ritualistic Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπερα σε ολους Ανοιγω το θεμα εδω γιατι το θεωρω κυριως θεμα οδηγικης παιδειας και συμπεριφορας. Αν καποιος moderator θεωρει οτι πρεπει να παει αλλου ας το μετακινησει. Ζω σε κεντρικο δρομο στην Ηλιουπολη (οχι Λ. Βουλιαγμενης), ο οποιος παρα πολλα χρονια πριν οταν το σπιτι αγοραστηκε ειχε λιγη κινηση, η οποια οπως ηταν φυσικο με την παροδο του χρονου αυξηθηκε και προφανως για αυτο δε μπορουμε να κανουμε κατι. Αυτο που ειναι ομως πια ανυποφορο, ειναι οι εξατμισεις απο τα μηχανακια τα οποια ανεβοκατεβαινουν τον δρομο ολη μερα και ο ηχος ειναι τοσο δυνατος που κυριολεκτικα υπαρχουν στιγμες που καθεσαι στο μπαλκονι και δε μπορεις να ακουσεις τον διπλανο σου. Δεν θες να κατσεις πια στο μπαλκονι με λιγα λογια, ουτε καν να εχεις ανοιχτο το παραθυρο σου. Και δε μιλαω για μηχανες μεγαλου κυβισμου, αυτες ειναι φυσιολογικο να βγαζουν θορυβο. Μιλαω για παπακια που οδηγουν κυριως πιτσιρικαδες, σε μεγαλο βαθμο ντελιβερι, 90% χωρις κρανος, πολλες φορες με σουζα κ αυτη η κατασταση ειναι καθημερινη. Με γειτονες που εχουμε μιλησει, ολοι ειναι αγανακτισμενοι. Υπαρχει κατι που μπορει να γινει ? Μπορουμε να απευθυνθουμε καπου ? Τηλεφωνησα καποια στιγμη στο 100 προφανως και δεν ασχοληθηκε κανεις... 4 1
Dantε Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Ρεαλιστικα,οχι δε μπορεις να κανεις κατι, περα απο το να πρηξεις στα τηλεφωνα το 100 μπας και στηθει κανας της τροχαιας και ξεκινησει να γραφει.
kenpogr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δυστηχώς, ίσως η μόνη πρακτική λύση είναι ΑΝ μπορείτε νόμιμα να βάλετε "σαμαράκια" στο δρόμο. Δεν θα αποτρέψουν τους πάντες, άλλα θα σας κόψουν 20-40% των "γρήγορων"
alx301 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 17 minutes ago, ritualistic said: Καλησπερα σε ολους Ανοιγω το θεμα εδω γιατι το θεωρω κυριως θεμα οδηγικης παιδειας και συμπεριφορας. Αν καποιος moderator θεωρει οτι πρεπει να παει αλλου ας το μετακινησει. Ζω σε κεντρικο δρομο στην Ηλιουπολη (οχι Λ. Βουλιαγμενης), ο οποιος παρα πολλα χρονια πριν οταν το σπιτι αγοραστηκε ειχε λιγη κινηση, η οποια οπως ηταν φυσικο με την παροδο του χρονου αυξηθηκε και προφανως για αυτο δε μπορουμε να κανουμε κατι. Αυτο που ειναι ομως πια ανυποφορο, ειναι οι εξατμισεις απο τα μηχανακια τα οποια ανεβοκατεβαινουν τον δρομο ολη μερα και ο ηχος ειναι τοσο δυνατος που κυριολεκτικα υπαρχουν στιγμες που καθεσαι στο μπαλκονι και δε μπορεις να ακουσεις τον διπλανο σου. Δεν θες να κατσεις πια στο μπαλκονι με λιγα λογια, ουτε καν να εχεις ανοιχτο το παραθυρο σου. Και δε μιλαω για μηχανες μεγαλου κυβισμου, αυτες ειναι φυσιολογικο να βγαζουν θορυβο. Μιλαω για παπακια που οδηγουν κυριως πιτσιρικαδες, σε μεγαλο βαθμο ντελιβερι, 90% χωρις κρανος, πολλες φορες με σουζα κ αυτη η κατασταση ειναι καθημερινη. Με γειτονες που εχουμε μιλησει, ολοι ειναι αγανακτισμενοι. Υπαρχει κατι που μπορει να γινει ? Μπορουμε να απευθυνθουμε καπου ? Τηλεφωνησα καποια στιγμη στο 100 προφανως και δεν ασχοληθηκε κανεις... Παντού υπαρχει αυτη η καγκουρια με τα παπακια και τις μηχανες.. Είτε Αθηνα, είτε Επαρχία, είτε νησί, δεν την γλιτώνεις. 7
paylidis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, kenpogr είπε Δυστηχώς, ίσως η μόνη πρακτική λύση είναι ΑΝ μπορείτε νόμιμα να βάλετε "σαμαράκια" στο δρόμο. Δεν θα αποτρέψουν τους πάντες, άλλα θα σας κόψουν 20-40% των "γρήγορων" αυτο θα ελεγα κ εγω να ψαξετε... αλλα μη πατε κ τα βαλετε μονοι σας γιατι μπορει να βρειτε εως κ το μπελα σας... αιτημα στο δημο κλπ, λόγω υπερβολικης ταχυτητας κ επικινδυνότητας κοκ... 1
james01gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω το ίδιο πρόβλημα, έχω μωρά στο σπίτι και έχω ακριβώς δίπλα μεγάλο δρόμο καθώς και καταστημα με delivery. Στο οποίο μαζεύονται και άλλοι κάγκουρες με μηχανάκια ενώ το βράδυ επειδή ο δρόμος ειναι ευθεία βγαινουν μεγαλύτερες μηχανές. Από την αστυνομία δεν περιμένω τίποτα. Στην πόλη που είμαι παρκάρουν παράνομα ακριβώς απεναντι από το τμήμα και οι αστυνόμοι δεν κάνουν τίποτα. Μία λύση ειναι η κατάργηση των έως 50 κυβικων στην πόλη και η κυκλοφορία μόνο με ηλεκτρικά. 2 1
Dantε Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Εκτος οτι τα σαμαρακια ειναι πλεον παρανομα , αν ο θορυβος ειναι κυριως απο παπια τοτε χειροτερα θα του το κανει. Καλυτερα να εχουν ταχυτητα και να περνανε γρηγορα ωστε να τα ακουει λιγοτερη ωρα. Το οτι θα πηγαινει ενα παπι πιο αργα δε σημαινει οτι θα κανει λιγοτερο θορυβο. Λογω μικρης ιπποδυναμης παντα με αυξημενες στροφες λειτουργουν και τερμα γκαζι. Χειροτερα θα ειναι... 4
QuantumWanderer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Με τα χρόνια έχω καταλήξει, ότι για όλα τα θέματα των προδιαγραφών που είναι αυτονόητες σε άλλα κράτη και όχι εδώ στην Ελλάδα, ευθύνονται οι Κυβερνήσεις που έχουν περάσει και δεν έκαναν τίποτα, ακόμα και μετά από καταγγελίες που είχαν (και έχουν) από πολίτες που θέλουν κάτι πιο οργανωμένο. Στην προκειμένη, σοβαροί τεχνικοί έλεγχοι και στα ΚΤΕΟ/ΙΚΤΕΟ, αλλά και με επιτόπια κλιμάκια αυτοψίας σε μπλόκα. Επαγωγικά, αυτή η ευθύνη μεταβιβάζεται στους πολίτες που εκλέγουν τις Κυβερνήσεις αυτές. Εν κατακλείδι - για να μη πολυλογούμε - στη χώρα αυτή τη στιγμή ζουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που δεν ασχολούνται με προδιαγραφές ασφάλειας/υγιεινής/κα σε άπειρα θέματα, παρά άνθρωποι που ενδιαφερόμαστε για τέτοια θέματα. Προσωπικά έχω «σπάσει τα μούτρα μου» σε αρκετές περιπτώσεις καταγγελιών, ανεξάρτητα που συνεχίζω να τηρώ τα προβλεπόμενα και ζητώ από τις υπηρεσίες να τα τηρούν. Ένας διαρκής αγώνας δίχως τέλος, για πράγματα που πραγματικά είναι αυτονόητα σε άλλες δυτικές χώρες. 17 4
Klausx Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Ο τροχαία μπορεί να το λύσει το θέμα σε λιγότερο από ένα μήνα..... αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλουν. 5
basilis_k6 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 μια κυριακη στα 4 χρονια μην πας γα μπανιο. κατι αλλο οχι δεν μπορεις. η τροχαια δεν υπαρχει πια, μονο σαν ονομα.
ritualistic Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, kenpogr είπε Δυστηχώς, ίσως η μόνη πρακτική λύση είναι ΑΝ μπορείτε νόμιμα να βάλετε "σαμαράκια" στο δρόμο. Δεν θα αποτρέψουν τους πάντες, άλλα θα σας κόψουν 20-40% των "γρήγορων" δεν εστιαζω στην ταχυτητα γιατι οταν το παπακι παει με 50 αλλα εχει βαλει αλλαγμενη εξατμιση για να κανει θορυβο κ το ακους απο 100μ μακρια ειναι ανυποφορο... εχουμε φτασει να ξερουμε συγκεκριμενα μηχανακια ποια ειναι, ποιος τα οδηγαει και μου κανει εντυπωση γιατι αφου η τροχαια θελει να γραφει γιατι δεν τη στηνει μια φορα στο δρομο να τους πετσοκοψει ολους. για κρανος, για ταχυτητα, για θορυβο και για ο,τι αλλο. εχω σκεφτει ακομα κ μονος να σημειωνω πινακιδες κ να παρω το 100. θα μου πεις τραβηγμενο, αλλα τον βλεπω τον ιδιο ανθρωπο να περναει 20 φορες τη μερα μπροστα απο το σπιτι και μου εχει κανει τον βιο αβιωτο κατι πρεπει να κανω κ εγω. και να ηταν ενας παει στο καλο, τα περισσοτερα παπακια που περνανε ειναι ετσι. 1
kenpogr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, ritualistic είπε δεν εστιαζω στην ταχυτητα γιατι οταν το παπακι παει με 50 αλλα εχει βαλει αλλαγμενη εξατμιση για να κανει θορυβο κ το ακους απο 100μ μακρια ειναι ανυποφορο... εχουμε φτασει να ξερουμε συγκεκριμενα μηχανακια ποια ειναι, ποιος τα οδηγαει και μου κανει εντυπωση γιατι αφου η τροχαια θελει να γραφει γιατι δεν τη στηνει μια φορα στο δρομο να τους πετσοκοψει ολους. για κρανος, για ταχυτητα, για θορυβο και για ο,τι αλλο. εχω σκεφτει ακομα κ μονος να σημειωνω πινακιδες κ να παρω το 100. θα μου πεις τραβηγμενο, αλλα τον βλεπω τον ιδιο ανθρωπο να περναει 20 φορες τη μερα μπροστα απο το σπιτι και μου εχει κανει τον βιο αβιωτο κατι πρεπει να κανω κ εγω. και να ηταν ενας παει στο καλο, τα περισσοτερα παπακια που περνανε ειναι ετσι. Καλά κάνεις και δεν εστιάζεις στην ταχύτητα, δεν το πρότεινα (αν είναι νόμιμο) για να τους φρενάρεις, άλλα για να αποτρέψεις όσους θέλουν να κινηθούν σε αυτόν τον δρόμο χωρίς να έχουν λόγο, ή πιο απλά άν κάποιος δεν πρέπει να είναι εκεί, μετά απο λίγο καιρό θα πάψει να χρησιμοποιεί τον δρόμο αυτό λόγω...σαμαριών.
lightsout Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Κάντε μια συλλογική καταγγελία στο τμήμα της τροχαίας που έχει την ευθύνη της περιοχής και προσπαθήστε να πιέζετε τακτικά τον διοικητή. Υπάρχει συγκεκριμένο όριο για τα ντεσιμπέλ και είναι στην ευθύνη της τροχαίας να επιληφθεί του θέματος. 1 1
vamvakoolas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, kenpogr είπε Καλά κάνεις και δεν εστιάζεις στην ταχύτητα, δεν το πρότεινα (αν είναι νόμιμο) για να τους φρενάρεις, άλλα για να αποτρέψεις όσους θέλουν να κινηθούν σε αυτόν τον δρόμο χωρίς να έχουν λόγο, ή πιο απλά άν κάποιος δεν πρέπει να είναι εκεί, μετά απο λίγο καιρό θα πάψει να χρησιμοποιεί τον δρόμο αυτό λόγω...σαμαριών. επειδη ευκολα γραφουμε λυσεις, ας δουμε τη διαδικασια για σαμαρακια μιας και προ λιγων ετων αλλαξε η νομοθεσια 1)Αιτημα στο δημο 2)Ο δημος θα εξετασει το αιτημα, αν αποδεχθει απο δημοτικο συμβουλιο-> 3)Θα πρεπει να γινει μελετη που να αποδειξει οτι θα εχει πραγματικα μειωση της κινησης και προφανως μειωση των ηχων και το κυριοτερο οι προδιαγραφες για να ειναι ασφαλες παρεμβαση (ακομα και αν θεωρειται ηπια παρεμβαση) 4)αιτηση στη πολεοδομια ->Εγκριση απο Πολεοδομια 5)Αναθεση ή διαγωνισμο ή υλοποιηση απο τεχνικο τμημα αν ο δημος εχει τους πορους αν η οδος δεν ανηκει δημο αναλαμβανει η περιφερεια.. Απο το 4->5 εχω δει παρομοιο εργο να παιρνει...3 χρονια για την υλοποιηση. Αν εχουμε καθυστερηση στα προηγουμενα βηματα....προσθετουμε ΥΓ : Νομιζω οτι ειναι η ιδια ακριβως διαδικασια για να τοποθετηθει και...φαναρι Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από vamvakoolas
basilis_k6 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε επειδη ευκολα γραφουμε λυσεις, ας δουμε τη διαδικασια για σαμαρακια μιας και προ λιγων ετων αλλαξε η νομοθεσια 1)Αιτημα στο δημο 2)Ο δημος θα εξετασει το αιτημα, αν αποδεχθει απο δημοτικο συμβουλιο-> 3)Θα πρεπει να γινει μελετη που να αποδειξει οτι θα εχει πραγματικα μειωση της κινησης και προφανως μειωση των ηχων και το κυριοτερο οι προδιαγραφες για να ειναι ασφαλες παρεμβαση (ακομα και αν θεωρειται ηπια παρεμβαση) 4)αιτηση στη πολεοδομια ->Εγκριση απο Πολεοδομια 5)Αναθεση ή διαγωνισμο ή υλοποιηση απο τεχνικο τμημα αν ο δημος εχει τους πορους αν η οδος δεν ανηκει δημο αναλαμβανει η περιφερεια.. Απο το 4->5 εχω δει παρομοιο εργο να παιρνει...3 χρονια για την υλοποιηση. Αν εχουμε καθυστερηση στα προηγουμενα βηματα....προσθετουμε ΥΓ : Νομιζω οτι ειναι η ιδια ακριβως διαδικασια για να τοποθετηθει και...φαναρι σε κεντρικο δρομο δεν εχει καμια τυχη. εκτος του οτι σπας τα νευρα ολων των άλλων που δεν φταινε σε κατι, κανενας δεν θα δεχτει να μπουνε σαμαρακια αν δεν υπαρχει προβλημα με την ασφάλεια των πολιτων. αν εχει συνεχως τροχαια εκει τοτε μπορει να γινει αυτο. και παλι ομως, πολυ δυσκολα σε κεντρικο δρομο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις