Προς το περιεχόμενο

Subwoofer Pure Acoustics xp10-150

batman_gardiki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/9/2022 στις 10:56 ΜΜ, chios είπε

https://www.diyaudio.com/community/threads/pure-acoustics-subwoofer-faulty.229735/

δες εδώ κάτι αντίστοιχο με το δικό σου, από ότι καταλαβαίνω ο ενισχυτής είναι κακής ποιότητας, αν έχεις κοντά κάποιον ηλεκτρονικό μπορεί να του δείξει μία ματιά, άλλη και πιο καλύτερη λύση η αλλαγή του ενισχυτή με κάποιον καλύτερο.

Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω.

αφου το πρόβλημα υπάρχει όταν ο ενισχυτής δεν δουλεύει.

γιατι επικεντρωνόμαστε στον ενισχυτή;;

Επεξ/σία από batman_gardiki
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, batman_gardiki είπε

Υλικρινα δεν καταλαβαίνω.

αφου το πρόβλημα υπάρχει όταν ο ενισχυτής δεν δουλεύει.

Μα που θα επικεντρωθούμε; Και πως γίνεται να μην δουλεύει ο ενισχυτής και να κάνει τον θόρυβο; Εννοείται ότι ο ενισχυτής του έχει πρόβλημα. 

• Confused 1

11 λεπτά πριν, batman_gardiki είπε

Το νήμα από diyaudio αναφέρεται σε προβλήματα στον ενισχυτή (ή στο κύκλωμα στην είσοδο) του αυτοενισχυόμενου subwoofer σου. Αυτά βρίσκονται μέσα στο κουτί του subwoofer. Kαι ο @chios σε αυτό αναφέρεται νομίζω.

• Like 1

52 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Το νήμα από diyaudio αναφέρεται σε προβλήματα στον ενισχυτή (ή στο κύκλωμα στην είσοδο) του αυτοενισχυόμενου subwoofer σου. Αυτά βρίσκονται μέσα στο κουτί του subwoofer. Kαι ο @chios σε αυτό αναφέρεται νομίζω.

Ε φυσικά σε αυτόν αναφέρομαι όπως και το σάιτ που παρέθεσα, για το  woofer  μιλάμε σε ποιον ενισχυτή περιμένει ο φίλος να αναφερθώ;;

Με συγχωρείτε αλλά επειδή δέχτηκα ερωτήσεις για τον ραδιενισχυτη νόμιζα ότι έχουμε μείνει εκεί.

για τον ενισχυτή του γουφερ δεν το κατάλαβα επειδή τα αγγλικά μου δεν μου επιτρέπουν να μεταφράσω όπως θα έπρεπε.

θα κοιτάξω μήπως το δώσω σε κάποιον ειδικό.

ευχαριστω.

• Like 1

12 ώρες πριν, batman_gardiki είπε

τα αγγλικά μου δεν μου επιτρέπουν να μεταφράσω όπως θα έπρεπε

Σε καθαρά τεχνικά άρθρα τα αποτελέσματα ακόμα και των ποιοτικών online translators όπως της google, είναι για κλάμματα.

Ο χρήστης που ισχυρίζεται ότι το έφτιαξε, είχε το αμέσως επόμενο μοντέλο 12-200, όχι ακριβώς το ίδιο. Περιγράφει το θόρυβο που έκανε σαν από κινητήρα πλοίου. Λέει ότι βρήκε ενδείξεις υπερθέρμανσης και ότι αφού άλλαξε τους δύο  πυκνωτές εξόδου της τροφοδοσίας (3500uf 63v στη δική του περίπτωση) και κάμποσες ακόμα λειωμένες αντιστάσεις των 1kΩ και 2kΩ, το δοκίμασε και ο θόρυβος είχε σταματήσει.

• Like 1

Στις 14/9/2022 στις 1:39 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Σε καθαρά τεχνικά άρθρα τα αποτελέσματα ακόμα και των ποιοτικών online translators όπως της google, είναι για κλάμματα.

Ο χρήστης που ισχυρίζεται ότι το έφτιαξε, είχε το αμέσως επόμενο μοντέλο 12-200, όχι ακριβώς το ίδιο. Περιγράφει το θόρυβο που έκανε σαν από κινητήρα πλοίου. Λέει ότι βρήκε ενδείξεις υπερθέρμανσης και ότι αφού άλλαξε τους δύο  πυκνωτές εξόδου της τροφοδοσίας (3500uf 63v στη δική του περίπτωση) και κάμποσες ακόμα λειωμένες αντιστάσεις των 1kΩ και 2kΩ, το δοκίμασε και ο θόρυβος είχε σταματήσει.

Ευχαριστω παρά πολυ για τον χρόνο σου 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήγα σε μάστορα και μου είπε βλάβη στην πλακέτα του τροφοδοτικού.

οποτε νομίζω συμβαδίζει η βλάβη με τα παραπάνω.

με 30€ είναι πένα.

Για αλλαγή χρώματος στο γουφερ τι επιλογές εχω;;

οι διαστάσεις του είναι 36x36x36εκ και υπάρχουν αυτοκολλητες ταπετσαρίες σαν και αυτές…

https://www.skroutz.gr/s/39351112/Αυτοκόλλητο-Πλαστικό-Ρολό-0-45x1-50m-Μαύρο.html

Ενδείκνυνται για ήχο;;

• Like 1

7 ώρες πριν, chios είπε

Εγώ θα το περνούσα γυαλοχαρτο να φύγει το παλιό χρώμα και θα το έβαφα από την αρχή στο χρώμα που ήθελα. 

Το ίδιο θα έκανα κι εγώ.

α.) Φωτογράφιση των συνδέσεων. Το woofer όταν ξανασυνδεθεί, θέλει με τη σωστή πολικότητα, όχι τα καλώδιά του ανάποδα.

β.) Αφαίρεση τη σίτας, του woofer και των ηλεκρονικών (κρατάει ρεύμα ο ενισχυτής, προσοχή) και ασφαλή τους αποθήκευση σε δύο χαρτόκουτα μέχρι να τελειώσουν τα μερεμέτια.

γ.) Γυαλοχάρτισμα.

δ.) Αστάρωμα.

ε.) Βάψιμο 2 χέρια σίγουρα, αν όχι 3+.

ζ.) Ξανακούμπωμα.

Πολύ δουλειά σίγουρα. Τα βήματα γ.), δ.) ε.) μπορείς να τα δώσεις σε ξυλουργό.

8 ώρες πριν, batman_gardiki είπε

Για αλλαγή χρώματος στο γουφερ τι επιλογές εχω;

Δε σου αρέσει καθόλου το ξυλί χρώμα;  Έχει ξαναέρθει στη μόδα. Εμένα προσωπικά μου αρέσει το sub σου.

Αν το συζήταγες για καφέ ξυλί μπορείς να τα κάνεις με λιγότερο γυαλοχάρτισμα και δυο χέρια σκούρο βερνίκι. Σίγουρα λιγότερη δουλειά και πολύ φτηνότερο (τα καλά χρώματα είναι ακριβά).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Δε σου αρέσει καθόλου το ξυλί χρώμα;  Έχει ξαναέρθει στη μόδα. Εμένα προσωπικά μου αρέσει το sub σου.

Αν το συζήταγες για καφέ ξυλί μπορείς να τα κάνεις με λιγότερο γυαλοχάρτισμα και δυο χέρια σκούρο βερνίκι. Σίγουρα λιγότερη δουλειά και πολύ φτηνότερο (τα καλά χρώματα είναι ακριβά).

Είναι τελείως άσχετο το χρώμα του με το χρώμα του δωματίου και των επίπλων.

οταν το αγόρασα είχε εξαντληθεί το μαύρο και γιαυτο το πήρα σε χρωμα ξύλου.

οποτε είναι ευκαιρία τωρα να κανω κάτι και γιαυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...