lector Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Αν υπηρχε τετοιο πραγμα, καποιος σαν και μενα που ειναι πολλες ωρες τη μερα στο δρομο λογω δουλειας, θα πρεπε να ναι μονιμως σε ανοιχτη γραμμη. Θα μπορουσα να σου καταγραψω εκατονταδες παραβασεις στο οχταωρο, απο την πιο ασημαντη μεχρι την πιο επικινδυνη.
SilentVoice Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ε.Α. = Ελληνική Αστυνομία, Αν έγραφα Λ.Ε.Α. , τι λόγκο θα έβρισκες; 6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε παίρνεις τηλέφωνο γιατί πχ σε κλέψανε, σου σπάσανε το αμάξι, σε απειλούν κτλ όχι επειδή είδες κάποιον πχ να παραβιάζει στοπ. Προσωπικά το είδα σαν να είχε κάποιος κλέψει μια μηχανή, της αστυνομίας συγκεκριμένα.
Joshua21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, SilentVoice είπε Ε.Α. = Ελληνική Αστυνομία, Αν έγραφα Λ.Ε.Α. , τι λόγκο θα έβρισκες; Φωτό θα έβαζα, αυτή: 1
maniacos93 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι, αν καταγγείλεις όμως θα σε πουν ρουφιάνο. Δυστυχώς ζούμε σε τέτοια τριτοκοσμική χώρα από άποψη παιδείας. Διάβασε τα σχόλια εδώ και θα καταλάβεις. Λογική 5χρονου παιδιού. 2
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, lector είπε Αν υπηρχε τετοιο πραγμα, καποιος σαν και μενα που ειναι πολλες ωρες τη μερα στο δρομο λογω δουλειας, θα πρεπε να ναι μονιμως σε ανοιχτη γραμμη. Θα μπορουσα να σου καταγραψω εκατονταδες παραβασεις στο οχταωρο, απο την πιο ασημαντη μεχρι την πιο επικινδυνη. Και έτσι θα αρχίζανε τα ραβασάκια σε αυτούς που τα κάνουν επειδή νομίζουν πως δεν χρειάζεται να ακολουθούν τον ΚΟΚ επακριβώς αλλά μόνο τα "χοντρά" και σιγά σιγά θα βάζανε μυαλό (για να μην πονάει η τσέπη η χάσουν δίπλωμα, δεν χρειάζεται καν να φάνε πρόστιμα πχ μόνο η ασφάλεια αν γινόταν πιο ακριβή αν μαζεύεις πολλές καταγγελίες φτάνει και περισσεύει ) Και κάποια στιγμή δεν θα έκανες εκατοντάδες τηλεφωνήματα αλλά 1,2 το τρίμηνο και αν και θα ήταν όλοι οι δρόμοι πολύ καλύτεροι.
GodzillaCover Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Και έτσι θα αρχίζανε τα ραβασάκια σε αυτούς που τα κάνουν επειδή νομίζουν πως δεν χρειάζεται να ακολουθούν τον ΚΟΚ επακριβώς αλλά μόνο τα "χοντρά" και σιγά σιγά θα βάζανε μυαλό (για να μην πονάει η τσέπη η χάσουν δίπλωμα, δεν χρειάζεται καν να φάνε πρόστιμα πχ μόνο η ασφάλεια αν γινόταν πιο ακριβή αν μαζεύεις πολλές καταγγελίες φτάνει και περισσεύει ) Και κάποια στιγμή δεν θα έκανες εκατοντάδες τηλεφωνήματα αλλά 1,2 το τρίμηνο και αν και θα ήταν όλοι οι δρόμοι πολύ καλύτεροι. Επειδή δεν είδα να το έχεις απαντήσει ξεκάθαρα: Τι γίνεται αν μαζέψω εγώ 30 άτομα και καταγγείλω πχ τον τυπά με τον οποίο με κεράτωσε η κοπέλα μου για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη χωρίς να έχει κάνει παράβαση; Θα του κόψουν πρόστιμο/αυξήσουν τα ασφάλιστρα; Αν η απάντηση είναι ναι, να είσαι σίγουρος ότι όλοι θα βρεθούμε να πληρώνουμε 100.000€ τον χρόνο ασφάλεια Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από GodzillaCover
dbrillis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Δεν είναι αρμοδιότητα του πολίτη να κάνει τον μπάτσο. Εκεί είναι το στραβό. Δεν είπαμε να συλλάβεις κάποιον, να κάνεις καταγγελία είπαμε. Εγω αν ημουν ο ts και εβλεπα ταινιες θα ηθελα να γινει πραγματικότητα το να βρω γκομενα ενω εγω ειμαι ορκισμενο μπακουρι και λογω καποιας συγκυριας με βρίσκει μεσα στη σπηλια μου και με ερωτεύεται υπερ-μοντελο με παρα πολυ πλούσιο μπαμπα. Όχι να παίρνω τηλέφωνο και να κανω καταγγελιες. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Επειδή δεν είδα να το έχεις απαντήσει ξεκάθαρα: Τι γίνεται αν μαζέψω εγώ 30 άτομα και καταγγείλω πχ τον τυπά με τον οποίο με κεράτωσε η κοπέλα μου για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη χωρίς να έχει κάνει παράβαση; Θα του κόψουν πρόστιμο/αυξήσουν τα ασφάλιστρα; Αν η απάντηση είναι ναι, να είσαι σίγουρος ότι όλοι θα βρεθούμε να πληρώνουμε 100.000€ τον χρόνο ασφάλεια Αυτό που λες φίλε μου θέλει υπερπαραγωγή για να γίνει και πολύ καλούς κολλητούς βασικά φίλους που θα κάτσουν να πούνε ψέματα και να ρισκάρουν για εσένα που θα τους βρεις 30 τέτοιους; Εκτός αν τους πληρώσεις αλλά πάλι πάμε στο υπερπαραγωγή 2
Nera1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε H ταινία ειναι άσχετη με το συμβάν (δεν περιστρέφεται γύρω απο την υπηρεσία αυτή ή έχει σχέση με την οδήγηση κτλ) υπάρχει αυτό στην αμερική (πχ στο colorado είναι *277) https://csp.colorado.gov/talk-with-us/report-an-aggressive-driver#:~:text=Dial *CSP (*277)&text=The Colorado State Patrol's Star,real time" aggressive driving behavior. Και στην τελική ακόμη και να μην υπήρχε σαν ιδέα που βλέπετε το στραβό ; Στο ότι αν ο καθένας μπορεί να καταγγείλει ό,τι θέλει χωρίς απόδειξη,και να υπάρχει ποινή για αυτό,μάλλον αρκετά από τα 120 πλακάκια της πλατείας Συντάγματος,θα έχουν πρόβλημα. Και θα δώσω κάποια παραδείγματα,γιατί αν μπορούσες μόνος σου να το σκεφτείς,δε θα πόσταρες κάτι τέτοιο ,απάνθρωπο. Σε πολυκατοικία ο μοναδικός τριάνταρης βάζει δυνατά μουσική,και ενοχλεί τους άλλους 10 συνταξιούχους ένοικους. Παραβιάζει κάποιος το στοπ,τον βρίζεις ,και παίρνει να σε καταγγείλει . Ο γείτονας με τα 3 παιδιά και τα 4 εγγόνια,υπέθεσε πως εσύ τον κάρφωσες στη πολεοδομία που έκλεισε τη ταράτσα του με τούβλα με άδεια για πέργκολα. Και όταν ο βασικός είναι εφτακόσια ευρώ,50 ευρώ γιατί κάποιος δε σε γουστάρει ,είναι πρόβλημα. Αν νοσταλγείς χούντα,τα εισητήρια για Β.Κορέα δεν είναι ακριβά. Και τότε συλλαμβάνονταν και διώκονταν κόσμος,επειδή σε κάποιους δεν άρεσαν οι φάτσες τους . Δε θα μας λείψεις. 2
agnostos13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, Dantε είπε Γιατι οχι και καμερες μεσα στο σπιτι σου κιολας ,να σιγουρευτουν οτι δε κανεις και εκει μεσα τιποτα παρανομο. Δε πιστευω να εχεις τιποτα να κρυψεις. Καταλαβαίνεις οτι μπερδεύεις μήλα με πορτοκάλια έτσι; Αν όχι διάβασε λίγο περί ιδιωτικού, κοινόχρηστου και δημόσιου χώρου, την έννοια της οικιακής ειρήνης κλπ. 16 ώρες πριν, bomberb17 είπε Υποθετικό σενάριο: "Απρόσεχτος" οδηγός σε εμβολίζει σε διασταύρωση πλαγιομετωπικά έχοντας περάσει με κόκκινο. Έχεις dashcam η οποία έχει καταγράψει το συμβάν, το οποίο είναι το απόλυτο αποδεικτικό στοιχείο. Η διασταύρωση ήταν ερημική και μάρτυρες δεν υπήρχαν. Ο οδηγός που πέρασε με κόκκινο, υποστηρίζει ότι πέρασε με πράσινο και ότι εσύ πέρασες με κόκκινο. Το δικαστήριο δε δέχεται το υλικό της κάμεράς σου ως αποδεικτικό στοιχείο γιατί δεν είναι σύμφωνο με το νόμο περί "προσωπικών δεδομένων." Από την άλλη, ο άλλος οδηγός που πέρασε με κόκκινο φέρνει ψευδομάρτυρες και κερδίζει τη δίκη. Ε βασικά αν φέρεις υλικό με ψευδομάρτυρες θα κερδίσεις (ακόμα και αν έχει ο άλλος ψευδομάρτερες), αν φέρεις μόνο υλικό και ο άλλος ψευδομάρτυρες ενδέχεται να κερδίσει ο άλλος γιατί η απόδειξη σου δεν θα είναι επίσημα αποδεκτή από το δικαστήριο λόγω προσωπικών δεδομένων. Γενικά τα έχουν κάνει σαλάτα... Αλλά εντάξει, και τι έγινε αν βγει και μια λάθος απόφαση θα σου πει κάποιος; Πρώτη φορά θα είναι; 1
JakeKaufman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, dbrillis είπε Δεν είπαμε να συλλάβεις κάποιον, να κάνεις καταγγελία είπαμε. έχεις διαβάσει τι γράφουν εδώ οι καταγγελιο-λαγνοι; αν μπορούσαν να καταδικάσουν τον άλλον θα το έκαναν. γι αυτό λέω, ας αφήσουμε την επιβολή του νόμου στα αρμόδια όργανα και ο καθένας να κοιτάξει να είναι σωστός ο ίδιος απέναντι στο νομο
mAs_81 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Αν αυξηθούν τα πρόστιμα , και σταματήσει η ατιμωρησία ολα θα φτιάξουν στους δρόμους.. Οταν γίναν πιο αυστηροί με τα κράνη , ξαφνικά η συντριπτική πλειοψηφία ξεκίνησε να φορά παντού.. Αλλα και εκτός των δρόμων ειναι το ίδιο πρόβλημα.. Παρκάρουν εκεί που δε πρέπει σε κεντρικό και τους γράφουν?Παραπονα απο τους μαγαζάτορες στο Δήμο γτ τους κόβει τη δουλειά/τζίρο.. Ανοιγει καινουργιο κατάστημα κάπου ? Ως δια μαγείας καινούργια κολονακια και κίτρινες γραμμές στο πεζοδρόμιο.. Φωναζεις τον Δήμο?Μια απο τα ίδια και εν τελει σε λενε και ρουφιάνο οι πιο….φιλελεύθεροι συμπολίτες μας.. Απο τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται τπτ η εφαρμόζονται επιλεκτικά οι νόμοι θα εχουμε να ασχολούμαστε με ολα αυτα τα άσχετα περί προστασίας δεδομένων κ κουραφέξαλα..
great Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, JakeKaufman είπε έχεις διαβάσει τι γράφουν εδώ οι καταγγελιο-λαγνοι; αν μπορούσαν να καταδικάσουν τον άλλον θα το έκαναν. γι αυτό λέω, ας αφήσουμε την επιβολή του νόμου στα αρμόδια όργανα και ο καθένας να κοιτάξει να είναι σωστός ο ίδιος απέναντι στο νομο ειναι το ιδιο με τους μασκολαγνους; και αυτους που λεγαν οτι γινετε κωρονοπαρτυ στον διπλα και μετα τον λεγαν ρουφιανο ? Δεν μιλησε κανεις για καταδικη ουτε ειπε κανεις να επιβαλει τον νομο δεν ειμαι ο Batman, ειναι αλλο ενα "καμερες μεσα στο σπιτι" argument. Εχεις υποχρεωση σαν πολιτης να καταγγειλεις, να βοηθησεις στο να εφαρμοζοντε οι νομοι και στην λειτουργεια της κοινωνίας. Εαν δω καποιον να περναει με τεσσερα κοκκινα στην σειρα και να κανει σουζες και το κρατος μου εδεινε την δυνατοτητα να το καταγγειλω με ενα application (νομιζω οτι καπου γινεται αυτο, ισως να το ψαξω αργοτερα) θα το εκανα χωρις δευτερη σκεψη. Δεν σημαινει οτι θα τον δικαζα κι ολλας, το εχεις μπερδεψει. Το να βοηθησω ομως την αστυνομια να κανει καλυερα την δουλεια της εκει που μπορω θα το κανω με τεραστια ευχαριστηση. H ιδια λογικη παει στο αν βλεπεις καποιον να τον πλακωνουν στο ξυλο δεν θα παρεις τηλεφωνο να το καταγγειλεις γιατι θα εισαι ρουφιανος; θα τραβας με το κινητο φανταζομαι για τα likes? Ξεκινηστε τα ρουφανιοσ, κουκουλας, αρτεμισ ματσας και τετοια. Σαπιζουμε. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από great 3
lector Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, JakeKaufman είπε ας αφήσουμε την επιβολή του νόμου στα αρμόδια όργανα Τα "αρμοδια οργανα" ειναι ενα σημαντικο ποσοστο των παραβατων. Πολυ σπανια θα περασει μερα που δε θα δω ουτε ενα "αρμοδιο οργανο" να διαπραττει παραβαση του ΚΟΚ. Εδω πριν λιγο καιρο καποια "αρμοδια οργανα" παρκαρισμενα εξω απο τη βουλη εκαναν απροκαλυπτα και θρασυτατα πλατες σε δολοφονικο τροχαιο δυστυχημα, τι λεμε τωρα; 3
babisskg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 12/9/2022 στις 11:47 ΠΜ, Dr_Pepper είπε Είδα πρόσφατα μια ταινία (Father Stu ) όπου ο Μελ Γκίψον ενώ οδηγεί πετάγεται ξαφνικά ένα φορτηγό μπροστά του και κάλεσε έναν αριθμό όπου βγήκε τηλεφωνητής και του ζήτησε τον αριθμό πινακίδας (του οχήματος που θέλει να καταγγείλει) και όταν είπε τον αριθμό μετά ζήτησε να περιγράψει την φύση της παράβασης Και μου φάνηκε ΤΕΛΕΙΑ ιδέα για να εφαρμοστεί στην ελλάδα (μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε ένα απο τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα μας σαν λαός -να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα σαν πλεονέκτημα για την λύση ενός προβλήματος) Δεν νομίζω να έχουμε κάτι αντίστοιχο εδώ στην ελλάδα ή έχουμε; Επίσης δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κατάχρηση γιατί δεν γίνεται επίτηδες πχ 100 άτομα να καταγγείλουν την ίδια πινακίδα γιατί θα πρέπει να την δουν μπροστά τους ή να μαντέψουν και τα 100 την ίδια (αν λένε στην τύχη έναν αριθμό) Τέλος δεν νομίζω να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν (ή να μην έχει συνέπειες σε περίπτωση που κάποιος λέει ψέματα) αν το ίδιο άτομο παίρνει για να καταγγείλει συνέχια την ίδια πινακίδα (πχ γιατί δεν γουστάρει κάποιον) γιατί δεν γίνεται συνέχεια να κάνει παραβιάσεις μόνο όταν πετυχαίνει αυτόν και κανένας άλλος να μην έκανε καταγγελία. Το σύστημα (χωρίς να έχω ιδέα) φαντάζομαι λειτουργεί με βάση την συχνότητα των περιστατικών δηλαδή αν υπάρξουν πολλές καταγγελίας απο διάφορα άτομα για την ίδια πινακίδα. Τι άποψη έχετε εσείς για αυτό; Καταπληκτικό ......... φυσικά πιστεύω δεν θα σας ενοχλήσει αν βρεθείτε κι' εσείς στην θέση του καταγγελόμενου από καμιά 100στή άλλους γενικά ....... τέλος πάντων θέλω να πω πως είστε έτοιμος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα