Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση θα σας κάνω για κάτι που με απασχολεί σοβαρά. Ψάχνω σπίτι στην περιοχή των Αθηνών και πιο συγκεκριμένα Παγκράτι, Δάφνη και γύρω περιοχές. Αποκλειστικά κοντά σε μετρό, επιπλωμένο σε καλή κατάσταση. Μπόρεσα να βρω 1-2 σε άριστη κατάσταση στα 400τόσα ευρώ (τόσο είναι το μπάτζετ μου) απλά είναι κοντά στα 30 τετραγωνικά. Να σημείωθει πως όσα έχω βρει σε μεγαλύτερα τετραγωνικά έχουν χάλια επίπλωση, ζημιές, ελλείψεις κτλ Το πρόβλημα μου είναι πως δεν θα μείνω μόνος μου εκεί αλλά με τη συντροφό μου που έρχεται από Ασία σε λίγες εβδομάδες. 
Αν και έχουν συνηθίσει και μεγαλώσει εκεί σε μικρότερα από εμάς σπίτια με φοβίζει το να ζήσουμε σε 27-29 τετραγωνικά για μήνες, μήπως την πνίγει.

Ποια είναι η αποψή σας; Αν το διαμέρισμα είναι άρτιο, σε καλό σημείο μπορούν δυο άνθρωποι να ζήσουν για μήνες εκεί άνετα χωρίς πρόβλημα; Δεν θέλω η κοπέλα να νιώθει πως ζει σε φυλακή στην πρώτη της εμπειριά με τη χώρα μας.
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες και τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

κάτσε να τσιμπήσω λογικό συνειρμό.

κοπέλα από Ασία. άρα αν τη γνώρισες εκεί θα έμαθες/είδες και που μένει. άρα έχεις μέτρο σύγκρισης.

ποιό το πρόβλημα να της πεις ξεκάθαρα οτι αυτά τα λεφτά διαθέτεις και τόσα τετραγωνικά βρίσκεις να ακούσεις από την ίδια αν είναι εντάξει ή αν έχει αντιρρήσεις.

Δηλαδή σοβαρά τώρα....ρωτάς εμάς και όχι την ίδια; η κοπέλα σου είναι. μήπως τη ρωτάς και αν θέλει τα noodles ψημένα σε γουοκ γιατί σε κλασσικό τηγάνι έχουν άλλη γεύση;

• Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jumaru17 είπε

Παιδιά μια ερώτηση θα σας κάνω για κάτι που με απασχολεί σοβαρά. Ψάχνω σπίτι στην περιοχή των Αθηνών και πιο συγκεκριμένα Παγκράτι, Δάφνη και γύρω περιοχές. Αποκλειστικά κοντά σε μετρό, επιπλωμένο σε καλή κατάσταση. Μπόρεσα να βρω 1-2 σε άριστη κατάσταση στα 400τόσα ευρώ (τόσο είναι το μπάτζετ μου) απλά είναι κοντά στα 30 τετραγωνικά. Να σημείωθει πως όσα έχω βρει σε μεγαλύτερα τετραγωνικά έχουν χάλια επίπλωση, ζημιές, ελλείψεις κτλ Το πρόβλημα μου είναι πως δεν θα μείνω μόνος μου εκεί αλλά με τη συντροφό μου που έρχεται από Ασία σε λίγες εβδομάδες. 
Αν και έχουν συνηθίσει και μεγαλώσει εκεί σε μικρότερα από εμάς σπίτια με φοβίζει το να ζήσουμε σε 27-29 τετραγωνικά για μήνες, μήπως την πνίγει.

Ποια είναι η αποψή σας; Αν το διαμέρισμα είναι άρτιο, σε καλό σημείο μπορούν δυο άνθρωποι να ζήσουν για μήνες εκεί άνετα χωρίς πρόβλημα; Δεν θέλω η κοπέλα να νιώθει πως ζει σε φυλακή στην πρώτη της εμπειριά με τη χώρα μας.
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες και τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ πολύ!

Το σπίτι θα την πνίγει;Γιατί ;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το σπίτι θα την πνίγει;Γιατί ;

Λόγω τετραγωνικών σε σχέση με ένα 40-50 τετραγωνικών.

14 λεπτά πριν, greekfragma είπε

κάτσε να τσιμπήσω λογικό συνειρμό.

κοπέλα από Ασία. άρα αν τη γνώρισες εκεί θα έμαθες/είδες και που μένει. άρα έχεις μέτρο σύγκρισης.

ποιό το πρόβλημα να της πεις ξεκάθαρα οτι αυτά τα λεφτά διαθέτεις και τόσα τετραγωνικά βρίσκεις να ακούσεις από την ίδια αν είναι εντάξει ή αν έχει αντιρρήσεις.

Δηλαδή σοβαρά τώρα....ρωτάς εμάς και όχι την ίδια; η κοπέλα σου είναι. μήπως τη ρωτάς και αν θέλει τα noodles ψημένα σε γουοκ γιατί σε κλασσικό τηγάνι έχουν άλλη γεύση;

Είναι κλειστός και ταπεινός άνθρωπος που δεν εκφράζει ανοικτά τα συναισθήματα του πολλές φορές οπότε πρέπει να πάρω εγώ τις δύσκολες αποφάσεις στην προκειμένη περίπτωση για αυτό και ρωτάω για να πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι δυσκολο το μεγεθος. Ιδανικα πρεπει να ειναι σωστο το σπιτι. Πχ εγω ως φοιτητης εμενα σε 35-40 (με μεγαλη τραπεζαρια που δεν χρησιμοποιουσα και ενα πολυ μεγαλο μπανιο (full size μπανιερα και μπιτε μεσα)). Ειχε ομως πολυ σωστη διαμορφωση και ανετα ζουσαν 2 ατομα μεσα. Τωρα τα 30 νομιζω οριακα για 2 ατομα. 

Το εχεις δει το σπιτι?

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ειναι δυσκολο το μεγεθος. Ιδανικα πρεπει να ειναι σωστο το σπιτι. Πχ εγω ως φοιτητης εμενα σε 35-40 (με μεγαλη τραπεζαρια που δεν χρησιμοποιουσα και ενα πολυ μεγαλο μπανιο (full size μπανιερα και μπιτε μεσα)). Ειχε ομως πολυ σωστη διαμορφωση και ανετα ζουσαν 2 ατομα μεσα. Τωρα τα 30 νομιζω οριακα για 2 ατομα. 

Το εχεις δει το σπιτι?

Δυστυχώς όχι ακόμα από κοντά αλλά θα το δω τέλος της εβδομάδας απλά είναι ειδική περίπτωση και με τρομερή θέα στον 7ο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jumaru17 είπε

Για μερικους μηνες ΝΑΙ, μπορουν. Για κατι πιο μακροχρονιο ΟΧΙ, θα αρχισουν προστριβες. 

Να στο πω πιο απλα και ωμα: Αν θελει καποιος πχ να φερει μια ρωσιδα για 3-4 μηνες ωστε να βγαλουν τα ματια τους, και να την ξεναγησει στις ομορφιες της πατριδας μας και μετα να φυγει; σαφως και ειναι ιδανικος ο εν λογω χωρος, θα μοιαζει σαν ενα μεγαλο δωματιο ξενοδοχειου. 

Αν ομως η κοπελα θελει να μεινει μονιμα, να ψαχτει με σπουδες, δουλεια, κλπ και θα θελει καποιες ωρες την ημερα να περναει σε δικο της χωρο για να διαβασει, συγκεντρωθει, ηρεμησει, μιλησει στο σκαιπ με μια φιλη, την αδερφη της  κλπ, οπως το ιδιο θα θελεις να κανεις και εσυ, τοτε ο ενας και μοναδικος χωρος ειναι τεραστιο προβλημα, και ας ηταν και 60 τετραγωνικα και οχι 30-35. Ειναι δηλαδη κυριως θεμα ιδιωτικοτητας και οχι τοσο χωρου. Τα περισσοτερα δωματια ξενοδοχειων δεν ξεπερναν τα 20 τ.μ. και ζουνε ζευγαρια ανετα σε αυτα, επομενως δεν υφισταται θεμα επαρκειας χωρων. Το προβλημα ξεκιναει οταν το ζευγαρι θα θελει να περναει μερικες ωρες την ημερα χωριστα ο καθενας για δικους του λογους.

Επεξ/σία από archer100
  • Like 3
Δημοσ.

Αν το σπίτι έχει 2 χώρους -σαλονι, δωματιο-  μπορείτε μια χαρά να μείνετε δυο άτομα. Μπορεί να μην είναι άνετα αλλά είναι μια αρχή. Αν ταιριάζεις με τον αλλον μπορεις να μεινεις και σε 15 τετραγωνικα στην αρχη, και βλέπετε μετα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jumaru17 είπε

Είναι κλειστός και ταπεινός άνθρωπος

Να φοβάσαι το μπαμ, όταν το κάνει.

Ένα αγαπημένο ζευγάρι, χωράει και σε δεντροσπιτο.  Το καλό με τα μικρά σπίτια είναι ότι ζεσταίνονται εύκολα και γρήγορα. Το κακο είναι ότι μπορεί να μην έχει καλή μόνωση και να ξεπαγιασετε τον χειμώνα ή να κολυμπάτε από την υγρασία.  Αφού θέλεις κοντά σε μετρό, κοίταξε και άλλες περιοχές. Έτσι κάνουν όλοι στην αρχή.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.

Αυτο εχεις αυτο μπορεις και τερμα. Αν η κατασταση παει σε κατι πιο μονιμο τοτε αναζητας ή αναζητατε κατι μεγαλυτερο.

Αλλα ερχεται απο Ασια και η αλλη επιλογη ειναι δωματιο ξενοδοχειου. Οποτε θεωρω οτι θα βολευτει μια χαρα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Το budget που λες στην αρχή είναι όλο δικό σου; Εκείνη δεν θα δώσει τα μισά για να μένετε μαζί;

Αν ναι, τοτε ίσως μπορείτε να πάτε σε κάτι πιο μεγάλο αφού θα πληρώνετε και οι δύο. Τα 30τμ είναι λίγα από άποψη αποθηκευτικου χώρου για 2 ατομα... Εκτος αν είναι του μινιμαλισμου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εαν θελεις τη γνωμη μου ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ. Περιορίζεις τις επιλογές σου, δεχεσαι το γουστο άλλου (συνηθως κακο προς άθλιο) και παραλαμβανεις τις βρωμιες των προηγουμενων εκει που θα ακουμπας-κοιμασαι-καθεσαι με το σωβρακο (αυτο θα ηταν το χειροτερο μου)... Εχω συζησει σε 46 τμ για χρονια, δεν ειναι πολυ ευχαριστο αλλα εαν υπαρχει καλη θέληση και συνεννόηση παλευεται...

Βρες ενα σπιτι που να καλυπτει τις αναγκες σου, λογικα θα βρεις κ μεγαλυτερο απο καπως 30 τμ σε αυτα τα λεφτα, και επιπλωσε το χωρις υπερβολες - με 1500 ευρω παιρνεις αξιοπρεπεστατα επιπλα και ηλεκτρικα (250 κρεβατι στρωμα κομοδινα, 100-120 ντουλάπα πχ 2 διφυλλες, 250 καναπε-τραπεζακι-επιπλο tv, 50 τραπεζαρια με 2 καρεκλες, 50-60 γραφειο με μια καρεκλα, 40-50 μια βιβλιοθηκη, 100 τηλεοραση, 200 ψυγειο, 200 κουζινα, 200 πλυντήριο, 40-50 τραπεζακι βεραντας με 2 καρεκλες). Τι παραπανω θες;

• Like 2
Δημοσ.

Σκεψου πως θα ειναι το σπιτι οταν βαλετε και οι δυο τα πραγματα σας μεσα. Εγω πιστευω οτι σε τοσα τετραγωνικα μπορει να μεινει ενα ατομο μονιμα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...