Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω ενα AMD Laptop της ASUS εδω και καποια χρονια (3-4). Εχει επεξεργαστη AMD FX-9380P με ενσωματωμενα γραφικα Radeon R7 (τα οποια "τρωνε" λιγο παραπανω απο 1gb απο τα 8gb της ram) αλλα και καρτα γραφικων RX 560 4gb. Και εδω υπαρχει ενα θεμα. Η οθονη του laptop χρησιμοποιει τα ενσωματωμενα γραφικα με αποτελεσμα να μην αναγνωριζεται η καλη καρτα γραφικων. Και ως αποτελεσμα, ααθλια αποδοση σε (παρα παρα πολλα) παιχνιδια. Το ξερω το κολπο με τις ρυθμισεις οθονης κατα την οποια επιλεγεις προγραμμα και τι καρτα γραφικων θες να χρησιμοποιει, προσωπικα ομως μπορω να πω πως δεν πιανει για μενα. Υπαρχει τροπος να θεσω ως προεπιλεγμενη gpu οθονης (του laptop) την RX 560 και να απεργοποιησω μετα τελειως την R7, ωστε να χρησιμοποιουνται μετα και τα 8gb της Ram; Ευχαριστω!

Δημοσ.

Απ'οτι ξερω και εχει περασει απο τα χερια μου παρομοιο η καλη η καρτα χρησιμοποιειται σαν 2η και εκει που θα κριθει οτι ειναι απαραιτητη , απο κει και περα οι ρυθμισεις ολες για επιλογη της γινονται απο το catalyst οπως ειπε και ο  Xristaras12

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Panagiots_Tsaknakis_123 είπε

Πώς το βρίσκω αυτό το catalyst, πώς το βρίσκω;

κάτω δεξιά στο ΗΥ σου , θα έχει control panel από την gpu σου

Δημοσ.
Στις 11/9/2022 στις 9:06 ΜΜ, triplex1 είπε

Απ'οτι ξερω και εχει περασει απο τα χερια μου παρομοιο η καλη η καρτα χρησιμοποιειται σαν 2η και εκει που θα κριθει οτι ειναι απαραιτητη , απο κει και περα οι ρυθμισεις ολες για επιλογη της γινονται απο το catalyst οπως ειπε και ο  Xristaras12

Οκ, σε ευχαριστώ πολύ 

Στις 11/9/2022 στις 9:08 ΜΜ, Kthulhou είπε

κάτω δεξιά στο ΗΥ σου , θα έχει control panel από την gpu σου

Θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ πολύ.

*Είμαι και εγώ επίσης fan των Slayer! (Το λέω κρίνοντας από την εικόνα προφίλ)

• Like 1
Δημοσ.

@Xristaras12 @triplex1 @Kthulhou παιδια συγγνωμη για την επανενοχληση, αλλα και απο το Radeon Software και απο το amd Catalyst που μολις κατεβασα, η επιλογη για αλλαγη στην καρτα γραφικων δεν υπαρχει πουθενα (δηλαδη το Switchable Graphics που πιθανον μπορει να εννοειτε). Σε αυτη την περιπτωση, τι κανω;;;

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση , κανεις επιλογη εφαρμογων κτλ για να ξεκιναει η καρτα , αν δε φαινεται πουθενα μπαινεις στο site της εταιρειας και κατεβαζεις τα drivers και βαζεις

δωσε μου στοιχεια του λαπτοπ ποιο ειναι

• Like 1
Δημοσ.

Η λογική λέει ότι τα ενσωματωμένα χρησιμοποιούνται για το Desktop και απλές εργασίες. Να την απενεργοποιήσεις τελείως δεν μπορείς κανονικά από όσο ξέρω. Την dedicated κάρτα μπορείς να την βαλεις εκτός από παιχνίδια και στους browsers/προγράμματα αναπαραγωγής βιντεο αλλά αυτό δεν θα σου δώσει πίσω την μνήμη που χρησιμοποιουν τα ενσωματωμένα παρά μόνο αν μπορείς να μειώσεις την ποσότητα που δεσμεύει από το bios.

Τώρα για το ότι δεν την βλέπει, ξεκινά να δεις ότι υπάρχει στην διαχείριση συσκευών στους προσαρμογεις οθόνης και χωρίς τριγωνακι αν φαίνεται. Αν δεν φαίνεται μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί από το bios ή χειρότερα (ισχύει και για το τριγωνακι) να πέθανε. Αν και οι 2 φαίνονται κανονικά, θα κατέβαζα για δοκιμή τον driver που δίνεται στην σελίδα του laptop και το ddu, θα έκλεινα το ίντερνετ και θα έμπαινα σε safe mode να χρησιμοποιήσω το ddu και μετά την επανεκκίνηση θα έβαζα τον driver που κατέβασα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, triplex1 είπε

Δεν υπαρχει περιπτωση , κανεις επιλογη εφαρμογων κτλ για να ξεκιναει η καρτα , αν δε φαινεται πουθενα μπαινεις στο site της εταιρειας και κατεβαζεις τα drivers και βαζεις

δωσε μου στοιχεια του λαπτοπ ποιο ειναι

Asus FX550IK-DM018T, αυτό είναι

4 ώρες πριν, CsIns είπε

Η λογική λέει ότι τα ενσωματωμένα χρησιμοποιούνται για το Desktop και απλές εργασίες. Να την απενεργοποιήσεις τελείως δεν μπορείς κανονικά από όσο ξέρω. Την dedicated κάρτα μπορείς να την βαλεις εκτός από παιχνίδια και στους browsers/προγράμματα αναπαραγωγής βιντεο αλλά αυτό δεν θα σου δώσει πίσω την μνήμη που χρησιμοποιουν τα ενσωματωμένα παρά μόνο αν μπορείς να μειώσεις την ποσότητα που δεσμεύει από το bios.

Τώρα για το ότι δεν την βλέπει, ξεκινά να δεις ότι υπάρχει στην διαχείριση συσκευών στους προσαρμογεις οθόνης και χωρίς τριγωνακι αν φαίνεται. Αν δεν φαίνεται μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί από το bios ή χειρότερα (ισχύει και για το τριγωνακι) να πέθανε. Αν και οι 2 φαίνονται κανονικά, θα κατέβαζα για δοκιμή τον driver που δίνεται στην σελίδα του laptop και το ddu, θα έκλεινα το ίντερνετ και θα έμπαινα σε safe mode να χρησιμοποιήσω το ddu και μετά την επανεκκίνηση θα έβαζα τον driver που κατέβασα.

Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω και αυτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα δουλευει με adrenalin και οχι με Catalyst και κατα πασα πιθανοτητα εισαι στους drivers της 560  απο την AMD

https://www.amd.com/en/support/previous-drivers/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-560

Για να κανεις κατι νομιζω εχει σχεση με τον επεξεργαστη σου απο τις ρυθμισεις και κατα κυριο λογο απο το bios (για ξεκλειδωμα εννοω) , αν δεν εχεις την τελευταια που ειναι η 306 βαλτην

https://www.asus.com/supportonly/FX550IK/HelpDesk_BIOS/

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.

Στο power plan-advanced settings πρέπει να είναι το κόλπο. Αλλά μου διαφεύγει η ρύθμιση. Δοκίμασε να βάλεις τα πάντα σε μεγιστοποίηση απόδοσης και pcie power management OFF.

Δημοσ.

sto Lenovo μου είναι στο catalyst . Default είναι όταν απαιτείται, το σύστημα ξεκινάει την καλή gpu, αλλιώς τρέχει με την intel

αλλά ρυθμίζεις εφαρμογές, πχ τα παιχνίδια του παιδιού να χρησιμοποιείται η καλή....ευτυχώς

αν δε βγάλεις άκρη, πες μου αυριο να αναβάσω κάνα screenshot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...