Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, v2020 είπε

Για γέλια και οι δύο, ζητούν 1000€ για το τπτ, καλύτερα super duper υπολογιστή να βγάζεις μεροκάματο παρά ένα 1000€ στη τσέπη μόνο για Instagram/Facebook και να βγάζω φωτό και μην ακούσω να λέει κανένα ότι βγάζει χρήματα αμα εχει τη σειρά S η iphone

Youtuber πουτο χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του;...

Αυτός δε βγάζει; Χρειάζετται μια αξιοπρεπή κάμερα και ίσως ένα εξωτερικό μικρόφωνο. Υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα.

Καταλαβαίνω τη λογική σου, αλλά μην είσαι απόλυτος.

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχαμε συνηθίσει παλαιότερα εντυπωσιακές αναβαθμίσεις σε κάμερες, δυνατότητες σχεδιασμό... Σε όλες τις εταιρείες... Ναι είχα πάθει πλάκα από το 3 στο 4, από το 5 στο 6. Το ίδιο και με τα samsung. Τώρα η καμπύλη έχει "εξομαλυνθεί"... βελτιώσεις σε λεπτομέρειες για να πούμε οτι κάτι βγάλαμε. Πέρασε η εποχή του wow. Και πέρα απο τα fanboys κανείς δε μασάει πλέον, ειδικά αν στο χέρι του κρατάει μια πανομοιότυπη συσκευή με της προηγούμενης χρονιάς που δε φωνάζει "νέο iphone". Το κρατάει 3, άντε 4 χρόνια που είναι και ο ουσιαστικός κύκλος ζωής ενός flagship. Η στρατηγική του νέου iphone είναι να πιάσει τους χρήστες του XS, XR...και ίσως καλά κάνει. 

Τα foldables  προσπαθούν ακόμη να βρουν τη θέση τους στον κόσμο μας και την αγορά. Μόδα και θα περάσει. Όταν η τεχνολογία είναι ώριμη τότε μπορεί να γίνει κάτι. Εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω γιατί πρέπει το τηλέφωνό μου να διπλώνει... Μου θυμίζει κάτι εποχές Nokia που είχε βγάλει clams, αντίγραφα blackberry, πληκτρολόγια συρτάρια.... Ήρθε το 2007 και 15 χρόνια τώρα κοιτάζουμε μια οθόνη. Τελεία. Δεν θα αλλάξει γρήγορα.

Δημοσ.

Η Samsung μου θυμίζει την Pepsi, που είχε βγάλει διαφήμιση με τυφλό τεστ στο δρόμο. 2 ίδια ποτήρια, το ένα Coca Cola και το άλλο Pepsi, δοκίμαζε ο κόσμος και δεν καταλάβαινε την διαφορά και νόμιζε ότι η Pepsi είναι η Coca Cola.

Το αστείο είναι πως με την διαφήμιση αυτή παραδέχτηκε έμμεσα ότι η Coca Cola είναι το νούμερο 1 και πως αυτή θέλει να γίνει η 2η Coca Cola και όχι η 1η Pepsi.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ότι κάθε αναβάθμιση σε νεότερο μοντέλο κάθε χρόνο όπου οι τιμές ξεφεύγουν εδώ στο Ελλαδισταν βγήκε να τρολαρει κανεις;  για ένα χάπι ξεκινάμε με 1400 και φτάνουμε στα 2400 .. εμάς τα χάπια μας ποιος θα μας τα πληρώσει;

Επεξ/σία από Sakm
Δημοσ.

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Σαμμυ η μετοχή της Απλ κατέρρευσε μέχρι που στο τέλος η Απλ έκλεισε. Τώρα όλος ο πλανήτης αγοράζει Σαμμυ'ς σα τρελός.

Δημοσ.

Άσε μας ρε Samsung Το ότι βγάζεις κινητό ανέτοιμο για κυκλοφορία και πληρώνουν 2000€ για να τους μετατρέψεις σε beta testers δεν είναι καινοτομία ,  ηλιθιότητα είναι.Σοβαρη εταιρεία δεν κάνει τέτοια . Αντιγράψτε ότι μπορείτε κι αφήστε μας στην ησυχία μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/9/2022 στις 11:28 ΜΜ, apos είπε

Κατάλαβα πολύ καλά την αρχική σου τοποθέτηση και συνεχίζω να διαφωνώ. Μιλάς εξ ονόματος όλων ενώ απλά εκφράζεις τον δικό σου τρόπο σκέψης θεωρώντας ότι όλοι σκέφτονται σαν εσένα. Υπάρχουν και οι tech enthusiasts που (από συνειδητή επιλογή; από ψώνιο; από λόξα; δεν έχει σημασία) πρακτικά "χρηματοδοτούν" κάποιες ανώριμες τεχνολογίες, για να βγαίνω εσύ κι εγώ μερικά χρόνια μετά στο κάθε φόρουμ χρησιμοποιώντας το "ώριμο" πλέον προϊόν και να κουνάμε το δάχτυλο στο επόμενο "ανώριμο".

Και ναι, προφανώς για ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν που πέτυχε, θα βγουν και 5 "σούπες" που δεν άξιζαν. Και θα βγει και κάτι πραγματικά καινοτόμο που απέτυχε. So what. Αυτό δεν ειναι απόδειξη για τίποτα.

Με το σκεπτικό σου, ούτε το iPhone θα έπρεπε να προχωρήσει. Χωρίς 3G, χωρίς αναφορά παράδοσης στα SMS, κανένα customization, 2MP άθλια κάμερα που δεν τραβούσε βίντεο... Κι όμως... Άλλαξε τον κόσμο!

Ας είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί στα νέα πράγματα, θα έλεγα...

Παρουσιάζω καθαρά τη δική μου άποψη, πάντα και παντού.Όπως και όλοι μας άλλωστε. Αυτό νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο.

Άρα το fold κινητό δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά σε ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά χρήματα, ακόμα και σε ένα προϊόν με τεχνολογία που δεν λειτουργεί σωστά, μόνο και μόνο για να έχουν στην κατοχή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Που είδες ότι πέτυχε; Πόσα κομμάτια να έχουν πουληθεί στον κόσμο; Η τιμή του δεν είναι τυχαία. Η Samsung ξέρει ότι η κατηγορία καταναλωτών, που προανέφερα, θα πλήρωνε όσο όσο για να έχει στην κατοχή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τους χτυπάει, λοιπόν, στο "ψαχνό" και αυτοί πληρώνουν. Είναι ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού και ξέρουν την βασική αρχή: τα "βίτσια" πληρώνονται...

Το πρώτο iphone εισήγαγε τις περισσότερες καινοτομίες που υπάρχουν στα κινητά σήμερα. Αυτά που θεωρούμε "απλα και πρακτικά". Πχ χειρισμός χωρίς πενάκι, μορφή interface κτλ.

Ανήκαν στις καινοτομίες που έλεγες: "μα είναι τόσο απλό, γιατί κανείς δεν το είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα";

Η αναδιπλούμενη οθόνη έχει πολλά θέματα. Το κινητά που την έχουν αναγκάζονται να βάζουν και δεύτερη, κανονική, οθόνη για να μην την έχουν εκτεθειμένη. Αν αυτό σου φαίνεται οκ... Εμένα όχι.

Η καινοντομία, όπως την αναφέρεις, υπήρχε πάντα. Το θέμα είναι ποιος την εφαρμόζει σωστά και ποιος την βάζει στις συσκευές του απλά για να δημιουργεί εντυπώσεις.

Τέλος, να πω ότι η Samsung πουλάει hardware, άρα τη συμφέρει να βάζει νέο hardware, να απαξιώνει το παλιό και ταυτόχρονά να το χρυσοπληρώνεις. H Apple βγάζει από παντού και την ενδιαφέρει να προσφέρει τεχνολογία που να δουλεύει και να είναι ώριμη, ώστε να έχει ένα σταθερό οικοσύστημα και να κρατάει τον καταναλωτή σε αυτό. Υπάρχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Σαν επαγγελματίας, δε με πειράζει να πληρώνω, αλλά θέλω να αγοράζω ποιότητα, σταθερότητα και πρακτικότητα. Beta testing κάνω μόνο σαν ιδιώτης... και αυτο με μέτρο...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 10/9/2022 στις 11:55 ΠΜ, panathatube είπε

Την κατηγορία των αναδιπλούμενων τη δημιούργησε η Samsung. 

Την τεχνολογία αναδιπλούμενη την δημιούργησε εξελίξε η LG μετά η Samsung 

• Like 1
Δημοσ.

Κάτοχος iphone 11 και έχω να πω πως δεν σηκώνει καμιά δικαιολογία ο περσινός επεξεργαστής στα μικρότερα μοντέλα που συγνώμη κιόλας άλλα κοστίζουν όσο ένα pro.

Κατά τ άλλα είδα την παρουσίαση και ναι προσθέσανε αλλαγές στα iphone άλλα μέχρι εκεί.

Aκόμη αναρωτιέμαι, ποιος ο λόγος ύπαρξης του applewatch 8 που δεν είδα ούτε μία διαφορά με το περσινό (πάρε se 2022 ή ένα 7άρι) και δεν έχω κανένα σχόλιο για το κακομούτσουνο τετραγωνισμένο μεγάλο μοντέλο τύπου G-SHOCK των 1.000€ που πάνε να το συγκρίνουν με ένα garmin. Όσο το appelwatch παρέμενε στο fashion icon  μπορούσα να δεχτώ τα πάντα (μπαταρία) πλέον με τέτοιες τιμές όχι ρε apple και καλύτερα να βγάζεις ρολόγια κάθε 2 χρόνια που ακόμα μου πουλάς το applewath 3 στα 260.00€.

Υπερβολικό το σκηνικό ταινίας στη μέση του πουθενά με το δορυφορικό sos και δεν μου άρεσε καθόλου που στην παρουσίαση του 2022 ανέφεραν το applewatch 3 τόσα χρόνια μετά και αυτό για να πουν ότι είναι 30% μεγαλύτερο σε οθόνη και όχι σε κάτι σοβαρότερο (μπαταρία).

Συνοψίζοντας κάψανε τα 14 & 14 Plus, τα ρολόγια εκτός από το μεγάλο μοντέλο είναι τα ίδια πράγματα και προσωπικά αν αναβάθμιζα θα πήγαινα μόνο στα Pro και όχι στο Μax. Σε ότι αφορά τις χωρητικότητες αυτό που υπήρχε για χρόνια με τα 64GB το βλέπουμε στα 128GB που πλέον είναι λίγα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Tlykog είπε

Παρουσιάζω καθαρά τη δική μου άποψη, πάντα και παντού.Όπως και όλοι μας άλλωστε. Αυτό νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο.

Άρα το fold κινητό δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά σε ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά χρήματα, ακόμα και σε ένα προϊόν με τεχνολογία που δεν λειτουργεί σωστά, μόνο και μόνο για να έχουν στην κατοχή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Που είδες ότι πέτυχε; Πόσα κομμάτια να έχουν πουληθεί στον κόσμο; Η τιμή του δεν είναι τυχαία. Η Samsung ξέρει ότι η κατηγορία καταναλωτών, που προανέφερα, θα πλήρωνε όσο όσο για να έχει στην κατοχή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τους χτυπάει, λοιπόν, στο "ψαχνό" και αυτοί πληρώνουν. Είναι ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού και ξέρουν την βασική αρχή: τα "βίτσια" πληρώνονται...

Το πρώτο iphone εισήγαγε τις περισσότερες καινοτομίες που υπάρχουν στα κινητά σήμερα. Αυτά που θεωρούμε "απλα και πρακτικά". Πχ χειρισμός χωρίς πενάκι, μορφή interface κτλ.

Ανήκαν στις καινοτομίες που έλεγες: "μα είναι τόσο απλό, γιατί κανείς δεν το είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα";

Η αναδιπλούμενη οθόνη έχει πολλά θέματα. Το κινητά που την έχουν αναγκάζονται να βάζουν και δεύτερη, κανονική, οθόνη για να μην την έχουν εκτεθειμένη. Αν αυτό σου φαίνεται οκ... Εμένα όχι.

Η καινοντομία, όπως την αναφέρεις, υπήρχε πάντα. Το θέμα είναι ποιος την εφαρμόζει σωστά και ποιος την βάζει στις συσκευές του απλά για να δημιουργεί εντυπώσεις.

Τέλος, να πω ότι η Samsung πουλάει hardware, άρα τη συμφέρει να βάζει νέο hardware, να απαξιώνει το παλιό και ταυτόχρονά να το χρυσοπληρώνεις. H Apple βγάζει από παντού και την ενδιαφέρει να προσφέρει τεχνολογία που να δουλεύει και να είναι ώριμη, ώστε να έχει ένα σταθερό οικοσύστημα και να κρατάει τον καταναλωτή σε αυτό. Υπάρχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Σαν επαγγελματίας, δε με πειράζει να πληρώνω, αλλά θέλω να αγοράζω ποιότητα, σταθερότητα και πρακτικότητα. Beta testing κάνω μόνο σαν ιδιώτης... και αυτο με μέτρο...

Αυτονόητο να παρουσιάζεις την άποψή σου προφανώς. Όχι αυτονόητο το να μιλάς σαν να είναι Η "αλήθεια".

Προσωπικά, αυτά που γράφεις θα μπορούσα να τα συζητήσω ενδεχομένως σε κάποιο άλλο thread. Εδώ όμως, που η όλη συζήτηση για το αν το fold είναι καινοτομία ξεκίνησε σε ένα thread που το θέμα του είναι η στα-όρια-της-κοροϊδίας "αναβάθμιση" του iPhone, μου φαίνεται τόσο λάθος που θα προσπεράσω. Ας κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας για άλλη μια φορά με "ωριμότητες" και άλλα τετριμμένα.

Επαναλαμβάνω ότι είμαι κάτοχος iPhone 12 Pro και πολλών άλλων Apple συσκευών, για τη Samsung δε, δεν έχω καμιά ιδιαίτερη αγάπη. Είχα κατά καιρούς αρκετά Android, αλλά κανένα δικό της. Έτερον εκάτερον όμως. Ώρες ώρες νιώθω ότι μας διακατέχει κάποιο σύνδρομο Στολχόλμης.

Επεξ/σία από apos
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, apos είπε

Αυτονόητο να παρουσιάζεις την άποψή σου προφανώς. Όχι αυτονόητο το να μιλάς σαν να είναι Η "αλήθεια".

Προσωπικά, αυτά που γράφεις θα μπορούσα να τα συζητήσω ενδεχομένως σε κάποιο άλλο thread. Εδώ όμως, που η όλη συζήτηση για το αν το fold είναι καινοτομία ξεκίνησε σε ένα thread που το θέμα του είναι η στα-όρια-της-κοροϊδίας "αναβάθμιση" του iPhone, μου φαίνεται τόσο λάθος που θα προσπεράσω. Ας κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας για άλλη μια φορά με "ωριμότητες" και άλλα τετριμμένα.

Επαναλαμβάνω ότι είμαι κάτοχος iPhone 12 Pro και πολλών άλλων Apple συσκευών, για τη Samsung δε, δεν έχω καμιά ιδιαίτερη αγάπη. Είχα κατά καιρούς αρκετά Android, αλλά κανένα δικό της. Έτερον εκάτερον όμως. Ώρες ώρες νιώθω ότι μας διακατέχει κάποιο σύνδρομο Στολχόλμης.

Αν βγάλει η Apple foldable θα το θεωρήσεις αναβάθμιση ? Η αλήθεια είναι ότι άμα βγάλει foldable δεν θα είναι αναβάθμιση αλλά νέο iPhone. 
Όποτε επειδή δεν έβγαλε νέο iPhone θα πρέπει η Samsung να την τρολαρει επειδή αυτή και αναβάθμισε τα galaxy και έβγαλε νέο galaxy fold?

Μήπως δεν έχει τίποτα άλλο να δείξει η  Samsung πέρα από καινούργιο hardware. Μήπως βρήκε ευκαιρία έτσι να προωθησει το fold της που δεν έχει τις αναμενόμενες πωλήσεις? Αν είμαστε κάπου εγκλωβισμένοι είναι στο σύνδρομο του μάρκετινγκ και όχι της Στοκχόλμης….

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, apos είπε

Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι. Πες μου, τί σε οδηγησε στο να το δεις ως ΤΗΝ αλήθεια; Τι απο αυτά που έγραψα δείχνει οτι δεν είναι η προσωπική μου αποψη, αλλά Η αλήθεια; Πες το μου να το διορθώσω απο εδώ και πέρα. Αν δε μπορείς να το βρεις, τοτε πιθανόν εσύ το ειδες έτσι και το παρεξηγησες.

Έτσι το βλέπεις εσύ. Καινοτομία για κάποιους είναι να εχεις μια συσκευή που να δουλεύει άψογα και να μην υπολείπεται τεχνολογικά απο τον ανταγωνισμό. Ίσα ισά που στα βασικά πχ επεξεργαστής και κάμερα να είναι στην κορυφη...

Να θυμισω και εγώ οτι έχω ενα oneplus 8T και ενα iPad pro 2021 και δεν έχω κόλλημα με iOS ή Android. Για την ακριβεια, αυτή τη στιγμη στο συρτάρι μου έχω ενα Xiaomi mi A2 με Ubuntu touch και ενα Xperia 10ii με sailfish OS. Μου αρέσει να πειραματίζονται, αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο προτιμάω σταθερότητα. Beta testing δεν κάνω.

Τέλος, αν λάβεις υπόψη ότι η Samsung πουλάει hardware και η Apple όλο το οικοσύστημα (και hardware...), τότε μάλλον η Samsung είναι και ακριβότερη... Άσε που μέχρι πρόσφατα δεν έδινε αναβαθμίσεις, ενώ η Apple έδωσε ακόμα και στο iphone 6s του 2015...

Δεν είναι μαγεία... Είναι διαφορετική φιλοσοφία. Όταν παίρνεις από το hardware προσπαθείς να θαμπώσεις τον αγοραστή. Όταν βγάζεις και από το οικοσύστημα, τότε προσπαθεις να τον κρατήσει κιόλας...

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Blackmen είπε

Την τεχνολογία αναδιπλούμενη την δημιούργησε εξελίξε η LG μετά η Samsung 

Ποιο μοντέλο της LG; Να το εκφράσω καλύτερα. Την κατηγορία των αναδιπλούμενων τη δημιούργησε και την έκανε mainstream η Samsung. Δεν αναφέρομαι σε κινητά με διπλή οθόνη. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, panathatube είπε

Ποιο μοντέλο της LG; Να το εκφράσω καλύτερα. Την κατηγορία των αναδιπλούμενων τη δημιούργησε και την έκανε mainstream η Samsung. Δεν αναφέρομαι σε κινητά με διπλή οθόνη. 

Φίλε μου, πρώτο ανακοινώθηκε και πρώτο κυκλοφόρησε το Razr και η οθόνη ήταν της LG…

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φίλε μου, πρώτο ανακοινώθηκε και πρώτο κυκλοφόρησε το Razr και η οθόνη ήταν της LG…

Τότε το πρώτο αναδιπλούμενο ήταν το Royole FlexPai το 2018. Φεβρουάριο του 2019 εμφανίστηκε το πρώτο Galaxy Fold και το Νοέμβριο το Razr. Αλλά την κατηγορία αυτή δεν τη δημιούργησε βέβαια η... Royole παρότι έσπευσε να εμφανίσει πρώτη αναδιπλούμενο.

https://www.androidcentral.com/brief-history-folding-phone

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...