tzitzikas2 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Μέχρι περισυ ήμουν στην κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας με πετρέλαιο. Κανονικά έμπαινα στην φόρμα για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, και από την λίστα με τους ιδιοκτήτες και τα διαμερίσματα της οικοδομής επέλεγα το διαμέρισμα μου και έκανα την αίτηση. Φέτος που έβαλα αεριο ατομικό και αποκόπηκα από την κεντρική θέρμανση με συμφωνη γνωμη 501/1000 των συνιδιοκτητών πως θα κάνω αίτηση για επιδομα θέρμανσης αερίου? Ποια είναι η διαδικασία? Προφανώς θα πρέπει να ενημερώσω τι γραφείο κοινόχρηστων να με αφαιρέσει από την λίστα στην εφαρμογή για την αίτηση του επιδόματος πετρελαίου. Αλλά για το αέριο τι πρέπει να κάνω για αίτηση επιδόματος? Ευχαριστώ πολύ!!!!
Βαγγ3λης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Θα κάνεις την αίτηση σαν να είσαι σε μονοκατοικία.
tzitzikas2 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Βαγγ3λης είπε Θα κάνεις την αίτηση σαν να είσαι σε μονοκατοικία. καλημέρα. δηλαδή δεν θα ζητήσω απο τον διαχειριστή και το γραφείο κοινοχρήστων να με βγάλουν από την εφαρμογή του επιδόματος θέρμανσης όπου φαίνονται όλα τα διαμερίσματα-ιδιοκτήτες της οικοδομής. Πρέπει να παραμείνουν τα στοιχεία μου όπως ήταν πάντα μέσα, και μέσα απο την εφαρμογή αυτή όταν ανοίξει να επιλέξω κάπως να κάνω για εμένα αίτηση για μεμονωμένη ιδιοκτησία? Αν γνωρίζεις κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες ή κάποιος άλλος ας μου πει παρακαλώ, μην κάνω κανά λάθος. Ευχαριστώ!
Βαγγ3λης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Πρέπει να βγάλουν το διαμέρισμα σου από τα χιλιοστά θέρμανσης της πολυκατοικίας.Μετά θα κάνεις μόνος σου την αίτηση.
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ! Στις 11/9/2022 στις 11:10 ΜΜ, Βαγγ3λης είπε Πρέπει να βγάλουν το διαμέρισμα σου από τα χιλιοστά θέρμανσης της πολυκατοικίας.Μετά θα κάνεις μόνος σου την αίτηση. Και στην αίτηση που θα κάνω για το αέριο πλέον μόνος μου, θα ανεβάζω κάθε μήνα τον λογαριασμό αερίου? Πώς γίνεται? Ή αντλούν στοιχεία απευθείας από τον παροχο μου για την κατανάλωσή μου? Ευχαριστώ
ekechagi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Είναι σε μορφή φόρμας, συμπληρώνεις τον αριθμό του εγγράφου, το ποσό και το υποβάλλεις. Δεν ανεβάζεις pdf τον λογαριασμό.
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, ekechagi είπε Είναι σε μορφή φόρμας, συμπληρώνεις τον αριθμό του εγγράφου, το ποσό και το υποβάλλεις. Δεν ανεβάζεις pdf τον λογαριασμό. μίλησα με το γραφείο κοινοχρήστων. λεει αυτοί σε καμια οικοδομή δεν σε βγάζουν απο την λίστα που είναι το επίδομα θέρμανσης για το κεντρικό. απλά λεει εσύ θα μπαίνεις σε άλλη φόρμα που είναι για μεμονωμένες ιδιοκτησίες. Φαντάζομαι η εφαρμογή θα είναι μία, αλλά θα επιλέγεις αν είσαι σε κεντρική θέρμανση ή μεμονωμένη ιδιοκτησία και θα προχωράς. Κάθε μήνα δηλαδή μόλις λαμβάνω τον λογαριασμό θα συμπληρώνω τον αριθμό του λογαριασμού του παρόχου και το ποσό και θα το υποβάλλω? Και αυτοί λογικά θα κάνουν την διασταύρωση μετά και θα προχωράνε στην πληρωμή του επιδόματος? Σωστά? Ευχαριστώ!!
ekechagi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Εσύ θα κάνεις την αίτηση ατομικά για αέριο, όταν έρχεται ο λογαριασμός θα συμπληρώνεις τα στοιχεία όπως λες και τις ημερομηνίες πληρωμών θα σου πιστώνονται τα χρήματα.
Fotis_Greece Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Παντως περισυ, ενοικος πολυκατοικιας που δεν καταλαβε τις οδηγιες μου εβαλε το διαμέρισμα του σαν μονοκατοικια με τον τον κοινοχρηστο αριθμός παροχης ΔΕΗ και το δικο του ΑΦΜ ενω ειχα φτιαξει την φορμα και θα επρεπε να μπει να διαλεξει το διαμέρισμα του.Τις αποδειξεις τον καθοδηγησα και τις εβαλε σωστα. Παραδοξως πηρε το επιδομα
tzitzikas2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Παντως περισυ, ενοικος πολυκατοικιας που δεν καταλαβε τις οδηγιες μου εβαλε το διαμέρισμα του σαν μονοκατοικια με τον τον κοινοχρηστο αριθμός παροχης ΔΕΗ και το δικο του ΑΦΜ ενω ειχα φτιαξει την φορμα και θα επρεπε να μπει να διαλεξει το διαμέρισμα του.Τις αποδειξεις τον καθοδηγησα και τις εβαλε σωστα. Παραδοξως πηρε το επιδομα Δηλαδή η πολυκατοικία σου είναι σαν την δική μου περίπτωση, δηλαδή κάποιοι έχουν κεντρική και κάποιοι ατομικά? Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι η εφαρμογή για κεντρική και για ατομική θέρμανση όπως εγώ που έχω αποκοπεί είναι ίδια? Ή θα μπω σε ξεχωριστή εφαρμογή για ατομική θέρμανση? Ευχαριστώ!
Fotis_Greece Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οχι, ειχα ειχα δηλωσει την πολυκατοικια με το ΑΦΜ διαχειριστη και το κοινοχρηστο μετρητη και εκανα καταχωρηση διαμερισματων και χιλιοστων. Ο καθενας μετα επρεπε να μπει στην εφαρμογη, και να δηλωσει οτι επιλεξει οτι μενει σε αυτην την πολυκατοικια με αυτο το ΑΦΜ και μετρητη. Τοτε θα του εβγαζε την ετοιμη φορμα. Ο ενας ενοικοςλοιπον τα εκανε λαθος, ουσιαστικα οπως θα πρεπει να το κανεις εσυ. Δεν θα δηλωσεις οτι εισαι σε πολυκατοικια αλλα μονοκατοικια με το δικο σου ΑΦΜ και μετρητη. Οι υπολοιποι ενοικοι θα δηλωσουν\επιλεξουν την πολυκατοικια με το κοινοχρηστο μετρητη και ΑΦΜ διαχειριστη με την φορμα που εχει φτιαξει ο διαχειριστης Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2022 από Fotis_Greece
tzitzikas2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε Οχι, ειχα ειχα δηλωσει την πολυκατοικια με το ΑΦΜ διαχειριστη και το κοινοχρηστο μετρητη και εκανα καταχωρηση διαμερισματων και χιλιοστων. Ο καθενας μετα επρεπε να μπει στην εφαρμογη, και να δηλωσει οτι επιλεξει οτι μενει σε αυτην την πολυκατοικια με αυτο το ΑΦΜ και μετρητη. Τοτε θα του εβγαζε την ετοιμη φορμα. Ο ενας ενοικοςλοιπον τα εκανε λαθος, ουσιαστικα οπως θα πρεπει να το κανεις εσυ. Δεν θα δηλωσεις οτι εισαι σε πολυκατοικια αλλα μονοκατοικια με το δικο σου ΑΦΜ και μετρητη. Οι υπολοιποι ενοικοι θα δηλωσουν\επιλεξουν την πολυκατοικια με το κοινοχρηστο μετρητη και ΑΦΜ διαχειριστη με την φορμα που εχει φτιαξει ο διαχειριστης Καλησπέρα. Το ότι πρέπει να δηλώσω το σπίτι μου ως μονοκατοικία παρόλο που έχω διαμέρισμα σε πολυκατοικία, προκύπτει από κάποιες οδηγίες επίσημες? Μην κάνω καμιά πατάτα και έχω πρόβλημα. Γιατί όλες αυτές οι αιτήσεις αν έχεις δει παράλληλα είναι και υπεύθυνες δηλώσεις για αυτά που δηλώνεις. Δηλαδη αν δηλώσεις λάθος τυπικά έχεις και νομικά θέμα μετά αν θέλουν να σου κάνουν πρόβλημα. Ευχαριστώ!
mezger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 14/9/2022 στις 10:25 ΜΜ, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. Το ότι πρέπει να δηλώσω το σπίτι μου ως μονοκατοικία παρόλο που έχω διαμέρισμα σε πολυκατοικία, προκύπτει από κάποιες οδηγίες επίσημες? Μην κάνω καμιά πατάτα και έχω πρόβλημα. Γιατί όλες αυτές οι αιτήσεις αν έχεις δει παράλληλα είναι και υπεύθυνες δηλώσεις για αυτά που δηλώνεις. Δηλαδη αν δηλώσεις λάθος τυπικά έχεις και νομικά θέμα μετά αν θέλουν να σου κάνουν πρόβλημα. Ευχαριστώ! https://www.aade.gr/mythermansi δες FAQ ερώτηση 13 Αναφορά σε κείμενο Ε Ως διαχειριστής πολυκατοικίας, απαιτείται να δημιουργήσω προφίλ πολυκατοικίας όταν η θέρμανση στη πολυκατοικία γίνεται με κάποιο από τα λοιπά είδη καυσίμων, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης; Α Στην περίπτωση αυτή οι αιτήσεις όλων των δικαιούχων αρκεί να γίνουν ως σε μονοκατοικίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα