Προς το περιεχόμενο

το πιο οικονομικό σε κατανάλωση και φθηνό αμάξι;

valadsk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ξεκινάω με γεμάτη δεξαμενή. Κάνω π.χ. 350 χλμ. Ξαναγεμίζω. Όσο πάρει το γέμισμα, θεωρώ ότι είναι όσο έκαψα για τα 350 χλμ. 

Εάν η πολυβαλβίδα "κόβει" π.χ. στα 48 λίτρα, πάντα δε θα κόβει στον ίδιο ακριβώς όγκο καυσίμου;

στο φουλάρισμα παίζει ρόλο η πίεση του πρατηρίου (μπορεί να έχει μικρή , ή μπορεί και αυξημένη που αν είναι υπερβολική μπορεί και να σου δημιουργήσει πρόβλημα) και η εξωτερική θερμοκρασία (αυξάνεται ο όγκος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, valadsk είπε

ποιο είναι το οικονομικό σε κατανάλωση, να έχει την ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ της αγοράς κατανάλωση και ταυτόχρονα να είναι φθηνό να το αγοράσεις ως μεταχειρισμένο;

εν ολίγοις δεν μας ενδιαφέρουν τα κυβικά και οι επιδόσεις, μας ενδιαφέρει να βγάζει πολλά χιλιόμετρα με ένα 10αρικο σε σημερινές τιμές με φιλική οδήγηση, χάδι στο γκάζι και 2 χιλιάδες στροφές με 5η. δεν μας ενδιαφέρει επίσης αν είναι sedan η hetchback

δεν μπορεί δηλαδή να χρειάζομαι 15-20 ευρώ για την απόσταση που βλέπετε στο χάρτη. να ξεκινάω με δείκτη στο κόκκινο να βάζω 15 και να επιστρέφω με δείκτη στο κόκκινο. με φιλική οδήγηση, αν το ζορίσω με πάτημα να θέλει 20. (Nissan almera 98).

Το μόνο άλλο που σκέφτομαι είναι μηχανάκι. Αλλα έχω κάτι ανηφόρες και φοβάμαι μην υπεθερμαίνεται είμαι και 120 κιλά.

αέριο το ξεχνάμε

1.JPG

Απο τον κατασκευαστη το δικο σου(εκτος) καιει 5.8λ!  Αν το μοτερ ειναι σε καλη κατασταση και με σωστη οδηγηση θα εισαι κατω απο 6.5λ!

Βρες ποια ειναι η πραγματικη σου καταναλωση και αν ειναι στα πλαισια του κατασκευαστη το κανεις υγραεριο! Κατι αλλο δεν αξιζει με τα δεδομενα αυτα

22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

παρε κατι με υγραεριο.

η μονη λυση

Τον φανταζεσαι μεσα στο k11!!! Το λεω γιατι δεν ειναι για ψηλο ή για πολλα κιλα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fordakias7 είπε

Γιατί τόση άρνηση για το αέριο; Αν ο εγκατάστασης είναι επαγγελματίας και το μοτέρ σε καλή κατάσταση δεν υπάρχει λογος ανησυχίας.

Πόσα χιλιόμετρα έχει το μοτέρ;

Καθάρισε Μπεκ και δες αν έχεις βρώμικο φίλτρο αέρα καίει πολύ το αμάξι σου 

+να ελέγχεις τακτικά πίεση ελαστικών

ποτε δεν το συμπαθησα από φόβο για μπουμ. άσε που έχει ραγισμενη κυλινδροκεφαλή

το μοτερ εχει 350.000 χιλιομετρα αλλα δεν καιει λαδι. πρσπαθω  να μαζεψω λεφτα για καινουργια κυλινροκεφαλη

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δηλαδή πόσα λεφτά σκέφτεσαι να δώσεις για να κάνεις οικονομία;

θέλω κάτι οικονομικο να πηγαίνω τη βόλτα μου. Δηλαδή με το βασικό μισθο που παίρνω περιοριζομαι πολύ στις μετακινήσεις με τέτοια κατανάλωση. Ειμαι τοσο απελπισμενος που το σκεφτομαι για μηχανακι ακουω κατι για 2 λιτρα στα 100 χιλιομετρα και μενω με το στομα ανοιχτό. 

1 ώρα πριν, korakios είπε

κάτι λάθος παίζει αν δίνες 15-20€ για (27,49*2) 55 χλμ ή (με 2€/λίτρο)

7,5-10λτρ/55 χλμ ή

13,6-20λτρ/100χλμ

Δώσε πρώτα την πραγματική κατανάλωση του αμαξιού σου και μετά το συνεχίζουμε

Μόνο αν φουλάρεις , μηδενίσεις δείκτη χλμ και μετά ξαναφουλάρεις θα δεις πραγματικά , άσε τα λαμπάκια .

Αν καις γύρω στα 8λίτρα/100χλμ (όχι σε κίνηση) η πιο οικονομική λύση είναι το κρατάς και βάζεις υγραέριο

Πτελεός Βόλος 30 ευρώ με σημερινες τιμες πηγαινε ελα

Πτελεος θεσσαλονικη στο  πηγαινε το φουλαρω  αδειο στο ξεκινημα (κοκκινη γραμμή)  και ο δεικτης ειναι ελαχιστα οταν φθανω πανω απο τη τελευταια ασπρη γραμμη. Αν γυρισω και για παρκαρισμα στη θεσσαλονικη τλειωσε.

ειναι λιγο δυσκολο το γεμισμα καταλαβαινεις 😛

56 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Απο τον κατασκευαστη το δικο σου(εκτος) καιει 5.8λ!  Αν το μοτερ ειναι σε καλη κατασταση και με σωστη οδηγηση θα εισαι κατω απο 6.5λ!

Βρες ποια ειναι η πραγματικη σου καταναλωση και αν ειναι στα πλαισια του κατασκευαστη το κανεις υγραεριο! Κατι αλλο δεν αξιζει με τα δεδομενα αυτα

Τον φανταζεσαι μεσα στο k11!!! Το λεω γιατι δεν ειναι για ψηλο ή για πολλα κιλα!

μηχανακι με βλεπω, οπως ειπα με ενδιαφερει μονο να με πηγαινε βολτα 10-50 χιλιομετρα στην επαρχια αν και χειμωνα θα μεινω στην αδερφη μου θεσσαλονικη.

Επεξ/σία από valadsk

3 λεπτά πριν, valadsk είπε

ποτε δεν το συμπαθησα από φόβο για μπουμ.

για μπουμ να παρακαλάς αν έχεις αέριο να μην έχεις βενζίνη καθόλου , πχ δες με 2 λίτρα βενζίνης τι παίζει

δεν έχει καταγραφτεί μπουμ απο αέριο μέχρι στιγμής

7 λεπτά πριν, valadsk είπε

άσε που έχει ραγισμενη κυλινδροκεφαλή

τότε ξεχνάς το αέριο, πρώτα φτιάχνεις το μοτέρ

8 λεπτά πριν, valadsk είπε

Πτελεός Βόλος 30 ευρώ με σημερινες τιμες πηγαινε ελα

έστω βάζεις με 2€ βενζίνη έχεις 15λίτρα στα 145χλμ ή >10λίτρα στα 100χλμ , τσιμπημένο είναι ακόμα και για παλιό αμάξι

13 λεπτά πριν, valadsk είπε

ειναι λιγο δυσκολο το γεμισμα καταλαβαινεις 😛

τότε είναι ακόμα πιο δύσκολη η αγορά μτχ αμαξιού όχι με δόσεις (δηλαδή όχι απο μάντρα).

και στην τελική πρέπει να υπολογίσεις τα χιλιαρικα που θα δώσεις σε πόσο βάθος χρόνου θα τα κάνεις απόσβεση

πάρε κανα μηχανάκι για κοντινές αποστάσεις , σίγουρα λιγότερη βενζίνη θα καίει

37 λεπτά πριν, valadsk είπε

μηχανακι με βλεπω, οπως ειπα με ενδιαφερει μονο να με πηγαινε βολτα 10-50 χιλιομετρα στην επαρχια αν και χειμωνα θα μεινω στην αδερφη μου θεσσαλονικη.

Αν κυνηγας την λυτρωση παρε δικυκλο!!!

Στις 12/9/2022 στις 1:00 ΠΜ, valadsk είπε

ποτε δεν το συμπαθησα από φόβο για μπουμ.

Η βενζίνη κάνει πολύ χειρότερο μπουμ απ' το υγραέριο. Και πιο εύκολα. Απλά ξέρεις, τόσα χρόνια όλα τ' αμάξια είναι με βενζίνη, οπότε κανείς δε το σκέφτεται. Ασφαλές για μπουμ (αν αυτό φοβάσαι) είναι μόνο το πετρέλαιο, διότι δεν εκρήγνυται καν. Απλά καίγεται. 

• Like 2

Στις 11/9/2022 στις 7:50 ΜΜ, valadsk είπε

ποιο είναι το οικονομικό σε κατανάλωση, να έχει την ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ της αγοράς κατανάλωση και ταυτόχρονα να είναι φθηνό να το αγοράσεις ως μεταχειρισμένο;

εν ολίγοις δεν μας ενδιαφέρουν τα κυβικά και οι επιδόσεις, μας ενδιαφέρει να βγάζει πολλά χιλιόμετρα με ένα 10αρικο σε σημερινές τιμές με φιλική οδήγηση, χάδι στο γκάζι και 2 χιλιάδες στροφές με 5η. δεν μας ενδιαφέρει επίσης αν είναι sedan η hetchback

δεν μπορεί δηλαδή να χρειάζομαι 15-20 ευρώ για την απόσταση που βλέπετε στο χάρτη. να ξεκινάω με δείκτη στο κόκκινο να βάζω 15 και να επιστρέφω με δείκτη στο κόκκινο. με φιλική οδήγηση, αν το ζορίσω με πάτημα να θέλει 20. (Nissan almera 98).

Το μόνο άλλο που σκέφτομαι είναι μηχανάκι. Αλλα έχω κάτι ανηφόρες και φοβάμαι μην υπεθερμαίνεται είμαι και 120 κιλά.

αέριο το ξεχνάμε

1.JPG

Δες τον αισθητηρα Λ σου, ειχα αλμερα καποτε....... δεν εκαιγε τπτ μεχρι που τα επαιξε ο Λ, αλλαξα Λ και εστρωσε, 6,5-8,5/100κμ

αέριο το ξεχνάμε

1.JPG

Φιλτατε , τέτοιο πράγμα που ζητάς δεν υπάρχει και με όλο το σεβασμό και την καλή διάθεση πρέπει να πούμε δυο πράγματα που να πιάσουν τόπο .

Ένα αυτοκίνητο ΙΧ , έχει κάποια ανελαστικά έξοδα , πέρα από τα τεχνικά , τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πχ τέλη κυκλοφορίας .

Μπορεί δλδ να βρεθεί κάτι φθηνό σε αγορά , ακόμη και κάτω από 500 ευρώ , όμως τα τέλη κυκλοφορίας του να είναι στα ταβάνια .

Αν δλδ βρεθεί αυτοκίνητο , που θα βρεθεί , με κόστος αγοράς 200 ευρώ , αμέσως αμέσως χρειαζόμαστε κάποια χρήματα για μεταβίβαση , ασφαλιστήριο , μία για πλάκα αλλαγή λαδιών κλπ .

Το όλο σκεπτικό δεν περπατάει εξ αρχής , όμως δεχόμενος πως είναι πραγματικά αυτά τα οικονομικά δεδομένα , όση πλάτη και να βάλουμε δεν πρόκειται να βρεθεί κάτι με κάτω από 5 χιλιάρικα αρχικά , κάτι που μόνο και που το λέω βγάζω σπυριά κι' αν θες το πιστεύεις . Όποιον και να πάρω τηλέφωνο θα μου γυρέψει τουλάχιστον 5 χιλιάρικα για πλάκα κι' όταν πάω να το δώ από κοντά θα αρχίσω μαζί του τα Γαλλικά για την σαβούρα που πήγα να δώ και την ώρα που έχασα .

Το βλέπει και ξαναλές από την αρχή πως ακριβώς είναι τα οικονομικά . Μα τελείως φιλικά . 

φιλική οδήγηση, χάδι στο γκάζι και 2 χιλιάδες στροφές με 5η. δεν μας ενδιαφέρει επίσης αν είναι sedan η hetchback

120 κιλά,  φιλική οδήγηση με 5η και 2000 στροφές μαζι με ανηφόρες δεν γίνεται...

Παρε σαν αυτο που εχω εγω 22 χρονια opel astra g 1400cc   στο car θα το βρεισ βαρια 2000 προσεξε να εχει μοτερ x14xe  με ενα ρεζερβουαρ με νορμαλ οδηγηση κανω

700 χιλιομετρα(βενζινη εννοειται)

Στις 17/9/2022 στις 9:53 ΜΜ, blackhill66 είπε

Παρε σαν αυτο που εχω εγω 22 χρονια opel astra g 1400cc   στο car θα το βρεισ βαρια 2000 προσεξε να εχει μοτερ x14xe  με ενα ρεζερβουαρ με νορμαλ οδηγηση κανω

700 χιλιομετρα(βενζινη εννοειται)

καινε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...