MemeCorp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά έκανα ένα καινούριο pc build και θέλω να σιγουρέψω αν είναι όλα συμβατά. https://pcpartpicker.com/list/rrH33y Το τροφοδοτικό είναι προσωρινό και αργότερα θα προσθέσω και μία rtx 3060. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Dr_Pepper Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, MemeCorp είπε Καλησπέρα παιδιά έκανα ένα καινούριο pc build και θέλω να σιγουρέψω αν είναι όλα συμβατά. https://pcpartpicker.com/list/rrH33y Το τροφοδοτικό είναι προσωρινό και αργότερα θα προσθέσω και μία rtx 3060. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2022 από Dr_Pepper 1
MemeCorp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Ψύκτρα αυτή θα έβαζα https://www.skroutz.gr/s/17625619/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-Λευκή.html?from=catspan απλά δεν την είχε στο pcpartpicker @Dr_PepperΤο διάβασα το note δηλαδή προσωρινά το τροφοδοτικό αυτο δεν θα κάνει δουλειά;
Dr_Pepper Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, MemeCorp είπε Ψύκτρα αυτή θα έβαζα https://www.skroutz.gr/s/17625619/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-Λευκή.html?from=catspan απλά δεν την είχε στο pcpartpicker @Dr_PepperΤο διάβασα το note δηλαδή προσωρινά το τροφοδοτικό αυτο δεν θα κάνει δουλειά; Θα κάνει δουλειά το point μου ήταν ότι ρωτάς για συμβατότητα αν δεν κάνω λάθος και όχι για γνώμες βελτίωσης του build με τα ίδια λεφτά κτλ Το Pcpartpicker σου δείχνει απο μόνο του αν ειναι συμβατά αυτά που βάζεις με λίγα λόγια δεν χρειάζεται να ψάχνεις για 2η γνώμη αν δεν ήταν συμβατά το ίδιο σημείο στο screenshot θα ήταν κόκκινο (και θα έπρεπε εσκεμμένα να αφαιρέσεις το compatibility filter απο την λίστα του hardware γιατί αλλιώς ΠΑΛΙ μόνο συμβατό hardware σου βγάζει για την κάθε κατηγορία) . πχ Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2022 από Dr_Pepper
nickol-us Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ασυμβατότητα δεν υπάρχει Το τροφοδοτικό λογικά σηκώνει και την 3060 αν δεν είναι ταλαιπωρημένο, ωστόσο προτείνεται να βάλεις κάτι ποιό ποιοτικό(κάποιο 550w/gold) H ερώτηση μου είναι, γιατί επέλεξες να πας σε 11η γενιά; Υπάρχουν κάποια κομμάτια που τα έχεις βρει σε καλή τιμή μεταχειρισμένα; Οι τιμές που βλέπω στο σκρουτζ δεν δικαιολογούν την προτίμηση 11ης από 12η γενιά ή/και γιατί όχι αλλαγή σε amd Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2022 από nickol-us 1
triplex1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Κακη σκεψη για build σε 11η γενια , οτι ειπε και ο φιλος Νικολας
BadBoy Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Κανένας δε χρειάζεται να βάλει το επιπλέον τετράπινο στο CPU, εκτός και αν ασχολείται με άζωτο. Μια χαρά λειτουργεί με το οκτάπινο σκέτο.
Dr_Pepper Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, BadBoy είπε Κανένας δε χρειάζεται να βάλει το επιπλέον τετράπινο στο CPU, εκτός και αν ασχολείται με άζωτο. Μια χαρά λειτουργεί με το οκτάπινο σκέτο. γιαυτό ειναι και πράσινο αλλά μια χαρά κάνει δουλειά για OC το τετράπινο τα 8pin δίνουν 150watt ακόμη και ο συγκεκριμένος i5 που έβαλε έχει 125 watt μαμά οπότε για OC έχει +25watt περιθώριο μόνο (βέβαια δεν ειναι τόσο απλά τα πράματα παίζει ρόλο το efficiency του VRM καθώς και το φορτίο στα PCIe rails ) και γενικά έχω παρατηρήσει ότι ειναι πιο σταθερά τα oc όταν ειναι και τα 2 συνδεδεμένα (8+4).
MemeCorp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 @nickol-usΕπέλεξα 11η γενιά επειδή θέλω σειρά Ζ μητρική και οι Ζ690 κοντεύουν στο 200αρι ενώ η Z590 είναι λίγο πιο φθηνές και επίσης θέλω unlocked cpu που η 12η γενιά έχει τον 12600κ ο οποίος κάνει 320 ευρώ
nickol-us Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Είναι καθαρά θέμα προσωπικό τα "θέλω". Από δική μου πλευρά βλέπω ότι το z690 έχει μέλλον μιας γενιάς, ενώ ο οικονομικός 12400 έχει εφάμιλλες επιδόσεις με τον 11600k. Επίσης ξεχνάς (εκτός αν τίθεται θέμα προτίμησης) ότι υπάρχει και η επιλογή am4, όπου b550/5600x θα έχεις νέας γενιάς cpu, με δυνατότητα oc. Τα παραπάνω όχι για να σε παροτρύνω αλλά να ξέρεις γιατί είπα ότι είπα. Το θέμα συμβατότητας έχει ήδη απαντηθεί και δεν υπάρχει κάτι άλλο άξιο σχολιασμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα