boboakis10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα στην ομάδα. Σαν καλός νονός θέλω να κάνω ένα μικρο δωράκι στον βαφτιστικό (15 ετών) που ασχολείται με το gaming. Η σύνθεση του είναι αρκετά παλιά απ'ότι βλέπω και ήθελα τα φώτα σας στο αν αξίζει να ρίξουμε χρήματα πάνω ή απλά να του δώσω τα λεφτά κ να πάμε σε κάτι καινούργιο για το μέλλον.
turbat0s Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, boboakis10 είπε να κάνω ένα μικρο δωράκι Πόσο μικρό?
nickol-us Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αντιμετωπίζει προβλήματα; Τι είναι αυτό που θα τον ενδιέφερε και δε μπορεί να το κάνει; Η gpu που έχει, την παλεύει να παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στα 1080p με τίμια γραφικά. Εφόσον μιλάμε για gaming, θέλει λίγο πιο δυνατό cpu και άλλα 8gb ram να πάει στα 16gb εφόσον υπάρχουν ελεύθερα σλοτ. Αναβαθμίσεις περί τα 80-100 που θα βοηθήσουν αλλά μη νομίζεις ότι θα ανεβάσουν τα πάντα κατακόρυφα. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από nickol-us 5
hln3 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 όχι δεν αξίζει, η κάρτα είναι ήδη αρκετά γερή για αυτό το cpu Μπορείτε να πάτε για rx 6600 αν το σηκώνει το τροφοδοτικό; Δεν νομιζω να αξιζει ομως 1
boboakis10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, nickol-us είπε Αντιμετωπίζει προβλήματα; Τι είναι αυτό που θα τον ενδιέφερε και δε μπορεί να το κάνει; Η gpu που έχει, την παλεύει να παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στα 1080p με τίμια γραφικά. Εφόσον μιλάμε για gaming, θέλει λίγο πιο δυνατό cpu και άλλα 8gb ram να πάει στα 16gb εφόσον υπάρχουν ελεύθερα σλοτ. Αναβαθμίσεις περί τα 80-100 που θα βοηθήσουν αλλά μη νομίζεις ότι θα ανεβάσουν τα πάντα κατακόρυφα. Απ'ότι μου έχει πει δεν έχει κάποια προβλήματα , απλά έλα παιδί είναι θέλει το κάτι παραπάνω όσο γίνεται. Λογικά θα του πάρω όπως λες αλλά 8gb ram. CPU έχεις κάποια στο νου σου ?? Ίσως επίσης κάποιον SSD αν μπορείτε να προτείνετε Κατά κύριο λόγο παίζει Valorant , Apex legends, GTA V online 12 ώρες πριν, turbat0s είπε Πόσο μικρό? Μέχρι 100-150€ Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από boboakis10
nickol-us Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, boboakis10 είπε Απ'ότι μου έχει πει δεν έχει κάποια προβλήματα , απλά έλα παιδί είναι θέλει το κάτι παραπάνω όσο γίνεται. Λογικά θα του πάρω όπως λες αλλά 8gb ram. CPU έχεις κάποια στο νου σου ?? Ίσως επίσης κάποιον SSD αν μπορείτε να προτείνετε Κατά κύριο λόγο παίζει Valorant , Apex legends, GTA V online Μέχρι 100-150€ (edited) Βρήκα manual με το cpu support για τη μητρική σου. Η πιο λογική αναβάθμιση που θα μπορούσες να κάνεις και είναι ασφαλείς οτι θα παίξει(χωρίς να χρειαστεί bios update), θα ήταν η προσθήκη ενός i7 4770. Στις αγγελίες εδώ μέσα βλέπω έχουν τσιμπημένη τιμή, σε μια ματιά που έριξα από ebay βρίσκεις περιπτώσεις κοντά στα 70 ευρώ (περιλαμβανομένων μεταφορικών), πρόσεχε μην πας καταλάθος σε xeon που γράφουν οτι είναι 4770 equivalent καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει υποστήριξη από τη μητρική Να ξέρεις οτι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι αρκετά πιο ενεργοβόρος από αυτόν που έχει ήδη και λογικά η ψύκτρα που υπάρχει δεν επαρκεί, δεν έχω εικόνα όμως αν μπορεί να μπει(ούτε τι) after market ψύκτρα Για ssd, άπειρες επιλογές, δες το κόστος των υπολοίπων και ανάλογα τι μείνει βλέπουμε Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από nickol-us 3
fotaras76 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Να ξέρεις οτι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι αρκετά πιο ενεργοβόρος από αυτόν που έχει ήδη και λογικά η ψύκτρα που υπάρχει δεν επαρκεί, δεν έχω εικόνα όμως αν μπορεί να μπει(ούτε τι) after market ψύκτρα Deepcool gammaxx 200t, συμβατή με lga 1150 και επαρκής για τον 4770. Όμως 70 ο επεξεργαστής, 20 η ψυκτρα + λεφτά για επιπλέον ram οπότε αρχίζει και ξεφεύγει το κόστος. Και πάλι θα έχει ένα παλιό pc χωρίς δυνατότητα άλλης αναβάθμισης. 3
nickol-us Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, fotaras76 είπε Deepcool gammaxx 200t, συμβατή με lga 1150 και επαρκής για τον 4770. Όμως 70 ο επεξεργαστής, 20 η ψυκτρα + λεφτά για επιπλέον ram οπότε αρχίζει και ξεφεύγει το κόστος. Και πάλι θα έχει ένα παλιό pc χωρίς δυνατότητα άλλης αναβάθμισης. Οτι είπα για τη ψύξη είναι επειδή μιλάμε για custom pr-built όπου δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος και οι τρύπες για κανονική ψύκτρα. Το κόστος φυσικά είναι ένα θέμα αν σκεφτεί κανείς οτι 10100f/h510m/16gb ddr4 θα κοστίσουν περίπου 180€. Βέβαια όπως είπα εφόσον μιλάμε για branded build, πιθανόν να χρειαστούν όλα τα parts από την αρχή, όπου και πάλι ξεφεύγει το κόστος. Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα... Θα "ξεκολλήσει" πάντως κάπως το μηχάνημα με τον i7, εφόσον δεν υπάρχουν τώρα σοβαρά θέματα, μαζί με συμπλήρωση ραμ και κόστος περί τα 100€ θα πάρει καλή ανάσα και θα δώσει κάμποση ζωή ακόμη με αυτή την κάρτα 3
Aten-Ra Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 12/9/2022 στις 12:29 ΜΜ, boboakis10 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Σαν καλός νονός θέλω να κάνω ένα μικρο δωράκι στον βαφτιστικό (15 ετών) που ασχολείται με το gaming. Η σύνθεση του είναι αρκετά παλιά απ'ότι βλέπω και ήθελα τα φώτα σας στο αν αξίζει να ρίξουμε χρήματα πάνω ή απλά να του δώσω τα λεφτά κ να πάμε σε κάτι καινούργιο για το μέλλον. Αν δεν ήταν OEM σύστημα θα σου έλεγα να πουλήσετε την μητρική με το CPU και τις μνήμες και με τα έχτρα 150 ευρώ που θα έβαζες να άλλαζες πλατφόρμα. Τώρα εγώ προσωπικά θα έκανα το παρακάτω. Πάρε ένα set 16GB DDR3 (2x8GΒ) και έναν δίσκο SSD 1TB και αφαίρεσε τους αλλους δυο και είναι κομπλέ. Ούτε cpu ούτε τίποτα άλλο μην αλλάξεις, με την κάρτα που έχει δεν θα δει και τίποτα τρελές διαφορές σε gaming. 1
boboakis10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους που απαντήσατε κ ξοδέψατε τον χρόνο σας για να με βοηθήσετε. Επειδή είμαι μακριά από τον μικρό(διαφορετικά νησιά) κ δεν θα μπορώ να το βοηθήσω με το build κτλ νομίζω πως θα πάω απλά σε αγορά 2x8gb ram κ έναν SSD που είναι κ το πιο απλό σενάριο 1
jimakos00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάρε ένα δίσκο NVMe και εάν περισσεύουν χρήματα, άλλα 8GB RAM. Μόνο έτσι θα δει τη μεγαλύτερη διαφορά με αυτά τα χρήματα. Όχι απλό SATA SSD. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από jimakos00
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Πάρε ένα δίσκο NVMe και εάν περισσεύουν χρήματα, άλλα 8GB RAM. Για boot ή για αποθήκη; Η μητρική πάντως δεν έχει υποδοχή: 3
jimakos00 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν έχει. ΟΚ. Άμα είχε θα χρησίμευε και για boot και για να φορτώνουν γρήγορα τα παιχνίδια. Από τη στιγμή που έχει SSD, ο επιπλέον δεν θα έδινε και τόσο boost και χαρά. Θα προτιμούσα κανένα ωραίο Gaming Headset με λαμπάκια που ανάβουν που αρέσουν στα μικρά (και μεγάλα).
Aten-Ra Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, jimakos00 είπε Δεν έχει. ΟΚ. Άμα είχε θα χρησίμευε και για boot και για να φορτώνουν γρήγορα τα παιχνίδια. Από τη στιγμή που έχει SSD, ο επιπλέον δεν θα έδινε και τόσο boost και χαρά. Θα προτιμούσα κανένα ωραίο Gaming Headset με λαμπάκια που ανάβουν που αρέσουν στα μικρά (και μεγάλα). Ο SSD που έχει είναι 120GB και κατά 99% όλα τα παιχνίδια και προγράμματα τα τρέχει από τον HDD. Οπότε και ένας απλός 1ΤΒ SSD θα του προσφέρει πολύ μεγάλη διαφορά στο Usability . 1
Apaleytos80 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 ι7 4770 (70-80ε) η Xeon E3-1270 v3 (50ε) aliexpress.Απο 45w cpu παει 80-84 θα θελει και ψυχτρα( στην φθήνια μια arctic 12 co του 10αρικου η κάποια καλύτερη). DDR3 2x8 απο καμια αγγελια , Εγω θα έβαζα μονο έναν 1TB ssd για τα games.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα