα πρεπει να ειναι ανταγωνιστικος κι στο VDSL. Για να καταλάβεις πόσο πεθαμένο είναι το VDSL πρέπει να δεις και έξω από τα σύνορα την κατάσταση. Και ναι έχουν ακουστεί κάτι τρελά χαμηλές τιμές FTTH σε Βουλγαρία και Ρουμανία αλλά δεν έχω γνωστούς εκεί να τις επιβεβαιώσω. Όμως έχω φίλο στη Σουηδία που έκανε εγκαταστάσεις FTTH πριν δέκα χρόνια μέχρι και σε νηπιαγωγεία και τώρα εγκαθιστούν δεκάρες gigabit εκεί. Και ότι στην Ισπανία τώρα παίρνεις στο σπίτι σου 500αρα FTTH μαζί με τέλη κινητού με όλα απεριόριστα με 35 ευρώ τον μήνα. Στη Γερμανία που έψαξα για συγγενικό πρόσωπο που θα πάει τον επόμενο μήνα στο Βραδεμβούργο οι τιμές είναι ακριβώτερες σε σχέση με την Ισπανία αλλά υπάρχει η λύση για φθηνά data με sim από το lidl (Vodafone) . Στη Ιταλία από την Wind 27 ευρώ το gigabit το μήνα με δωρεάν modem wifi6 και ένα χρόνο Amazon prime. https://www.windtre.it/offerte-fibra/super-fibra-internet-a-casa/ Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από Aprile
power_1 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Aprile είπε Για να καταλάβεις πόσο πεθαμένο είναι το VDSL πρέπει να δεις και έξω από τα σύνορα την κατάσταση. Και ναι έχουν ακουστεί κάτι τρελά χαμηλές τιμές FTTH σε Βουλγαρία και Ρουμανία αλλά δεν έχω γνωστούς εκεί να τις επιβεβαιώσω. Όμως έχω φίλο στη Σουηδία που έκανε εγκαταστάσεις FTTH πριν δέκα χρόνια μέχρι και σε νηπιαγωγεία και τώρα εγκαθιστούν δεκάρες gigabit εκεί. Και ότι στην Ισπανία τώρα παίρνεις στο σπίτι σου 500αρα FTTH μαζί με τέλη κινητού με όλα απεριόριστα με 35 ευρώ τον μήνα. Στη Γερμανία που έψαξα για συγγενικό πρόσωπο που θα πάει τον επόμενο μήνα στο Βραδεμβούργο οι τιμές είναι ακριβώτερες σε σχέση με την Ισπανία αλλά υπάρχει η λύση για φθηνά data με sim από το lidl (Vodafone) . Το οτι ειμαστε ουραγοι στην Ε.Ε. οσο αφορα το σταθερο ιντερνετ ειναι γεγονος. Οταν αρχιζαμε να βαζουμε στην Ελλαδα τις γραμμες vdsl στην ευρωπη ειχε αρχισει η δυισδειση της οπτικης ινας στο σπιτι ,πριν 11-12 χρονια. Αυτο οφειλεται κατα βαση στην ελλειψη ανταγωνισμου (παλαιοτερα μονοπωλιο και στη συνεχεια ολιγοπωλιο) την ελλειψη υποδομων κι σε ενα βαθμο στην μορφολογια του εδαφους . Ποιος παροχος να κανει επενδυσεις (π.χ ΟΤΕ) οταν ξερει οτι οι ανταγωνιστες δεν εχουν την δυνατοτητα την οικονομικη να το κανουν κι αν εχουν μια δυνατοτητα αυτη ειναι πολυ περιορισμενη. Αν δεν υπηρχε η επιδοτηση για ftth δυσκολα θα προχωρουσαν οι παροχοι ,γιατι λιγοι πελατες θα εβαζαν ftth λογο κοστους ( 50-60 € το μηνα χωρις επιδοτηση) Εδω υπαρχουν περιοχες εν ετη 2022 μονο με adsl κι ταχυτητες 1-5mbbs κι μαλιστα μεσα στο λεκανοπεδιο αττικης.Θα χρειαστει χρονια μεχρι να αποδεσμευτη η ελλαδα πληρως απο το adsl(ιντερνετ απο το αστικο κεντρο) σε ολη την επικρατεια κι ο δωρεαν δυπλασιασμος ταχυτητων αυτο προσπαθει να πετυχει την αποδεσμευση σε πρωτη φαση απο το adsl κι την μυιση των πελατων στις υψηλες ταχυτητες(fttc) οπου ειναι εφικτο και σε τελικη φαση την εδρεωση με το ftth μετα απο χρονια (οταν στην ευρωπη θα εχουν ταχυτητες 100 και 200 gigapps 2
power_1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Χθες μου εκαναν προσφορα αναβαθμισης απο τη NOVA απο adsl 24 ( δεν ειχε ληξει το συμβοαιο ) σε vdsl 50 με 20,90 /μηνα με απεριοριστα σταθερα ,υπεραστικα κι κινητα και τους 3 πρωτους μηνες δωρο (αυτο το ζητησα εγω για να ειναι οπως οι νεοι συνδρομητες). Πριν με παρουν τηλεφωνο ζητησα εγω απο την εξυπηρετηση πελατων να με παρουν τηλεφωνο για αναβαθμιση λογω διακοπων και αποσυνδεσεων στην γραμμη για ενα μηνα. Στην πραξη η Νova ακολουθει μια διαφορετικη προωθητικη πολιτικη απο την vodafοn, OTE για να δελεασει νεους πελατες εχει τις χαμηλωτερες τιμες σε πακετα 24αρη 50αρη 100αρη και ταυτοχρονα 3 μηνες δωρο , που στην ουσια ειναι δωρεαν το κοστος αναβαθμισης γα νεους πελατες (αφου οι τιμες απο 24αρι ,50αρι και 100αρι διαφερουν κατα 3 ευρω ,οσο περιπου στοιχιζουν τα 3 δωρεαν παγια). Τωρα αν το δινει κι σε ηδη πελατες της τους 3 μηνες δωρο σε νεο συμβολαιο (οπως εδωσε σε εμενα ) στην πραξη θα φανει .(πιεστε κι εσεις λιγο ). (Μπορει να δεχτηκε να το κανει σε μενα λογω των τεχνικων προβληματων που ειχα )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα