Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν υπολογιστή με i5 10600 (locked), 1660S και μητρική Asus Gaming Tuf B460 Plus ATX.

Το τροφοδοτικό είναι Be Quiet Pure Power 11 600W και θέλω να αντικαταστήσω την 1660S με μία καινούρια 3060 χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο στον υπολογιστή. Οπότε το τροφοδοτικό είναι εντάξει με δεδομένο ότι υπολογιστής είχε φτιαχτεί κάπου την άνοιξη του 2021? Από watt βλέπω ότι η Nvidia λέει πως χρειάζεται 550w οπότε να υποθέσω ότι δεν υπάρχει θέμα?

Δημοσ.

Απο watt θα είσαι οκ αλλά απο ποιότητα κατασκευής δεν ξέρω τι γίνεται με την be quiet εγω θα επερνα seasonic ή corsair gold που δίνουν κατα 99% 10 χρόνια εγγύηση. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν στα χαρακτηριστικά μιας υλοποίησης αναφέρει ότι είναι 8-pin σημαίνει ότι συνδέεται όπως η 1660s? Bλέπω ότι κάποιες υλοποιήσεις θέλουν και 8-pin και 6-pin οπότε καλύτερα να τις αποφύγω.

Εντελώς θεωρητικά την 3060 Ti θα την άντεχε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, citelis είπε

Αν στα χαρακτηριστικά μιας υλοποίησης αναφέρει ότι είναι 8-pin σημαίνει ότι συνδέεται όπως η 1660s? Bλέπω ότι κάποιες υλοποιήσεις θέλουν και 8-pin και 6-pin οπότε καλύτερα να τις αποφύγω.

Εντελώς θεωρητικά την 3060 Ti θα την άντεχε?

Την αντέχει. Ωστόσο το PSU θα δουλεύει κοντά στα όρια του όταν έχεις υψηλό φορτίο (gaming & content creation). Καλό είναι να το αποφεύγουμε αυτό. Σίγουρα παίζει ρόλο και τί άλλα components έχεις installed - περιφερειακά, fans, δίσκοι, controllers, lighting - οτιδήποτε δεν έχει το δικό του power source. Οπότε για μένα μην το ρισκάρεις με την 3060ti, με την 3060 θα είσαι εντάξει.

Επεξ/σία από Ai7isoLinear
  • Like 1
Δημοσ.

Για gaming είναι ο υπολογιστής προφανως. Το κουτί έχει 5 ανεμιστήρες με τους 4 από αυτούς να είναι φωτιζόμενοι ενώ έχει και ψύκτρα για τον επεξεργαστή Be Quiet Pure Rock 2. Συν ποντίκι και πληκτρολόγιο που είναι κι αυτά φωτζόμενα.

Πάντως μάλλον στην απλή 3060 θα πάω αφού υπάρχει και σεβαστή διαφορά στην τιμή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...