Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεν τις γελιοποιώ. Απλα θεωρώ οτι δεν είναι ώριμη τεχνολογία. Δεν την εκμεταλλεύεται το software τρίτων, πέραν του εκάστοτε κατασκευαστή, είναι ευαίσθητες, γιατί δεν έχουν βρει ακόμα τροπο να τις προστατεύουν επαρκώς και παρα πολύ ακριβές, οποτε θα τις πάρουν λίγοι, αρα δεν είναι πραγματικα εκμεταλλεύσιμες απο το κοινο.

Βάσει των παραπανω τα κινητά που τις ενσωματώνουν χρειάζονται και μια δεύτερη οθόνη, για καθημερινή χρηση, ώστε να προστατεύσουν την φθορά τους. Πραγματική σπατάλη πόρων...

Άλλο αυτό και άλλο η αρχική σου τοποθέτηση. Συνεχίζω να διαφωνώ πολύ, βέβαια. Πολλές καινοτομίες είχαν παιδικές ασθένειες όταν βγήκαν. Και το πρώτο iPhone είχε τρομερές ελλείψεις, όμως άλλαξε (κυριολεκτικά) τον κόσμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, apos είπε

Άλλο αυτό και άλλο η αρχική σου τοποθέτηση. Συνεχίζω να διαφωνώ πολύ, βέβαια. Πολλές καινοτομίες είχαν παιδικές ασθένειες όταν βγήκαν. Και το πρώτο iPhone είχε τρομερές ελλείψεις, όμως άλλαξε (κυριολεκτικά) τον κόσμο.

Τότε δεν κατάλαβες την αρχική μου τοποθέτηση. 

Το θέμα δεν είναι να κάνεις "καινοτομία για την καινοτομία". Πρέπει να έχει και πρακτική αξία, αλλιώς δεν έχει νόημα για τον καταναλωτή. Αυτό υποστήριξα και υποστηρίζω.

Ο καταναλωτής που πληρώνει πχ 1800€ για κινητό δε μπορεί να κάνει τον beta tester, ειδικά για τεχνολογίες που προβάλλονται ως "επαγγελματικές". Ξέρεις τί χρειάζεται, πάνω απ' όλα ένας επαγγελματίας; Σταθερότητα, ωριμότητα και πρακτικότητα σε μία συσκευή. Δε μπορεί να ρισκάρει τη δουλειά του. Αυτό στο δίνει πχ η Apple (όχι μόνο,αλλά σαν παράδειγμα την έφερα).

Εδώ δε μιλάμε για "παιδικές ασθένειες". Μιλάμε για βασικές ελλείψεις. Δε μπορεί να προσέχεις να μην βάλεις νύχι και γρατσουνίσεις οθόνη σε συσκευή κινητού τέτοιας κατηγορίας τιμής...

Εκεί διαφωνώ με την "καινοτομία" της Samsung.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα πολύ καλά την αρχική σου τοποθέτηση και συνεχίζω να διαφωνώ. Μιλάς εξ ονόματος όλων ενώ απλά εκφράζεις τον δικό σου τρόπο σκέψης θεωρώντας ότι όλοι σκέφτονται σαν εσένα. Υπάρχουν και οι tech enthusiasts που (από συνειδητή επιλογή; από ψώνιο; από λόξα; δεν έχει σημασία) πρακτικά "χρηματοδοτούν" κάποιες ανώριμες τεχνολογίες, για να βγαίνω εσύ κι εγώ μερικά χρόνια μετά στο κάθε φόρουμ χρησιμοποιώντας το "ώριμο" πλέον προϊόν και να κουνάμε το δάχτυλο στο επόμενο "ανώριμο".

Και ναι, προφανώς για ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν που πέτυχε, θα βγουν και 5 "σούπες" που δεν άξιζαν. Και θα βγει και κάτι πραγματικά καινοτόμο που απέτυχε. So what. Αυτό δεν ειναι απόδειξη για τίποτα.

Με το σκεπτικό σου, ούτε το iPhone θα έπρεπε να προχωρήσει. Χωρίς 3G, χωρίς αναφορά παράδοσης στα SMS, κανένα customization, 2MP άθλια κάμερα που δεν τραβούσε βίντεο... Κι όμως... Άλλαξε τον κόσμο!

Ας είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί στα νέα πράγματα, θα έλεγα...

Επεξ/σία από apos
Δημοσ.

Είμαι από τον Μάρτιο με S22 ultra. Το τι lag έχω φάει στην μάπα δεν λέγεται. Υπερθέρμανση φουλ ( με αποτέλεσμα η ταχύτητα φόρτισης να πέφτει στα τάρταρα). Εδώ και κανά 2μηνο και ενώ βάζω στο μέγιστο το volume, μετά από κάποια ώρα χαμηλώνει μόνο του. Το ξαναβάζω στο max, μετά από λίγη ώρα πάλι τα ίδια. Τελευταίο "feature" είναι σταματάει να δουλεύει ένα bixby routine που έχω, με αποτέλεσμα κάθε 2 εβδομάδες περίπου να πηγαίνω να το διαγράφω και να το σετάρω απ'ο την αρχή. Φυσικά το samsung s10+ από το οποίο προέρχομαι δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω για 2μιση χρόνια που το είχα. Η συσκευή είχε σεταριστεί σαν καινούρια και όχι από κάποιο restore ( πχ smart switch). Clear cache έχει κάνει 3 φορές αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μόλις πάρω android 13 θα του κάνω ένα full reset μπας και στρώσει αλλά δεν το βλέπω. Αν και να κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι reset για τις μαλακίες τις Samsung δεν είναι λύση. Με βάση την δική μου εμπειρία θα παρακαλέσω τη Samsung ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΣΤΟΜΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ APPLE ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ.

• Like 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, harisnikolop είπε

Είμαι από τον Μάρτιο με S22 ultra. Το τι lag έχω φάει στην μάπα δεν λέγεται. Υπερθέρμανση φουλ ( με αποτέλεσμα η ταχύτητα φόρτισης να πέφτει στα τάρταρα). Εδώ και κανά 2μηνο και ενώ βάζω στο μέγιστο το volume, μετά από κάποια ώρα χαμηλώνει μόνο του. Το ξαναβάζω στο max, μετά από λίγη ώρα πάλι τα ίδια. Τελευταίο "feature" είναι σταματάει να δουλεύει ένα bixby routine που έχω, με αποτέλεσμα κάθε 2 εβδομάδες περίπου να πηγαίνω να το διαγράφω και να το σετάρω απ'ο την αρχή. Φυσικά το samsung s10+ από το οποίο προέρχομαι δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω για 2μιση χρόνια που το είχα. Η συσκευή είχε σεταριστεί σαν καινούρια και όχι από κάποιο restore ( πχ smart switch). Clear cache έχει κάνει 3 φορές αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μόλις πάρω android 13 θα του κάνω ένα full reset μπας και στρώσει αλλά δεν το βλέπω. Αν και να κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι reset για τις μαλακίες τις Samsung δεν είναι λύση. Με βάση την δική μου εμπειρία θα παρακαλέσω τη Samsung ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΣΤΟΜΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ APPLE ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ.

Πήρα δωρεάν επιδότηση s22ultra το κράτησα για λίγους μήνες ως δεύτερη συσκευή πραγματικά τόσο άθλια συσκευή δεν είχα ξαμα από την Samsung όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ μου έδωσε ο φιλοσ μου το σ21 ultra ,και πραγματικά έχει καλύτερο βίντεο καλύτερη μπαταρία και ποιο δροσερό σαν συσκευή !! Κάτοχος i13pro !! Και σήμερα το έδωσα και περιμένω το 14 νιώθο ότι μου λείπει !! Η ευκολία που έκανα τα πάντα με αυτήν την συσκευή τι να μας πει τώρα η Samsung που έχει κάνει ατελείωτες πατάτες !! 

1 ώρα πριν, apos είπε

Κατάλαβα πολύ καλά την αρχική σου τοποθέτηση και συνεχίζω να διαφωνώ. Μιλάς εξ ονόματος όλων ενώ απλά εκφράζεις τον δικό σου τρόπο σκέψης θεωρώντας ότι όλοι σκέφτονται σαν εσένα. Υπάρχουν και οι tech enthusiasts που (από συνειδητή επιλογή; από ψώνιο; από λόξα; δεν έχει σημασία) πρακτικά "χρηματοδοτούν" κάποιες ανώριμες τεχνολογίες, για να βγαίνω εσύ κι εγώ μερικά χρόνια μετά στο κάθε φόρουμ χρησιμοποιώντας το "ώριμο" πλέον προϊόν και να κουνάμε το δάχτυλο στο επόμενο "ανώριμο".

Και ναι, προφανώς για ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν που πέτυχε, θα βγουν και 5 "σούπες" που δεν άξιζαν. Και θα βγει και κάτι πραγματικά καινοτόμο που απέτυχε. So what. Αυτό δεν ειναι απόδειξη για τίποτα.

Με το σκεπτικό σου, ούτε το iPhone θα έπρεπε να προχωρήσει. Χωρίς 3G, χωρίς αναφορά παράδοσης στα SMS, κανένα customization, 2MP άθλια κάμερα που δεν τραβούσε βίντεο... Κι όμως... Άλλαξε τον κόσμο!

Ας είμαστε λίγο πιο ανοιχτοί στα νέα πράγματα, θα έλεγα...

Φίλε μου ήθελα να πάρω το fold 3 όταν είχα την επιλογή ξέρεις κάτι όμως μια βόλτα στα φόρουμ θα δεις ο καθένας μια ιστορία με την οθόνη αλλαγή μεμβράνη αλλαγή οθόνη και πόσα ακόμα !!! Καλύτερα μακριά ... Δεν θέλεις μπιμπελό 2000 !!! Συσκευή είναι καθημερινήσ χρήσης.!!! Πειράματα με τα λεφτά του κόσμου δεν κάνεις .. μην σχολιάσω κάμερα μπροστινή 4 mp κλάμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ducatista είπε

Ρε συ πραγματικά γιατί κανείς πως δεν καταλαβαίνεις; πρώτη υλοποίηση με εύκαμπτη οθόνη σε κινητό έγινε από την σαμσουγκ τωρα αν κάπου κάπως σε κάποιο πειραματικό προϊόν υπήρξε πραγματικά δεν λέει κάτι αυτό..  θα δεις που όλοι θα πάνε σε αυτόν τον δρομο.. επισης για την ιστορία η πρώτη σοβαρή touch υλοποίηση ειναι της apple τι να λέμε τώρα ότι δεν ειναι ετσι;

4 ώρες πριν, Ducatista είπε

Εγω θελω να δω όλους εσάς όταν η apple θα αγιραζει οθόνες από την Samsung για να κάνει foldable τα κινητά της.. αλλά ξέχασα θα λέτε έχει καλύτερη υλοποίηση όλα τα άλλα θα ξεχαστούν...!

Η πλάκα θα είναι να δεις το iPhone 14 foldable

Το εύχομαι και το ελπίζω η Apple να βγάλει foldable γιατί με το flip που έχω τώρα, είναι σαν να ανοίγω ένα άσχημο μπλοκάκι για να πάρω παραγγελία... 

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Από την μία, λες πως τα high end κινητά υπάρχουν μόνο για να δηλώνει το status του, ο αγοραστής.

Από την άλλη, μήπως κανείς κατάφερε να μάθει, πώς ο αισθητήρας της Samsung έχει καταφέρει να φωτογραφίζει το φεγγάρι ως φεγγάρι και όχι ως φωτεινή μπάλα;;;

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Το εύχομαι και το ελπίζω η Apple να βγάλει foldable γιατί με το flip που έχω τώρα, είναι σαν να ανοίγω ένα άσχημο μπλοκάκι για να πάρω παραγγελία... 

Πάρε το fold να το χαρείς!

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, polaki είπε

Τελικά ρε μάγκες το fold πουλάει καθόλου; Παίζει να το έχω δει μόνο 3-4 φορές στη ζωή μου. 

Αντιθετως τις ναυαρχίδες και της Samsung αλλά και της Apple τις βλέπουμε καθημερινά, άρα δεν είναι θέμα χρημάτων. Θέμα ενδιαφέροντος και χρηστικότητας είναι.

Who TF τελικά ασχολείται με αυτή την φοβερή καινοτομία;

Ομολογουμένως βέβαια από άποψη φωτογραφίας η Samsung έχει πολύ καλύτερη ποιότητα/ανάλυση/zoom/σταθερότητα video στις κάμερες της, στα μεγάλα μοντέλα απτήν αρχή του σύμπαντος.

Στην Δανία το βλέπεις πολύ συχνά. Στο εξωτερικό έχει κάνει πωλήσεις. Εδώ Ελλάδα μην περιμένεις να το δεις... 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ntinosterpsis είπε

Στην Δανία το βλέπεις πολύ συχνά. Στο εξωτερικό έχει κάνει πωλήσεις. Εδώ Ελλάδα μην περιμένεις να το δεις... 

Αν δεν πέσει η τιμή δεν βλέπω να πουλάει με βασικό μισθό 700 θελει 3 μισθούς να το πάρει κάποιος  όποτε δύσκολα να κανει πωλησεις στην ελλαδα.. και δεν έχει και το μήλο απο πίσω να δικαιολόγησει τα χρήματα του!!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Αν δεν πέσει η τιμή δεν βλέπω να πουλάει με βασικό μισθό 700 θελει 3 μισθούς να το πάρει κάποιος  όποτε δύσκολα να κανει πωλησεις στην ελλαδα.. και δεν έχει και το μήλο απο πίσω να δικαιολόγησει τα χρήματα του!!

+ να έχεις τα λεφτά δύσκολα θα το εμπιστευτείς ακόμα.

• Like 2
Δημοσ.

Βλέπω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει 🔥 και έχει κυρίως μετατραπεί σε διαμάχη μεταξύ Fold 4 και iPhone 14. Για το iPhone έχω γράψει ότι το θεωρώ τηλέφωνο που έχει πράγματα να δώσει σε αυτόν που έχει τα λεφτά να το αγοράσει. Να πω κάτι και για το Fold 4. Του έχω ασκήσει έντονη κριτική. Βασικά το έχω "θάψει". Μιλάμε για ένα κινητό που υστερεί παντού σε σχέση με τις άλλες ναυαρχίδες που κυκλοφορούν και που στα λεφτά του (1900€-Πλαίσιο), αγοράζεις ultra book, με intel ή AMD ή Apple επεξεργαστή και πολύ μεγαλύτερη οθόνη. Παρόλα αυτά! Αν κάποιος αποφασίσει να το πάρει ας διαγράψει από το μυαλό του όλες τις αρνητικές κριτικές που μπορεί να έχει ακούσει/διαβάσει. Γιατί άλλο η σύγκριση και άλλο η εμπειρία χρήσης. Στην τελική,αρνητική εμπειρία χρήσης δεν πρόκειται να έχει. Μεγάλη οθόνη θα έχει - για κινητό - και γενικά θα το ευχαριστηθεί. Άλλο καπέλο το τι θα μπορούσε να είχε πάρει. Όπως λέει και ο λαός: "πας με γούστα;".😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...